Kerámia csempe a konyhához a kötényen: fotók, ötletek, legjobb megoldások

Kerámia csempe a konyhához a kötényen: fotók, ötletek, legjobb megoldások Kerámia csempe a konyhához a kötényen: fotók, ötletek, legjobb megoldások Egy lakás egyik fontos helye, legyen az stúdió vagy többszobás lakás, a konyha. Itt a kandalló háziasszonya tölti az idő nagy részét, az ifjú házasok romantikus estéket rendeznek, a párok baráti társasággal töltik az otthoni teát. A főzési vágy, a háztartás hangulata és a vendégek hozzáállása a tulajdonosokhoz a konyha kialakításától, kényelmétől és praktikájától függ..

A konyhai munkaterület kialakításának elvei

A konyha megjelenésének kialakításakor különös figyelmet fordítanak a munkaterületre (kötényre).

A következő jellemzőket kell egyesítenie:

 • Praktikusság: a kötény fokozott szennyeződésnek van kitéve, ezért ajánlatos olyan befejező anyagokat használni, amelyek könnyen tisztíthatók, nem gyulladnak ki, és nagyon ellenállnak a mechanikai sérüléseknek
 • Tartósság: mindenféle káros hatásnak kitéve (a forró zsír fröccsenésétől a kalapácsütésig), a munkaterületnek reprezentatív megjelenést kell biztosítania.
 • Bemutathatóság: a konyha az a hely, ahol az élet legfinomabb pillanatai múlnak, ezért a köténynek is legalább vonzónak kell lennie, maximális sikknek és stílusosnak.

A munkaterület a konyha területe, amely magában foglal egy tűzhelyet, háztartási gépeket, mosdót és egy helyet, ahol közvetlenül elkészítheti az ételt. A munkaterület a konyha területe, amely magában foglal egy tűzhelyet, háztartási gépeket, mosdót és egy helyet, ahol közvetlenül elkészítheti az ételeket.

Ma a konyhai kötényekhez különféle anyagokat használnak..

Ugyanis:

 1. Feszített üveg ma népszerűvé vált a konyhai kötények tervezésében. Könnyen tisztítható, nincsenek összekötő varratai, ahol gyakran felhalmozódik a szennyeződés. Ennek ellenére az üveg meglehetősen törékeny, ami a telepítési és karbantartási munkák során megjelenhet. Néhány üvegkötény -tulajdonos panaszkodik, hogy karcolások és ujjlenyomatok láthatók az üvegen. Az olcsó, gyenge minőségű üveg zöld üvegárnyalatot kap.
 2. MDF – Közepes sűrűségű farostlemez (az MDF rövidítés az angol Közepes sűrűségű farostlemezből származik). Könnyen tisztítható a szennyeződésektől, az MDF színe könnyen illeszkedik a konyha fő részének kialakításához. Hátránya, hogy ha van gáztűzhelye, akkor nem ajánlott MDF -et használni a kötényhez, mert a lemez fából készült.
 3. Kerámia csempe mert a konyha a kötényen rendelkezik a munkaterülethez szükséges összes jellemzővel. A minőségileg kiválasztott csempe tartós, könnyen tisztítható, nem szívja fel a zsírt és ellenáll a hőhatásoknak.
 4. Porcelán kőedények ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezik, és ugyanazokból az elemekből áll, mint a kerámia csempe (csempe), de más technológiai folyamat szerint készül.

Az örömmel való főzéshez fontos a konyhai munkaterület kialakítása, mert a mindennapi főzés kimerítő munka. Az örömmel való főzéshez fontos a konyhai munkaterület kialakítása, mert a mindennapi főzés kimerítő munka.

A 20. század második felében Olaszországban feltalált módszer lehetővé teszi agyag, ásványok és kvarc homok keverékének festését (amelyből a csempe és a porcelán kőedények készülnek) a gyártás egyik kezdeti szakaszában. A festés az első lépések egyikén biztosítja a szín egyenletességét a porcelán kőlapok teljes vastagságában, míg a kerámia csempe csak a felületi zománcrétegen van színezett bevonattal.

Csempe kötény elhelyezése a konyhához saját kezével (videó)

A burkolólap előnyei a konyhában

Amint fentebb említettük, a csempe rendelkezik minden szükséges jellemzővel a konyha munkaterületéhez.

A csempe kiválasztásakor nyilvánvaló előnyök mellett emlékezni kell arra, hogy azt:

 • Ez a legolcsóbb anyag a konyhai kötény készítéséhez. Ez a tényező megkönnyíti a tervezés, telepítés és javítás területén szakemberek keresését..
 • Könnyen tisztítható. A csempe felülete könnyen mosható és tisztítható, és ha az egyik csempe jelentősen megsérül, a teljes kerámiapanel szétszerelése nélkül cserélhető egy másikra.
 • Változó. A munkaterület kialakításához számos tervezési megoldás létezik..

A helyesen és ízlésesen kiválasztott és készített csempézett kötény hangsúlyozza a konyha kényelmét, amelyre minden családnak szüksége van A helyesen és ízlésesen kiválasztott és készített csempézett kötény hangsúlyozza a konyha kényelmét, amelyre minden családnak szüksége van

Ezenkívül a csempe alacsony költségű az összes többi konyhai befejező anyaghoz képest..

A konyhai kerámialapok kiválasztása a kötényen

Miután megtervezte a konyha kialakítását, és megállt a munkaterület csempeválasztásánál, a következő lépés a kötény kialakításáról szóló döntés. Manapság a kerámialapok széles választéka áll rendelkezésre: sima, sokszínű, az egész konyha árnyékához és kiviteléhez (például tégla, kő vagy fa). A csempe mozaik formájában eredetinek tűnik.

A mozaik elegáns kézzel készített megjelenést kölcsönöz a köténynek, amely kreatívvá és eredetivé teszi az egész konyhai dekorációt..

Mozaikok esetén ajánlott kis méretű tányérokat venni. A klinkerlapok választéka, amely a téglafal benyomását kelti, nem triviális. Ezenkívül bármilyen kép alkalmazható a lapra digitális nyomtatás – fotónyomtatás – használatával.

Az eredeti és gyönyörű csempe a konyhai kötényhez hagyományos, kényelmes és nyereséges tervezési lehetőség. Az eredeti és gyönyörű csempe a konyhai kötényhez hagyományos, kényelmes és nyereséges tervezési lehetőség.

A tervezők úgy vélik, hogy a kis csempe nemcsak díszíti, hanem vizuálisan is kibővíti a konyha méretét. Manapság a burkolólapok széles választéka áll rendelkezésre: a téglalap alakútól a gyémánt alakúig, az apró celláktól a nagyméretűig. Ezenkívül lehetőség van a burkolt kerámialapok méretének testreszabására. Mielőtt azonban megnövelné a felújítási költségeket, és úgy döntene, hogy saját méretben rendel csempét, fontolja meg a boltokban történő megvásárlását. Miniatűr kerámialapokat kínálnak: 2,5×2,5 cm, 5×5 cm, kis méret: 10×10 cm, 13×13 cm, közepes méret: 20×20 cm, 30×30 cm és nagy méretű: 40×40 cm. Minél kisebb a csempe, annál nehezebb törni.

Világszínvonalú kerámia burkolólap gyártója

Manapság nagyszámú csempegyártó létezik, különböző minőségű, árú és rendelkezésre álló árukkal. A felújításhoz szükséges burkolólapok piaca, beleértve a konyhai munkaterületet is, versenyképes, és arra kényszeríti a gyártókat, hogy javítsák a gyártási technológiákat, bővítsék a tervezési megoldások körét, igazítsák az árpolitikát a meglévő gazdasági helyzethez és a fogyasztói igényekhez.

Ebből az oldalból jól bevált a piacon az orosz “Kerama Marazzi” cég, amely a világhírű olasz MarazziGroup konszern része. Kerama Marazzi az orosz piac vezetőjeként kerámialapok, porcelán kőedények, szaniterek stb. Széles választékát mutatja be. A gyártó minden lehetséges javítási lehetőséget lefedett az etnikai koncepcióktól (skandináv, francia, japán stb.) A belső koncepcióig ( modern, techno, klasszikus, hi-tech és egyéb stílusok). Marazzi bemutatja a szerzői panelek, mozaikok, klinkerlapok gyűjteményeit.

Kerama Marazzi vezető szerepet tölt be a konyhában használt backsplash csempe gyártásában, minden háziasszony értékelni fogja a minőséget és a tartósságot Kerama Marazzi vezető szerepet tölt be a konyhában használt backsplash csempe gyártásában, minden háziasszony értékelni fogja a minőséget és a tartósságot

Oroszországi olasz szakemberek irányítása alatt ennek a márkának a csempeit 2 cég gyártja Oryolból és a moszkvai régióból..

A gyárak vezető nyugati cégek fejlett berendezéseivel vannak felszerelve, ami a versenytársak hasonló kínálatához képest javítja az áruk minőségét. Az Oryol -i gyár csempegyártásra, míg a moszkvai régió porcelán kőedényekre specializálódott..

A magas technológiáknak és a csempegyártásban szerzett olasz és orosz tapasztalatok szinergiájának köszönhetően a Kerama Marazzi kerámialapok a következő előnyökkel rendelkeznek:.

Előnyök:

 1. A csempe fenti jellemzői: praktikum, tartósság, kopásállóság, minden Marazzi kerámialapra jellemző.
 2. Az anyagok környezetbarát tulajdonságai. Ennek a márkának a csempei hagyományosan természetes anyagokból készülnek, kémiailag káros anyagok hozzáadása nélkül..
 3. Tervezési témák széles választéka, színpaletta, dekoratív dísztárgyak és csempeformák.

A Marazzi kollekciókat évente frissítik, új trendmegoldásokat hoznak létre.

Porcelán kőedények Kerama Marazzi -tól

A kerámiatermékek gyártására szakosodott porcelán kőedények fontos helyet foglalnak el a Kerama Marazzi gyártósorában. Körülbelül 30 évvel ezelőtt találták fel Olaszországban, és a kerámialapok innovatív „generációja”. Az olasz vállalatok, köztük a Kerama Marazzi, vezető szerepet töltenek be a minőségi porcelánkövek gyártásában.

A Kerama Marazzi porcelán kőedények a legjobb szilárdsági mutatókkal rendelkeznek, ami kétségkívül ideális választás apartmanok és vidéki házak számára A Kerama Marazzi porcelán kőedények a legjobb szilárdsági mutatókkal rendelkeznek, ami kétségkívül ideális választás apartmanok és vidéki házak számára

Alapvetően ezt a burkolóanyagot padlóburkolatokhoz használják nagy szilárdsági jellemzői miatt..

A porcelán kőedények gyártása, amelyek viszonylag nemrégiben jelentek meg Oroszországban, ma az egyik legnépszerűbb befejező anyag, széles választékával a tervezési megoldásoknak és anyag textúráknak. A Marazzi porcelán kőedények minden minőségi nyugati anyag jellemzőivel rendelkeznek. Az anyag textúrákat (fautánzat, kő, természetes bőr) vezető olasz design stúdiók fejlesztették ki. Európai minőség, javítva és alkalmazkodva az orosz körülményekhez.

Porcelán csempe Kerama Marazzi -tól (videó)

A Marazzi kerámialapok vagy porcelán kőedények kiválasztása esetén a vevő biztos lehet a minta és az anyagok magas minőségében és tartósságában.

Kerámia csempe a konyhához a kötényen (fotó)