Finom tapéta Provence stílusában: könnyű és kényelmes a belső térben

Provence az otthon melegségét és kényelmét megtestesítő stílus, amelynek gyökerei a francia tartomány távoli múltjába nyúlnak vissza Provence az otthon melegségét és kényelmét megtestesítő stílus, amelynek gyökerei a francia tartomány távoli múltjába nyúlnak vissza. Ennek ellenére a levendula provence -i völgyeket évszázadok óta megörökíti Van Gogh és Cézanne ecsete. De Provence -t most nemcsak nagybetűvel írják, és ebben az esetben a Provence egy olyan belső stílus, amely ma nagyon divatos..

Provence -i stílus a belső térben: divatirányzatok

Mielőtt háttérképet választana, nézze meg, hogy a provence -i stílus esztétikája valóban uralkodik -e otthonában, vagy ha most kezdte átalakítani a házat, akkor is ebbe az irányba halad -e..

Provence -i stílus:

 • Háttér ágyhangok;
 • Gravitáció a virágnyomat felé;
 • Sok dekoratív porcelán és textil csipetnyi;
 • Fényfüggönyök;
 • A napfény bősége;
 • Egyszerű kialakítású, de nagyon díszített bútorok.

Ha elkezdi átalakítani otthonát provence -i stílusba fali dekorációval, akkor a munka 50% -a már elkészült. Ha elkezdi átalakítani otthonát provence -i stílusba fali dekorációval, akkor a munka 50% -a már elkészült.

A provence -i stílust néha összetévesztik a vidéki stílussal. És persze megzavarhatja – ezek a stílusok mássalhangzók, mert egy kezdetük van – a nyugodt, kimért, vidéki életmód imádata. Figyelembe véve, hogy a nyugati falu életstílusa követi a színvonalat, feltételezzük, hogy a ház nem a legkisebb, és a család megengedheti magának a dekoráció és a stílusegység ilyen bőségét..

Provence -i stílusú belső tér: design mesterkurzus (videó)

Provence -i tapéta a nappaliba: átalakítja a belső teret

A nappalit mindig díszíteni kell, viszonylag szólva, egy kicsit elegánsabban. Ugyanakkor nincs pompa, dinamizmus, trónterem érzés. Éppen ellenkezőleg, a nappali is hangsúlyozza a tulajdonosok kimért életmódját, ugyanakkor a vendégek fogadását kell elősegítenie, nagyszámú embert összegyűjtve egy térben..

Mivel a nappali általában a bútorok és más elemek, például kandalló középpontjában áll, a tapéta csak ezt az uniót indítja el.

A tapéta a hangulatos nappali belsejének egyik fő alkotóeleme. Fő feladatuk egy adott stílus jellemzőinek tükrözése. A tapéta a hangulatos nappali belsejének egyik fő alkotóeleme. Fő feladatuk egy adott stílus jellemzőinek tükrözése.

A nappaliban ilyen Provence-stílusú tapéta szükséges:

 • Sima dombornyomott;
 • Előnyben részesített színek – olíva, bézs, fehér, levendula;
 • A monoton falak nem fognak unalmasnak tűnni, mert általában több kép is fel van függesztve a provence -i nappaliban, világos szőnyegek, hangulatos textíliák, sok kanapépárna és gyönyörű vázák friss virágokkal.

Jobb, ha nem vesz papírpapírt a nappaliba, a kopás mértéke magasabb, és a legtöbb “futó” szobában tartósabb tapétának kell lennie. Ha továbbra is telekmintás tapétát szeretne a nappaliba, akkor azt eléggé el kell halványítani, hogy ne lépje át a vonalat a belső tér elfogadhatatlan változatosságával..

Prvovans tapéta a nappali belsejében (videó)

Háttérkép vidéki stílusban és provence a hálószobába

A hálószoba célja a pihenés. Ez azt jelenti, hogy a békét és nyugalmat a szoba hangulata teremti meg. Ez nem jelenti azt, hogy a monoton tapéta a hálószobába vándorol, ellenkezőleg, itt a virágos tapéta jobban megfelel a falaknak. De mindenféle virágos tapéta elvileg kapcsolódhat a provence -i stílushoz..

Provence -i tapéta virágmintával:

 • Ez egy kis retro stílus, nem lehet tapétát venni nagy virágban, díszes virágokkal, geometriai virágokkal;
 • Egy kis virág, bár nagyon gyakori, a háttérben, amely hangsúlyozza a természetes szín mélységét, amire szüksége van.

Ha a hálószobában lévő tapéta kissé kiégettnek tűnik a napon, akkor még alkalmasabb a provence -i stílushoz. Ha a hálószobában lévő tapéta kissé kiégettnek tűnik a napon, akkor még alkalmasabb a provence -i stílushoz.

Az ilyen virágmintás háttere egy olyan szín, amely ideális esetben Provence egyik színösszetétele. A levendulamezők lila, provence -i völgyek zöldjei – menta, olajbogyó stb..

Háttérkép a hálószobában: country és provence (videó)

Milyen tapétát választhat a Provence stílusához a konyhában

Elvileg, ha valóban a provence -i stílust követi, akkor egyáltalán nem szükséges tapétával ragasztani a konyhára, elég lesz a festés.

De a festés ritkábban fordul elő belső tereinkben, ezért a megfelelő tapéta kiválasztásával a stílus esztétikájában találja magát.

A provence -i stílus gyakran simán összefonódik a vidéki és kopott sikkes irányokkal. A provence -i stílus gyakran simán összefonódik a vidéki és kopott sikkes irányokkal.

A következő Provence-stílusú tapéta szükséges a konyhához:

 • Böngésszen gasztronómiai nyomtatással készült gyűjteményekben – csészék és csészealjak, kanalak, teáskannák, gőzölgő sütemények stb. Egy ilyen cselekményrajz, ha nem túl nagy, összhangban lesz a stílussal..
 • A madarak tapéta romantikus konyhához is alkalmas., csak hangsúlyozza ezt a tollas témát néhány szövetséges elemmel a konyhában – például egy madár képe vagy csészék „madár” mintával;
 • A szoba, ahol az ételeket főzik és fogyasztják, tapéta meleg színekben relevánsabb.

A provence-i stílusú háttérképek fő jellemzője a virágnyomatok és a pasztell színek. A provence-i stílusú háttérképek fő jellemzője a virágnyomatok és a pasztell színek.

Ha itt is rajong a fehér bútorokért a konyhában, áttört függönyökhöz, hangulatos textíliákhoz, akkor “hideg” tapétát vehet, alig észrevehető kékes mintával. Megszabadulnak a fehér konyha hatásától a la műtők, de lágy, rusztikus eleganciát kölcsönöznek a konyhának..

Háttérkép a konyhához (videó)

Provence -i tapéta más helyiségekhez

A folyosón a tapéta kiválasztása is egyszerű – minél kevesebb a bútor, annál világosabb a tapéta, és fordítva..

Mivel a bejárat az első dolog, amit a vendég lát, amikor belép a házba, azonnal be kell állítania az egész ház hangulatát..

Ha a meleg Provence közelebb van Önhöz, és a többi helyiségben van, akkor ne szakítsa meg az általános stílust, ha Ha a meleg Provence közelebb van Önhöz, és a többi helyiségben van, akkor ne szakítsa meg az általános stílust, ha “hideg” tapétát választ a folyosón

A háttérképeket gyerekeknek, a gyermekszobák tapétáit elsősorban ugyanaz a virágmintás használja ki. És ha úgy gondolja, hogy más helyiségekben ennyi van belőle, akkor a cselekményrajzhoz fordulhat, egy kicsit retro érintéssel. Például egy fiú és egy lány a múlt század elejéről retro biciklivel. Vagy egy madárketreces lány stb..

Provence -i tapéta a belső térhez (videó)

Provence a hagyományokat őrző stílus, olyan stílus, amely az embert a természettel való egység esztétikájában tartja, távol a városi hangulat elveitől. Ez nosztalgia a nagymamám gyerekkorára, azokra az időkre, amikor könyveket olvastunk és teát ittunk a nappaliban, és nem ültünk kütyükbe. Talán erre van szüksége.

Sikeres felújítás!

Provence -i stílusú tapéta (fotó)