A gipszkarton polcok elkészítése egyszerű!

Gipszkarton polcok a konyhában - világosak Gipszkarton polcok a konyhában – világosak "lelkesedés" a belső térben A modern lakótér területe általában néhány tíz négyzetméter. A bútorok kialakítása általában a bútorok elrendezését jelenti a szoba sarkaiban. Elég nagy mennyiségű bútornak és kapcsolódó tárgyaknak kell illeszkedniük egy ilyen tér belsejébe. A légkör harmonikus és funkcionális, és még saját kezűvé tétele sem könnyű feladat..

Gipszkarton polcok a konyha belsejében

Az apróságokat, a díszítőeszközöket és a könyveket általában polcokra vagy falrésekbe helyezik, talán csak így lehet nagyszámú edényt hozzáférhetővé és láthatóvá tenni, ugyanakkor több szabad helyet szerezni. Különböző anyagokból készült polcok megvásárolhatók vagy megrendelhetők, a szoba kialakításának megfelelően.

A fával vagy faalapú ragasztott anyagokkal való munka bizonyos készségeket igényel. Sokkal egyszerűbb gipszkarton polcokat készíteni – praktikus anyag, amely a legegyszerűbb eszközökkel is könnyen feldolgozható..

A gipszkarton, ahogy a neve is sugallja, gipszből, műkőből készült anyag. Félvizes kalcium-szulfát vízzel történő feldolgozásakor lágy, törékeny fehér követ kapunk, például krétát, de a gipsz nem morzsálódik és nem szennyeződik, mint a kréta. A gipsz nem gyúlékony, nem okoz allergiát és elég tartós, de higroszkópos.

A kis konyha falán lévő rés segít harmonikusan felszerelni a belső teret A kis konyha falán lévő rés segít harmonikusan felszerelni a belső teret

A gipsz lapos fehér lapokban, mindkét oldalán több réteg vastag szerelőkartonnal ragasztva, gipszkarton. A gipszkő sűrűsége körülbelül 1300 kg / m3, azaz másfélszer nagyobb, mint egy faé. A gipszkarton (GKL) szabványos vastagsága 16 mm. Ha a szoba páratartalma magas, akkor vegye a GKLV márkájú gipszkarton lapokat.

Az anyagból készült karton a következő funkciókat látja el:

  • a vakolat aprításának és az azt követő ember által történő belélegzésének megelőzése;
  • az alap funkcióját látja el, amelyre speciális alapozót, lakkokat és festékeket visznek fel, mivel közvetlenül nem alkalmazhatók gipszre;
  • kartonfelületeken egyszerű ceruzával jelöléseket készíthet;
  • összetöri a kődarabokat, ahogy repedezik és összetörik.

A munkaterület feletti GKL polcok kiváló alternatívája lehet a felső szekrényeknek. A munkaterület feletti GKL polcok kiváló alternatívája lehet a felső szekrényeknek. A konyha -étkezőt a munkaterülettől elválasztó válaszfal harmonikusan kiegészíti a gipszkartonból készült polcokat A konyha -étkezőt a munkaterülettől elválasztó válaszfal harmonikusan kiegészíti a gipszkartonból készült polcokat

Ugyanakkor a gipsz nagyon puha és hajlékony, fémfűrésszel, reszelőkkel dolgozzák fel, könnyen kifúrható, a termék kialakítása bármilyen, akár nagyon szeszélyes formát is biztosíthat. Általában burkolóanyag, sima felülettel a falak és a mennyezet számára, de sokan szép és kényelmes gipszkarton polcokat készítenek..

Gipszkarton polcok (videó)

Gipszkarton egyenes és sarok polcok – funkcionális és tágas

Alternatív megoldásként beállíthatja a polcokat a sarok bezárásához, különösen akkor, ha az asztallal ellátott sarokkanapé a sarokban található. Ebben az esetben ésszerű és helyes lenne a kialakítás szempontjából a kanapé fölé akasztani. A sarokpolcok előnyösebbek az egyeneseknél, mivel a szögletes kialakítás további merevséget biztosít a polcoknak, a gipszkarton lapok kevésbé hajlanak. Ebben az esetben egy elegáns lámpát helyeznek el a felső polcon..

A gipszkarton sarokpolcok egy üres konyhasarok díszítő elemévé válnak A gipszkarton sarokpolcok egy üres konyhasarok díszítő elemévé válnak A konyha sarkában lévő gipszkarton polc felszerelhető világítással A konyha sarkában lévő gipszkarton polc felszerelhető világítással A gipszkarton szerkezet teljesen helyettesítheti a konyhakészlet felső moduljait A gipszkarton szerkezet teljesen helyettesítheti a konyhakészlet felső moduljait

Független és beépített gipszkarton polcok: mi előnyben részesítjük?

A polcok külön bútordarabként és a falba épített szerkezetként is elkészíthetők, például egy rés. Amikor egy vagy másik irányba választ, a művészi ízlésének kell vezérelnie, figyelembe véve és figyelembe véve a szoba felvételét és konfigurációját, és töltse ki bútorokkal.

A külön polcok azért jók, mert bárhol mozgathatók a szobában, de elfoglalnak egy bizonyos helyet.

Ezzel szemben a beépített polcok felszabadítják a szoba bizonyos területeit, de a tervezési jellemzők miatt nem lehetnek nagyok és mélyek. Ezenkívül, ha egyszer egy helyre kerültek, nem mozgathatók. Természetesen a beépített bútorok általában előnyösek a kicsi, szűk helyeken..

Két lehetőség a gipszkarton polcok felszerelésére (videó)

Gipszkarton polcok tervezése és rajzolása

Ahhoz, hogy gipszkarton polcokat készítsen saját kezével, először létre kell hoznia egy bizonyos kialakítást, hogy harmonikusan nézzen ki a belső térben. Ez speciális térbeli gondolkodást igényel, ezért jó lenne szakembert hívni erre az eljárásra..

A polcok általában a falakkal szomszédosak, fel vannak függesztve, vagy a padlón állnak..

Miután saját kezünkkel alaposan megmértük a rendelkezésre álló helyet, rajzot rajzolunk speciális programok segítségével. Ebben az esetben emlékezni kell a termék arányosságára, szimmetrikusan elhelyezve ugyanannyi fülkét a központi részből.

A gipszkartonból teljes értékű polcot szerelhet össze bármilyen konfigurációjú konyhához A gipszkartonból teljes értékű polcot szerelhet össze bármilyen konfigurációjú konyhához

Ezenkívül, ha személyesen tervez gipszkarton polcokat, akkor el kell képzelnie, hogy milyen terhet cipelnek. Ha valami terjedelmes és masszív anyagot szeretne felhelyezni rájuk, például TV -t, kis akváriumot vagy rendszeregységet, akkor gondoskodnia kell az alumínium sarokból származó keresztirányú merevítő bordákról, valamint a maszkolás módjáról. A teljes tér kialakítása és stílusa azt is megköveteli, hogy a polcokat meghatározott színre festessék, vagy stilizálják, hogy olyanok legyenek, mint valami drága anyag, például drágafa, márvány vagy drágakő tömör deszka..

Minden felelősségteljes tervezés számos kötelező lépést tartalmaz:

  • rendkívül specifikus kép kialakítása a teljes szerkezetről;
  • a polc elhelyezkedésének vagy rögzítésének gondos mérése gipszkartonból;
  • a terv rajzának vagy diagramjának kidolgozása.

A projekt alapján számításokat készíthet a fogyóeszközök pontos mennyiségéről, és megvásárolhatja azokat.

A gipszkarton polcváz összeállítható lécekből vagy fémprofilokból A gipszkarton polcváz összeállítható lécekből vagy fémprofilokból

Polcokat készítünk saját kezünkkel gipszkartonból

Tehát eldöntötte, hogy a belső térben milyen helyet és térfogatot foglalnak el a gipszkarton termékek – polcok, állványok vagy állványok.

Most saját kezével kell megtestesítenie a falszerkezeteket. Ha a gipszkartont csak befejező anyagként használják, akkor a keret olyan, mint egy rés. Ebben az esetben ajánlott nemcsak a kapott keretet, hanem a teljes szomszédos falat is gipszkartonnal bevonni – így harmonikus és holisztikus lesz.

A rajz azonban gyakrabban feltételezi, hogy az eszköz a polc, ahol a gipszkarton lapok teherbíróak. Ebben az esetben egy keretet készítünk egy alumínium sarokból, amelyet csavarokkal és csavarhúzóval rögzítünk a falhoz. Általában ez elegendő, mert a polcok nem szállítanak különleges rakományt..

Természetesen a szomszédos falat óvatosan kell kiegyenlíteni és vakolni..

Annak érdekében, hogy biztos legyen a szerkezet szilárdságában, a következőket kell tennie:

  • ne használjon 16 mm -nél vékonyabb gipszkartont;
  • gyakran rögzíti a helyeket.

A tartóelemek rögzítése után össze kell szerelni és rögzíteni kell a rajzon előírt teljes szerkezetet. Talán valami réshez hasonló dologgal fog végződni..

A gipszkarton vágásához építőkést használhat A gipszkarton vágásához építőkést használhat

A sarokdarabok vágásakor és varrásakor ne felejtse el, hogy a gipszkarton lemezekből saját kezű polcokat a falra helyezze..

A puha gipszkarton a sarkokhoz önmetsző csavarokkal van rögzítve, amelyek ezután belépnek a profil lyukaiba. Mivel azok a helyek, ahol a csavarok a lapokat a kerethez nyomják, erőt adnak az egész szerkezetnek, ezeket gyakran kell elhelyezni, de a csavarok túl szoros csavarozása az anyag repedéséhez vezet.

Ha a kialakítás lehetővé teszi a világítás beépítését egy résbe, akkor a vezetékeket saját kezűleg kell lefektetnie, elrejtve a szerkezet kanyarulataiba. Mivel az izzók teljesítménye egyértelműen alacsony, vékony, nem feltűnő vezetékek használhatók..

Késsel a gipszkarton vágásához könnyen kivághat bármilyen geometriai alakú töredéket Késsel a gipszkarton vágásához könnyen kivághat bármilyen geometriai alakú töredéket Amikor építő kést használ a gipszkarton vágásához, óvatosnak kell lennie Amikor építő kést használ a gipszkarton vágásához, óvatosnak kell lennie

Gipszkarton polcok befejezése

Mielőtt ténylegesen polcokat vagy rést formázna és ragasztana a gipszkartonból, vágja le a lapokat, és dolgozza fel őket a terv előírásainak megfelelően. Nem nehéz saját maga elkészíteni, mint az előző szakaszok minden részletét. A gipszkarton könnyen fűrészelhető fűrészeléssel, kis fogakkal (fémhez), hogy a gipsz a lehető legkevésbé morzsolódjon és repedjen. Átvághat egy réteg kartont és egy fél gipszkövet is, és óvatosan letörheti a maradék réteget, hasonlóan az üveg vágásához és töréséhez..

A levágott vagy levágott végeket finomszemcsés csiszolópapírral csiszolják. Ezt követően marad a rögzített alkatrészek rögzítése a keretben, és világítás, valamint festés vagy lakkozás a polcokon.

DIY gipszkarton polcok (videó)

Így a polcok vagy más hasonló szerkezetek gipszkartonból történő modellezésekor legalább alapvető tervezési ismeretekkel, valamint anyagmozgatási és vízvezeték -munkával kell rendelkeznie. A padló- vagy falszerkezetek bármilyen alakúak és kialakításúak lehetnek, fontos, hogy szervesen illeszkedjenek a helyiség kialakításához, és ne foglaljanak sok helyet. A gipszkartont széles körben használják polcok vagy fülkék gyártásához a rendelkezésre állás, az alacsony költség és a könnyű feldolgozás miatt. Bármely nappali belsejében a gipszkarton polcok általában szépek és harmonikusak. Ha kézzel készülnek, akkor esztétikai elégedettséget is jelentenek..

Gipszkarton polcok a konyha belsejében (fotó)