Oikea esiliina on mukavan keittiön salaisuus

Esiliina keittiössä on ensinnäkin korkealaatuinen huoneen seinien suojaus alueella, johon liesi ja pesuallas on asennettu. Se voi olla lasi, MDF tai laatta, mutta sen päätarkoitus on suojata seinä rasvaisilta tahroilta, höyryltä, kiehuvalta öljyltä. Tietenkin keittiöesiliinalla on myös koristeellinen rooli, ja siksi se voidaan valmistaa mistä tahansa materiaalista – kestävä, äärimmäisiä vaikutuksia kestävä ja silmää miellyttävä. Ja jos suunnittelijoita ei ole rajoitettu viimeistelymenetelmän valinnassa, tämän työpinnan mitat ovat tiukasti standardoituja.

Etäisyys lattiasta esiliinalle

Keittiön esiliinan korkeus riippuu tekijöistä:

 • Levyn mitat;
 • Lieden tyyppi;
 • Keittiön huonekalujen korkeus;
 • Hupun suunnittelu;
 • Huonekalusarjan yläosan mitat;
 • Työtasoa ja liesiä useimmiten käyttävien ihmisten korkeus.

On tärkeää, että suojapinnoite (olipa se lasinen taustalevy tai laatta) menee kuulokkeen työtason alle.

Ja tässä riippuu paljon siitä, millä periaatteella keittiökalusteet valitaan:

 1. Pöydät valitaan sen henkilön pituuden perusteella, joka useimmiten kokkaa ja käyttää keittiötä. Kun kasvuun on valittu oikeat huonekalut, emäntä ei koe epämukavuutta selässä tai käsissä, ja kaikki ruoanlaitto tapahtuu luonnollisessa asennossa..

Huonekalujen koon riippuvuus henkilön korkeudesta

 1. Pöytien korkeus vastaa keittiöön asennetun liesi mittoja.
 2. Työtason mitat on valittu siten, että pesukone mahtuu niiden alle..
 3. Onko vakiokorkeus keittiöyksikkö ostettu?.

Esiliinan mitat - etäisyys lattiasta

Esiliinan ja lattian välinen etäisyys tekniikasta riippuen

Huonekalujen vakiokorkeus vastaa keittiön liesi mittoja – 85 cm, mikä tarkoittaa, että esiliinan pitäisi alkaa vähintään 84 cm lattiasta.

Leveyden määrittäminen

Keittiön esiliinan leveydellä on myös merkitystä, eli sen ylä- ja alareunan välisellä etäisyydellä (tätä parametria kutsutaan usein esiliinan korkeudeksi).

Keittiön esiliinan leveys

Mitkä ovat suurimmat sallitut mitat? Jos pesukone on sisäänrakennettu pöytälevyn alle, kuulokkeiden alempien jalkojen korkeus yhdessä pöytälevyn kanssa on enintään 90 cm, tässä tapauksessa etäisyyden pöydästä seinäkaappien pohjaan enintään 110 cm, esiliinan enimmäisleveyden on oltava 112 cm (ilman päällekkäisyyttä 2 cm). Tämä vaihtoehto sopii huoneisiin, joissa on korkea katto ja melko korkeille omistajille..

Vakiokokoisessa keittiössä, jonka alemmat moduulit ovat 85 cm, esiliina saa olla enintään 117 cm.

Siten esiliinan leveyden tulisi olla välillä 47 cm-117 cm (siksi etäisyys pöytälevystä ylempiin kaappeihin on 45-115 cm).

On toinen tärkeä seikka, joka on otettava huomioon keittiön verhouksen suunnittelussa ja valmistuksessa – tämä on pistorasioiden sijainti..

Hieman asennuksen vivahteista ja materiaaleista

Esiliina keittiössä on järjestettävä alustavan merkinnän mukaan.

Neuvoja! Tässä on tärkeää tarkistaa merkintä rivi kerrallaan ja mitata etäisyys siihen lattiatasosta useissa kohdissa. Jos keittiön lattia ei ole tasainen, työtason alku voi “hajota” asennettujen huonekalujen tason mukaan. Joten sinun on tarkistettava huolellisesti sekä laattojen pinta että lasinen esiliina – loppujen lopuksi tällaisten puutteiden korjaaminen vie paljon vaivaa ja rahaa..

Laatan ja lasisen esiliinan asennus

On myös tärkeää, mistä materiaalista keittiön esiliina valmistetaan. Joten laattaesiliina voidaan asentaa helposti, jos sen korkeus on 60 cm, laatan koko on helppo valita tällaiselle rakenteelle (yleensä useimmat ehdotukset nykyaikaisissa kokoelmissa ovat 30 tai 60 cm).

Laattojen esiliinan koot

Mutta lasi on usein yksiosainen kangas, joka valmistetaan tilauksesta. Ja mikä tahansa työtaso voidaan valmistaa MDF -levystä – tärkeintä on, että MDF -levy vastaa sisätilojen pääkonseptin väriä ja erottuu lisääntyneestä kosteudenkestävyydestä.

Seinän suoja hupun alla

Keittiön verhousalue hupun alueella vaatii erityistä huomiota. Täällä et voi tehdä ilman alustavaa hanketta, jossa otetaan huomioon laitteen koko, sen sijainti ja menetelmä..

Esiliinan enimmäiskorkeus riippuu huppurakenteen tyypistä ja huonekalujen sijainnista tällä alueella:

 1. Dome (takka, seinä) huppu asennetaan ilman ylimääräistä yläkaappia ja esiliina voidaan asentaa kuulokkeen yläreunaan, huppuun ja jopa kattoon asti.
 2. Sisäänrakennettu laite, jossa on sisäänvedettävä pinta, tarjoaa välttämättä vaatekaapin-tässä keittiön esiliinan korkeus on 70-75 cm.
 3. Ripustetut rakenteet voidaan asentaa huonekalujen kanssa tai ilman.

Esiliina hupun alla

On tärkeää, että laatta- tai MDF-pinta ylittää hupun työosan 5-10 cm kummallakin puolella. Tällainen varovainen lähestymistapa säästää sinua puutteilta, jotka johtuvat virheistä kuulokkeen saranoidun osan asennusprosessissa..