Kötény csempe a falon mozaik: modern és gyönyörű

Ma a mozaik kötény nem triviális és időigényes alternatíva a nagy formátumú kerámialapok, porcelán kőedények, kő vagy üveg számára. Manapság a mozaik kötény nem triviális és időigényes alternatíva a nagy formátumú kerámialapok, porcelán kőedények, kő vagy üveg mozaik számára a konyha falán mindig nagyon szép, ha természetesen az ilyen csempe lerakása ideális. Abban a kérdésben, hogy a mozaiklapok divatosak -e, mindenképpen divatban vannak. Ez már klasszikus megoldás, amelyet több mint egy évtizede használnak a belsőépítészetben, és az anyagok javulásával egy ilyen konyhai kompozíció kialakítása is javul..

Mozaik kötény a konyhában: mi ez és hogyan néz ki

A kötény egy falfelület a konyhában a tűzhely, mosogató és a munkafelület felett. Általában ez a terület a fejhallgató fali szekrényeinek tetejére vagy a nyitott polcokra korlátozódik..

Természetesen ez a terület, mint senki más, hajlamos a fröccsenő vízre és zsírra, ezért anyagainak szilárdságával meg kell védeni ezeket a természetes tényezőket..

A konyhai kötény fő és fontos feladata, hogy megvédje falát a nedvességtől, a koromtól és a szennyeződéstől. A konyhai kötény fő és fontos feladata, hogy megvédje falát a nedvességtől, a koromtól és a szennyeződéstől.

Az egyik ilyen védelmi lehetőség egy mozaik formájában elhelyezett csempe. A mozaik ugyanaz a kerámialap, csak kicsi. Általában különböző színű csempéket használnak, hogy a mozaik fényes és játszható legyen.

A csempe mozaik előnyei:

 • Színek és formák széles választéka;
 • A mozaikok bármilyen felületre való felhelyezésének képessége, akár ívelt is;
 • A csempe nem fél a hőmérséklet hatásától, nedvességtől, agresszív tisztítószerektől, ultraibolya sugárzástól;
 • A belső átalakítás lehetősége.

A mozaiklapok felszereléséhez hálót kell vásárolnia a mozaikdarabok rögzítéséhez.

Öntapadós mozaik: mi ez?

Valóban, ma konyhai kötényt lehet készíteni az ilyen típusú mozaikok felhasználásával..

Ez a bevonat tökéletes a lapos, sima falakhoz..

Az öntapadó mozaiklap jellemzői:

 1. A felületen egy speciális film tartja;
 2. Egy ilyen mozaik úgy néz ki, mint egy födém, ahol egyrészt dekoráció van, másrészt – ragasztó kompozíció;
 3. Az ilyen lemez vastagsága eléri a fél centimétert;
 4. A rögzítéshez csak a felületet kell kiegyenlíteni.

Az öntapadó mozaikot a konyha dekorációjának legérdekesebb és leghatékonyabb befejező anyagának tekintik. Az öntapadó mozaikot a konyha dekorációjának legérdekesebb és leghatékonyabb befejező anyagának tekintik.

És akkor ez egyszerű – eltávolítanak egy speciális réteget, amely feltárja a ragasztó részt, a mozaikot felviszik a falra, és két vagy három perc alatt rögzítik.

Nagyon fontos, hogy ezt a födémet helyesen rögzítse a telepítés során, mivel később lehetetlen lesz elválasztani a faltól (legalább következmények nélkül).

Az ilyen mozaik elülső része speciálisan cellákra van osztva, amelyekbe a díszítő elemeket speciális módon helyezik el, ami miatt megfigyelhető a textúra és a domborzat.

Hogyan helyezzük el a mozaikokat a konyhában (videó)

Mozaik konyhai kötény: hogyan csináld magad

A csempe lerakásában nincs semmi extra bonyolult, de be kell tartani a munka sorrendjét és a technológia néhány árnyalatait.

Először is jól elő kell készítenie a konyhafal felületét, ahol a kötény lesz. Ehhez távolítsa el a régi felületet, majd alapozza meg a felületet. Miért alapozó – hogy a csempe jól rögzüljön a falra, és a kötény ne kezdjen darabokra szétesni idővel.

Ideális, ha olyan csempéket fektet a falra, amelyek már rögzítve vannak a rácsban. Ezután feküdni fog, és pontosan elrejti néhány szabálytalanságot..

A mozaik konyhai kötény egyedi hangulatot teremt, és igazán fényűzővé teszi a belső teret A mozaik konyhai kötény egyedi hangulatot teremt, és igazán fényűzővé teszi a belső teret

Amire szüksége van egy ilyen konyhai kötény létrehozásához:

 • Maga a csempe;
 • Gyapjúhenger (a felület alapozásához);
 • Az épület szintje;
 • Ragasztó;
 • Olló.

Ha úgy dönt, hogy öntapadó csempét használ a kötény alatt, zsírtalanítsa jól a falfelületet.

A fal kiegyenlítéséhez használjon gittet vagy vakolatot. Vásároljon latex ragasztót a csempe rögzítéséhez. Tartós és jól tartja a csempéket.

Hogyan kell helyesen elhelyezni a csempéket egy mozaikban

Kezelje a falat ragasztóval, de nagyon óvatosan, egyenletesen és nem túl zsírosan. A lerakáshoz gyakran speciális műanyag kereszteket használnak..

A mozaik kialakításának jellemzői:

 1. Bármilyen csempe, függetlenül attól, hogy milyen minta, vízszintesen kell elhelyezni. Ennek köszönhető, hogy feküdni fog.
 2. Fektesse függőlegesen az első sort, majd vezesse ezt a sort..
 3. Minden csempét gondosan ragasztóval kell bevonni, és a falra kell helyezni.
 4. Ha rácsot használ, akkor először ragassza fel a falra, majd helyezze el a lapokat a cellákban, biztonságosan rögzítve.

A kreatív emberek számára a munka legérdekesebb és legizgalmasabb része a mozaik falra ragasztása lesz A kreatív emberek számára a munka legérdekesebb és legizgalmasabb része a mozaik falra ragasztása lesz

A csempe varratai kézzel dörzsölhetők, vagy pisztollyal is megtehetik.

A legtöbb esetben mozaikhálót vásárolnak, ami nagyban leegyszerűsíti az összes manipulációt, csak ragasztania kell a hálót sík felületre – és a konyhai kötény készen áll.

Mozaik a konyhai kötényen vélemények: mit mondanak

Olvashat arról, hogyan néz ki egy ilyen mozaik javítás után, nehéz -e ragasztani a különböző fórumok véleményeiben.

Leggyakrabban az ilyen jellegű vélemények:

 • A mozaik nagymértékben átalakítja a konyhát, stílusosabbá teszi;
 • Ha mindent az utasítások szerint tesz, akkor a csempe négy óra alatt mozaikot képez;
 • A tüköranyagból készült mozaik lehet a legjobb kiegészítője egy üveg-fém-műanyag (azaz high-tech) konyhának, kissé színezve egy ilyen érdekes akcentussal.

A háziasszonyok fontos és kényelmes tulajdonsága, hogy a mozaik konyhai kötény könnyen tisztítható szappanos vízzel. A háziasszonyok fontos és kényelmes tulajdonsága, hogy a mozaik konyhai kötény könnyen tisztítható szappanos vízzel.

Csak azt kell mondani, hogyan kell tisztán tartani a mozaik kötényt. Egyszerűen törölje le nedves ruhával minden nap, és hetente egyszer használjon szappanoldatot vagy speciális zsírokat oldó szereket..

A tükörmozaikkal ellátott konyhát sokszor gyakrabban kell mosni, mert a tükörfelületen minden nyom nyilvánvalóbb.

Mozaik kötény a konyhában (videó)

A konyhai kötény mozaikja olyan lehetőség, amely dinamikát kölcsönöz a konyhának, szerény légkört díszít és megteremti a szükséges hangulatot. Ezt az opciót választva már elkerülheti az egyszerű belső megoldásokat, érdekes ötleteit, ötleteit, tervezési megoldásait hozva a konyhai tér díszítésébe.

Csempe kötényhez a konyhai mozaikban (fotó)