Környezetbarát parafa tapéta: alkalmazási ötletek

A parafa tapéta nemcsak hangulatos dekoráció, öko-stílusban, hanem jó védelem a zaj ellen. A parafa tapéta nemcsak hangulatos dekoráció, öko-stílusban, hanem jó védelem a zaj ellen. A parafa tapéta egyedülálló tulajdonsága, hogy 100% -ban természetes. Parafa tölgy kéregéből készülnek, és ezt a kérget csak tízévente távolítják el. Az eltávolítás után a kérget összetörik, és megfelelő alapra viszik fel – általában nem szőtt, de vastag papírt is használnak.

Parafa tapéta a belső térben

Az öko-stílus rajongói számára a parafa tapéta csak egy igazi lelet. Az Ecostyle a természetes színeket és anyagokat jelenti a belső térben, a parafa tapéták pedig kettő egyben. Ha megnézi a fényképet, láthatja, milyen hihetetlenül néznek ki..

A tervezők úgy vélik, hogy az ilyen háttérképek békét és nyugalmat teremtenek, és azt tanácsolják a metropoliszban élőknek, hogy válasszák ezeket a háttérképeket. Ez olyan, mint egy pihentető hatás, amire az eszeveszett tempójú városok lakóinak szüksége van..

A parafa tapéták nagyon melegek, kopásállóak és nem félnek a nedvességtől. Sok pozitív tulajdonsága lehetővé teszi, hogy bármilyen helyiségben használja őket A parafa tapéták nagyon melegek, kopásállóak és nem félnek a nedvességtől. Sok pozitív tulajdonsága lehetővé teszi, hogy bármilyen helyiségben használja őket

Szobák, ahol parafa tapétát használhat:

 • Parafa tapéta a konyha belsejében. Ha természetes színű bútorokat használ, ezek a háttérképek nagyon harmonikusak lesznek. Ha a konyhája kicsi, akkor a falak ragasztásához tapétát vehet csempe formájában, az illeszkedés optimális lesz. Ha a tapéta nem telített viasz, akkor sem alkalmasak a konyhába – az olaj és az élelmiszer illata felszívódik.
 • Parafa tapéta a csarnok belsejében. Az előcsarnok vagy a folyosó falai csak olyan anyagokkal készülnek, amelyek könnyen moshatók és tisztíthatók. Mivel a parafa tapéta antisztatikus, a por nem tapad rá. Ez azt jelenti, hogy az ilyen tapéta mosható.
 • Parafa tapéta a nappali belsejében. Általában a tervezők egyetértenek abban, hogy a központi falat át lehet ragasztani kontrasztos tapétával, a másik három pedig parafával. A parafa nem mindig alkalmas mind a négy falra, de ilyen kombinációban remekül néz ki. A kontrasztos falak színe lehet például csokoládé.
 • Tapéta parafából a fürdőszobában. Azoknak, akik megunta a hideg csempéket. A parafa melegség illúzióját kelti, ami gyakran hiányzik a fürdőszobából. Biztos lehet benne, hogy a parafa ellenáll a penésznek, a penésznek és a magas páratartalom egyéb mellékhatásainak.

A belső térben lévő parafa dekoratív panelként vagy teljesen működőképes falpanelként használható A belső térből készült parafa dekoratív panelként vagy teljesen működőképes falpanelként használható

Általánosságban megjegyezhető, hogy a parafa meglehetősen sokoldalú anyag, amely természetessége miatt bármilyen helyiségben jól néz ki. Bármely falakon szerves lehet más belső elemekhez..

Parafa falburkolattal rendelkező szobák kialakítása (videó)

Lehetséges parafa tapéta ragasztása a tapétára

Nem az a fontos, hogy a tapétát beragasztják, hanem a falak ideális készültsége a ragasztáshoz. Nem számít, hogy tekercsben vagy csempében vásárolt tapétát, akkor is ragasztania kell egy lapos falra.

Parafa tapéta ragasztása – műszaki utasítások:

 • Sétáljon a fal mentén világítótoronnyal, gitt vagy vakolat indításával;
 • Ezután a felületet alapozni kell, és a falak összes hibáját meg kell javítani;
 • Lehetetlen hajlítani a tapétát a parafából, valamint átfedéssel ragasztani, csak a végétől a végéig;
 • A tapétát erős ollóval kell vágnia;
 • Ragasztás előtt a tapétát csíkokra vágják, hagyni kell lefeküdni, mielőtt a falak beillesztésére kerülne sor;
 • A falon lévő jelölések kötelezőek – rajzoljon függőleges vonalat, ragasszon belőle mindkét irányba, hogy a vágás minden oldalon azonos legyen.

Egy ilyen vászon gyártásához nem használnak ragasztót, mivel a parafa a ragasztást a sajtolás pillanatában szabadítja fel Egy ilyen vászon gyártásához nem használnak ragasztót, mivel a parafa a ragasztókat felszabadítja a préselés pillanatában

Ha megnézi a véleményeket, világossá válik, hogy a ragasztó kiválasztása nagy jelentőséggel bír..

Parafa tapéta ragasztó

Itt is vannak árnyalatok. Drága akril ragasztót vásárolhat, könnyen használható, és a javításban járatlan személy kitalálja. De a szakértők azt tanácsolják, hogy vásároljon egy egyszerű kontaktragasztót, bánnia kell vele, de a hozzá tapadt tapéta biztosan nem marad el.

Csak ne vegyen fel semmilyen kontakt ragasztót. A csomagoláson fel kell tüntetni: “nehéz tapétához”.

Az érintkezési ragasztó jobb lesz, ha a tapétát hosszabb ideig a falfelülethez nyomják. Az érintkezési ragasztó jobb lesz, ha a tapétát hosszabb ideig a fal felületéhez nyomják.

Ne használjon PVA ragasztót vagy más, víztartalmú ragasztót. A Nitroclay szintén nem ajánlott, nem biztonságos az emberi egészségre..

Parafa burkolatok használata a belső térben (videó áttekintés)

Parafa hátlap tapéta

Mi a háttérkép háttere – vászon, amelyet középső rétegként használnak. A középső réteg olyan anyag, amelynek feladata a falfelület és a befejező bevonat közötti tapadás (tapadás) kiegyenlítése és növelése..

Mire való egy ilyen réteg:

 • Tökéletesen kompenzálja az alap minden hibáját;
 • Anyagként szolgál a további tapadáshoz;
 • Segít gyorsan előkészíteni a falat a ragasztáshoz.

A fenti tulajdonságok mindegyike mellett a parafa hátlap is kiváló szigetelés, valamint hangszigetelő A fenti tulajdonságok mindegyike mellett a parafa hátlap is kiváló szigetelés, valamint hangszigetelő

Parafa hátlapot csak akkor használnak, ha a fal domborulata erősen előre nyúlik.

Ha megnézi a parafa hátlap fényképét, láthatja, hogy kívülről nagyon jól néz ki, gyakran önellátó befejező anyagként használják.

Vannak szokásos hordozók további tulajdonságok nélkül. De vannak olyan hordozók is, amelyek “képesek” rezgések csillapítására és hangszigetelők..

Parafa hátlap (videó)

Öntapadós parafa tapéta

Az öntapadós parafa tapéta a felújítás újítása. Mi a varázsuk – rögzítik őket a falra, mint egy öntapadó fólia, mindenki számára ismerős.

Képzelje el: a ragasztáshoz használt falak simaak, tiszták, egyenletesek. Megmérte őket, és elkezdi vágni a lapokat. Három centiméteres védőréteget kell elválasztani a tapéta szélessége mentén. A tapéta nyitott részét a falhoz ragasztják, és a védőfóliát eltávolítják a teljes vászonról, a lapot teljesen ragasztják..

Ha buborékok képződtek az ilyen tapéta alatt, akkor ezt az esetet nedves ruhával lehet megszüntetni. Ha a levegő még mindig nem jön ki, tűvel kis lyukasztást végezhet, majd a tapétát ismét kendővel vasalhatja..

Az öntapadós parafa tapéta különösen vékony szerkezettel rendelkezik, ami sokoldalúbbá teszi: falak, ajtók, bútorok díszítésére, panelek díszítésére stb. Az öntapadós parafa tapéta különösen vékony szerkezettel rendelkezik, ami sokoldalúbbá teszi: falak, ajtók, bútorok díszítésére, panelek díszítésére stb..

Népszerű parafa tapéta márkák

Számos márka gyűjti össze a legjobb értékeléseket. Ezek egyike az Ibercork. Általában az ilyen háttérképek világos színekkel rendelkeznek – bézs, sárga és árnyalataik..

A legjobb gyártók parafa falburkolata megtalálható a Leroy Merlin épület hipermarketláncában.

Néha ezek a háttérképek színes vagy semleges lakkal vannak bevonva. Néha ezek a háttérképek színes vagy semleges lakkal vannak bevonva.

Háttérkép parafából Leroy Merlinben:

 • Parafa csempe és tekercs formájában kerülnek forgalomba..
 • A parafa csempe súlya általában 3,3 kg. De csak nagy súly tekinthető feltételes hátránynak, a csempe teljesítményjellemzői kiválóak..
 • A parafa tekercsek a Leroy Merlinben nem villamosítanak, ami azt jelenti, hogy a por, a baktériumok és a mikrobák nem félnek tőle.

A Leroy számos színt és árnyalatot kínál a világpiac vezető gyártóitól, ami természetesen vonzóbbá teszi az ilyen bevonatot..

Parafa tapéta ragasztása (videó)

Ha nincs anyagi lehetőség természetes tapéta vásárlására, akkor vásárolhat tapétát parafa számára. Természetesen nem rendelkeznek ilyen irigylésre méltó tulajdonságokkal, de külsőleg hasonlítanak az eredetire. Ha a szoba megváltozott, akkor érdemes természetes parafa alá ásni.

Legyen jó választás!

Parafa tapéta a belső térben (fotó)