Serverar nyårsbordet: 6 steg till semestern på ditt bord

Nyårsbordet är själva förkroppsligandet av semestern. När allt kommer omkring, efter honom summerar vi resultaten från det gångna året, önskar en ny, delar presenter, leenden och glädje med nära och kära. Och varje år letar vi efter nya idéer så att vårt bord inte bara förvånar fantasin med rätter, utan också serverades elegant. När allt kommer omkring, vid ett vackert dukat bord, blir semestern verkligen en semester, och bilderna från firandet visar sig vara mycket färgglada.

Idag kommer vi att prata om hur man förvandlar en semester till en riktig saga med hjälp av nyårsduk! Vår instruktion består av 6 steg, innehåller användbara praktiska tips och en massa foton..

Steg 1. Bestäm färgen på bordsdekorationen

I artikeln nyårsköksinredning pratade vi redan om att den dominerande färgen i nyårsköket oftast är röd. Det går bra med vita, grå, silver och guldfärger, och naturligtvis kan en annan nyårsfärg spela ett värdigt par för det – grönt. Ta en titt på hur bordet förvandlas med detta färgschema! Men naturligtvis kan du välja någon annan favoritfärg som huvudtema för nyårsbordet, eftersom var och en har sitt eget speciella nyår och nyårs smak. Vi har valt ut exempel på den bästa serveringen, inte bara i den traditionella röd-vit-gröna designen, utan också i andra intressanta färgkombinationer..

Rött dukning för nyår

Rött dukning för nyår

  • gyllene bord dukning nytt år
  • ovanligt dukande nytt år
  • ovanligt dukande nytt år
  • Nytt års dukning

Steg 2. Bred upp duken

Beroende på tanken på att fira nyår kan duken vara elegant och mönstrad, eller enkel och monokromatisk – allt är i dina händer! Vi råder dig att bygga på bordets form och material – till exempel kommer en linnelöpare att se vacker ut på ett rektangulärt träbord. Om du har ett runt bord, var uppmärksam på dukar med teckningar eller broderier runt kanten. Dessutom kan duken ha ett ovanligt tryck som kan kombineras med inredningen på bordet – ta en titt på duken med rådjur och hur idén om skogen spelas upp i rätter och souvenirer på tabell. Du bör inte helt överge det, för även en enkel vit duk skapar en festlig nyårsstämning om det finns lämpliga dekorationer på bordet.

  • Nyårsduk
  • Nyårsduk

Steg 3. Dekorera bordet

Att dekorera ett nyårsbord kan vara en levande återspegling av idén om firandet. Vad är nyår för dig? Årets ljusaste semester, när ska allt glittra och lysa? Ta en titt på fotot, du kommer att gilla inredningen på nyårsbordet med iriserande granar och silverljusstakar. Eller är nyåret en av få dagar då du kan umgås med nära och kära, och ingenting borde distrahera dig från att kommunicera med dem? I det här fallet kommer du att vara nöjd med de blygsamt stående dekorativa granarna på bordet. Vad du i alla fall inte kan göra utan i inredningen på nyårsbordet är ljus. De kan lägga till entusiasm, eller tvärtom, känslan av en saga, om lyktor fungerar som en ljusstake och grangrenar ligger bredvid den. Glöm inte holly eller bergaska – dessa ljusröda bär kan vackert dekoreras med vad som helst. Om du har ett överflöd av julbollar kan du fylla vaser med dem eller göra improviserade ljusstakar av glasögon som på bilden nedan.

Nyårs bordsdekor

Råd: Nyår är en familjesemester. Därför bör hela familjen och särskilt barn delta i förberedelserna inför firandet. Med små hjälpare, klipp ut snöflingor eller pappersstjärnor och häng dem inte bara i hela huset, utan sprid dem också på en duk i en kontrastfärg.

papper som skär snöflingor

Steg 4. Dekorera stolarna

Nyårs dukning är inte begränsat till bara ett bord, för vi behöver fortfarande “landa” någonstans. Och i dekorationen av stolar finns det säkert en plats för fantasier att ströva omkring! Barn kommer definitivt att glädjas åt julmössorna på baksidan av stolen och rådjuret bakom dem.!

inredningsstolar för det nya året

Och vi gillar verkligen det när kottar används för att dekorera stolar, knyta dem på en rosett.

gupp på band dekor stolar nyår

Bågar, förresten, kan ha olika färger och storlekar, eftersom de passar vilken rygg som helst. En stol med mjuk rygg kan lindas in i en elegant trasa och stickas med en stor brosch.

Dekor av stolar med band för det nya året

Råd: För att förhindra att bandet faller av, limma dubbelsidig tejp på den sömlösa sidan.

Många fäster julminikransar på stolens baksida..

Dekor av stolar för det nya året

Ta en titt på fotot, hur många alternativ kan det finnas för nyårsdekoration av stolar! Vi kommer att visa många andra sätt att dekorera stolar i en annan artikel..

Steg 5. Servera rätterna

Det enda som återstår att göra är att välja rätter. Inredningen på nyårsbordet innebär traditionella nyårsteman: granar, snötäckta landskap, rödgröna burar, skogsbor och allt som är förknippat med nyåret. Rätter med sådana berättelser finns idag i alla större järnaffärer..

Rätter för det nya året

Tips:

  • Om du inte har planer på att köpa nya rätter för bara en dag om året, så finns det många sätt att dekorera din dagliga. Genom att göra en liten stencil med egna händer och använda en permanent markör för färgning kan du få en vacker semesterrätt. Du kan göra detta med cirklar också! Kom ihåg att rätten sedan måste ”bakas” i ugnen i en halvtimme;

måla rätter för det nya året med egna händer

  • Tja, om teckning inte är din starka sida, kan du gå den enkla vägen och ordna rosmarinkvistar, vackra julbollar eller godis på tallrikar. Till exempel, på de vanligaste tallrikarna kommer söta nyårspinnar vikta i ett “hjärta” att se bra ut. Ett annat originellt sätt är att vika disken i form av en snögubbe..

bordsdekor för det nya året

Steg 6. Servera enheterna

Med disken sorterad, men hur är det med serveringen av bestick? Håller med, du vill ha något mer elegant än servetter vikta “diamant”? Hur tycker du om inställningen av nyårsapparater på bilden nedan? Musiker och de för vilka nyåret alltid är “Nötknäpparen” kommer att älska fallet med musiknoter. Nyårs dukning kan inte klara sig utan en strumpa, som vanligtvis är avsedd för presenter – oavsett om du stickar sådana omslag själv eller köper färdiga, det kommer att se charmigt ut! Hur är det med minivantar? För ett jultema i rustik stil, är lätt att göra linne och spetsöverdrag lämpliga. Färgad kartong kan också användas för att göra söta minikläder.

bestick för nyår

Prompt: Om det inte finns någon tid kvar att köpa eller göra dekorationer för bestick, hjälper det enklaste alternativet dig – dessa är bestick inslagna med en engångsservett och bindas med garn eller bara ett band med nyårsfärger..

Bestick för det nya året

Vi hoppas att med våra enkla tips och färgglada foton blir servering för dig den trevligaste delen av förberedelserna för den mest efterlängtade och älskade semestern, och dina nära och kära på nyårsafton kommer inte bara att vara glada med läckra rätter, utan också också med sin omgivning. Nyår är alltid en tid med hopp och förväntningar på ett mirakel, så vi önskar dig ett helt snöfall av mirakel under det kommande året, en rolig, uppriktig semester och en fantastisk semester.!