Idei de bricolaj și ateliere de lucru pentru cusut cu buzunare

Întrucât mănușile și suporturile pentru cuptor sunt întotdeauna la vedere, acestea ar trebui să fie îngrijite și frumoase. Prin urmare, este mai bine când sunt mulți dintre ei la fermă, astfel încât din când în când să le puteți schimba..

 • În plus, pentru a coase suporturi pentru bucătărie cu propriile mâini, nu este nevoie să aveți experiență și abilități serioase în lucrul cu ace, astfel încât acestea să poată fi cusute împreună cu copilul dumneavoastră..

Cusut cu copii

 • Și, de asemenea, suporturile originale de casă sunt o idee minunată pentru un cadou și chiar … pentru o mică afacere făcută manual pe site-uri precum „Târgul de meșteșuguri” sau Etsy.

Alegerea materialului și a materialului de umplutură

Puteri

Principalul lucru în coaserea suporturilor pentru oale cu propriile mâini este alegerea corectă a materialului și a materialului de umplutură.

 • Cele mai bune țesături pentru deținătorii de țesături sunt țesăturile naturale, cum ar fi inul, chintzul sau bumbacul. Dar încearcă să alegi țesături groase – vor rezista mai mult..

Sfat: puteți folosi și garnituri de blugi vechi.

Idei pentru suporturi de oale

 • Puteți alege nu numai țesături originale, ci și forme – inimi și mănuși, căpșuni și heringi, pătrate și stele. Rețineți, de asemenea, că diferitele forme de suporturi de difuzare diferă în funcționalitate, ceea ce înseamnă că cel mai bine este să faceți un set universal complet: mai multe pătrate, un suport de oală lung, o mănuță.

Set de susținătoare

 • Trebuie să se introducă un material de umplutură în interiorul suporturilor. Cel mai adesea este un iernetizator sintetic, bătut, pâslă sau draperie. Bătaia și alte materiale naturale dense și groase pentru cusut sunt mai potrivite, deoarece iarna sintetică are o conductivitate termică ridicată și, în același timp, un prag de topire scăzut.

Sfat: Puteți utiliza un prosop vechi pliat în mai multe straturi ca umplutură..

 • Broderiile, aplicațiile, volanele etc. sunt utilizate ca decor..
 • Cătușă pentru copii
 • Mittenă cu bibelouri
 • Suporturi cu broderie Spock
 • Suporturi de in cu dantela
 • Suporturi de in cu broderie

Cum să coaseți singur un mănuș de cuptor

Deci, cum să coaseți un mănuș de cuptor rapid și ușor? Să coaseți mai întâi această mătușă tradițională cu țevi și ochi..

Suport termic

Există multe modalități de a coase mănuși, dar principiul este cam același – folosind 6 straturi – 4 bucăți de țesătură și 2 bucăți de umplutură.

Pași:

Desenarea unui model pentru mănușile de prindere

 1. Mai întâi trebuie să facem un model pentru suportul de îmbrăcăminte. Așezați palma pe hârtie (sau direct pe țesătură), făcând crestături de 2,5-4 cm din ea, schițați contururile mănușilor ca în fotografia din dreapta, apoi decupați șablonul rezultat.
 2. Tăiați 2 bucăți de căptușeală și 2 bucăți de țesătură frontală în funcție de modelul dvs. Puteți tăia toate cele 4 bucăți dintr-o țesătură, dar este mai bine să alegeți o țesătură moale, naturală, plăcută la atingere pentru interiorul mănușilor și pentru partea din față – densă, frumoasă, colorată, astfel încât petele de pe sunt mai puțin vizibile. Am ales diferite tipuri de țesături din bumbac pentru partea cenușie și partea din față – pentru originalitate și claritate a exemplului.
 3. Acum, tot în formă de mănușă, tăiați 2 bucăți de umplutură. Vă reamintim că este mai bine să refuzați materialele sintetice. În cazul nostru, se folosește lână albă obișnuită, dar este mai bine să luați o țesătură mai densă și mai groasă, de exemplu, aceeași bătătură.
 4. Acum trebuie să puneți toate piesele într-un sandwich în următoarea ordine:

Suport de bricolaj

 • Împăturăm două semifabricate din țesătura din față una cu cealaltă „față” ca în fotografia # 1.
 • Acum, deasupra și dedesubtul părților frontale deja pliate, punem semifabricate din umplutură (foto nr. 2).
 • Și, în cele din urmă, așezăm țesătura de flori în stratul superior „cu fața în sus”, iar în stratul de jos punem ultima „față” goală (flacără) pe masă (foto # 3).
 1. Acum începem să coase. Toate marginile sunt cusute cu o liniuță de 5-7 mm și, ca rezultat, obținem o aderență inversată.

Suport de bricolaj

 1. Acum tăiem excesul de țesătură la margini (la aproximativ 3 mm de cusătură) și facem tăieturi în toate locurile fileurilor (foto de mai jos), astfel încât pisica noastră să fie bine plasată.

Suport de bricolaj

 1. Acum întoarcem produsul din exterior și decorăm mâneca cu o margine – o incrustare oblică (mai bine nu din satin, ci din bumbac), o bandă de țesătură, panglică sau panglică. Deoarece scopul nostru este de a arăta cel mai simplu și mai rapid mod de a coase suporturile cu mâinile noastre, folosim o incrustare luminoasă gata făcută și pur și simplu înfășurăm pătura cu ea, o fixăm cu știfturi și o coaseți. Dacă utilizați țesătură, atunci trebuie atașată cu o margine pliată. La sfârșit, coasem o buclă din aceeași incrustare și pisica noastră este gata.

Suport de bricolaj

Iată un alt purtător drăguț, cusut conform metodei descrise..

Potholder-mitten

Dacă doriți să complicați puțin sarcina și să faceți pisica matlasată, atunci trebuie să schimbați ușor procesul de cusut după cum urmează:

Cum să coaseți un suport de căptușeală matlasat

În primul rând, trebuie să „acoperiți” o piesă de prelucrat cu trei straturi pur și simplu din bucăți dreptunghiulare de țesătură, pliate în aceeași ordine așa cum este descris în instrucțiunile de la punctul 4, apoi a doua. Rețineți că firele ar trebui să se potrivească cu fața mănușilor. Veți avea 2 părți dreptunghiulare matlasate ale viitorului suport, care trebuie să fie pliate împreună, astfel încât părțile greșite să privească spre exterior din partea de jos și de sus a „sandvișului”. Și, în cele din urmă, coasem părțile îndoite de-a lungul conturului șablonului de pisică (vezi p. 1). Apoi prelucrăm marginile mânecilor ei cu panglică sau țesătură și cusem pe o buclă.

Cusem un suport de pătrat pătrat sau un stand fierbinte

Acum să începem să coaseți un suport de pătrat pătrat, care este foarte, foarte ușor de cusut – spre deosebire de mănuși, aici sunt folosite: 2 bucăți de bătut și 2 bucăți de țesătură pentru față. Modelele tuturor pieselor sunt realizate în dimensiunea de 20×25 cm (sau oricare alta). De asemenea, aveți nevoie de o bandă de țesătură pentru butonieră – 8×15 cm și, desigur, o masă de călcat, un fier de călcat, un ac și un fir, o mașină de cusut și foarfece.

Puterea pătrată DIY

Lucrarea se desfășoară în conformitate cu următorul algoritm:

 1. Din nou, un “sandviș” este făcut din țesătură: 1 strat – bătut, 2 straturi – țesătură cu fața în sus, 3 straturi – țesătură cu fața în jos, al 4-lea strat – bătut. Astfel de semifabricate trebuie să fie făcute din 2 bucăți.
 2. Două semifabricate sunt cusute împreună din 3 laturi, în timp ce căptușeala ar trebui să fie încă în exterior.
 3. Suportul este întors din exterior, călcat.
 4. Bucla este cusută și înrădăcinată.
 5. A patra latură este cusută.

Sfat:

 • o tachetă pătrată poate fi, de asemenea, matlasată, dacă se dorește;
 • de asemenea, puteți coase un buzunar pe o parte;
 • conform aceluiași principiu, puteți să coaseți cu mâinile voastre mânerele în formă de inimă, cerc, stele etc..

Iată câteva idei pentru coaserea cu mâinile voastre în conformitate cu principiul de bază descris mai sus (derulați fotografia spre dreapta).

 • Idei de bricolaj
 • Idei de bricolaj
 • Idei de bricolaj
 • Idei de bricolaj
 • Idei de bricolaj

Suporturi de patch-uri

Patchwork potholder pătrat

Suporturile de patch-uri arată neobișnuit, dar înainte de a începe să coaseți, ar trebui să decideți asupra tehnicii de îmbinare a plasturilor. Există 3 moduri principale:

 1. Blocuri de construcție – va trebui să realizați elemente pătrate și apoi să le prelucrați.
 2. Cusut de modele – piesele sunt tăiate după modele speciale. Acestea sunt elemente precum păsări, frunze, inimi..
 3. Cusut pe bază – aici elementele nu sunt cusute împreună, ci sunt cusute pe o bază pregătită anterior.

Pentru a face un produs simplu folosind tehnica patchwork, trebuie să pregătiți trei culori de țesătură, un cuțit, fire care se potrivesc cu culoarea țesăturii, știfturi și o riglă. Apoi pregătim bucăți – pătrate cu o latură de 10 cm. Fiecare dintre pătrate este tăiat în triunghiuri și sunt deja stivuite conform cerințelor schemelor. Toate triunghiurile sunt cusute împreună pentru a forma o parte a produsului. A doua latură este realizată după același principiu, iar materialul de căptușeală este plasat între ele. Apoi marginile sunt cusute cu grijă și o buclă este atașată la colț – atât, gata este gata.

Și iată o selecție de idei proaspete pentru suporteri pentru femeile cu experiență și începătoare folosind tehnica patchwork (derulați fotografia spre dreapta).

 • Patcholder-mitten patchwork
 • Patchworker de pătrat pătrat
 • Patchworker de pătrat pătrat
 • Patchworker de pătrat pătrat
 • Patchworker de pătrat pătrat
 • Patcholder-mitten patchwork

Nuanțele de tricotat poteri

Tricotajele de susținere este un alt mod de a crea accesorii practice pentru bucătărie. Chiar și cel mai simplu model vă va ajuta să creați o piesă frumoasă. Cu toate acestea, nu uitați că schemele prea voluminoase nu sunt potrivite pentru tachete – va fi incomod să le utilizați..

Ace de croșetat și de tricotat pot fi folosite pentru a face produse simple sau cretate ca în fotografia de mai jos (derulați spre dreapta).

 • Suporturi tricotate cret
 • Crochet pototholder sub forma unei roșii
 • Suport de tricotat
 • Suport de tricotat
 • Suport de tricotat

Puteți viziona următorul videoclip despre purtătorii de croșetat: