Folyékony tapéta a konyhában: fotó a belső térben, esztétika új formátumban

A folyékony tapéta az egyik legnépszerűbb konyhai tervezési lehetőség A folyékony tapéta az egyik legnépszerűbb konyhai tervezési lehetőség. A konyha nemcsak az ételek elkészítésének helye, hanem a ház háziasszonyának arca is. Hazánkban a konyhában szokás vendégeket fogadni, mivel ez a ház legkényelmesebb, legmelegebb (és hangulatát tekintve is) része. A javítások pedig általában a konyhából indulnak. Vízvezetékek, padlók, ablakok – itt hagyományos anyagokat használnak, de a fal díszítése különös figyelmet igényel. Végül is a konyha olyan hely, ahol zsír, olaj és gőz fröccsenhet, és megnövekedett nedvesség. Ezért a falakat további védelemmel kell ellátni..

Használhatok folyékony tapétát a konyhában

Rendkívül ellentétes vélemények vannak arról, hogy folyékony tapéta használható -e a konyhában; sok vélemény szerint ez nem tanácsos. Elvileg az ilyen típusú vakolat (és a folyékony tapéta az ilyen típusú befejező anyagokhoz tartozik) nem képes ellenállni a szennyeződésnek, a nedvességnek és a konyhai szagoknak, de a segédeszközök és technológiák megléte könnyen alkalmazkodik ehhez a szeszélyes anyaghoz a nehéz konyhai körülményekhez..

A folyékony tapéta nem alkalmas az egész konyha díszítésére. Jobb, ha befejezi a munkafalat hagyományos csempével vagy mozaikokkal..

A folyékony tapéta nem érintkezik jól vízzel: a konyhában óriási a veszélye annak, hogy a falakat különböző folyadékokkal fröccseni. Ennek következtében a tapéta romolhat. A folyékony tapéta nem érintkezik jól vízzel: a konyhában óriási a veszélye annak, hogy a falakat különböző folyadékokkal fröccseni. Ennek következtében a tapéta romolhat.

Ahhoz, hogy a vakolat alkalmas legyen a konyhára, bármilyen akril alapú lakkal kezeljük. És akkor a tapéta abbahagyja a szagok elnyelését, és ha szükséges, moshatók is..

Ha a tapétát a munkafelülettől legtávolabbi falra helyezi, akkor még további feldolgozásra sincs szükség: a szennyezett vagy sérült hely egyszerűen nedvesíthető a permetezőből, megtisztítható és töredékkel helyettesíthető.

Tanács: anyagvásárláskor célszerű egy csomaggal növelni a hangerőt. Hasznos lehet a konyhában végzett további kisebb javításokhoz..

Technológia folyékony tapéta alkalmazására a konyhában

A folyékony tapéta ragasztó, festék és a fő összetevő – a cellulóz – keveréke. A keverék kezdetben száraz, használat előtt vízzel kell hígítani. Általában a technológia nem bonyolult, bárki elsajátíthatja néhány perc alatt.

Folyékony tapéta felhordása előtt a falat alapozni kell Folyékony tapéta felhordása előtt a falat alapozni kell

A munkát több szakaszban végzik:

 1. Tisztítsa meg a teljes felületet a lehető legalaposabban a korábbi bevonatoktól, és dolgozza fel a szennyeződésektől. Minden mély repedést és mély kátyút vakolni kell, kisebb hiányosságok kijavítják a tapétát.
 2. Fém alkatrészek – festék a rozsdafoltok elkerülése érdekében.
 3. Kezelje a gomba által érintett összes területet; ehhez antiszeptikumokat használnak. A felület megszáradása után.
 4. A falakat alapozni kell. A vízszigetelő alapozó segít megvédeni a falakat a sárga foltoktól..
 5. A keveréket óvatosan hígítsa az utasításokat követve. Ezenkívül vizet adnak a keverékhez, és nem fordítva. Jól keverjük össze, hogy ne legyen csomó. Ezután félretesszük a duzzanatra. Miután a keveréket újra keverjük.
 6. Szerszámként meg kell vásárolnia: kemény spatulát, festőhengert (keménynek kell lennie). A keverék kis részét felviszik a felületre és simítják. A réteg a nyomástól függ, legfeljebb 3 mm lehet. Ha a keveréket spatulával alkalmazzák, a falak simaak lesznek, ha speciális hengerrel – szerkezeti.

A zsák száraz keverékre jutó pontos vízmennyiség a folyékony tapéta használati utasításában található A zsák száraz keverékre jutó pontos vízmennyiség a folyékony tapéta használati utasításában található

A maradék hígított, de nem használt keveréket tekerje fóliára, várja meg, amíg megszárad (3 nap), majd csomagolja és tárolja száraz helyen.

Folyékony tapéta a konyha belsejében (videó)

Hogyan készítsünk rajzokat folyékony tapétából a konyhában

Csak a tapéta ragasztása unalmas, de egyedi tervezési rajzok létrehozása nagyon érdekes stílusú. Először rajzolnia kell egy rajzot, és egy jelzővel kell alkalmazni a falra (vagy a mennyezetre).

Ha a művészi tehetség nem elég, használjon számítógépes sablonokat és sablonokat. Ezeket saját maga is létrehozhatja, tehetségesebbektől kérhet, vagy használhatja az interneten elérhetőket..

A kép létrehozása előtt tisztítsa meg és alapozza meg a felületet, majd:

 • A kívánt színű anyagot úgy kell felhordani, hogy 1 mm -rel túlnyúljon a kijelölt szélén.
 • Ezután egy mini gumi spatula (egy kis minta esetén egy simító alkalmasabb, meg kell dolgoznia a szerszám szélével) az összes anyagot óvatosan visszahelyezi a minta szélére, így kontúr szegély jön létre.
 • Most meg kell várnia, amíg az egész elem teljesen megszárad, majd összekapcsoljuk vele a kép következő részét. Így a teljes felületet szakaszosan töltik fel..
 • Ha a belső térben világos kontúrvonalakkal kell rajzolni, akkor a már száraz tapétára jelölővel felvihetők. A legkreatívabb tervezőket gyöngyök, fémes cérnák, flitterek, gyöngyök stb..

Az eredmény csak a folyékony tapéta teljes száradása után látható. Az eredmény csak a folyékony tapéta teljes száradása után látható.

Az egyedi dizájnú konyhai felületeknek csak a fantázia szabhat határt. Végül is különböző színeket keverhet, még a legszokatlanabbakat is, absztrakt vagy futurisztikus festményeket hozhat létre. A színek keverésével a leginkább kiszámíthatatlan árnyalatok jöhetnek létre. Az egyetlen negatívum az, hogy csak akkor derítheti ki a végeredményt, ha a keverék teljesen megszáradt. A tapéta szerkezete is eltérő. Lehetőség van dombornyomott minták kialakítására sima felületen. A fogazott simító sokféle csíkot és hullámot képes előállítani. Az alkalmazás textúrájával és vastagságával játszva határokat és különféle hatásokat hoznak létre: márvány, kő, téglafal stb..

A falra rajz létrehozásának másik módja a rátét. Ragasztania kell a folyékony tapétával már elkészített felület tetejére.

De itt több árnyalat van:

 1. A színsémás tapéta áztatásakor foltos lesz a rátét alsó széle..
 2. Lehetőség van arra, hogy a tapéta alsó rétege nedves legyen, és ha megnyomják, deformáció is előfordulhat..
 3. Ha nem szakember foglalkozik a falak tervezésével, akkor használhatja az alkalmazás-matricát. Sok közülük van a modern anyagok piacán, különböző árkategóriákban..

Figyelmeztetés a macskatulajdonosoknak: a falak folyékony tapétával való díszítése minden bizonnyal örömet okoz házi kedvenceinek. Számukra ez lesz a legnagyobb és legkényelmesebb kaparóoszlop. Csak a korlátlan türelem a rendszeres javításokkal, vagy az állat természetes jó tenyésztése segíthet itt..

A folyékony tapéta másik lehetősége a selyem hozzáadásával készült keverékek lesznek. Ez nem csak szép, hanem luxus is. A drága textíliákkal való befejezés benyomása jön létre. De ez az anyag nem a legköltségvetőbb. A befejezés ugyanannyiba kerül, mint amilyennek látszik – nagyon drága.

Folyékony tapéta a konyhában: vélemények

Az ilyen típusú dekorációt a konyhájuk falán használó fogyasztók véleményei többnyire egy dologra vezethetők vissza: a folyékony tapéta a konyhában stílusos, szép és praktikus.

A folyékony tapéta porszívóval tisztítható A folyékony tapéta porszívóval tisztítható

 • „Száradás után sárga foltok jelentek meg a tapétán. A szakértők azt javasolták, hogy az alkalmazás előtt feltétlenül speciális alapozót kell használni. Általában ugyanott értékesítik, mint a tapétát. És így mindent el kellett távolítani és újra kellett csinálni. Más vélemények alapján a probléma nagyon sürgős ”.
 • „Fel akartuk újítani a konyhát, hogy szép, eredeti és mérsékelten drága legyen. A barátok látták a díszítést folyékony tapétával. Olvastuk az információkat, véleményeket, úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk. De védőlakkot alkalmaztak a tapéta felett. A hatás elképesztő. Ennek eredményeként lefedjük a többi szobát is “.
 • „A folyékony tapétáknak két lehetősége van: dekoratív vakolat – amikor megszárad, kemény lesz és nehezen alkalmazható. De a gyerekek selyemszálakkal is ragaszthatnak tapétát. Csak puhaak, kellemes tapintásúak, de drágábbak. “.
 • „A folyékony tapéta több előnnyel jár, mint bármely más hasonló borítás. Ha egy gyermek szeret festeni a falakra, nagyon könnyű újraéleszteni és visszahozni eredeti formájába. “.
 • „Szeretne egy építő-befejező véleményét? Azok, akik tudják, hogyan kell egyszerűen gittelni, könnyen megbirkózhatnak a folyékony tapétával. Saroktól sarokig alkalmazzák őket az egész fal mentén. Egy menetben kell kitölteni. Két párhuzamos falat dolgoznak fel egy nap alatt, majd a szomszédos következő falakat. A nem lakkozott falakat nedves helyiségekben könnyen le lehet fedni penészgombával, és lehetetlen eltávolítani a folyékony tapétáról. “.

Csináld magad a folyékony tapéta alkalmazás (videó)

Előnyeit és hátrányait megtalálhatja bármilyen anyag használatakor, de folyékony tapétával történő dekoráció esetén a hátrányok könnyen megkerülhetők. De az alkalmazástechnika olyan egyszerű, hogy még egy nem szakember is elsajátíthatja. És még egyszerűbb, mint a papír tapétával való ragasztás. Minden hiba könnyen kiküszöbölhető, valamint a hibák és egyéb hibák. Sem gittre, sem szintezésre nincs szükség – a folyékony tapéta elrejtheti az összes apró falhibát. A hő- és hangszigetelés további bónusz lesz vásárláskor. Tűzállóak is, nem képeznek varratokat felhordáskor, és nem fakulnak erős napfényben. Könnyű gondoskodni róluk: ha a tapéta lakkozott, egyszerűen törölje le nedves ruhával, ha nincs lakk, porszívózza fel. Az élettartam mechanikai sérülések hiányában – 10 év.

Példák folyékony tapétákra a konyhában (fotó)