Hogyan válasszunk háttérképet: tippek és trükkök

Tudva, hogyan kell kiválasztani a megfelelő háttérképet, helyesen díszítheti a szoba belsejét. Tudva, hogyan kell kiválasztani a megfelelő háttérképet, megfelelően díszítheti a belső teret Nem kell mesternek lennie. Próbáljuk meg együtt kitalálni, a tapéta kiválasztásának kérdésében a legjobb ár – minőség – szépség tekintetében.

Mi a legjobb háttérkép egy modern belső térben

Gyermekkorunk óta tudjuk, milyen tapétát ragasztani, és emlékezünk erre az egyszerű eljárásra, hogy segítsünk a szülőknek. Modern korunkban a szobában lévő háttérkép megváltoztatása a piacon található anyagok sokféle szerkezete és színe miatt izgalmas küldetéssé válik.

Mert még a legszokatlanabb fantáziákat is nagyon egyszerű megvalósítani, és a legjobb tapéta véleménye mindenki számára tisztán egyénileg alakul ki.

Amikor kiválasztja a tapéta kombinációit a belső térben, ne feledje, hogy átfedő design elemekkel kell rendelkezniük: azonos színű különböző árnyalatok, egy stílusú dísz stb. Amikor kiválasztja a tapéta kombinációit a belső térben, ne feledje, hogy átfedő design elemekkel kell rendelkezniük: azonos színű különböző árnyalatok, egy stílusú dísz stb..

A tapéta fő típusai és ragasztásuk jellemzői:

 • Papír alapú tapéta. A leggyakoribb és legolcsóbb anyagtípus. Ez a tapéta minden olyan helyiséghez alkalmas, ahol a felesleges nedvesség nem kerül a falakra. Egy- és kétrétegűek is. Legfontosabb jellemzőik a levegő átáramlásának képessége, valamint az alacsony beszerzési költség, amely lehetővé teszi a belső tér színeinek gyakori és olcsó megváltoztatását. Például ragasztottunk smaragd tapétát, majd egy héttel később citrom színűre, majd általában korall khaki színűre cseréltük. És mindez viszonylag kis összegbe kerül..
 • Vinil háttérképek. Tartós és nagyon kedvező árú szoba kialakítási lehetőség. Gyártásuk során vinil réteget visznek fel a papír alapra, és a kívánt mintát dombornyomással látják el egy speciális gépen. Ez a fajta tapéta tökéletes a viszonylag egyenetlen falú helyiségekbe, mivel textúrájuknak köszönhetően tökéletesen elrejtik a falak apró egyenetlenségeit. Szépségük elvesztése nélkül is jól mosnak..
 • Szitanyomás. Ez a vinil tapéta drágább változata, amely szerkezetében selyemszövetre hasonlít. Nagyon gazdagnak tűnnek a nappaliban vagy az előszobában..
 • Nem szőtt tapéta. Előállításuk alapja a nem szőtt, valamint a speciális ragasztóval kötött cellulóz és textilszálak. Ezek a tapéták akár tíz réteg festéket is kibírnak, és tartósságuk miatt alkalmasak régi falakkal rendelkező házakba..
 • Velúr tapéta. Előállításuk során ragasztómintát visznek fel a papír alapra, amelyre ezután a szövetszálakat permetezik. Ennek eredményeként a késztermék kinézetre szövethez hasonlít..
 • Tapéta festéshez. Fehér alapot képviselnek, alkalmazott mintákkal, amelyek beillesztés után festést igényelnek. Ha kérdése van arról, hogy milyen háttérképet válasszon új bútorokhoz, függönyökhöz vagy bármilyen divatos szobai kiegészítőhöz, kétségtelenül vásároljon festhető tapétát. Például feltett magának egy kérdést: milyen tapéta alkalmas wenge színű bútorokhoz? A válasz egyszerű – természetesen festhető tapéta, a wenge színéhez hasonló színre festve!

Modern tapéta kiválasztása a falakhoz (videó)

Hogyan válasszunk háttérképet a belső térhez

Bármilyen háttérképet általános jellemzők szerint osztályozhat..

Ugyanis:

 1. Minta jelenléte vagy hiánya a tapétán, legyen az nagy vagy kicsi, dísz vagy minta, geometriai formákkal vagy világos virágmezővel.
 2. Szín szerint: minden lehetséges színű háttérkép létezik, még a legegzotikusabbak is, smaragd, terrakotta, arany, tiffany, kávé, aqua. Végtelenül felsorolhatja, általában, a lehetőségek széles választékát, bármelyik nagy üzletben.
 3. Felületi textúrájuk szerint – sima vagy fényes, selyem, dombornyomott vagy permetezett mintával.
 4. Az anyag sűrűsége alapján, amelyből készülnek – Könnyű és sűrű tapéták vannak a piacon.
 5. A víz elleni védelem szintje szerint (vízállóság) – A legolcsóbb papír, általában nem vízálló, mosható, vinil tapéta gyakran erősen véd a nedvesség ellen.

A falak beragasztásának technológiájától függően, a lakásban a szükséges páratartalom és hőmérséklet fenntartása mellett minden tapéta legalább 3-5 évig tarthat A falak beragasztásának technológiájától függően, a lakásban a szükséges páratartalom és hőmérséklet fenntartása mellett minden tapéta legalább 3-5 évig tarthat

Az élettartam lejárta után, vagy egyszerűen, ha az otthoni környezet megváltoztatására van szükség, a helyiségeket a háttérképek megváltoztatásával újítják fel, ami általában nem igényel sok erőfeszítést, időt és pénzt, és önállóan, külső szakértők bevonása nélkül végezhető el.

Háttérképet választunk a bútorokhoz és a szoba jellemzőihez

A bútorokkal azonos stílusban helyesen kiválasztott és fenntartott tapéta garantálja a hangulatos hangulat megteremtését a házban. Első pillantásra ez a feladat nagyon egyszerű..

A helyesen kiválasztott tapéta garantálja a kényelmet és a harmóniát a házban. De csak akkor, ha bútorokkal kombinálják és megfelelnek a belső stílusnak. A helyesen kiválasztott tapéta garantálja a kényelmet és a harmóniát a házban. De csak akkor, ha bútorokkal kombinálják és megfelelnek a belső stílusnak.

A valóságban azonban a befejezéshez három egyszerű kérdésre kell válaszolnia:

 • Milyen hangulatot akarunk teremteni minden szobában, pihentető vagy élénkítő;
 • Hogyan világítanak a szobái;
 • Milyen típusú tapétát válasszon a meglévő bútorokhoz, hogy szimbiózist és harmóniát kapjon a környezetben.

Tehát hol kell kezdeni?

A tapéta kiválasztása szín szerint

A megfelelő szín kiválasztásával minden szobában megfelelő hangulatot teremthet..

Például hálószobában vagy nappaliban pasztell árnyalatú vagy világos csokoládé színű tapéta alkalmas. Ezek a színek pihentető légkört teremtenek a szobákban..

Élénkítő légkörre van szükség az irodában. Az élénk színű háttérképek segítenek: piros, narancs, pezsgő, citrom és hasonlók Élénkítő légkörre van szükség az irodában. Az élénk színű háttérképek segítenek: piros, narancs, pezsgő, citrom és hasonlók

Fontos: a színes háttérképek, bár jók, mérsékelten jók. Kis helyiségekben próbáljon csak egy falra ragasztani velük, és ragasztja be a többi falat sima tapétával.

Nézze meg, hogyan világít a szobája – jó megvilágítású helyiségekhez használjon hűvös árnyalatú tapétákat, kék, smaragd, korall stb. A tapéta színét az északi oldalon, elégtelen megvilágítású helyiségben kell kiválasztani, figyelembe véve azt a tényt, hogy fel kell melegítenie a szemet, és vizuálisan melegséget kell teremtenie – ezek a színek közel állnak a piroshoz vagy a barna színhez.

Kiválasztás a bútorok háttérképeinek és képeinek paraméterei alapján

A tapéta kiválasztásakor üljön le, és nyugodtan gondolja át, milyen anyagok, színek és díszek kombinációja legyen a mennyezeten, a falakon, a padlón és a bútorokon, hogy harmonikus belső teret kapjon. Szerezzen be néhány próbavágást a tapétából az üzletből, vagy nézze meg a gyártók katalógusait.

A tapéta kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy legalább egy szín megismétlődjön mind a bútorokban, mind a laminált vagy más padlóburkolat színében. Játssz a lehetséges színekkel és kombinációkkal A tapéta kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy legalább egy szín megismétlődjön mind a bútorokban, mind a laminált vagy más padlóburkolat színében. Játssz a lehetséges színekkel és kombinációkkal

Ha megpróbálja, kiválaszthatja a háttérképet, hogy a mintája geometriája megismételje vagy hasonlítson a bútorokban használt minta és anyag geometriájára és textúrájára.

Háttérkép egy egyszobás lakáshoz: fontos ajánlások

Általános szabály, hogy az egyszobás lakások a korlátozott hely miatt nem büszkélkedhetnek nagy lehetőségekkel a tervezési tehetségek megvalósítására. Rengeteg hely van, bútordarabok és létfontosságú dolgok foglalják el őket. Próbáljuk meg megtudni, melyik színű tapéta a legjobb egyszobás apartmanhoz.

A tér vizuális növeléséhez világos színű tapétát kell használnia, például:

 1. Krém;
 2. Elefántcsont;
 3. Homok;
 4. Korall;
 5. Tengeri hullámok;
 6. Világos zöld;
 7. Kék.

Jó kiegészítés lehet egy kis rajz vagy minta a tapétán - például egy virágmező, ez is segít vizuálisan növelni a helyiséget Jó kiegészítő lehet egy kis rajz vagy minta a tapétán – például egy virágmező, ez is segít vizuálisan növelni a helyiséget

Az ilyen lakásokban nem ajánlott élénk színű háttérképeket használni, például piros, bordó vagy narancssárga. Vizuálisan még kisebb szobát tesznek még vizuálisan is, ráadásul erős lámpákra van szükségünk a falak megvilágításához..

Ha nagy és tágas stúdiólakásban él, akkor a legmegfelelőbb megoldás az, ha élénk színekkel telített színeket és kontrasztos árnyalatok kombinációját használja. Például beragasztjuk a helyiséget arany színű szobába, a konyhát pedig kávéval, tejjel, és ezzel egyidejűleg elefántcsont színben hagyjuk a falra helyezett csempéket a tapéta alatt. Egyes tervezők a belső terek tervezésekor átmeneti háttérképeket használnak, a különböző helyiségek falainak színeit. Mindenesetre, miután jól meggondolta magát, választhat magának egy olyan színt, amely közel áll az ideálishoz. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a falakon kívül egyszobás lakásunk padlóval is rendelkezik, és leggyakoribb burkolatuk a linóleum. Próbáljuk meg kiválasztani a linóleumot a tapéta színe szerint.

Hogyan válasszuk ki a linóleumot háttérképként

Bármely helyiség vizuális észlelésében a padló színe fontos szerepet játszik, az általunk leírt példában linóleum.

Amikor ki szeretnénk hangsúlyozni a linóleum színét, érdemes kontrasztos színt választani a ragasztott tapétához és bútorokhoz képest Amikor ki szeretnénk hangsúlyozni a linóleum színét, érdemes kontrasztos színt választani a ragasztott tapétához és bútorokhoz képest

Ha ki akarjuk hangsúlyozni falaink szépségét, például a fotótapétát, akkor próbáljuk meg, hogy a linóleum geometriai mintája vizuálisan vezesse a nézőt a szemével a beillesztett fotótapétához.

Milyen tapétát válasszon egyenetlen falakhoz

Nem minden lakás tulajdonosai dicsekedhetnek egyenletes falakkal, számukra a tapétagyártók is sok megoldást nyújtottak. Az egyenetlen falakhoz speciális tapéták vannak..

Természetesen könnyen ragaszthatók egyenletes falakhoz, csak a fő feladatuk a felületi egyenetlenségek elrejtése, bizonyos textúra és elmosódott minta miatt..

A kisebb hibák elrejtéséhez világos mintás tapétát használhat. A kisebb hibák elrejtéséhez világos mintás tapétát használhat.

A lényeg az, hogy ne válasszon megfelelő geometriai formájú tapétát, mert éppen ellenkezőleg, hangsúlyozni fogja a falon lévő összes szabálytalanságot..

Nem feledkezünk meg arról sem, hogy az ablakok is fontos szerepet játszanak a szoba kialakításában, és ezért az őket borító függönyök is.

Hogyan válasszunk függönyöket háttérképként

A függöny kiválasztásakor a fő elv az, ha nehéz tapétát használ a szobában, akkor az ablakokon nehéz függönyöknek is lennie kell..

Világos világos tapéta használatakor – világos függönyök.

Ha a szoba a ház északi oldalán található, akkor érdemes meleg függönyárnyalatokat választani, hogy vizuálisan kompenzálja a napfény hiányát Ha a szoba a ház északi oldalán található, akkor érdemes meleg függönyárnyalatokat választani, hogy vizuálisan kompenzálja a napfény hiányát

Ha a szoba délről van, akkor hideg és pasztell függönyöket kell választania..

Most tegyünk egy rövid áttekintést a tapétagyártókról.

A legjobb tapétagyártók

Az Orosz Föderációban a tapétapiacon számos hazai cég kínál hatalmas termékválasztékot.

Miért érdemes orosz gyártót választani? Mert, miközben a termékek alacsony árait fenntartja, minősége semmiben sem rosszabb a világ vezető márkáinál.

A tervezést illetően az orosz gyártók gyakran veszítenek a külföldi társaiktól. A tervezést illetően az orosz gyártók gyakran veszítenek a külföldi társaiktól.

Az orosz tapétapiac leghíresebb és legelterjedtebb vállalatai az Art, Palitra, Saratov Wallpaper, Moscow Wallpaper Factory. Egyes gyártók országszerte márkás üzleteket kínálnak, amelyekben nagy választék található a háttérképekből, és az intelligens menedzserek lélekkel és csillogással közelítenek a kérdéséhez – hogyan válasszon tapétát bármely helyiséghez és bármilyen zsebhez.

A volt Szovjetunió országaiból származó beszállítók, akik megfizethető áron is szállítanak nekünk tapétát:

 • Ukrajna: “Argo”, “Vinyl”, “Versailles”, “Koryukovskaya műszaki papírok gyára” üzemek. Sajnos az ukrán termékek mennyisége az orosz piacon jelentősen csökkent az elmúlt 2 évben, az országaink közötti válság kitörése miatt.
 • Fehéroroszország: Ma az Orosz Föderációban a következő gyártók szállítanak tapétatermékeket – “Gomel -wallpaper”, a “Hero of Labor” gyár, a “Bel Oboi” cég.

Természetesen az Orosz Föderáció és a FÁK gyártóinak minden erőfeszítésével, hogy a világmárkák szintjén legyenek, a tapétapiac vezető szerepét kétségkívül az európai gyártók foglalják el, akik Franciaországból, Olaszországból, Svédországból, Belgium és más országok, ezért a tapéta kiválasztásakor ebben az esetben óriási előnyt kap az átlagos vásárlóval szemben.

Franciaországban a márkák különösen népszerűek Franciaországban a márkák különösen népszerűek "Casamance" és a Casadeco, az Eco Svédországban, az Arte és az Omexco Belgiumban

Minden kiváló minősége ellenére az Európából Oroszországba hozott áruknak van egy kétségtelen tulajdonsága, amely megakadályozza tömeges használatukat az Orosz Föderáció lakossága körében – ez az ára meglehetősen nagy. De talán ez jobb, mert saját, kiváló minőségű gyártókat kell kifejlesztenie

A tapéta piacon található márkák széles választéka megkönnyíti annak meghatározását, hogy melyik tapéta a legjobb egy adott feladathoz. Ha jó minőségre van szüksége alacsony áron, akkor válasszon orosz gyártókat vagy beszállítókat a FÁK -országokból. Ha különleges és egyedi hangulatot szeretne teremteni a házban, és a tapéta kiválasztását a minőség és a design ünnepévé szeretné tenni, akkor alaposabban meg kell vizsgálnia az európai márkákat.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő háttérképet (videó tanácsok)

Mindenesetre jöjjön lélekben, és csillogjon a kérdésre, a tapétaválasztásra, és a szobái kényelemmel és békével köszöntenek mindenkit, aki bejön..

Hogyan válasszunk háttérképet (fotó)