Megfelelő háttérkép a hálószobához: 9 titok közül választhat

A hálószoba nagyon meghitt hely mindannyiunk számára: ebben a szobában pihenjen az ember A hálószoba nagyon meghitt hely mindannyiunk számára: ebben a szobában pihenjen az ember. Kellemes hosszú ideig a jól elhelyezett színekkel díszített belső térben lenni, pihenni és felépülni egy munkanap után . A hálószoba tapétája meghatározza az egész szoba hangját, meghatározza a szoba stílusirányát, és segít a harmonikus tér kialakításában. A dekoratív falburkolatok gyártói tervezői kollekciók széles választékát kínálják.

Háttérkép a hálószobában: mit kell figyelembe venni a választáskor

Annak érdekében, hogy a tapétaválasztás sikeres legyen, át kell gondolnia a szoba kialakítását, és meg kell határoznia, hogy milyen szerepet játszik a tapéta.

A faldíszítésnek két megközelítése létezik, a hálószoba tapéta lehet:

 • Háttér a bútorokhoz, függönyökhöz és ágytakarókhoz, vagy a falon lévő képhez;
 • A belső tér független eleme, amely sok figyelmet vonz.

A tervezők és a pszichológusok azt javasolják, hogy világos színű tapétát ragasszanak. Például a bézs, a fehér és a krémszín tökéletes. A tervezők és pszichológusok azt javasolják, hogy világos színű tapétát ragasztanak. Például a bézs, a fehér és a krémszín tökéletes.

A falak háttérkitöltéséhez a legjobb, ha semleges paletta, deszaturált színeket választanak. A figyelem felkeltésére éppen ellenkezőleg, világos rajzok, minták vagy dísztárgyak alkalmasak. A tapétát csak az ízlése szerint kell kiválasztani, mert ez a vászon minden nap látható lesz.

Ha nemcsak egy szép, hanem stílusosan következetes javítással is meg akarja kedvére tenni magát, használhatja a tervezők tanácsait a faldekorációról.

Hogyan válasszuk ki a háttérkép stílusát a hálószobában: tervezési tippek

A belső tér minden stílusának jellegzetes színpalettája van. Ebből kell kiindulnia, amikor kiválasztják a bútorokat, függönyöket, padlót és tapétát..

A klasszikus stílus sokáig nem veszítette el népszerűségét: ez egy évszázadok óta tesztelt szépség A klasszikus stílus sokáig nem veszítette el népszerűségét: ez egy évszázadok óta tesztelt szépség

A legnépszerűbb hálószobai dekorációs stílusok jellemzői:

 1. Klasszikus. A klasszikus stílus fogalma ötvözi a belső terek több irányzatát, amelyek közös vonása – a visszafogottság. A tapéta háttér szerepet játszik, a fő hangsúly a bútorkészleten van. A tapéta színét a harmónia vagy a kontraszt elve szerint kell kombinálni a fülhallgató színével. A harmónia magában foglalja az azonos színű szomszédos árnyalatok használatát a bútorokhoz és tapétákhoz, például elefántcsont és bézs. A kontrasztot olyan árnyalatok használata biztosítja, amelyek egymástól távol vannak, különböző színű palettán, például fekete bútorok és krémszínű tapéták. Bármilyen világos és telítetlen színű tapéta alkalmas a klasszikusokra: őszibarack, tojás, világos dió, halványzöld, matt fekete. Csak a lédús, neon, nagyon élénk és savas színek kizártak. A klasszikusok mintái szerint tapétákat használnak: monoton, kétszínű (nem kontrasztos), geometriai mintákkal, növényi és virágdíszekkel. A minta nem lehet fülbemászó, nem túl észrevehető a tapéta hátterében. A klasszikus tapéta a legtöbb esetben háttérként tölti be a falat.
 2. Egzotikus stílus. Ebbe a kategóriába tartoznak az afrikai, egyiptomi, keleti és eklektikus stílusok. Az egzotikus belső tér esetében nincsenek korlátozások a tapéta színére vonatkozóan, minden lehetőség megfelelő, a fehértől a feketéig, beleértve a spektrum összes közbenső színét. A minta szerint szükséges, hogy a tapétát kombinálják a szoba fő motívumával. Például a keleti stílushoz használjon bambusz, sakura, hieroglifák, kínai hercegnők, sushi vagy sziklakert tapétát. Egyiptomi – hieroglifák, fáraók, piramisok, sivatagok, gazdag és napos hangok. Afrikai – állatbőr nyomatok, fekete, fehér, terrakotta és piros háttérképek.
 3. Country, rusztikus stílus, provence. A hangulatos és otthonos hálószobához virágminták egyszerű világos tapétán alkalmasak. Bármilyen kellemes és meleg sárga, barna, zöld, szürke, piros, rózsaszín, kék árnyalatot használhat. A mintáknak meglehetősen vékonyaknak és észrevehetetleneknek kell lenniük, harmonikusan bele kell illeszkedniük a tapétavászonba.
 4. Avantgárd, techno, hi-tech, minimalizmus. Az avantgárd tapéta kontrasztos mintákkal, éles színátmenetekkel rendelkezik. A Techno és a hi-tech nem ír elő semmilyen korlátozást a fali dekoráció színére, csak el kell kerülnie a virágokat és a klasszikus csíkokat. Fényes, acél, fehér, fényes vagy dombornyomott tapéta megteszi. A minimalizmus csak sima tapétát foglal magában minta nélkül, fülbemászó textúra nélkül. Néhány háttérkép szövésű, például vászon, ha a szín összhangban van a belső térrel, nyugodtan használhatja ezt az opciót.

A vidéki stílus beleillik egy kis hálószoba belsejébe A vidéki stílus beleillik egy kis hálószoba belsejébe

Ezek a fő és legkeresettebb befejező stílusok. A harmónia és kontraszt alapelveit, amelyeket a tapéta kiválasztásához használnak, minden felújításnál alkalmazni kell, amikor bútorokat, festményeket, függönyöket, abroszokat és egyéb díszítőelemeket választanak. A színek harmóniájára épített belső tér nyugodtabb, kontrasztra épül – élénkebb és dinamikusabb.

Mindenki saját ízlésének megfelelő hálószobát alakíthat ki, ha meghallgatja színpreferenciáit..

Háttérkép egy kis hálószobához: a tér bővítése

A szín előnye, hogy vizuális illúziók létrehozására használható. Sok apartman meglehetősen szűk szobákkal rendelkezik, amelyekben a bútorok sok helyet foglalnak el..

Egy kis hálószobában a legjobb világos tapétát és világos bútorkészletet használni..

Pontosan el kell döntenie, hogyan bővítse a szobát. Ha növelnie kell a hálószoba magasságát, akkor a tapéta ragasztása függőleges vonalakkal kiváló megoldás lenne; ha nagy szélességű szobára van szüksége, akkor a vízszintes vonalakkal ellátott tapéta megfelelő az Ön számára Pontosan el kell döntenie, hogyan bővítse a szobát. Ha növelnie kell a hálószoba magasságát, akkor a tapéta ragasztása függőleges vonalakkal kiváló megoldás lenne; ha nagy szélességű szobára van szüksége, akkor a vízszintes vonalakkal ellátott tapéta megfelelő az Ön számára

A figyelem felkeltése érdekében jobb, ha 1 falat választ, és a másik 3 -at semleges tapétával díszíti. A főfalon nem túl világos háttérképeket helyezhet el egy kis helyiséghez, 3D mintával vagy mintával. Akkor a vendégek figyelmét ez a színfolt vonzza, ami miatt a szoba terjedelmesebbnek tűnik..

Tervezési titkok: hogyan kell helyesen díszíteni a hálószobát tapétával

A tapéta tudatos megválasztása segít vizuálisan beállítani a teret..

A kék szín megnyugtat és jó hangulatot kölcsönöz: ez kiváló lehetőség lesz a hálószoba díszítésére A kék szín megnyugtat és jó hangulatot kölcsönöz: ez kiváló lehetőség lesz a hálószoba díszítésére

Hogyan befolyásolja a tapéta a falak észlelését:

 • A könnyű vásznak növelik a fal síkját;
 • A sötétebbek kisebbé és nehezebbé teszik a fal síkját;
 • A függőleges mintázatú tapéta növeli a mennyezet magasságát;
 • A vízszintes mintájú tapéta kibővíti a fal síkját;
 • A ketrecben lévő mintával ellátott tapéta függőlegesen és vízszintesen összenyomja a falat, csökkenti a síkot;
 • A lágy színátmenetű tapéta szellős palettát hoz létre, világosabbá teszi a falat;
 • A kemény és kontrasztos mintázatú tapéta megnehezíti a falat, mereven korlátozza a helyiséget.

Egy szobában több fali felületet is használhat. A legnépszerűbb módszer az, ha csak az egyik falat hangsúlyozzuk, a másik 3 falat pedig háttérbe szorítjuk. Ez lehetővé teszi a vizuális illúziók elveinek alkalmazását, minden előnyük kihasználását, de a hátrányokkal való szembenézést..

Háttérkép a hálószobához 3d: élő belső tér

A háromdimenziós nyomtatás a háromdimenziós minta illúzióját kelti, mintha elhagyná a tapétát és jelen lenne a szobában. Az ilyen megoldásokra számos tervezői gyűjteményben láthatunk példákat..

A tengeri fajokat sok szakember ajánlja a mentális egészség és a nyugalom érdekében. Sajnos nem mindenki fér hozzá a tengerhez: a 3D -s tapéta tengeri tájképekkel segíthet ilyen helyzetben. A tengeri fajokat sok szakember ajánlja a mentális egészség és a nyugalom érdekében. Sajnos nem mindenki fér hozzá a tengerhez: a 3D -s tapéta tengeri tájképekkel segíthet ilyen helyzetben.

Milyen rajzok nem irritálják az idő múlásával:

 1. Természet, erdők, hegyek, vízesések, rétek és festői völgyek képei;
 2. Virágok és más zöld növények makrofotózása;
 3. Absztrakt kompozíciók harmonikus színekben.

Háromdimenziós tapéta esetén csak 1 falat kell lefoglalni; nem kívánatos mind a 4 fal használata. Szinte minden háromdimenziós rajz aktívan vonzza a figyelmet, ezért a szoba hangulatosabbá tételéhez vegye fel a háttérbútorokat és függönyöket.

Eredeti megoldások és ötletek a szoba díszítésére

A hálószoba falaihoz nem szabványos felületeket, fényes vagy matt bevonatú textúrákat használhat. A színes háttérképek kombinálhatók fehérrel vagy feketével.

Ha ugyanazon szín különböző árnyalatait kombinálja, a legfontosabb, hogy ne használjon nagyon sötét árnyalatokat: lenyomják Ha ugyanazon szín különböző árnyalatait kombinálja, a legfontosabb, hogy ne használjon nagyon sötét árnyalatokat: lenyomják

Két különböző típusú háttérkép kompatibilitásának elvei:

 • Sötét alsó, világosabb felső – vízszintes elválasztás;
 • Az azonos színű különböző árnyalatok változatai – függőleges elválasztás;
 • Egy fülke befejezése, ablaknyitás, tér az ágy felett – zónális felosztás.

A 2 színű tapéta segítségével vizuálisan kiemelheti az ágyat, korlátozhatja a privát területet, külön a tér többi részétől.

Lehetőségek tapéta ragasztásához a hálószobában: anyagok

A minta és a szín mellett figyelembe kell venni azt az anyagot is, amelyből a tapéta készül. Amikor két különböző színű vásznat kombinál, akkor azonos vastagságú tapétát kell választania, lehetőleg ugyanabból a kollekcióból, akkor a kötés szépen fog kinézni.

A legnépszerűbb tapétaanyagok, amelyek jó minőségű fedést biztosítanak elfogadható áron:

 1. Papír;
 2. Vinyl;
 3. Mosható;
 4. Festéshez;
 5. Folyékony.

A folyékony tapéta egyik előnye, hogy képes ragasztani az ilyen típusú tapétákat egyenetlen felületre. A folyékony tapéta egyik előnye, hogy képes ragasztani az ilyen típusú tapétákat egyenetlen felületre.

A folyékony tapéta olyan keverék, amely megkeményedik és dombornyomott felületet képez. A tapéta megfelelő ragasztásához meg kell vásárolnia a megfelelő ragasztót, figyelmesen olvassa el az utasításokat és kövesse az összes ajánlást. Sok tapéta nyúlik, ha ragasztóval impregnálják, a vászon -juttatást előre figyelembe kell venni.

Minden nagy nemzetközi gyártó biztonságos építőanyagokat gyárt, például a német Marburg márka ökológiai tapétát gyárt.

A folyékony tapéta helyes felhelyezése saját kezével (oktatóvideó)

Fali dekoráció: hogyan kell díszíteni a falakat a hálószobában a tapéta mellett

A tapéta rendkívül népszerű, mert ez a legolcsóbb és legvonzóbb módja a falak díszítésének..

A tapétázás mellett a falakat is díszítheti:

 • Fából készült panelek, stilizált műanyag;
 • Természetes tégla, kő;
 • Gobelinek, drapériák, szövetek;
 • Festett, festetlen vakolat;
 • Rajzok és domborművek.

A természetes kő nagyon hideg anyag: ez az egyik legnagyobb hátránya az ilyen típusú bevonatnak A természetes kő nagyon hideg anyag: ez az egyik legnagyobb hátránya az ilyen típusú felületnek

Minden dekorációs lehetőség kombinálható háttérképekkel. Ahhoz, hogy a felújítás jól nézzen ki, használnia kell a tér harmóniáját, kontrasztját, kompozícióját és stilisztikai összhangját. Ezek az elvek minden szobára vonatkoznak, különösen a hálószobára..

A lakás egységes stílusa: tapéta a hálószobában, a nappaliban, a konyhában és az óvodában

A hálószoba összhangban lesz a lakás összes szobájával, ha egy kollekció tapétáját használja. A jól megválasztott bútorok segítenek hangsúlyozni és kiegészíteni a faldekorációt. Minden szobában a sötét vagy világos bútorok mellett dönthet, ez logikus átmenet lesz a különböző szobák között..

A provence -i stílus minden helyiséghez és belső térhez alkalmas: ebben a stílusban az egész házat díszítheti A provence -i stílus minden helyiséghez és belső térhez alkalmas: ebben a stílusban az egész házat díszítheti

Ha a lakás szobái alapvetően eltérő színvilággal rendelkeznek, érdemes őket stílusban egy irányba kombinálni, például minimalista belső terek, klasszikus belső terek, Provence -stílusú lakás.

Hogyan válasszunk háttérképet a hálószobához (videó)

Tehát sok lehetőség van. De melyik a jobb – döntsd el.

Példák a hálószoba háttérképére (fotó)