Udvælgelse og installation af gulvbjælker: 3 typer

Gulvbjælker er husets vigtigste strukturelle element. Gulvbjælker er husets vigtigste strukturelle element. Træbjælker er ikke for tunge, hvilket betyder, at de ikke tynger konstruktionen. De kan bruges i et privat murstenshus eller i andre strukturer, for eksempel af en administrativ type. Board logs har en lang levetid og er meget lette at arbejde med. Derudover er deres omkostninger ikke for høje..

Funktioner ved installation af trægulve

For at bygge trægulve er det værd at bruge lærreder fra lærk og nåletræer. Det er ikke svært at behandle dem, og de er desuden mere holdbare og har høj elasticitet..

Kun tørrede bjælker kan installeres på lofter, ellers er dannelse af skimmelsvamp, fugtighed og endda rådne af lærredene ganske muligt.

Installation af trægulve bør udføres med passende erfaring. Installation af trægulve bør udføres med passende erfaring.

Hvordan kontrolleres tørheden af ​​en log? Det er nok at banke på den med en økse, og den skal give en klar og klar lyd. Bjælkens længde afhænger af bygningens bredde. Bjælker er ikke den eneste materialemulighed til at lave et bjælkelag mellem første og anden etage, da der er andre lige så egnede muligheder, hvorigennem du kan foretage en installation af høj kvalitet.

Mulighederne er:

 1. Ofte udføres lægningen med kraniale stænger, hvis tværsnit er 50×50 mm. Det er mere korrekt at lægge dem på de nederste dele af bjælkerne på begge sider. Og allerede på dem er arkiveringen af ​​loftet på første sal.
 2. Interfloor -overlapning kan udføres med et lærred, f.eks. Et grovbræt, som bliver undergulvet på loftet. Det er ikke svært at lave det, og selv et uplanet lærred kan bruges..
 3. Du kan sætte et tunge-og-rillebræt.

Det er bydende nødvendigt at isolere loftsgulvet. Tykkelsen af ​​isoleringen afhænger direkte af det valgte materiale. Som regel er rummet fyldt med rullemateriale, for eksempel fibrøs varmeisolering i form af et mineralplade. Den brænder ikke, holder godt på varmen og har samtidig god lydisolering.

Fordele og ulemper ved trægulve mellem gulve

Mellemgulv træbjælker installeres under forudsætning af, at spændbredden ikke er mere end 8 m. Der er også understøtningskonstruktioner mellem gulvene, og det er bjælker, hvortil der anvendes en bjælke med en sektion på 150×100 mm eller 150×150 mm. For at bestemme afstanden mellem bjælkerne kan du selv foretage beregningen. Denne parameter varierer som regel 0,6-1 m.

Blandt fordelene ved trægulve mellem gulve er det værd at bemærke en lang levetid og pålidelighed. Blandt fordelene ved trægulve mellem gulve er det værd at bemærke en lang levetid og pålidelighed.

Under alle omstændigheder kræves en hydro-dampspærrefilm, som udelukker indtrængning og dannelse af overskydende fugt.

Gulvets overflade, både på loftet og i kælderen, skal behandles med særlige træbeskyttelsesmidler. Trægulve er de letteste og derfor installeres de i beboelsesejendomme, især brugt til loftet..

Desuden træet:

 • Miljøvenligt;
 • Har god varmeisolering;
 • Ser meget æstetisk tiltalende ud.

Der er ulemper ved træpanelet, og de består i tendensen til dannelse af mikroorganismer, svampe og skimmelsvamp, råd og ødelæggelse, deformation af lærredene, hvis de i første omgang vælges af lav kvalitet.

Installation af trægulve mellem gulve i et muret hus

Installation af et sådant element i et murstenshus som en mellemstråle bør udføres på tidspunktet for dets konstruktion. Det er værd at bemærke, at dybden af ​​reden til bjælken skal være mindst halvdelen af ​​tykkelsen af ​​det materiale, der er installeret i væggen. Det er ikke ualmindeligt, at bjælker installeres igennem, men en sådan struktur skal derefter omhyggeligt isoleres. Mange foretrækker at bygge et hus på egen hånd, selvom det er lavet af mursten..

For at forbinde trægulve med hinanden skal der bruges særlige fastgørelseselementer. For at forbinde trægulve med hinanden skal der bruges særlige fastgørelseselementer.

Det er værd at bemærke, at du har brug for:

 • Observer teknologi;
 • Følg instrukserne;
 • Vær opmærksom på ekspertrådgivning.

Det er nødvendigt at beregne, hvad der vil være understøtningen på bjælkerne så klart som muligt for at vælge det optimale trin mellem bjælkerne. Det er vigtigt at huske, at bjælker kun er tilladt til brug som plader, herunder tagruller, hvis huset ikke overstiger 8 meter i længden (understøtning af bjælker). Bjælker skal lægges efter et bestemt princip. Som regel er de installeret på murstenssøjler, når det kommer til at overlappe første sal, såvel som på stærke søjler lavet af tykt træ, for anden.

Ud over mange farer er træ den mest optimale mulighed for at bygge et hus og danne gulve, da det er miljøvenligt, helt sikkert og samtidig ikke forårsager allergi eller andre reaktioner. Nu er det meget moderigtigt at bygge bare træhuse, da de er varme, stilfulde, holdbare og vigtigst af alt ikke dyre..

Fastgørelse af mellemgulvlofter på træbjælker

Det er nødvendigt at fastgøre bjælkerne til gulvet i anden etage korrekt, og til dette bruges en særlig teknologi. Først udføres layoutet af de ekstreme strukturelle elementer. De skal udjævnes ved hjælp af puder i form af en lang pind eller puder, der er forbehandlet med mastik..

Fastgørelse af mellemliggende bjælker udføres med et referencepunkt til de ekstreme elementer.

Foreløbig bør der udføres en behandling med specielle antiseptiske midler på tømmerlærredet. Bredden af ​​hver bjælke er installeret lodret, hvilket gør det muligt at øge konstruktionens stivhed. I nogle tilfælde er bjælkerne i husets længde muligvis ikke nok. Hvad skal man gøre i en sådan situation? Det er nødvendigt at splitte lærreder og installere præfabrikerede strukturer.

Tykkelsen af ​​gulvpladerne bør vælges afhængigt af husets størrelse og dets formål. Tykkelsen af ​​gulvpladerne bør vælges afhængigt af husets størrelse og dets formål.

Docking giver dig mulighed for at forbinde lærrederne til hinanden på grund af:

 • Splejsning af lærreder i længden;
 • Brug af splejset elementer i bredden;
 • Strikning eller kile.

Enderne af bjælkerne skal afskæres i en spids vinkel; til smøring er det værd at bruge en speciel mastik og flere lag tagmateriale. Hvor kanterne på bjælkerne og husets vægge er forbundet, lægges mineraluld i fordybningerne, og først derefter indsættes materialet til efterfølgende installation.

Muligheder for at forbedre bæreevnen på mellemgulve

Det er allerede blevet skrevet om, hvilken slags materialer der kan bruges til at dække rummet mellem rummene i første og anden og kældergulv, men der er stadig en måde at forbedre gulvets bæreevne, som det er muligt at levere store driftsbelastninger.

Amplifikationsmuligheder:

 1. En populær mulighed er at montere, ved hjælp af beslag, yderligere overlejringer i form af plader af medium tykkelse. Deres støtte er specialfremstillede søjler, hvis højde ikke må være for høj..
 2. Strukturen kan også gøres stærkere med en ekstra U-formet kanal (driftsbelastningen øges). De er installeret på bjælkerne fra siderne..
 3. Den ideelle forstærkningsmåde er valget af yderligere blokke, da strukturen kan modstå tunge belastninger, eliminerer ustabilitet. Processen er tidskrævende, men meget effektiv.

Du kan styrke mellemgulve ved hjælp af metalprodukter. Du kan styrke mellemgulve ved hjælp af metalprodukter.

Det er bydende nødvendigt at tænke på finishen eller anvendelsen af ​​et finishcoat. For at gøre dette kan du bruge trælærred fremstillet på princippet om foring, krydsfiner, OSB -plader, gipsplader og ikke kun. Linoleum, fliser, laminat og andre belægninger lægges efterfølgende på dem..

Beskyttelsesanordning til trægulve mellem gulve

Typerne af private huse er meget forskellige, ligesom deres interne sammensætning. For at bygge det og leve uden problemer skal du imidlertid omhyggeligt tage sig af valg af materialer, overlappende, kompetent beskyttelse af materialer.

På designstadiet udarbejdes et diagram over den fremtidige struktur samt en plan, der ikke kun skal tage højde for bygningens størrelse, men også hvordan den vil blive beskyttet mod forskellige former for konsekvenser. Beskyttelse er påkrævet mod brand og biologiske påvirkninger af det ydre miljø.

Hvad angår brændbarhed, har hvert lærred sin egen grad af brandmodstand, men ved at vælge sådanne banale materialer som OSB -plader, OSB -plader eller limede bjælker har du brug for et specielt dybt indtrængende antiseptisk middel, der forhindrer ikke kun råd og skimmelsvamp, men også brandbarhed.

Det er bedre at dekorere rummet, hvor ovnen eller pejsen skal installeres med en metalplade, og dermed kan spredning af brand forhindres.

Du kan beskytte trægulve mellem gulve mod de negative virkninger af fugt ved hjælp af olieklud Du kan beskytte trægulve mellem gulve mod de negative virkninger af fugt ved hjælp af olieklud

Der sælges en række forskellige forbindelser, der kan forhindre brand i et træ, og du skal vælge dem i henhold til:

 • Indtrængningsdybde;
 • Driftstid;
 • Brandmodstand.

Imprægnering udføres på det tidspunkt, hvor en grov reparation udføres, og det er bedre at udføre behandlingen mindst to gange, efter at hvert lag er grundigt tørret. På designstadiet er det nødvendigt at tage hensyn til det øjeblik, hvor meget en bestemt træsort kan modstå virkningerne af brand..

De bedste brandsikre materialer har et tværsnit på 11×24 cm, hvis bredden er 5,8-5,85 m.

Det er lige så vigtigt at beskytte træet mod biologiske påvirkninger, såsom vand, som starter ødelæggelse af træ, dannelse af skimmelsvamp og dannelse af mikroorganismer som svamp. Det er meget sjældent, men det er muligt at finde insekter i huse lavet af træbjælker, der først og fremmest dannes i lærreder, der ikke blev behandlet under konstruktionen og begyndte gradvist at fugte.

Gulvpuffekage over træbjælker

Gulvet i et træhus skal være holdbart, pålideligt og gennemtænkt. For at lave og reparere gulvet i et træhus kan du bruge mange forskellige teknologier, hvoraf den ene er tærten, som er særlig populær..

Det anbefales at placere varmeisoleringsmateriale mellem træbjælkerne. Det anbefales at placere varmeisoleringsmateriale mellem træbjælkerne.

Dens ejendommelighed består i at lægge lag i følgende sekvens:

 • Dampspærre;
 • Vandtætning;
 • Lydisolering;
 • Termisk isolering;
 • Afretningslag eller med andre ord betonlærred.

Hvad angår isoleringen, skal fyldningen af ​​rummet på anden sal være mineraluld, men ekspanderet ler eller slagger med savsmuld er egnet til at arrangere gulvet på første sal. Isolering af gulvet i rum, hvor der vil være høj luftfugtighed, bør udføres med et materiale som glasfiber, da det har optimale vandtætningsegenskaber.

Overlapper anden sal på træbjælker (video)

Overholdelse af teknologien og instruktionerne fra specialister i den højeste kategori vil gøre det muligt at lave gulve og deres efterbehandling på den bedst mulige måde og uden at foretage nogen oversigt. Vigtigst af alt, tag din tid og tænk grundigt over hvert efterfølgende trin..

Detalje: gulvbjælker (fotoeksempler)