Obrtna kasica -prasica

Uradi sam zanatsku kasicu prasicu iz plastične boce

Uradi sam kasicu kasicu

Odrastajući, mnogi od nas još uvijek štede novac za nešto, ali za to već koristimo banke ili sefove. No, kao djeca svi smo koristili slatku kasicu prasicu. Ugodite svom djetetu i napravite s njim takvu kasicu -prasicu vlastitim rukama, tako da od djetinjstva postoji dobra navika – prikupljati sredstva za dar svojim najmilijima. Dakle, počnimo stvarati zanate u obliku kasice.

Za naše obrtničke kasice trebat će vam:

Za naše obrtničke kasice trebat će vam:

– plastična boca 1,5-2 l;

– škare;

– voda;

– PVA ljepilo (ako postoji vinilno ljepilo);

– crvena akrilna boja;

– četka;

– posuda za miješanje i štap;

– Scotch;

– bijele salvete (ili možete koristiti papir za cipele);

– nož za tiskanice;

– crni trajni marker;

– 5 ružičastih kapica (moguće su i bijele kape);

– 2 crna gumba;

– ružičasti karton;

– pištolj za vruće ljepilo (ili super ljepilo).

kasicu-prasicu

Uradi sam kasicu kasicu. Napredak rada

Uradi sam kasicu kasicu. Napredak rada

  1. Prije svega škarama odrežite vrh boce. Ne možete se bojati točno odrezati, tk. tada se rubovi lako poravnavaju. Ovo će biti šef kasice prasica. Zatim smo odrezali donji dio – ovo će biti tijelo.
  2. PVA ljepilo pomiješamo s vodom i dodamo crvenu boju. Gradaciju boja radimo tako da ispadne ružičasta, onako kako vam se sviđa.
  3. Rubove trupa i glave izravnavamo škarama, povezujemo umetanjem glave u torzo. Ako ne nestane, škarama napravite mali rez na trupu. Za pouzdanost ove dijelove povezujemo trakom..
  4. Napravite rupu za novac nožem za tiskanice.
  5. Bocu prekrivamo smjesom od ljepila, a odozgo salvetama. Budući da su salvete tanke, pravimo nekoliko slojeva. Kad se prvi sloj osuši, prekrijte ga još jednom bojom kako biste sakrili moguće nedostatke. Ako su kape bijele, svakako ih prefarbajte u ružičastu.
  6. Pažljivo ponovno izrežite našu rupu za novac.
  7. Zašrafimo jedan čep na otvor boce i na njemu nacrtamo oznaku markerom. Izrežite svinjske uši i rep od ružičastog kartona u boji. Ljepimo ih super ljepilom ili pištoljem za vruće ljepilo. Na isti način lijepimo gumbe – to će biti oči. I onda zalijepimo 4 kape s dna – ovo su naše noge.
Kako napraviti kasicu prasicu od plastične boce

To je sve, kasica kasica iz plastične boce je spremna. Ne zaboravite maštati, a zatim će kasica -prasica vlastitim rukama oduševiti ne samo vaše dijete, već i vašu majku ili vašu voljenu djevojku. DIY darovi zagrijavaju srce i dušu.