Kako napraviti božićni svijećnjak iz staklenke

Božićni svijećnjaci iz staklenih posuda

Plamen svijeće može stvoriti meku i čarobnu atmosferu u prostoriji. U takvom svjetlu vrlo je ugodno razgovarati i provoditi vrijeme u osami. Nemaju danas svi svijeće kod kuće i lijepe svijećnjake. Ali ne biste se trebali uzrujavati. Uostalom, prekrasan svijećnjak za Novu godinu uvijek se može napraviti vlastitim rukama. U tom slučaju u radu možete koristiti najobičnije materijale. Sigurno da limenke kave skupljaju prašinu u vašoj kuhinji kod kuće. Domaćice ne znaju zašto se takve stvari čuvaju. I može biti šteta baciti ih. Ne brinite što ćete učiniti s bankama. Danas od njih možete napraviti prekrasne novogodišnje svijećnjake koji će na novogodišnje blagdane postati izvorni ukras doma. Stoga ćemo u ovom članku govoriti o tome kako napraviti Novu godinu svijećnjak iz staklenke.

kako napraviti novogodišnji svijećnjak + iz staklenke

Kako jednostavnu staklenku pretvoriti u originalni svijećnjak

Da biste napravili svijećnjak od obične staklenke, morate unaprijed napraviti predložak. Predložak je izrezan iz papira, a crtež treba nacrtati s vanjske strane staklenke. Kako biste bili sigurni da predložak savršeno pristaje vašoj staklenci, morate izmjeriti krugove. Predložak koji vidite u nastavku potrebno je preuzeti na računalo. No, prije nego što ga ispišete, morate pogoditi njegovu veličinu. Slika se mora povećati ili smanjiti. Izrezani predložak treba spojiti.

Vrijedi reći da predložak trebate postaviti samo s vanjske strane limenke. Ne vrijedi ga instalirati unutar limenke. Za izradu svijećnjaka potrebno je pripremiti:

 • Staklenka.
 • Crna boja. Idealno bi u ovom slučaju bio akril, koji se koristi za ukrasne radove. Također možete koristiti posebnu akrilnu boju na staklu..
 • Male sintetičke četke, veličine 2 i 4.
 • Široka ravna četka – flaute. Dlake flaute ne smiju biti meke, već trebaju imati elastičnost..
 • Bijela akrilna boja u spreju.
 • Izopropil alkoholni sprej i suha krpa.
 • Komad žice. (Trebat će vam za izradu ručke za vješanje svijećnjaka).
 • Kartonska kutija.
 • Mala svijeća. U tom slučaju svijeća ne smije stršiti iz limenke. Čajne svijeće idealne su za to..

uradi sam božićne svijećnjake iz staklenke fotografija

uradi sam božićne svijećnjake iz staklenke fotografija

Korak po korak upute za stvaranje svijećnjaka iz staklenke

Božićne svijećnjake iz limenki vlastitim je rukama vrlo jednostavno napraviti. Ovdje ćemo vam ponuditi korak po korak upute i fotografije takvih zanata. Ali prvo, sve vrijedi govoriti o stvaranju takvog zanata..

 1. Dakle, prije svega, teglu morate oprati običnom vodom i sapunom. Svakako uklonite sve oznake s njega..
 2. Vanjsku stranu limenke treba obrisati izopropilnim alkoholom. Zapamtite da boja bolje prijanja na odmašćenu površinu..
 3. Sada biste trebali pripremiti predložak. Treba ga umetnuti unutar staklenke. Predložak morate popraviti u banci. Ne smije jahati unutar limenke. Na primjer, u tu svrhu treba koristiti žicu za gitaru. Omogućit će vam da predložak čvrsto pritisnete uz stijenke limenke. Predložak možete zalijepiti i malim komadima trake sa strane limenke..
 4. Na poslu, staklenku morate držati rukom. A mjesto gdje ćete ga držati rukom potrebno je umotati ubrusom.
 5. Crtež treba ocrtati crnom bojom. Koristite tanku četku. Ako se cijeli crtež prenese na površinu limenke, tada se predložak može ukloniti iz limenke. Sada obojite sve ravnine koje se nalaze unutar crteža..
 6. Treba reći da će prvi sloj boje biti neujednačen. I neka druga mjesta će se pokazati. Ali zapamtite da će to biti normalno. Prvi sloj boje trebao bi se osušiti. Nakon što se osuši, nanesite sljedeći sloj. Nakon nanošenja drugog sloja, staklenka bi se trebala osušiti.
 7. Sada je vrijedno napraviti kuku za svijećnjak iz staklene posude. Sredinu komada žice treba omotati oko vrata limenke. Žičani prsten trebao bi dobro pristajati uz vrat limenke. Krajevi žice trebaju biti savijeni prema gore. Treba ih čvrsto uviti. Njihova će visina biti 15-20 cm od vrha svijećnjaka.
 8. Staklenka se mora staviti unutar kartonske kutije. Potrebna vam je kutija za prskanje umjetnog snijega na limenku. A pri radu treba ga koristiti kako se ne bi zaprljalo sve okolo. Poprskajte snijeg na gornju trećinu limenke.
 9. Ako se u radu koristi druga boja, tada je malu količinu treba položiti na komad folije. Boju s folije treba uzeti s krajem kanelure. Istodobno, na četki ne smije biti previše boje. Sada uzmite četku jednom rukom, s hrpom na vrhu. Drugom rukom savijte hrpu od sebe i odmah je otpustite. Pazite da prskanje boje ravnomjerno padne na površinu limenke.
 10. Kad se snijeg osuši, stavite svijeću u staklenku. A ako banka ima pristojan volumen, tada se u nju umetnu 2-3 svijeće odjednom.

Božićni svijećnjaci iz staklenih posuda

Konačno

Sada znate napraviti božićne svijećnjake od staklenih posuda. Slažete se da ih nije teško napraviti. No za to su potrebne vještine i dostupnost određene količine materijala. Pogledajte sve foto ideje takvih svjetiljki koje su izradile druge majstorice.

kako napraviti božićni svijećnjak od staklenke

uradi sam božićne svijećnjake iz staklenke fotografija

Božićni svijećnjaci iz staklenih posuda