Fali dekoráció a konyhában: alapvető lehetőségek

Manapság a faldekorációs lehetőségek nagyon elterjedtek, és mesterséges anyagok uralkodnak. A mai napig a faldekorációs lehetőségek nagyon elterjedtek, és a mesterséges anyagok vannak túlsúlyban. Jelenleg a befejező anyagok piaca számos megoldást kínál a legmerészebb ötletek megvalósítására. Ezért válik a konyha falainak díszítése lenyűgöző feladattá a felújítás szempontjából. Választhat egy klasszikus változatot, például a konyha tapétáját, vagy kipróbálhat modernebb anyagokat. Ugyanakkor fontos, hogy a design ne csak szép legyen, hanem praktikus is..

Anyagok fal dekorációhoz

A főzőlaphoz (kötényhez) meglehetősen sokféle anyagot kínálnak:

 • Műanyag panelek;
 • Kerámia csempe;
 • Dekoratív vakolat;
 • Mosható tapéta.

A kötény díszítése nagyon fontos kérdés, mert pontosan ez az a hely, ahol a falak leginkább koszosak. A kötény díszítése nagyon fontos kérdés, mert pontosan ez az a hely, ahol a falak leginkább koszosak.

Az étkező esetében a választék sokkal szélesebb. Ez lehetne:

 • Kerámia csempe;
 • Kő;
 • Tapéta;
 • Műanyag panelek;
 • Folyékony tapéta;
 • A falak festése.

Kerámia csempe: hagyományos anyag

Történt ugyanis, hogy a konyhai csempék hagyománnyá váltak. A fő előnyök – nem fél a mosószerek hatásaitól, tartós és megbízható, jól tolerálja a magas hőmérsékletet.

A csempe nemcsak a kötény, hanem más felületek díszítésére is használható, miközben fontos, hogy a monokromatikus dizájnt különböző tartozékokkal hígítsa. A csempe nemcsak a kötény, hanem más felületek díszítésére is használható, miközben fontos, hogy a monokromatikus dizájnt különböző tartozékokkal hígítsa. A konyhai csempék sokáig klasszikusok lettek - és nem is a dizájnról, hanem a mindennapi kényelemről van szó. A konyhai csempék sokáig klasszikusok lettek – és nem is a dizájnról, hanem a mindennapi kényelemről van szó. A csempe a konyha teljesen bármilyen stílusában jelen lehet - a klasszikustól az országig A csempe a konyha teljesen bármilyen stílusában jelen lehet – a klasszikustól az országig Kiváló megoldás lenne a csempe mozaikokkal kombinálása. Kiváló megoldás lenne a csempe mozaikokkal kombinálása.

Jelenleg a csempegyártók sok érdekes lehetőséget kínálnak. Ez vonatkozik a mintákra és a színekre, valamint a különböző méretekre is..

Színezés: régi bevált módszer

A konyha festése sablonokkal meglehetősen szokatlan és olcsó megoldás. A konyha festése sablonokkal meglehetősen szokatlan és olcsó megoldás. A főfalakon kívül festési rajzok is készíthetők a kötényen. A főfalakon kívül festési rajzok is készíthetők a kötényen.

A festést elavult módszernek tekintik. Ez azonban jól illeszkedik más típusú felületekhez..

Milyen festéket használnak a munka során:

 • Akril;
 • Víz alapú;
 • Víz diszpergáló.

Nem zavarják a nedvességcserét, és megkülönböztetik a kapott felület kiváló minőségét..

Vakolatra vagy tapétára festhet vízbázisú festéket. A szín hozzáadásával sok színt és árnyalatot kap.

Folyékony tapéta: dekoratív kivitel

A konyhai folyékony tapéta színben és textúrában egyaránt eltérhet. A konyhai folyékony tapéta színben és textúrában egyaránt eltérhet. A konyhai háttérképeket nemcsak a falakra lehet ragasztani, a lényeg az, hogy a tapéta különböző hangokból áll A konyhai háttérképeket nemcsak a falakra lehet ragasztani, a lényeg az, hogy a tapéta különböző hangokból áll

A folyékony tapéta nem nedvességálló, de népszerűsége minden évben növekszik. Az a lényeg, hogy kiváló a minőségük! A lakk használata segít nedvességálló termék előállításában – akril vagy latex. Ehhez 2-3 rétegben alkalmazzák. Ezenkívül az ilyen falburkolatok előnyei közé tartozik a színek és minták hatalmas választéka, és kombinálhatók, miközben a konyha valóban egyedi megjelenését kapják.!

Műanyag panelek: nincsenek mikroorganizmusok!

Műanyag panelek a konyhához - a racionális tulajdonosok választása! Műanyag panelek a konyhához – a racionális tulajdonosok választása! A fához hasonló panelek melegebbé teszik a konyha kialakítását a praktikum feláldozása nélkül. A fához hasonló panelek melegebbé teszik a konyha kialakítását a praktikum feláldozása nélkül.

A konyha műanyag panelei lehetnek:

 • A fa alatt;
 • Egyszerű különböző színekben és textúrákban;
 • A fém alatt;
 • Kő alatt (különböző fajták alatt);
 • Különféle grafikákkal.

Az emberek szeretik a modern anyagokat annak a ténynek köszönhetően, hogy a mikroorganizmusok kolóniái nem képződnek a felületén. A konyhai műanyag panelek nem félnek a hőmérsékletváltozástól, de ne tegye őket nyílt tűz közelébe. Ezenkívül a termék tökéletesen mosható, ami hatalmas plusz közvetlenül a konyhában! Az anyagválaszték elég széles, mind színben, mind textúrában.

Tapétaragasztás: a régi módon új módon

A tapéta segít abban, hogy a konyha a lehető legegyedibb legyen, mert ma szinte minden kérésre megtalálhatja a lehetőségeket A tapéta segít abban, hogy a konyha a lehető legegyedibb legyen, mert ma szinte minden kérésre megtalálhatja a lehetőségeket Amellett, hogy teljesen beragasztja a konyha falait tapétával, kombinálhatja a befejezést, például vakolattal Amellett, hogy teljesen beragasztja a konyha falait tapétával, kombinálhatja a befejezést, például vakolattal

A konyhai tapétázás az egyik legrégebbi befejező módszer.. Jelenleg hatalmas számú tapétafajta létezik a piacon: 

 • Üvegszál;
 • Vinyl;
 • Nem szőtt.

A legjobb megoldás azonban a festésre szánt termékek lennének. Olcsók, könnyen telepíthetők, és sokféle mintával és színnel rendelkeznek..

Akár a munkaterületre is ragaszthatók, mivel a termék jól illeszkedik a tisztításhoz. A belső tér könnyen megváltoztatható a gazdag színvilágnak köszönhetően. A tapéta könnyen felragasztható és szétszerelhető.

Dekoratív vakolat: új befejező anyag

A konyha vakolata nem olcsó öröm, de a szépség áldozatot igényel, és az eredmény sok éven át örömöt okoz A konyha vakolata nem olcsó öröm, de a szépség áldozatot igényel, és az eredmény sok éven át örömet okoz A vakolat textúrája a szerelés módjától, a szerszámtól és a mester ügyességétől is függ A vakolat textúrája a szerelés módjától, a szerszámtól és a mester ügyességétől is függ

A konyha dekoratív vakolata olyan fogalmakat foglal magában, mint a szerkezeti vakolat, a “nyáj”, az antik bevonat, a kőforgács, a “velence”. Fő előnyök:

 • Gazdag színek;
 • Ellenáll a nedvességnek és a mechanikai igénybevételnek;
 • Az alkalmazás egyszerűsége.

Kő: természetes vagy mesterséges

Furcsa módon, de a konyha köve kivételesen melegen hordozza a hangulatot Furcsa módon, de a konyha köve kivételesen melegen hordozza a hangulatot "itthon" Az ilyen faldekoráció miatt a konyha vidéki - természetes és gyönyörű Az ilyen faldekoráció miatt a konyha vidéki – természetes és gyönyörű

Egyre gyakrabban használják a konyha dekorációjában mesterséges vagy egy természetes kő. A bemutatott anyag lehetővé teszi a belső tér szokatlanságát. Ugyanakkor a felület praktikus és hosszú élettartamú..

Fontos: Az anyag meglehetősen drága. De ha a javítást sok éven át végzik, az anyagot nem lehet elhanyagolni..

Amint már megértette, a konyhafelújításra vonatkozó ötleteket a modern befejező anyagok segítségével lehet megvalósítani. A legfontosabb az, hogy gondosan közelítsük meg a probléma megoldását, és előnyben részesítsük pontosan azokat az anyagokat, amelyek tökéletesen illeszkednek a tervezéshez..