Noptiere pentru dormitor in 10 variante de design

Noptierele trebuie combinate cu interiorul dormitorului Noptiere ar trebui să se potrivească cu interiorul dormitorului Totul ar trebui să fie perfect în dormitor. Fiecare piesă de mobilier trebuie să fie funcțională și elegantă. Noptielele determină nu numai câte articole puteți adăuga pe rafturile din apropierea patului, ci și ce impresie va face întregul dormitor în ansamblu. În funcție de stilul ales, de dimensiunea camerei și de nevoile personale ale proprietarilor, bordurile pot fi de diferite culori, forme, dimensiuni și echipamente..

Alegerea unei noptiere pentru dormitor

Alegerea acestui accesoriu nu este o chestiune ușoară, deoarece nu este complet clar de ce fel de lucru aveți nevoie. Cu toate acestea, în funcție de o serie de semne, puteți determina ce noptieră este cea mai potrivită pentru dvs. Aruncați o privire la un mic test care vă va ajuta să decideți asupra modelului noptierei..

Noptiera este selectată ținând cont de preferințele stăpânului dormitorului Noptiera este selectată ținând cont de preferințele stăpânului dormitorului

Ce noptieră este potrivită pentru dvs.:

 • Ești un adept al stilului clasic, ești conservator și nu-ți plac experimentele? Așadar, aveți nevoie de o masă din lemn care să se potrivească cu tăblia unui pat de dimensiuni medii pe 4 picioare, cu 2-3 sertare și o suprafață de lucru confortabilă.
 • Citiți 8 cărți în același timp, luați notițe, adesea vă culcați în pat cu un laptop și vă place să schițați o persoană dintr-un vis imediat după trezire? Apoi, aveți nevoie de o comodă mică, cu multe sertare, diverse organizatoare și un corp de iluminat bun. Adăugați o culoare vibrantă dacă sunteți o persoană creativă în căutarea constantă de noi surse de inspirație!
 • Îți place stilul sofisticat, ești organizat și există doar un ceas cu alarmă și un pahar cu apă lângă pat? Alegeți o masă care va fi un decor minunat în sine, în același stil ca întregul dormitor. Poate fi un adevărat obiect de artă echipat cu o suprafață de lucru..
 • Viața ta este schimbabilă și ușoară? Îți plac florile proaspete, figurinele și fotografiile care îți decorează casa din fiecare colț? Alegeți mese lungi sub formă de console mici sau chiar un raft pentru obiecte mici lângă pat. Pentru amplasarea obiectelor decorative și a unui număr mic de unități funcționale, astfel de opțiuni sunt cele mai potrivite.
 • Aveți un dormitor mic în care aveți nevoie pentru a se potrivi cu tot ce există în lume? Apoi, sistemul de depozitare modular este pentru dvs., poziționat deasupra capului patului și încadrând patul pe ambele părți. În acest caz, veți primi o zonă de noptieră, un dulap și dulapuri mici într-un set.!
 • Aveți un dormitor mic în care doriți să amplasați elemente de dulap, precum și o masă de toaletă? Simțiți-vă liber să puneți un birou sau o masă de toaletă lângă pat. Multifuncționalitatea unei mese de înaltă calitate vă va încânta! În acest caz, există o singură dificultate: o masă înaltă necesită un pat înalt, astfel încât noptiera să fie comodă de utilizat..
 • Tu și partenerul dvs. aveți nevoi și stiluri de viață diferite? Este în regulă dacă noptielele sunt diferite între ele! Armonizați-vă zona noptierei cu lămpi de masă, tablouri sau ghivece de flori potrivite.
 • Îți place totul neobișnuit, percepția ta tânjește după noi impresii de design interior? Folosiți un scaun scară, o scară decorată sau o cutie de lemn ca noptieră! Aproape orice articol de dimensiuni adecvate poate fi transformat într-o noptieră.
 • Îți place stilul rustic provensal, confortul și blândețea liniilor? Folosiți textile și decor de casă. Cârligele, cusăturile încrucișate, volanele și alte lucruri drăguțe sunt mereu la modă! În plus, transformă minunat orice, chiar și cea mai inestetică masă..
 • Ați decis să instalați un podium? În acest caz, este posibil să nu aveți nevoie deloc de o noptieră. O saltea așezată pe podium este minunată, deoarece întregul podium este o zonă mare de lucru pentru a găzdui orice obiect necesar..

Asigurați-vă că vă gândiți la ce tip de noptieră se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Un tabel selectat corect este principalul dvs. asistent în afaceri.

Ce determină dimensiunea noptierelor din dormitor

Mărimile noptierelor sunt selectate pur individual, precum și stilul și echipamentul. Cu toate acestea, au loc unele legi ale armoniei și echilibrului funcțional.

Stilul și echipamentul noptierei depind strict de interiorul camerei. Stilul și echipamentul noptierei depind strict de interiorul camerei.

Lucruri de reținut despre dimensiunea noptierelor:

 1. Dimensiunea noptierelor ar trebui să fie în proporție strictă cu dimensiunea întregului dormitor. Nu încercați să montați dulapuri mari care se potrivesc strâns între peretele lateral și pat. Lăsați întotdeauna cel puțin un spațiu între piesele de mobilier.
 2. Este mai bine ca înălțimea blatului să se potrivească cu înălțimea patului. Acest lucru va asigura o utilizare confortabilă a mesei..
 3. Pentru ca setul cu cască să arate armonios, atunci ar trebui să fie plasate borduri de peste jumătate de metru lături lângă patul luxos și lat. Altfel, se vor pierde pe fundalul unui pat atât de mare..
 4. Pentru paturile mai înguste, se aplică opusul. Mese uriașe vor zdrobi patul. Alegeți modele de cel mult o jumătate de metru lățime. Cu toate acestea, se poate face o excepție: dacă doriți să instalați o consolă lungă sau rafturi de perete, atunci lungimea lor nu va afecta impresia patului..

Menține armonia în dimensiunea patului și a noptierelor, astfel încât piesele de mobilier să se completeze reciproc.

Noptiere inguste pentru dormitor: 30 cm latime

Dimensiunea camerelor din apartamentele din oraș este adesea slabă. Prin urmare, devine necesar să se utilizeze cantitatea minimă de spațiu pentru amplasarea tuturor mobilelor, care este necesară pentru o viață confortabilă..

Pentru a economisi un spațiu mic pentru dormitor, puteți folosi noptiere mici Pentru a economisi un spațiu mic pentru dormitor, puteți folosi noptiere mici

O bordură cu lățimea de 30 cm este dimensiunea minimă pe care o pot oferi cele mai multe showroom-uri de mobilier moderne..

În ce stiluri sunt piedestalele înguste realizate:

 • minimalism;
 • High Tech;
 • modern;
 • clasic;
 • mansardă;
 • Stil scandinav.

În alte direcții de stil, puteți obține și dulapuri cu o lățime mică, dar cel mai probabil va trebui să comandați un astfel de produs. Piedestalele gata făcute ieftine în stilurile specificate sunt benefice, dar în căutarea stilului, puteți descoperi o modalitate de a face un piedestal ieftin și în același timp într-un stil adecvat..

Noptiere albe pentru dormitor

Albul este una dintre cele mai frecvente nuanțe în designul interior. Nu se demodează niciodată, în fiecare cameră găsim adesea multe elemente cu finisaje albe. De ce să nu faceți noptiere albe?

Noptierele albe sunt foarte populare Noptierele albe sunt foarte populare

Cum se combină mesele albe cu interiorul dormitorului:

 1. În culoare la cap. Aceasta este cea mai comună opțiune. Bun pentru interioare clasice sau scandinave.
 2. Spre deosebire de tăblie. Cu o schemă de culoare calmă a dormitorului, puteți juca pe contrastul unei tăblii întunecate și a piedestalelor albe ca zăpada.
 3. Culoare secundară. Perdele albe și dungi de tapet? Alegeți dulapuri deschise pentru a accentua aceste accente..
 4. Complet cu dulap. Sistemul de stocare, realizat într-o singură schemă de culori, amintește de unitatea în scopul funcțional al ambelor articole.
 5. Până la terminarea camerei. Pardoseală și pereți albi ca zăpada? Alegeți dulapuri potrivite pentru a evidenția moliciunea designului interior.
 6. Ton pe ton. Mai ales pentru stilul scandinav sau stilul minimalist sunt caracteristice soluțiile monocrome, cu accent pe alb. Dormitorul alb monocrom este un depozit de confort și relaxare.

Albul este perfect pentru dormitor.

Noptiere din sticla pentru dormitor

O masă de sticlă este un lucru destul de scump și spectaculos pentru persoanele elegante și îngrijite. Aveți grijă dacă copiii sau animalele de companie locuiesc în casă. Asigurați bine masa de sticlă și încercați să vă protejați pe dumneavoastră și familia dvs. de accidente. Cu excepția acestui punct, noptiera de sticlă este o idee încântătoare pentru un design modern..

Masa din sticlă se va potrivi proprietarilor de dormitoare îngrijite și ordonate Masa din sticlă se va potrivi proprietarilor de dormitoare îngrijite și ordonate

În ce stiluri arată sticla cel mai armonios:

 • High Tech;
 • mansardă;
 • modern;
 • minimalism.

Masa din sticlă va face dormitorul mai ușor și mai aerisit.

Noptiera pentru dormitor: 40 cm latime

Lățimea de 40 cm este o dimensiune perfect digerabilă pentru o noptieră sau raft în orice stil, fără restricții. În această dimensiune, dulapul va arăta bine lângă un pat dublu bun de dimensiuni medii..

Piața modernă oferă o gamă largă de piedestale, a căror lățime este de aproximativ 40 cm.

Dulapurile mici sunt răspândite pe piață pentru acest produs. Dulapurile mici sunt răspândite pe piață pentru acest produs.

Astfel de piedestale diferă în următorii parametri:

 1. Culoare;
 2. înălţime;
 3. prezența și numărul casetelor;
 4. prezența roților;
 5. material;
 6. forma;
 7. stil;
 8. suspendări sau montări pe podea;
 9. caracteristici și decor.

O bordură de 40 cm lățime este un accesoriu compact și foarte funcțional, prezentat pe scară largă în diferite stiluri și direcții..

Noptiera pentru dormitor pe roti

Noptiera pe roți este incredibil de convenabilă! Poate fi folosit ca masă de servit pentru o seară romantică sau cafea în pat, puteți muta ușor masa în timp ce faceți curățenie sau în cazul în care v-ați săturat de ea! În general, există multe motive pentru a avea o masă cu roți..

Noptiera pe roți este foarte convenabilă pentru dormitor Noptiera pe roți este foarte convenabilă pentru dormitor

Există 2 moduri de a obține o noptieră pe roți:

 • Cumpărați o masă pe roți într-un magazin la un cost destul de ridicat.
 • Economisiți bani și înșurubați singur roțile la picioare.

Pentru fiecare tip de noptieră sunt potrivite diferite tipuri de montare pe roți. atenție.

Noptiere pentru dormitor

Evident, rolul unei noptiere poate fi îndeplinit de orice lucru mic cu o suprafață mică de lucru la nivelul patului. Prin urmare, nu este dificil să realizați în mod independent o noptieră din materiale reziduale..

Noptiera poate fi realizată chiar din materiale de fier vechi Noptiera poate fi realizată chiar din materiale de fier vechi

Ce articole pot fi potrivite pentru crearea unei noptiere:

 1. Cutii de lemn. Vopsiți, lacuiți, stați în picioare sau faceți altceva. Această frumoasă piesă a fost concepută ca o noptieră grunge.
 2. Gips-carton. Probabil, doar o altă persoană nu poate fi făcută din acest material! Din gips-carton puteți crea absolut orice masă sau chiar un întreg noptieră.
 3. Valize și valize. Puneți mai multe valize strălucitoare una peste cealaltă lângă pat, iar compoziția dvs. de noptieră îi va uimi pe toți cu originalitatea sa..
 4. Cutie pentru jucării sau haine. Copiii au crescut, iar obiceiul de a ascunde gunoiul într-un cufăr este un lucru din trecut? Nu vă grăbiți să aruncați propriile piepturi! Sertarele mari de lenjerie se vor potrivi perfect în interiorul creativ al dormitorului.
 5. Butoi. Aceasta este o mână de Dumnezeu pentru stilurile nautice, scandinave și de mansardă. Un lob frumos lângă pat va inspira întotdeauna o atmosferă de aventură și călătorie.
 6. Scară. Scările mici de bibliotecă sunt ideale pentru depozitarea vazelor, cărților și ochelarilor.
 7. Scaun sau scaun. Cine dintre noi nu a fost certat pentru „dulapuri de birou”? Uneori toată lumea folosește greșit scaunele, astfel încât designerii au conceput o modalitate de a face obișnuitul multora o normă și au pus scaunul ca o măsuță lângă pat..

Fiți creativi și creați-vă propria noptieră de designer din materiale uzate.

Alegerea noptierelor pentru dormitor (video)

Noptierele pentru un dormitor pot conține o mare varietate de arsenal de obiecte: fotografii, echipamente, cărți, reviste, decor sau plante. De aceea nu există un răspuns clar la întrebarea care tabel este mai bun decât altul. Studiați cu atenție întrebarea despre funcțiile pe care ar trebui să le îndeplinească noptiera și alegeți modelul care vă place..

Proiectarea noptierelor pentru dormitor (exemple foto)