Cum să alegi aparatul de cafea perfect

Alegerea unui aparat de cafea pentru casa ta depinde de bugetul tău, de preferințele gustative și chiar de stilul de viață al tău și al gospodăriei tale. Pentru început, vă sugerăm să răspundeți la 4 întrebări care vă vor ajuta să decideți asupra tipului de echipament, iar apoi puteți afla mai multe despre aparatul de cafea / aparatul de cafea care vă interesează..

 1. Câtă cafea bei? Aceasta este prima întrebare pe care ar trebui să o puneți înainte de a cumpăra un aparat de cafea sau un aparat de cafea. Dacă îți place să bei câteva cani mari odată sau ai o familie numeroasă, atunci ar trebui să alegi un aparat care să poată prepara volume mari de băutură. Mașina de cafea picurată testată în timp este ideală în acest scop, deoarece majoritatea sunt capabile să fabrice 10-12 cani pe ciclu. Cu toate acestea, dacă consumați doar o ceașcă odată, atunci aveți nevoie de un aparat care să prepare cafea în porții..
 2. Ce gust de cafea îți place? Iubitorii de cafea sunt la fel de diversi ca și soiurile în sine și fiecărui tip i se poate oferi un aparat de cafea / aparat de cafea diferit. De exemplu, o presă franceză va satisface un adevărat gourmet, deoarece păstrează toate nuanțele gustului de cereale mai bine decât altele. Aparatele de cafea Geyser sunt ideale pentru iubitorii de cafea foarte puternică. Fanii băuturilor cu lapte (cappuccino, latte, cacao etc.) ar trebui să cumpere un aparat de cafea cu capsule sau un aparat de cafea automat cu un cappuccinatore. Ei bine, pentru iubitorii de espresso, sunt recomandate espressoarele de tip roșcove..
 3. Cum și când beau cafea? Dacă vă petreceți dimineața cel mai des într-o grabă și agitație, atunci o cafetieră cu picurare cu o cană din oțel inoxidabil cu pereți dubli vă va permite să preparați rapid cafea, dar să nu o beți imediat, ci când sunteți gata pentru ea. Mai mult, puteți lua cana termică cu dvs. și puteți bea cofeina pe drum sau deja la serviciu..
 4. Cât de mare este bucătăria mea? Decideți cât spațiu puteți aloca mașinii dvs. de cafea și, eventual, un râșniș independent. Dacă nu există prea mult spațiu, atunci ar trebui să căutați un model compact cu un râșniță de cafea integrată..

Acum, că ați răspuns la aceste 4 întrebări, să ne uităm la tipul de cafetieră care vă interesează mai detaliat..

Aparat de cafea cu picurare

Acesta este probabil cel mai comun tip de aparat de cafea din întreaga lume, deoarece este atât de convenabil, ieftin și ușor de utilizat. Mașinile de picurare pot prepara până la 12 căni în aproximativ 5-10 minute. Și, deși primesc recenzii proaste de la cunoscători stricți pentru calitatea preparării berii, pentru cei cărora le place cafeaua americană, nu espresso și nu beau soiuri rafinate în fiecare zi, un aparat de cafea cu picurare va fi o alegere excelentă.

Aparat de cafea cu picurare

Un astfel de „cal de lucru” este o alegere ideală pentru familiile numeroase și iubitorii de „american” (cafea într-o cană mare și nu la fel de puternică ca espresso)

Cum funcționează: apa încălzită în rezervor se scurge în filtru cu cafea măcinată și apoi băutura este aruncată în ulcior.

Cum se folosește un aparat de cafea cu picurare: Tot ce trebuie să faceți este să umpleți rezervorul de apă, să puneți boabele măcinate în filtru, să apăsați câteva butoane și voila, cafeaua dvs. este gata.!

Cum să alegeți un aparat de cafea cu picurare:

 • Este recomandabil ca rezervorul de apă să fie detașabil, nu încorporat – astfel încât să îl puteți detartra.
 • Cu cât puterea aparatului este mai mare, cu atât se prepară mai repede cafeaua. Pe de altă parte, cu cât timpul de preparare este mai mare, cu atât cafeaua va fi mai puternică..
 • Filtrul dintr-o cafetieră cu picurare poate fi din hârtie (de unică folosință) sau din nailon (evaluat pentru 60 de cicluri). Filtrele de hârtie sunt bune pentru că sunt aruncate împreună cu zațul de cafea, filtrează mai bine băutura, dar o fac puțin mai mult, în plus, trebuie cumpărate separat și au întotdeauna în stoc.
 • Este bine dacă modelul pe care l-ați ales va avea o cană de încălzire pentru a menține temperatura băuturii terminate. Această funcție, de regulă, este disponibilă la aparatele de cafea mai scumpe (de la 2500 ruble)..
 • Un aparat de cafea cu picurare poate avea nu numai un filtru de cafea, ci și un filtru de apă.
 • Acordați atenție prezenței opțiunii „Drop-stop”. Datorită acestuia, după îndepărtarea ulciorului, reziduurile de cafea din partea filtrantă a aparatului nu vor picura pe palet..
 • Unele modele vă permit să reglați puterea băuturii, ceea ce este întotdeauna util.
 • Este convenabil atunci când scala de măsurare este calculată în mililitri și nu în cupe, așa cum se întâmplă adesea. Înainte de a cumpăra un aparat de cafea, asigurați-vă că atât rezervorul, cât și ulciorul au absolvit..
 • Ulciorul de sticlă trebuie să fie prevăzut cu o jantă pentru a proteja recipientul de rupere..
 • Pentru două persoane, puteți achiziționa un mini model care servește cafea simultan în două căni, și nu într-un ulcior.

Prețuri: cele mai simple modele pot costa de la 1000 de ruble, aparatele de cafea de clasă premium – de la 2500 de ruble.

În următorul videoclip puteți vedea o prezentare generală a 4 modele de aparate de cafea cu picurare.

Aparat de cafea Geyser

Buna metodă veche de a prepara cafea într-un aparat de cafea cu gheizer, este încă populară printre iubitorii de cafea. Motivul pentru aceasta este ieftinitatea și simplitatea designului și, desigur, în puterea băuturii, pe care se dovedește a fi atinsă..

 • Cafeaua de la o cafetieră cu gheizer se dovedește a fi ceva mai bogată în gust decât cafeaua de la o cafetieră cu picurare, dar totuși nu este mai bună decât de la un espressor.
 • Aparat de cafea Geyser pe aragaz
 • Aparat de cafea Geyser cu cafea gata preparată

Dezavantajul vaselor de cafea gheizer este că acestea necesită atenție în timp ce prepară cafea și un volum mic de rezervor. De fapt, un aparat de cafea cu gheizer este un dispozitiv pentru una sau două persoane. Prepararea câtorva căni de cafea pentru oaspeți poate fi dificilă. Cu toate acestea, prepararea unei băuturi mai mică decât volumul oferit de producător va eșua, de asemenea..

Cum funcționează: când apa fierbe în partea inferioară a ulciorului, aceasta crește sub presiune până la partea de mijloc cu cafea măcinată, trece prin ea și, în cele din urmă, băutura intră în partea superioară a oalei de cafea.

Cum se folosește cafetiera cu gheizer: Umpleți compartimentul inferior cu apă și compartimentul din mijloc umpleți complet cu cafea (măcinare medie), apoi asamblați părțile aparatului de cafea și așezați-l pe aragaz. După 3-4 minute, de îndată ce iese abur din gură sau începe să emită un șuierat, scoateți oala de cafea din aragaz și savurați-vă băutura. Principalul truc este să nu supraexpoziți cafeaua sau să o aduceți la fierbere, altfel gustul se va dovedi amar..

 • Cafetierele electrice cu gheizer nu necesită nici măcar o sobă, se încălzesc și se opresc automat.

Cum să alegeți un aparat de cafea cu gheizer:

 • Volumul este primul criteriu pentru alegerea unui aparat de cafea cu gheizer. Rețineți că o ceașcă „italiană”, care este cea mai des utilizată pentru a măsura volumul oalelor de cafea, are doar 50 ml, adică doar un sfert din ceașca standard.
 • Este mai convenabil să determinați gradul de pregătire a băuturii dacă balonul este din sticlă, nu din metal..
 • Funcția de menținere a temperaturii cafelei vă va permite să beți o băutură fierbinte nu imediat, ci în 30 de minute de la preparare.
 • Pentru o plită cu inducție, trebuie să achiziționați o oală de cafea special concepută pentru aceasta.
 • Mânerul dispozitivului trebuie să fie din material termoizolant..

Prețuri: 1200-4000 ruble (prețul cafetierelor standard cu gheizer) și 4000-8000 ruble. (costul modelelor electrice).

Aparat de cafea Rozhkovy (espressor semi-automat)

Puteți prepara un espresso, cappuccino sau latte aproape de ideal acasă într-un espressor carob, care se mai numește semi-automat sau manual. O astfel de unitate este scumpă, dar datorită extracției mai eficiente a cafelei, este nevoie de o treime mai puține boabe..

Mașină espresso

 • Mașinile de espresso cu cartuș sunt independente și încorporate în setul de bucătărie..

Principiul de funcționare: într-o mașină de cafea semiautomată, băutura se prepară nu cu apă clocotită, ci cu vapori de apă care trec printr-un strat de cafea măcinată bătută într-un corn sub presiune ridicată (9-15 bari).

Cafea măcinată într-un corn

În mare măsură, gustul espresso-ului de la o mașină de roșcovă depinde de modul în care cafeaua măcinată a fost tamponată în con. Apropo, puteți experimenta gustul băuturii schimbând forța de presare a temperei

Cum se folosește un espressor: mai întâi umpleți cazanul cu apă. Apoi, cafeaua măcinată este turnată într-un corn special conceput (suport, filtru port), tamponată manual cu tamper într-o „tabletă” și introdusă în grupul de infuzare. Apoi, trebuie doar să porniți mașina și să așteptați aproximativ jumătate de minut pentru ca băutura să se verse într-o ceașcă pregătită..

 • Majoritatea aparatelor de espresso pot pregăti nu numai espresso, ci și spumă de lapte pentru un cappuccino sau o cafea cu lapte folosind un aparat manual (Panarello) sau automat pentru fabricarea de cappuccino care absoarbe laptele (vezi wiki).

În următorul videoclip puteți vedea cum să pregătiți un cappuccino folosind un aparat de cafea semiautomat cu un aparat de fabricat manual pentru cappuccino.

Cum să alegeți o mașină de cafea de tip roșcovă (semi-automată):

 • Conul espresso poate fi din metal sau plastic. Cornul metalic nu este doar mai fiabil, ci și mai bun pentru extragerea cafelei. Espresso-ul fabricat într-un portofiltru din plastic va fi mai slab.
 • Mașina trebuie să aibă o opțiune automată de protecție la supraîncălzire care prelungește durata de viață a unității și vă protejează de arsuri.
 • Este recomandabil ca aparatul dvs. manual de cafea să aibă funcția de a menține temperatura băuturii terminate..
 • Prezența a două pompe vă permite să preparați cappuccino și espresso în același timp.
 • Aparatul de cafea trebuie să aibă o tavă de picurare.
 • O opțiune utilă pentru o cafetieră de roșcove este capacitatea de a prepara nu numai boabe măcinate, ci și păstăi (în imagine). Chalda Este o „tabletă” din hârtie de filtru și o „umplutură” de porții de cafea măcinată și comprimată. O păstăie este egală cu 1 cană de băutură. Espresso-ul preparat dintr-o păstăi este foarte gustos și procesul de preparare a cafelei devine mai ușor..
 • Chalda într-un corn Chalda într-un corn
 • Chalda Chalda

Preț: de la 8 la 70 de mii de ruble, în funcție de capacitatea, volumul rezervorului de apă și funcționalitate.

Aparat de cafea automat

Dacă tipurile anterioare de aparate de cafea necesită participarea / controlul dvs., atunci un aparat de cafea automat poate prepara băutura perfectă practic fără dvs. Mai mult, efectuează un ciclu complet de lucru – de la măcinarea boabelor de cafea până la autocurățare. Singurul dezavantaj al unui aparat de cafea automat este prețul ridicat (în medie – 650 USD).

aparat de cafea automat

 • Procesul de preparare a unei porții (de la măcinare la turnare) durează doar 30-40 de secunde.

Cum se folosește un aparat de cafea automat: adăugați boabe de cafea, turnați apă, selectați puterea băuturii, setați numărul necesar de porții și porniți aparatul. În jumătate de minut, espresso-ul perfect de casă este gata.

Mai jos vă prezentăm o recenzie video a unui aparat de cafea complet automat din categoria de preț mediu de la KAFFITCOM.

Cum să alegeți un aparat de cafea automat: De fapt, toate aparatele de cafea automate sunt similare și prepară cafea aproape la fel de bine. Modelele din diferite categorii de preț diferă doar prin design, dimensiune și set de caracteristici.

 • De exemplu, cea mai ieftină mașină de cafea din 2016, seria Philips 2000 HD8649, nu are un regulator de rezistență, se prepară doar boabe de cafea și numai espresso (puteți, totuși, să preparați manual băuturi din lapte folosind aparatul încorporat pentru cappuccino). Însă unul dintre cele mai scumpe aparate de cafea pentru casă, Delonghi ESAM 6904, are afișaj LCD, butoane tactile, două termoblocuri, vă permite să selectați înălțimea spumei și chiar puteți prepara ciocolată fierbinte la atingerea unui buton. Cu toate acestea, prepară cafeaua în sine de aproximativ aceeași calitate și cu aceeași viteză..

Prin urmare, trebuie să alegeți o unitate pe baza raportului preț-funcționalitate. Toate lucrurile fiind egale, merită să acordăm preferință unei mașini cu un corp metalic, un râșniță de cafea din ceramică, cu o înălțime mai mare a cupei, mai multă presiune și putere. Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că încercați să mutați tubul cappuccinatore, deschideți-închideți recipientele pentru apă / fasole / tort, apăsați butoanele.

Prețuri: de la 20 de mii de ruble.

Aparat de cafea cu capsule

Un aparat de cafea cu capsule este cea mai bună alegere pentru cei care iubesc espresso și băuturile spumoase, dar nu vor: să cheltuiască mulți bani pe cumpărarea unui aparat de cafea, să facă cafea pe cont propriu în orice filtru de cafea sau pur și simplu nu le place curatarea pieselor.

 • Aparatele de cafea cu capsule sunt concepute pentru a prepara cafea numai din capsule și păstăi porționate. Sunt foarte convenabile atât pentru prepararea băuturilor, cât și pentru curățare. Pentru a menține dispozitivul în ordine, trebuie să începeți ciclul de „preparare” doar o dată la trei luni cu o tabletă specială de curățare..

Aparat de cafea cu capsule

Cu toate acestea, aparatele de cafea cu capsule, în primul rând, pot prepara doar o ceașcă pe ciclu și, în al doilea rând, limitează oarecum alegerea soiurilor (deși există multe varietăți de capsule). Și, în al treilea rând, necesită achiziționarea de cafea în magazine specializate. În plus, cappuccino și spumă de lapte sunt fabricate din lapte praf și sunt, de asemenea, ambalate într-o capsulă separată. Se pare că trebuie să folosiți două capsule pentru a face un cappuccino, ceea ce nu este foarte economic. Gustul acestor băuturi, desigur, pierde din cauza băuturilor de la un aparat de cafea..

Principiul de funcționare: capsula este străpunsă, cafeaua este amestecată cu un flux de aer, apoi apa sub presiune mare intră în compartimentul pentru cafea.

Cum se folosește aparatul de cafea cu capsule: Tot ce trebuie să faceți este să introduceți capsula în compartimentul pentru capsule, să umpleți rezervorul cu apă și să apăsați butonul de pornire.

Cum să alegeți un aparat de cafea cu capsule: Pentru sfaturi despre alegerea unui aparat de cafea cu capsule și a capsulelor în sine, puteți afla din următorul videoclip.

Iată o recenzie video a popularului model de capsule Nescafe Dolce Gusto krups kp 2205 melody 3.

Preț: 3000-19000 frecați.

În cele din urmă, vă sugerăm să vizionați un videoclip general despre cum să alegeți aparatul de cafea / aparatul de cafea potrivit pentru casa dvs..

Vezi și materialul: 12 sfaturi pentru alegerea unui aparat de fabricat pâine pentru casă.