A konyha belsejének második lélegzete vagy a régi bútorok saját kezűleg történő feldolgozása

A régi bútorok saját kezűleg történő átdolgozása a leggazdaságosabb és leghatékonyabb lehetőség a konyha kialakításának frissítésére. A régi bútorok saját kezűleg történő átdolgozása a leggazdaságosabb és leghatékonyabb lehetőség a konyha kialakításának frissítésére. A régi bútorok eredeti helyére való visszahelyezése azonban tönkreteheti a friss felújítás benyomását. Ha az ősi belső tárgyaktól való megszabadulás nem része a terveknek, a régi bútorok átdolgozása megoldhatja a helyzetet – legyen szó szekrényről, polcokról vagy akár egy egész konyhai készlet frissítéséről..

Cselekvési tervet készítünk

Egy kis fantázia és erőfeszítés segít frissíteni a belső teret alacsony anyagköltséggel. A fő dolog, a munka megkezdése előtt döntse el, hogy mit szeretne tenni:

 1. Válasszon stílust.
 2. Vázlatvázlat.
 3. Készítsen listát a szükséges anyagokról.

A konyha homlokzatának saját kezű frissítésével radikálisan megváltoztathatja a konyha kialakítását A konyha homlokzatának saját kezű frissítésével radikálisan megváltoztathatja a konyha kialakítását

És természetesen tanulmányozza azoknak a belső tárgyaknak a feldolgozásának technológiáját, amelyeket úgy dönt, hogy saját kezével megváltoztatja. A bútorok újbóli elkészítése, amelyek elvesztették megjelenésüket saját kezükkel, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet..

Munkához szükséges eszközök:

 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • csiszolópapír;
 • gitt fához;
 • kefék vagy hengerek;
 • ragasztó;
 • festék fához;
 • bútorlakk.

Előkészítő munka

A fülhallgató homlokzatának újakra való cseréje az egyik leghatékonyabb módja a konyhai bútorok átalakításának. A fülhallgató homlokzatának újakra való cseréje az egyik leghatékonyabb módja a konyhai bútorok átalakításának.

Függetlenül attól, hogy milyen stílusú átalakítást alkalmaznak, a régi bútoroknak időt kell szánniuk az előkészítésre. Például, ha egy régi szekrény átalakítás tárgyává válik, akkor szétszerelni kell.. A tisztításhoz:

 • távolítsa el az összes ajtót;
 • vegye ki a fiókokat és polcokat;
 • csavarja le a szerelvényeket;
 • távolítsa el a díszítő elemeket.

Ha a tokot nem kell javítani, akkor nem szükséges teljesen szétszerelni a szekrényt saját kezével. Nedves szivaccsal törölje le mosószappan oldattal. Ezt követően a szekrényt le kell törölni a nedvességtől, és hagyni kell megszáradni..

Megszabadulni a felesleges dolgoktól

Az előkészítő munka következő fontos lépése a régi lakk eltávolítása. A dolgok gyorsabban mennek, ha csiszológépet használ.

A régi bútorok lakkját eltávolíthatja szokásos csiszolópapírral. A régi bútorok lakkját eltávolíthatja szokásos csiszolópapírral. A lakk eltávolításához speciális eszközöket is használhat. A lakk eltávolításához speciális eszközöket is használhat.

A ritka bútorokat kíméletesebb eszközökkel kell megtisztítani a lakkról. Ehhez használjon speciális mosószereket. Kényelmesebb, ha a felületek, amelyekre az ilyen géleket felviszik, függőleges helyzetben vannak.

A bútorokról közönséges csiszolópapírral eltávolíthat egy lakkréteget. Annak érdekében, hogy kényelmesebben tartsa a kezében, egy blokkot egy lapba csomagolnak. Egy régi forgácslap alapú szekrényt nem csak csiszolni, hanem zsírtalanítani is kell.

Szükség esetén a régi rozsdás csavarokat és csavarokat ki kell cserélni. A kis repedéseket fa ragasztóval vonják be. A jelentősebb repedéseket a fához illeszkedő gitt elfedi.

Régi bútorok festése: sima klasszikus vagy kétszínű modern?

A legegyszerűbb módja a régi bútorok modernebb megjelenésének, ha a felületeket új festékkel frissítik. A szekrényhez az akril jó választás. Előnyei között:

 • szag hiánya;
 • megvastagodott, egyszerűen vízzel hígítjuk;
 • a szín keverésével korrigálhatja az árnyékot;
 • szükség esetén könnyen lemosható;
 • gyorsan szárad.

Festés előtt feltétlenül takarja le a bútorokat ragasztószalaggal, hogy csak a szükséges elemeket festhesse Festés előtt feltétlenül takarja le a bútorokat ragasztószalaggal, hogy csak a szükséges elemeket festhesse

A bútor festése előtt a felületet alapozni kell. Az alapozót vékony rétegben alkalmazzák. Ehhez használjon hengert.

A festéket 2-3 rétegben alkalmazzák. A következőt csak akkor alkalmazzák, ha az előző teljesen megszáradt. A felszíni ecsetmozgások egy irányban történnek..

Amikor először festesz egy szekrényt saját kezűleg, akkor egy festékszínnel kezdheted. Az elefántcsont vagy a természetes fa tónusú monokróm minták szervesen néznek ki minden belső térben.

Ha elege van a monokróm fülhallgatóból, akkor könnyedén újratelepítheti - fesse le különböző színekben Ha elege van a monokróm fülhallgatóból, akkor könnyedén újratelepítheti – fesse le különböző színekben

Ha a monokromatikus bútorok unalmasnak tűnnek a fő szín felhordásakor, akkor néhány részletet másokkal hangsúlyozhat. Miután kiválasztotta a mintát, ragadós papír szalagot ragasztanak a szekrényhez a kontúr mentén. Így elkerülheti a szabálytalanságokat és hibákat az alkatrészek festése során..

A módosítás nem lesz teljes, ha a termék nincs lakkozva. Gyorsan szárad, átlátszó filmet képezve. Ez a konyhaszekrény meleg vízzel és enyhe szappannal tisztítható. Csak a kiegészítők hozzáadása marad.

Kiváló kopott sikk

A konyhában lévő régi bútorok kopott, elegáns stílusgá alakíthatók, hihetetlenül stílusossá és hangulatossá. A konyhában lévő régi bútorok kopott, elegáns stílusgá alakíthatók, hihetetlenül stílusossá és hangulatossá.

A bútortervezés népszerű trendje ma a kopott sikk. Ez az eredeti stílus ötvözi a pasztell színeket az ókorral, a műkopással és a repedésekkel. Hálószobák, óvodák, konyhák belsejében használják.

Ebben a stílusban nem nehéz saját kezűleg exkluzív dolgot létrehozni. Sőt, ha régi bútorokkal fog kísérletezni..

Azt is javasoljuk, hogy tekintse meg a kopott, elegáns belső terek videógalériáját:

 

A felület öregedése

Egy konyhaszekrény átalakítása saját kezűleg kopott, elegáns stílusban, szükséged lesz:

 • PVA ragasztó;
 • egylépcsős ropogós lakk;
 • csiszolópapír;
 • paraffin gyertya;
 • sötét akril festék;
 • hajszárító.

A mesterséges kopás hatását keltő festéket speciális technikával kell felvinni a szekrényre:

 1. Egy réteg festéket visznek fel a felületre.
 2. Amikor a termék megszáradt, finom csiszolópapírral kell átmennie rajta.
 3. A következő réteget az előzőre kell felhordani..
 4. Ezt az eljárást még 3-4 alkalommal megismételjük..
 5. A kopás és repedések hatására textúra eléréséhez sötét festéket kell felvinni ezekre a helyekre..
 6. Fentről az ilyen foltok lakkoznak egylépéses craquelure-hoz.
 7. A lakk helyettesíthető PVA ragasztóval, amelyet vastag rétegben visznek fel egy sötét helyre..
 8. Amikor a ragasztó kissé megszárad, vigye fel a fő hangot, és azonnal szárítsa meg hajszárítóval.

Ha a felületet paraffinos gyertyával dörzsöli, akkor létrehozhatja a hatást Ha a felületet paraffinos gyertyával dörzsöli, akkor létrehozhatja a hatást "régi felület" Egy meglehetősen radikális módszer - a régi bútorok új árnyalatú festése Egy meglehetősen radikális módszer – a régi bútorok új árnyalatú festése

Könnyű saját kezűleg elérni az ókor hatását még egy nem szabványos módon. Ehhez a sötét festékkel ellátott helyeket dörzsölje paraffinos gyertyával, ahol repedéseket szeretne látni. A teljes festés és szárítás után ezeket a területeket csiszolópapírral dörzsöljük. A világos tónus megszűnik, és sötét repedések törnek át rajta.

Régi bútorok dekupázsja: virágos motívum

A bútorok kopott elegáns stílusú díszítésének legjobb módja a dekoráció decoupage technikával. Ehhez használjon virágmintás papírszalvétát:

 1. Válassza le a szalvéta felső rétegét képpel.
 2. Óvatosan vágja le a mintát a kontúr mentén. Ha ollót használ, a vágott élek éles átmenetét fogja látni a felületen..
 3. A szalvétát az elülső oldalával az írószer -reszelőre kell felhordani.
 4. Nedvesítse meg sós vízzel egy spray -palackból.
 5. Vigyen fel egy reszelőt nedves szalvétával a bútor felületére.
 6. Ronggyal egyenesítse ki a mintát a polietilénen.
 7. A reszelőt eltávolítjuk, és a szalvétát 1-3 perc múlva PVA ragasztóval bevonjuk.

Decoupage komód kopott elegáns stílusban (videó utasítás)

Ha a kivitel túl világosnak tűnik, könnyen öregítheti merev sörtéjű ecsettel és alapfestékkel. A festékkel ellátott ecsetet papírral el kell törölni, és enyhén járni kell a rajz felett. Amikor a vonások szárazak, a mintát finom csiszolópapírral dörzsölik..

Bevonási munka lakkal

A munka utolsó simítása a termék lakkozása lesz. Ha a szekrény a konyhában lesz, akkor jobb vízállóat választani. Más szobák bútoraihoz parketta használható.

A decoupage lakkbevonat sok éven át megmenti a rajzot, és kellemes fényt kölcsönöz neki. A decoupage lakkbevonat sok éven át megmenti a rajzot, és kellemes fényt kölcsönöz neki.

Fontos figyelembe venni, hogy a különböző lakkok különböző hatásokat váltanak ki a felületeken. Lehetnek fényesek és mattak, selymesek. A kopott, elegáns stílushoz a bevonatnak nem szabad fényesnek lennie.

Kényelmesebb a lakkal dolgozni spray -palackban. Vékony rétegben többször alkalmazzák. A csiga és az egyenetlenségek könnyen eltávolíthatók nedves finom csiszolópapírral.

Következtetés

Mint látható, a bútorok átdolgozása nemcsak megtakarított költségvetés, hanem nagyon izgalmas élmény is. Vessen egy új pillantást a régi szekrényére. Biztosan látni fogja benne a kreativitás széles mozgásterét, amelynek csak a fantáziája szab határt..