Divatos tapéta a hálószobában: kombinált, fotó, tervezési ötletek

A háttérkép kiválasztásakor helyénvaló Coco Chanel idézetét használni: A háttérkép kiválasztásakor helyénvaló Coco Chanel idézetét használni: "A divat elmúlik, de a stílus megmarad"A belső terek egyik egyszerű és eredeti megoldása többféle tapéta használata a fal díszítésére. A hálószobában található tapéta kombinálása segít vizuálisan beállítani a teret, hangulatossá, fényessé és gyönyörűvé tenni a szobát.

Kombinált tapéta a hálószobához: a szoba felosztása

A szoba kialakítása kreativitás a kompozíció és a színkombináció szabályai szerint. A hálószoba kialakítása kellemes benyomást kelt, ha egy bizonyos minta szerint használja a dekorációt különböző háttérképekkel..

A felosztás 2 típusú tapéta lehet:

 • Vízszintes;
 • Függőleges;
 • Zónás.

A vízszintes elválasztás növeli a szoba hangerejét, ha világos színű tapétát használ. A függőleges elválasztás vizuálisan növelheti a helyiség magasságát. A Zonal segít az ékezetek elhelyezésében, a néző figyelmének vonzásában és bizonyos irányba terelésében.

A vizuális vonzerő kiválasztási kritériuma mellett a szoba méretére kell összpontosítani A vizuális vonzerő kiválasztási kritériuma mellett a szoba méretére kell összpontosítani

2 mozdulatot használnak a zónás felosztáshoz:

 • Ékezetes fal létrehozása;
 • A szoba külön részének kiemelése színnel vagy textúrával.

Ha a hálószobában fülkék, széles ablaklejtések, oszlopok vagy a fal kiálló részei vannak, akkor ezekre a szerkezetekre kontrasztos színű tapétával ragaszthat. Ha nem vagy biztos a saját képességeidben, bízhatod a tervezést szakemberekre, vagy vásárolhatsz kombinált tapéták kész kollekcióját.

Hogyan kell megfelelően ragasztani a divatos kombinált tapétát a hálószobában? (videó)

A hálószoba díszítése különböző háttérképekkel: tapétaválasztás

A legegyszerűbb tapétát választani egy anyagból. Annak érdekében, hogy a vásznakat gyönyörűen ragaszthassa és egyenletes kötést kapjon, azonos vastagságú tapétát kell választania..

Alapanyagok és előnyeik:

 1. Papír háttérképek: szimplex és duplex. Az egyrétegű vagy kétrétegű cellulóz tapéták olcsók és elég hosszúak. Többféle színben kapható. Hátránya, hogy nem moshatók, könnyen elhalványulnak és elveszítik reprezentatív megjelenésüket. Ha van választási lehetősége, akkor a duplexet kell választania, mivel a simplex nem tartós anyag.
 2. Akril bevonatú papír tapéta. Gyönyörű vásznak gazdag színekkel, bármilyen belső stílushoz megtalálhatja a lehetőségeket. Az árak ésszerűek, a minőség és az élettartam kielégítő. Az akril tapéta papír alapból és polimer anyagokból készült, gyakran dombornyomott permetezésből áll, kellemes tapintású textúrával.
 3. Nem szőtt tapéta. Vannak mosható fajták, és vannak, amelyek festésre alkalmasak. A nem szőtt anyag nagyon tartós anyag, a termék élettartama megfelelő gondossággal 10 év. Az utasítások olyan paramétert jelölnek, mint “fényállóság”. Annak elkerülése érdekében, hogy a hálószobában lévő tapéta elhalványuljon, figyelni kell erre a pontra..
 4. Vinil háttérképek. Gyönyörű, drága és teljesen más mintázat, textúra és fényesség. Vannak háttérképek, tájképek vagy 3D vásznak. A hálószobához nyugtató és derűs mintát választhat, amely a pihenésre szolgál..

Az anyag kiválasztásakor nemcsak az árból kell kiindulni, hanem a kopásállóságból is. A legegyszerűbb a folyékony tapéta visszaállítása és frissítése.

Nagyméretű, jó megvilágítású helyiségekben sötét színű háttérképet választhat. Nagyméretű, jó megvilágítású helyiségekben sötét színű háttérképet választhat. A tapéta világos tónusai segítségével egy kis helyiség vizuálisan nagyobbra tehető. A tapéta világos tónusai segítségével egy kis helyiség vizuálisan nagyobbra tehető.

Ennek az anyagnak a típusai:

 • Papír: a készítmény cellulóz- és kozmetikai adalékanyagokat tartalmaz;
 • Selyem: selyemszálakat, cellulózt és kozmetikai adalékokat tartalmaz.

Folyékony tapéta kerül a falra, mint a vakolat. A keverék minden összetevője teljesen természetes, így a tapéta környezetbarát. A hálószoba klasszikus vagy keleti stílusú kialakítását sikeresen kiegészíti folyékony selyem vakolat. Kétféle folyékony tapétát kombinálhat egymással, ugyanazon szabályok szerint, mint a többi vászon.

Az egyetlen különbség az, hogy sokkal könnyebb lesz, mivel az anyag kezdetben ugyanolyan megkönnyebbüléssel rendelkezik. A folyékony tapéta vastagságát a felhordáskor beállítják.

A tapéta kombinációja szín szerint: hogyan válasszon egy palettát

A szín mindig síkot változtat, vizuális illúziókat kelt.

A legfontosabb dolog, amelyet figyelembe kell venni a tapéta sikeres kombinálása érdekében:

 • A sötét színek csökkentik a fal síkosságát;
 • A világos színek vizuálisan bővítik a síkot;
 • A tapéta egyenlő vásznakként kapcsolódhat egymáshoz, vagy egy szín dominálhat;
 • Két egymás mellett elhelyezkedő egyenlő színt kontrasztban vagy harmóniában kell kombinálni.

A tapéta továbbra is az egyik legnépszerűbb lehetőség a hálószoba falainak burkolására. A tapéta továbbra is az egyik legnépszerűbb lehetőség a hálószoba falainak burkolására.

A kontraszt olyan színek használata, amelyek egymástól távol állnak egy színpalettán: fehér és fekete, szürke és piros, kék és bézs. A harmónia a színek elrendezése egy tónus telítettségen belül: világos sárga és lédús zöld, skarlátvörös és indigó. Ha az egyik szín sokkal világosabb, mint a másik, minden figyelem a legintenzívebb színfoltra összpontosul..

Ezt a mintát használják övezeti elválasztás létrehozásakor, amikor ki kell választania egy falat a hálószobában, és világos tapétával kell díszítenie..

Hogyan kombináljuk a tapétát egymással: ékezetes fal

A zónás elválasztás nagyon népszerű, mivel még kis hálószobákban is használható..

A kialakítás a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Az ékezetes terület vagy fal színében vagy textúrájában jelentősen eltér a háttértől;
 2. Háttérfalak semlegebb színekben, diszkrét tapétával díszítve.

Élénk színű tapétával kiemelhet egy ágyat, egy kozmetikai asztalt, egy falat, amelyen egy kép lóg.

A helyiségben egy ékezetes falnak kell lennie, nagyon ritkán - kettőnek A helyiségben egy ékezetes falnak kell lennie, nagyon ritkán – kettőnek Az ékezetes fal kiváló lehetőség a tér zónázására Az ékezetes fal kiváló lehetőség a tér zónázására

A háttérfalak kialakításának vagy ellentétesnek kell lennie, vagy harmonizálnia kell a fővel:

 1. Semleges háttérszínek: barack, hús, bézs, égszínkék, halvány rózsaszín, pisztácia, elefántcsont, ezüst, gyöngy, gyöngyház, fehér;
 2. Kiemelt falszínek: lila, lédús zöld, élénk kék, skarlátvörös, barna, mahagóni, citrom, menta.

Kombinációs példák: friss zöld akcentusfal és halvány arany háttérfalak.

A tapétavásznak fényessége változhat, a háttérképek lehetnek:

 • Matt;
 • Fényes.

A legjobb, ha fényes vagy matt tapétát használ ugyanabban a szobában. Ha játszani szeretne a fényesség különbségével, akkor a fényességet a főfalhoz használják, és a háttérfalakat matt tapétával ragasztják be..

Ötletek és az ötlet kreatív megvalósítása

A hálószobában meg kell valósítania saját álmait. Egy szakember sem készít olyan tervet, amely teljes mértékben megfelel a szerző elképzelésének a háziasszonyról vagy a tulajdonosról. Ha kombináljuk a tapétát, akkor magunknak tesszük, saját esztétikai örömünk érdekében..

Ahhoz, hogy átgondolja a falak kialakítását tapétával, megteheti:

 • Vegyen papírt és ceruzát, vázoljon fel egy durva hálószobai tervet;
 • Amikor tapétával díszít, azonnal vegye figyelembe a bútorok elrendezését, valamint az átrendezési lehetőségeket;
 • Jelölje papírra, hogy melyik vászon sötétebb és melyik világosabb.

Fontos, hogy a színes ékezeteket előre elosztja, hogy a tapéta kivitele harmonikus legyen. A színeket kész megoldások, tapétagyűjtemények tervezése vagy önállóan választhatja ki.

A tapéta díszítésében a legtöbb professzionális tervező előnyben részesíti a különböző kombinációs módszereket. A tapéta díszítésében a legtöbb professzionális tervező előnyben részesíti a különböző kombinációs módszereket.

Melyek a tapéta dekoráció jellemzői különböző felosztásokkal:

 1. Vízszintes elválasztás: a tapéta teteje világosabb, mint az alsó.
 2. Függőleges elkülönítés. Ha a fal középső részét világosabb tapéta díszíti, mint a perifériát, a fal nehezebbnek és világosabbnak tűnik. Ez a technika nagy helyiségekben használható. Ha a fal középső részét sötétebb tapéta díszíti, a fal vizuálisan kisebb lesz, a sötét vászon méretére szűkítve.

Egy kis hálószobához a vízszintes vagy zónás felosztás a legjobb..

Háttérkép kombináció a hálószobában: hogyan lehet elrejteni a hibákat

Ha a tapéta közötti illesztés nem tökéletes, akkor díszítőelemet alkalmazhat. Ez egy dekoratív keskeny csík, amelyet egy felület keretezésére vagy körvonalazására használnak. A díszléc leggyakrabban könnyebb, mint a tapétavászon. Vízszintes felosztáskor sötét díszlécet használhat, amely megfelel a fal aljának színének. Függőleges hasításkor nagyon keskeny és könnyű öntvényre van szükség. Ha a mennyezet egy részét tapéta díszíti, akkor fehér díszlécet kell használnia.

Annak érdekében, hogy a tapéta közötti kötés tiszta legyen, figyelni kell a háttérképre vonatkozó utasítások alábbi pontjaira:

 • A juttatás nagysága;
 • A vászon zsugorodása ragasztás után;
 • Ajánlások a ragasztási sorrendhez.

A belsőépítészet könnyebben megvalósítható, ha kész tapétagyűjteményeket használ. A kifinomult opciók megkönnyítik a feladatot, mert a gyártó előre kiszámítja a színek optimális kombinációját, a vásznak elhelyezkedését és a falra történő felhordás sorrendjét. A vásznak vastagsága azonos, és könnyen összeilleszthetők. Gyűjteményeket találhat bármilyen lefedettséggel és az elválasztás bármely irányával.

A tapéta segítségével sok hagyományos hiba vizuálisan kiküszöbölhető vagy láthatatlanná tehető. A tapéta segítségével sok hagyományos hiba vizuálisan kiküszöbölhető vagy láthatatlanná tehető. A tapéta bármely mintája erőteljes vizuális hatást kölcsönöz, amelynek köszönhetően a szoba kényelmesebbé válik. A tapéta bármely mintája erőteljes vizuális hatást kölcsönöz, amelynek köszönhetően a szoba kényelmesebbé válik.

Milyen árnyalatokat kell figyelembe venni a tervezői kollekciók kiválasztásakor:

 • A szoba méretei;
 • Világítás.

A kivágott és egyértelműen korlátozott hosszúságú vásznak másként néznek ki a szobában, mint a képen. A falak területét előre ki kell számítani. A világítás fontos szerepet játszik a szoba képének kialakításában. A legtöbb vászon másképp néz ki mesterséges fényben, mint természetes fényben. Ha van választási lehetősége, akkor a legjobb, ha háttérképmintákkal dolgozik, és nem az interneten vagy a tekercsen található fényképekkel..

A hálószoba kialakítása és a fal díszítése hangsúlyos:

 • Függönyök;
 • Bútor garnitúra;
 • Ablakkeretek;
 • Padlóburkolat.

A formatervezést mindig különálló, de egymással összefüggő részletek alkotják. Ha a falak világosak, akkor a bútorok, a padló és a függöny bármilyen színű lehet. Ha a falak sötétek és a szoba kicsi, akkor jobb világos bútorokat és függönyöket használni. Gyakorlati szempontból jobb, ha a falakat mosható tapéta díszíti, a bútorok pedig tartós és könnyen tisztítható anyagból készülnek..

A hálószobában található tapéta kombinációja érdekesnek tűnik eredeti vagy színes bútorokkal, szokatlan vágott függönyökkel.

Különféle lehetőségek a divatos hálószoba tapéta kombinálására (videó)

Divatos tapéta a belső térben (fotó)