Crtanje na kamenju za početnike

Ljetni zanati: slikanje na kamenju za početnike. Fotografija i video

Jeste li kreativna osoba? Volite li učiniti nešto vlastitim rukama? Odlučite li se na more, ne zaboravite ponijeti svoje boje sa sobom, tada vam slobodno vrijeme definitivno neće biti uzalud. Crtanje po kamenju može se nazvati najuzbudljivijom aktivnošću koja će se svidjeti i djeci i odraslima. Dobit ćete originalne ljetne zanate. U budućnosti se mogu koristiti za uređenje interijera ili uređenje krajolika, sve ovisi o veličini kamena i vašim sposobnostima..

Slikanje na kamenju za djecu korak po korak

Odlučite li ljeti sa svojim djetetom provesti zanimljivo slobodno vrijeme, prvo skupite lijepo i glatko kamenje. Odgajatelji u program mogu uključiti crtanje po kamenju jer ova lekcija razvija maštu, finu motoriku ruku i taktilne osjete.

Odlučite li ljeti sa svojim djetetom provesti zanimljivo slobodno vrijeme, prvo skupite lijepo i glatko kamenje. Učitelji mogu uključiti crtanje na kamenju u program jer ova lekcija razvija maštu, finu motoriku ruku i taktilne senzacije.

Možete nacrtati apsolutno sve, pa to mogu i mala djeca..

Možete nacrtati apsolutno sve, pa to mogu i mala djeca.

Vrlo je važno pripremiti kamen prije nego što ga dijete povuče. Dobro operite kamenje i pustite ga da se potpuno osuši. Pripremljeno kako bi slika bila jasna. Zatim dajte djetetu i dopustite mu da nacrta uzorke, leptire, cvijeće ili što god mu mašta nagovijesti.

Vrlo je važno pripremiti kamen prije nego što ga dijete povuče. Dobro operite kamenje i pustite ga da se potpuno osuši. Pripremljeno kako bi slika bila jasna. Zatim ga dajte djetetu i dopustite mu da nacrta uzorke, leptire, cvijeće ili što god mu mašta sugerira.

Gvaš je idealan za slikanje na kamenju. Pomozite svom djetetu da zamisli da kamen nije samo ljetni zanatski materijal ili osnova za crtanje.

Gvaš je idealan za slikanje na kamenju. Pomozite svom djetetu da zamisli da kamen nije samo ljetni zanatski materijal ili osnova za crtanje.

Može se pretvoriti u pravu gusjenicu, sovu ili neku drugu životinju..

Može se pretvoriti u pravu gusjenicu, sovu ili neku drugu životinju.

Pomoću kamenja možete čak stvoriti i bajkovitu radnju s glavnim likovima i ukrasima. Nakon što je plovilo od otpadnog materijala spremno, prekrijte ga lakom.

Pomoću kamenja možete čak stvoriti i bajkovitu radnju s glavnim likovima i ukrasima. Nakon što je plovilo od otpadnog materijala spremno, prekrijte ga lakom.Bajka na kamenju

priča o kamenju

Pogledajte video: Kako nacrtati bubamaru na kamenju

Crtanje sove na kamenju korak po korak

Kako bi sova oživjela na kamenu, morat ćete pokupiti glatke ovalne materijale u tamnim i svijetlim bojama. Najlakše ćete pronaći takvo kamenje na moru ili u blizini neke druge vode tijekom ljeta. Bijelo kamenje savršeno je za polarnu sovu, a tamno kamenje za tamnu sovu..

Kako bi sova oživjela na kamenu, morat ćete pokupiti glatke ovalne materijale u tamnim i svijetlim bojama. Najlakše ćete pronaći takvo kamenje na moru ili u blizini neke druge vode tijekom ljeta. Bijelo kamenje savršeno je za polarnu sovu, a tamno za tamnu sovu.

Kao i u prethodnoj majstorskoj klasi, kamenje je potrebno pripremiti prije početka crtanja. Kamenje se slika gvašom ili akvarelom pomoću tanke četke. Kako se boja slike ne bi iskrivila, premažite kamen temeljnim premazom. Međutim, možete nacrtati na običnom kamenu odmah ako je crtež taman..

Kao i u prethodnoj majstorskoj klasi, kamenje je potrebno pripremiti prije početka crtanja. Kamenje se slika gvašom ili akvarelom pomoću tanke četke. Kako se boja slike ne bi iskrivila, premažite kamen temeljnim premazom. Međutim, možete nacrtati na običnom kamenu odmah ako je crtež taman.

Početnici će se morati sjetiti osnova crtanja, koje su dobili u školi, tada će se ispostaviti da će nacrtati prekrasnu sovu.

Korak 1. Prvo vizualno podijelite kamen na dva nejednaka dijela – glavu i tijelo.

Korak 2. Nacrtajte bijelu razdjelnu crtu za dobru orijentaciju.

Korak 3. Nacrtajte dva kruga za oči.

Korak 4. Nacrtajte obrise perja oponašajući prirodni pokrov.

Korak 5. Nacrtajte oči i kljun sove. Odaberite područje krila. Crtanje očiju jedna je od najtežih tehnika, pa upotrijebite različite nijanse kako biste ih istaknuli. Pogledajte fotografiju da biste ponovili crtež..

Korak 6. Obojite tijelo i glavu sove različitim bojama.

Korak 7. Pokrijte gotov proizvod lakom i pričekajte da se osuši.

Zanat sova može se koristiti za izradu privjesaka za ključeve, privjesaka, magneta ili drugih suvenira. Umjesto uzorka perja, možete naslikati ukrasni uzorak. Sve ovisi o vašoj mašti i umjetničkim sposobnostima..

Zanat sova može se koristiti za izradu privjesaka za ključeve, privjesaka, magneta ili drugih suvenira. Umjesto uzorka perja, možete naslikati ukrasni uzorak. Sve ovisi o vašoj mašti i umjetničkim sposobnostima.

Izrada ljetnih zanata od otpadnog materijala zanimljiva je kao i izrada proizvoda od lišća, češera ili kestena.. Crtanje na kamenju za početnike – dobar način za svladavanje novog smjera u umjetnosti i razvoj kreativnosti. Gledajte fotografije i video zapise i eksperimentirajte.

žaba na kamenjuŽaba na kamenju

privjesak od kamena