Nem szőtt tapéta a konyhában: segítség a vevőnek és lépésről lépésre a ragasztáshoz

A nemszőtt anyag szintetikus anyag, amely préselt cellulózszálakból készül.

A nem szőtt tapétát úgy hívják:

 • nem szőtt tapéta festéshez-csak nem szőtt anyagból áll, és általában dombornyomással vagy mintával rendelkezik;
 • vinil tapéta nem szőtt alapon-ebben az esetben a vinil réteg dekoratív és védő szerepet játszik, a nem szőtt réteg pedig hordozó szerepét.

A nem szőtt tapéta típusai

Az ilyen típusú bevonatok bármelyike ​​alkalmas a konyha befejezésére, mivel a nemszőtt anyag olyan anyag, amelynek sokkal több előnye van, mint mínusz..

Ha kétségei vannak – a vevő útmutatója

A nem szőtt tapéta (a továbbiakban FO) előnyei és összehasonlítása más típusú tapétákkal:

 1. A fő plusz: ellentétben minden típusú papír alapú vinil tapétával, az FO -k “lélegeznek”, ami azt jelenti, hogy gomba és penész nem képződhet alattuk.
 • azonban van egy figyelmeztetés-a szokásos vinil tapéta nem szőtt hátlapon szintén nem “lélegzik” a felső vinilréteg miatt, de vásárolhat úgynevezett “kemény” vinil tapétát, amely “lélegzik”, és mos és néz is szép.
 1. A nem szövött alapon lévő vinil tapéta kiváló állapotban akár 15 évig is eltarthat, anélkül, hogy az ultraibolya sugárzás károsodna.
 • Nem szőtt tapéta a konyha belsejében
 • Nem szőtt tapéta a konyha belsejében
 1. Minden FO nedvességálló, és mérsékelten nedves ruhával törölhető agresszív háztartási vegyszerek használata nélkül, de a mosható típusú FO-k nedvességállóak, ami azt jelenti, hogy nem félnek enyhén lúgos oldatú nedves ruhával való mosástól.
 2. A nem szövött szövet, a viniltől eltérően, nem szagol.
 3. És ellentétben a papír alappal, nem nyúlik ki a ragasztóból a beillesztés során, így könnyen csatlakozhat a rajzhoz.

Nem szőtt tapéta a konyha belsejében

 1. A nem szőtt tapéta ragasztása előtt a falat nem kell ideális állapotba hozni – sűrűsége és megkönnyebbülése miatt a DO -k elrejtik az apró hibákat, például 2 mm -es ütéseket vagy repedéseket..
 2. A nem szőtt tapétával való ragasztáshoz nincs szükség ragasztóra a vászonra és a falra sem – elég csak a falra felvinni, ami azt jelenti, hogy kevesebb lesz a szennyeződés és a ragasztó.
 3. Az FD -k tökéletesen tolerálják a hőmérséklet -csökkenést és a magas páratartalmat.
 4. A festéshez használt tapéta 8-10 festési ciklust képes elviselni, vagyis ha szeretné, könnyen frissítheti a konyha falait.
 5. A nem szövött, a papírral ellentétben tűzálló.
 6. És az FO -k hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek..

Nem szőtt tapéta a konyha belsejében

Tehát 11 előnyt számoltunk, de az FD -nek még mindig vannak hátrányai:

 • a nem szőtt tapéta a festéshez a megkönnyebbülés miatt felhalmozza a port, ezért rendszeresen törölni vagy porszívózni kell;
 • ezenkívül a dombornyomott felső réteg érzékeny a mechanikai sérülésekre, vagyis karcolások és horpadások maradhatnak a bevonaton;
 • az olcsó termelői szervezetek formaldehidet bocsáthatnak ki, ezért jobb, ha nem spórolunk ezzel a kérdéssel.

Általános ajánlások:

Nem szőtt tapéta

 • A domború FO -k jobban elrejtik a falak egyenetlenségeit; ráadásul sűrűbbek és erősebbek, mint a simaak;
 • A kiváló minőségű termelői szervezeteknek nem szabad acetonszagúnak lenniük, és olajos felülettel kell rendelkezniük;
 • Ügyeljen arra, hogy csak egy tételből vásároljon FO -t (a szám a csomagoláson van feltüntetve). Még akkor is, ha a boltban úgy tűnik, hogy a “többpárti” háttérképek pontosan ugyanazok, hidd el, a falon félhangos különbség lesz észrevehető. Ugyanazon tapéta árnyalatainak különbsége a különböző tételekben nem házasság, hanem gyártási jellemző;
 • A nem szőtt tapéták ragasztójának nedvességállónak és kiváló minőségűnek kell lennie (nem tartalmazhat keményítőt és PVA-t), és jobb színjelzővel.
 • Egy tanácsadó segít a tekercsfogyasztás kiszámításában, csak előre meg kell mérnie a mennyezet magasságát és a konyha kerületét, figyelembe véve a kiálló részeket és a fülkéket, míg az ablakok, ajtók és álló konyhakészlet méreteit nem kell kivonni – minden felesleg tartalékként hasznos lesz.

És most térjünk át a gyakorlatra, vagyis a nem szőtt tapéta ragasztására saját kezünkkel.

A nem szőtt tapéta ragasztása – lépésről lépésre

A nem szőtt tapéta ragasztása előtt partnert kell találnia, és elő kell készítenie a következő eszközöket és anyagokat:

 • ragasztó nem szőtt tapétákhoz és tartályokhoz termesztéséhez;
 • mérőműszerek: függőleges vonal és szint, mérőszalag, jelölő a jelöléshez;
 • tapéta spatula;
 • tiszta sima henger a vászon simításához (lehetőleg gumi);
 • széles ecset ragasztáshoz;
 • szivacsok és tisztító rongyok, olló, vágó, létra.

eszköz nem szőtt tapéta ragasztásához

Fontos! Egyes DO -k áttetszők lehetnek. Csatlakoztasson egy vásznat a falhoz, és győződjön meg arról, hogy az alap nem látszik át alatta. Ha a fal látható a tapétán keresztül, akkor a falat át kell festeni. Csak a festék megszáradása után ragasztják a nem szőtt alapra tapétát.

1. lépés: A fal előkészítése

Az előkészítő munka során a régi bevonatot le kell szerelni – a nem szövött tapéta nem ragasztható a meglévő anyagra. Az előző tapétaréteg eltávolítása után a fal felületét csiszolják. Nem szükséges a fal teljes vakolása, kivétel a mély repedések vagy kátyúk. Csiszolás után már csak az kell, hogy nedves ruhával törölje le a port a falról, és várja meg, amíg megszárad.

2. lépés. Alkalmazza a jelölést

A jelölést egy épületszint vagy egy függőleges vonal segítségével kell megrajzolni. Hol érdemes elkezdeni a jelölések rajzolását, és hogyan kell megfelelően ragasztani a nem szőtt tapétákat? Leggyakrabban a ragasztást az ablakból végzik. De sok szakember az ellenkezőjét javasolja – kezdeni az ablaktól legtávolabbi falról, valójában az ablaknyílásig.

DIY nem szőtt tapéta ragasztása - 1. lépés

3. lépés. A tekercs vágása vászonra

A vászonvágásnak három lehetősége van:

Nyissa meg a háttérképet

 1. vágjon csíkokat közvetlenül a fal mentén, tekercs alkalmazásával és jelölje meg a vágási vonalat (figyelembe véve a 10 cm -es rést);
 2. vágja az asztalon vagy a padlón a következő ütemben: mennyezet magassága + 10 cm;
 3. ha a tapéta mintázott, akkor a vágásnál figyelembe kell venni a kapcsolatot, vagyis az ismétlődő minta lépését. Általában ez az érték szerepel a csomagoláson, de ellenőrizheti az adatok helyességét duplikált elemek keresésével.
 • a levágandó szalagok számát a helyiség kerülete mentén határozzák meg, figyelembe véve a kiemelkedéseket, a fülkéket és a minták összekötését.

4. lépés. Készítse elő a ragasztót

Ragasztó nem szőtt tapétához

A nem szőtt tapéta ragasztása előtt fontos a ragasztókeverék megfelelő előkészítése. A legfontosabb itt az, hogy mindent pontosan a gyártó utasításai szerint tegyen..

 • A jó ragasztónak legfeljebb 5 perc alatt fel kell oldódnia gélszerű állagúra csomók nélkül.
 • A készítményt kizárólag hideg vízben történő hígítással állítják elő. Ha meleg vizet ad hozzá, csomók képződnek a ragasztóban, amelyek dudorok maradnak a vásznak alatt..

5. lépés Kezdjük a ragasztással

A ragasztót ecsettel vigyük fel a falra, kissé túllépve a jelölés határain (elvileg ez hengerrel is elvégezhető). Most elkezdjük ragasztani a csíkokat. Hogyan kell pontosan ragasztani a nem szőtt tapétát?

 • A legfontosabb dolog a csík átfedése, pontosan illeszkedve a jelölésekhez, de úgy, hogy maguk a jelölések is el legyenek fedve. A mennyezeti lábazatnak körülbelül 5 cm -nek kell lennie, amint az az alábbi képen látható.

DIY nem szőtt tapéta ragasztása

Először ragasztania és könnyedén simítania kell az egész vásznat egyszerre – ezt a partnerével együtt kell megtenni. Ezután végre rögzítse a tapétát, egyenletesen ossza el a ragasztót, és engedje el a levegőt. Ehhez gumihengert gurítunk felülről a mennyezet alá bal-jobb mozdulattal. Ezután velük elkezdjük simítani a teljes csíkot a „halszálka” elv szerint: a hengert függőlegesen középre gurítjuk, majd a közepétől a szélekig, „megrajzolva” a karácsonyfa ágait. A kiálló felesleges ragasztót azonnal törölje le egy ruhával..

És végül levágjuk a juttatásokat felül és alul, és folytatjuk a következő csíkot..

DIY nem szőtt tapéta ragasztása

 • A vásznakat egymáshoz kell igazítani, nem hagyva varratokat vagy átfedéseket.

DIY nem szőtt tapéta ragasztása

 • A sarkokban a vásznak enyhe átfedéssel vannak ragasztva, de figyelembe véve a mintát is.

DIY nem szőtt tapéta ragasztása

 • A falak beillesztésekor a radiátorok mögé a csíkokat 10 cm -es megközelítéssel ragasztják.

Tudjon meg többet arról, hogyan kell ragasztani a nem szőtt tapétát nehéz helyekre: rések, párkányok, ajtók, olvassa el itt.

6. lépés. Fesse le a falakat

A nem szőtt tapétákhoz vízbázisú festékek-akril vagy vízbázisú festékek alkalmasak festésre. Maga a festmény kérdése egy külön cikk témája, ezért meghívjuk Önt, hogy ismerkedjen meg a falak festésének lépésről lépésre szóló mesterkurzusával.

DIY nem szőtt tapéta ragasztása

Az anyagon kívül – vizuális videó arról, hogyan kell megfelelően ragasztani a nem szőtt tapétát saját kezével.