Cusut un șorț pentru copii: un master class, idei și 70 de fotografii pentru inspirație

Curățarea ouălor, spălarea morcovilor și aruncarea lavrushka în supă … atâtea lucruri importante pentru copii în bucătărie! Cum se poate descurca un bucătar junior fără un șorț adevărat? Sau poate este planificată o lecție interesantă la grădiniță sau școală și vi s-a cerut să pregătiți un șorț? În orice caz, ideea de a coase un șorț pentru copii cu propriile mâini, mai degrabă decât de a cumpăra unul gata făcut, este rezonabilă și justificată. La urma urmei, este cusut într-o singură seară, nu necesită abilități speciale și oferă o mulțime de oportunități pentru creativitate. Și, bineînțeles, șorțurile frumoase de bucătărie pentru copii vă vor ajuta să vă prezentați bebelușul la lucru și la curățenie..

Acest articol va fi util atât pentru mamele cu experiență de cusut, cât și pentru femeile novice. Principalul lucru aici este dorința și fantezia. Prin urmare, înainte de a începe munca, să ne inspirăm din ideile originale de șorțuri pentru băieți și fete..

Idei pentru proiectarea și decorarea șorțurilor pentru copii

“Ca mama și tata!”

Astăzi aceleași haine pentru mame, tati și bebeluși nu mai sunt noi. De ce să nu îmbraci toată familia cu șorțuri cusute în același stil? La urma urmei, nici șorțurile „pentru adulți” nu sunt greu de cusut, iar copilul va fi încântat, deoarece acum gătitul în casă se va transforma într-un joc interesant și un ritual de familie.

Șorțuri de familie cusute în același stil

Aceleași șorțuri pentru mama și fiica

Aceleași șorțuri pentru mama și fiica

În acest caz, șorțurile „familiei” nu trebuie să fie o copie exactă a celuilalt, ci trebuie unite prin culoarea sau modelul țesăturii. Exemple de astfel de truse în fotografia de mai jos.

 • Aceleași șorțuri pentru mama și fiica
 • Șorțuri pentru tată și fiu

Aceleași șorțuri pentru mama și fiica

Șorțuri pentru tată și fiu

Idei pentru asistenta mamei

Dacă micul tău asistent crește, atunci poți da frâu liber imaginației tale și îți poți realiza visele cele mai îndrăznețe alături de fiica ta. Puteți alege țesături strălucitoare cu imprimeuri: flori, inimi, animale, prințese, buline, păpuși cuiburi și desene tematice bucătărie.

Șorțuri pentru copii cu păpuși cuiburi

Șorț pentru copii cu buline

 • Șorț pentru copii într-o floare
 • Șorț pentru copii într-o floare

Șorțuri pentru copii

Cu toate acestea, șorțurile discrete într-o bandă sau o cușcă vor fi foarte elegante..

Șorț pentru copii cu dungi și cușcă

De asemenea, nu te limita la decor – poate fi: volane, dantele, aplicări, fundite, broderii și chiar broșe din țesături..

 • Șorțuri pentru copii cu decor
 • Șorț pentru copii cu volane

Șorț pentru copii cu broderie și aplicație

Dacă vă place să coaseți costumele de costume cu propriile mâini, atunci veți dori aceste idei originale pentru șorțuri pentru copii..

 • Șorțuri pentru copii, stilizate ca Elsa și Anna rochii din desenul animat Frozen
 • Șorțuri pentru fete

Șorțuri pentru fete

Și iată câteva idei mai interesante pentru femeile cu ac, cu experiență, care știu să coasă bine și să lucreze cu modele.

Șorțuri pentru fete cu curele, pliuri și volane

 • Șorț neobișnuit tăiat cu aplicație din dantelă
 • Șorț neobișnuit tăiat cu aplicație din dantelă

Șorț pentru copii matlasat

șorț neobișnuit tăiat cu aplicație din dantelă

Idei pentru micul bucătar

Nu este un secret că talentul culinar se află în sângele bărbaților. Pentru a-l ajuta pe copil să-și dezvăluie abilitățile de gătit, trebuie să abordați foarte serios cusutul unui șorț și să țineți cont de interesele și preferințele sale..

Dacă băiatul tău este încântat de supereroi, personaje din basme și desene animate, atunci de ce să nu-l coaseți un șorț stilizat?

Idei de sorturi pentru bebelusi pentru baieti

Cei mai mici bucătari și semenii veseli vor adora șorțurile strălucitoare cu animale, mașini, dinozauri etc..

Șorț pentru copii pentru un băiat

Dar pentru băieții serioși mai în vârstă – șorțuri serioase! Fără volane girly sau imprimeuri pentru copii, doar stilul elegant al unui adevărat bucătar.

Șorț pentru copii pentru un băiat din pânză

Șorț pentru copii pentru un băiat cu aplicații

Șorț pentru copii din denim

Proiectarea sorturilor pentru copii

Șorțuri elegante pentru copii

Alegerea unei țesături

Cel mai bine este să alegeți țesături naturale, cum ar fi in sau bumbac, blugii sunt perfecti.

Șorțuri pentru copii din in, bumbac, blugi

Un prosop frumos de bucătărie este potrivit pentru a coase un șorț mic..

Dacă doriți ca un șorț pentru copii să fie cât mai practic și versatil posibil, adică atât pentru creativitate, cât și pentru bucătărie, atunci îl puteți coase din bumbac laminat. Arată așa (derulați fotografia spre dreapta):

 • Șorț pentru copii pentru creativitate și bucătărie din bumbac laminat
 • Șorț pentru copii pentru creativitate și bucătărie

Master class: coasem un șorț pentru copii într-o singură seară

În clasa noastră magistrală, vă vom arăta un exemplu despre cum puteți coase rapid un șorț pentru copii pentru un băiat.

Șorț copii pentru copii

Coaseți un șorț pentru copii cu propriile mâini

Folosind această metodă de bază, puteți coase și un șorț pentru o fată, dar, desigur, în acest caz, țesăturile trebuie alese în culoarea potrivită, modelul poate fi mai complicat, de exemplu, cu o fustă rotundă și un corset creț și, desigur, adăugați volane, dantelă sau aplicări. Așa pot arăta șorțurile girly, cusute conform metodei descrise de noi..

Șorțuri pentru fete

Deci, pentru a coase un șorț pentru copii cu propriile noastre mâini, avem nevoie de:

 1. Țesătură naturală densă ca bază;
 2. Tesatura luminoasa pentru buzunar sau decor;
 3. Incrustarea înclinată din bumbac (încercați să găsiți sau să vă creați propria incrustare din bumbac, deoarece satinul, în primul rând, alunecos și, în al doilea rând, nu se potrivește bine cu țesătura naturală);
 4. Fire în culoarea incrustării;
 5. Accesorii de cusut: mașină, știfturi, foarfece.

Model șorț pentru copii

Mai întâi trebuie să tăiem țesătura. Puteți face acest lucru cu un model gata făcut. Dar am ales cel mai simplu mod de a tăia fără a folosi un model, dar cu unele măsurători.

 1. Decupați dreptunghiul. Lățimea sa poate fi selectată fără măsurători – de regulă, este de 45-60. Calculăm lungimea folosind măsurători pentru copil – determinăm pe piept locul de unde ar trebui să înceapă șorțul și măsurăm lungimea dorită.
 • Întrucât vom strânge toate marginile șorțului, nu luăm în considerare adaosurile de tiv. Dar dacă nu doriți să înconjurați întregul șorț, atunci lungimea și lățimea trebuie determinate luând în considerare toleranțele pentru tivul de 3 cm pe o parte;
 • Puteți coase un șorț pentru copii atât pentru creștere, cât și cu o lungime „mini”.
 1. Îndoiți dreptunghiul rezultat în jumătate (pe lungime) cu partea din față spre interior. Acum pe această piesă de prelucrat trebuie să faceți tăieturi laterale, marcând o linie concavă (sau dreaptă). Pentru a face acest lucru: pe pieptul bebelușului, determinăm lățimea corespunzătoare a părții superioare a șorțului, de exemplu, poate fi de 23 cm. Apoi măsurăm distanța de la vârful șorțului până la linia taliei, adică unde vor fi cusute corzile. De-a lungul vârfului dreptunghiului pliat de la pliul lateral, marcați jumătate din lățimea dorită a pieptului șorțului (23 cm / 2 = 11,5 cm). Din acest semn, trageți o linie de tăiere concavă sau dreaptă până la nivelul taliei, pe care am definit-o deja mai devreme. Tăiați excesul și începeți să pregătiți buzunarul.
 2. Buzunarul, în cazul nostru, este doar o piesă dreptunghiulară din țesătură viu colorată. Pentru o fată, buzunarele sub formă de inimă, semicerc etc. sunt mai potrivite..

Deci, piesa de prelucrat este gata, trecem la prelucrarea marginilor acesteia folosind tivuri sau margini, ca în clasa noastră de master. Începem cu piesa de piept. Pregătiți panglica, panglica, fâșia de țesătură în modul adecvat – îndoiți, pliați și călcați.

 • În clasa magistrală, se folosește o bandă de părtinire din țesătură de bumbac – da, nu este atât de ușor să o găsești în magazin, dar este foarte ușor să lucrezi cu ea, deoarece nu alunecă și se potrivește bine cu țesătura de bumbac.

Mai întâi, coasem o bandă pe partea de sus a șorțului. Lungimea incrustării trebuie să fie puțin mai mare decât lățimea vârfului produsului.

Bordura părții superioare a șorțului pentru copii cu o bandă de părtinire

Apoi coasem marginile șorțului, începând de la linia taliei pe o parte a produsului și terminând pe cealaltă. La colțurile legăturii este pliată și cusută așa cum se arată în fotografia de mai jos.

Prelucrarea colțurilor unui șorț pentru copii cu o bandă

Ar trebui să arate așa.

Bordura unui șorț pentru copii cu o bandă

Restul marginilor neprelucrate vor fi tăiate cu o bandă, care va forma șirurile. Pentru a face acest lucru, luăm aproximativ 135 cm din incrustare și, lăsând o bucată de 45 cm liberă (aceasta este viitoarea cravată), o fixăm cu știfturi de la partea de sus la marginea inferioară a părții rotunjite a șorțului (foto pe stanga). Mai întâi, coasem incrustatia de-a lungul marginii produsului, apoi legăturile rămase (fotografia din dreapta). Facem aceleași acțiuni cu cealaltă parte..

Cusut pe corzi

 • Coaseți un șorț pentru bebeluși
 • Coaseți un șorț pentru bebeluși

Dacă doriți, puteți face o cravată sub formă de buclă, pentru aceasta trebuie să utilizați 1 incrustare lungă și nu două.

Ura! Aproape gata – nu mai rămâne decât să coaseți în buzunar. Dar mai întâi, trebuie învelit pe toate părțile de-a lungul marginii interioare a incrustării, ca în fotografia de mai jos.

Căptușește cu o bandă un buzunar de șorț pentru copii

Acum cusem buzunarul. Îl punem în centrul șorțului, îl fixăm cu știfturi și coaseți pe trei laturi de-a lungul marginii exterioare a incrustării..

Cusut un șorț de bebeluș cu un buzunar

Opțional, puteți face un buzunar cu 1-3 compartimente. În lecția noastră, vom face două compartimente – unul îngust (de exemplu, pentru un stilou) și unul mai larg – pentru obiectele importante ale unui mic bucătar. Pur și simplu determinăm lățimea fiecărui compartiment și coasem în locul potrivit.

Buzunar cu două compartimente

Deci asta este tot. Arătăm, încercăm un lucru nou pentru bebeluș și mergem să gătim!

Coaseți un șorț pentru copii cu propriile mâini

De asemenea, urmăriți videoclipul despre cum să coaseți un șorț de seară pentru copii: