Zanatsko srce od salveta

Kako od salveta napraviti papirnato srce. Majstorska klasa

Papirnate salvete prikladan su materijal za kreativnost s kojim se može nositi i mala djeca. Izvorni ukrasni predmeti i razglednice mogu se izraditi vlastitim rukama i predstaviti kao dar vašoj majci ili voljenoj osobi. Pokušajte s djecom svladati majstorsku klasu zanata u obliku srca, jer svaki kreativni rad pozitivno utječe na njihov razvoj.

Materijali:

– karton;

– salvete u tri sloja;

– škare;

– tanka traka;

– ljepilo.

Uradi sam salvete

Ispišite svoj predložak srca na mreži i najprije ga izrežite iz običnog papira. Nakon toga svoj radni komad možete prenijeti na karton. Vrlo je prikladno raditi s kartonom u boji kako ne biste vidjeli praznine na salvetama.

Nacrtajte vlastitu ruku ili djetetovu ruku na komadu papira i izrežite predložak. Prenesite obris ruke na izrezano srce od kartona..

Uzmite bijele i crvene salvete i izrežite ih na trake širine oko 3 cm. Nakon toga svaku traku treba izrezati na male kvadrate.

Uzmite bijele i crvene salvete i izrežite ih na trake širine oko 3 cm. Nakon toga svaku traku treba izrezati na male kvadrate.

Također pročitajte: DIY heart

Ne morate otvarati ubrus tijekom rada, jer ćete u budućnosti morati uvijati 4 kvadrata zajedno. Rad na presavijanju salveta povjerite svom djetetu jer dobro utječe na razvoj fine motorike..

Ne morate otvarati ubrus tijekom rada, jer ćete u budućnosti morati uvijati 4 kvadrata zajedno. Rad na presavijanju salveta povjerite svom djetetu jer je to dobro za razvoj fine motorike.

Preporučljivo je zasebno motati bijele i odvojeno crvene salvete kako biste kasnije mogli napraviti obojenu aplikaciju na srcu.

Izrežite komad od tanke vrpce kako biste napravili petlju na srcu. Možete ga zalijepiti na karton pomoću pištolja za ljepilo ili trake..

Izrežite komad od tanke vrpce kako biste napravili petlju na srcu. Možete ga zalijepiti na karton pištoljem za ljepilo ili trakom.

Počnite puniti srce rukom. Prvo počnite lijepiti bijele presavijene salvete duž konture, a zatim postupno puniti po sredini.

Nakon toga uzmite crvene grudice i zalijepite ih po konturi samog srca, a zatim u središnji dio. Morate potpuno napuniti zanat u obliku srca grudicama salvete. Pričekajte da se proizvod osuši. Na poleđini možete napisati želje ili nacrtati sliku.

Zanati od papira mogu se nazvati najčešćim, jer za njihovu izradu treba malo vremena, a sirovine su niske cijene. Čestitke u obliku srca mogu se predstaviti za svaku prigodu, a ako ih ukrasite salvetama, zanat će se pokazati voluminoznim. Budite kreativni i stvarajte kreativne rukotvorine.