8 idei de ambarcațiuni pentru începători

Conservarea scoicilor ca amintire a zilelor fără griji la plajă este cea mai bună sub formă de mobilier de casă, bijuterii și suveniruri. La urma urmei, acestea sunt un material atât de frumos, complet gratuit, natural și durabil. În acest material veți găsi 50 de fotografii inspiraționale, 8 idei și același număr de ateliere DIY pas cu pas despre realizarea de meșteșuguri pentru începători.

Instrucțiuni de bază pentru pregătirea scoicilor

Curățare

Înainte de a începe să faceți meserii din scoici, acestea trebuie să fie bine pregătite.

 • Dacă cojile sunt „moarte” și nu există rămășițe de crustacee în ele, atunci trebuie doar să fie înmuiate într-o soluție de apă și orice agent care conține clor (de exemplu, cu înălbitor, „Rățuș” etc.) într-un Raport 1: 1 timp de 30 de minute. Dacă cochiliile sunt foarte murdare sau doriți să îndepărtați stratul exterior întunecat (periostracum), apoi înmuiați-le mai mult. După înmuiere, periați cojile și clătiți-le în apă curată.
 • Dacă scoicile sunt „vii”, adică au rămășițele moluștelor (deși moarte de mult) și au un miros neplăcut, atunci trebuie curățate temeinic. Pentru a face acest lucru, scufundați cojile în apă clocotită timp de 5 minute, apoi îndepărtați rămășițele crustaceelor ​​folosind clești, foarfece pentru unghii etc. Există, de asemenea, o a doua modalitate: încălziți cojile în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, apoi încercați să îndepărtați rămășițele cu clești. Dacă nu reușiți, continuați să încălziți chiuvetele în cuptorul cu microunde, verificând rezultatul la fiecare 10 secunde. După ce toate resturile au fost îndepărtate, tratați chiuvetele cu clor conform primei instrucțiuni..

După finalizare, inspectați chiuvetele pentru a nu fi așchii și, dacă există, șlefiați-le cu un bloc de șlefuit, un disc sau un șmirghel. Dacă doriți, le puteți adăuga strălucire cu ojă sau mobilier transparent sau cu ulei sau cremă de grăsime. Este adevărat, în acest caz, înainte de prelucrarea cojilor cu adeziv, punctele de lipire vor trebui să fie degresate suplimentar cu alcool.

Găurirea găurilor

Pentru a face unele tipuri de meșteșuguri cu coajă (de exemplu, clopote de vânt, ghirlande, margele, brățări și alte bijuterii), trebuie să găuriți o gaură în ele. Această sarcină este destul de simplă, dificultatea rezidă doar în faptul că cojile se pot fisura sau delamina în locul forajului..

 • Prin urmare, amintiți-vă regula principală: cu cât chiuveta este mai subțire, cu atât gaura ar trebui să fie mai mică în ea și, în consecință, firul / accesoriile decorului..
 • Mărgele de scoică Pentru a face astfel de margele, trebuie să faceți găuri în cochilii și să le înșirați pe un șnur de mătase, fixând locația cu noduri. Mai mult, capetele șireturilor vor trebui să fie fixate numai în capetele de sertizare și fixate la ele
 • Mărgele de scoică Pentru a face astfel de margele, trebuie să faceți găuri în cochilii și să le înșirați pe un șnur de mătase, fixând locația cu noduri. Mai mult, capetele șireturilor vor trebui să fie fixate numai în capetele de sertizare și fixate la ele

Există două moduri de a face găuri în cochilii – manual și automat.

Metoda 1. Alegeți un burghiu pentru burghiu, șurubelniță sau polizor drept cu diametrul de 0,8 – 2 mm. Așezați coaja pe o placă de lemn sau plastic și lipiți-o cu bandă de mascare. Găuriți o gaură direct peste bandă – aceasta va împiedica despicarea sau delaminarea cochiliei.

Metoda 2. Dacă nu aveți o șurubelniță sau burghiu, atunci puteți face o gaură în chiuvetă folosind un cui și un ciocan. Pentru a face acest lucru, mai întâi lipiți coaja cu bandă de mascare, puneți un semn pe interiorul carcasei, apoi atașați un cui și atingeți-l ușor cu un ciocan de mai multe ori pentru a face gaura inițială. Apoi, lărgiți gaura mișcând același cui înainte și înapoi în interiorul acesteia până când atingeți diametrul dorit..

Gaura scoicii

Dacă nu aveți la îndemână nici un cui, nici un ciocan, atunci folosiți un ac obișnuit, o foarfecă de unghii sau un cuțit și „găuriți” gaura cu mâna. Rezultatul va apărea în aproximativ 10 minute.

Ideea 1. Rame incrustate, rame și rame

Cojile pot fi folosite pentru a decora rama unei oglinzi, a unei imagini sau a unei rame foto. Vă prezentăm exemple de astfel de meșteșuguri în următoarea selecție (derulați fotografia spre dreapta).

 • Cadru pentru oglindă scoici decorative
 • Cadru pentru oglindă scoici decorative
 • Cadru pentru oglindă scoici decorative
 • Cadru pentru oglindă scoici decorative

Rama foto decorată cu scoici

Rama foto decorată cu scoici

Rama foto decorată cu scoici

Rama foto decorată cu scoici

Rama foto decorată cu scoici

 • Oglindă într-un cadru decorat cu scoici și stele de mare
 • Oglindă într-un cadru decorat cu scoici și stele de mare
 • Oglindă într-un cadru decorat cu scoici și stele de mare

Astăzi vă sugerăm să decorați o ramă pentru o oglindă cu cochilii, dar prin același principiu, puteți decora orice ramă foto sau ramă foto..

Oglindă decorată cu scoici

Materiale:

 • Cochilii mici, medii și mari și, dacă se dorește, decorațiuni suplimentare (de exemplu, stele de mare, perle, figurine de skate etc.).
 • Pistol de lipit și câteva bețe de lipici sau lipici epoxidic transparent.
 • Ziar sau orice hârtie inutilă pentru a proteja oglinda de lipici.
 • Bandă de mascare sau bandă obișnuită.

Instrucțiuni:

Pasul 1. Protejați oglinda cu hârtie și bandă de mascare. În această etapă, cadrul poate fi vopsit dacă aspectul său original nu vi se potrivește..

Pasul 2. Sortați cochiliile după dimensiune pentru a facilita crearea unei compoziții viitoare.

Pasul 3. În primul rând, lipiți primul rând de cochilii mici sau mijlocii (aproximativ aceeași dimensiune) în jurul oglinzii.

Decor cadru oglindă cu scoici

Pasul 4. Acum începeți să lipiți cele mai mari cochilii. În prealabil, puteți juca cu opțiunile de aspect și să alegeți cea mai bună. Dacă utilizați lipici epoxidic, după ce toate piesele sunt lipite, lăsați cadrul să se usuce peste noapte.

Decor cadru oglindă cu scoici

Pasul 5. Apoi, completați golurile dintre coji mari, coji medii și mici.

Decor cadru oglindă cu scoici

Ideea 2. Realizarea unui panou pentru Valentine

Din colecția de cochilii de diferite forme și dimensiuni, puteți face un panou sub forma unui Valentine. Cu toate acestea, puteți tăia orice altă formă din carton / placaj, să zicem, același cal de mare sau o scrisoare.

Panou din scoici de râu și de mare

Materiale:

 • Pistol de lipit sau orice lipici cu aderență puternică;
 • Colectare de scoici de râu și de mare;
 • Carton;
 • Foarfece;
 • Împărțit la picioare.

Instrucțiuni:

Pasul 1. Decupați baza pentru panoul în formă de inimă din carton.

Pasul 2. Cu un cuțit sau un ciur, faceți două găuri pentru sfoară.

Pasul 3. Începeți să lipiți cojile, asigurându-vă că lăsați goluri minime între ele. Lăsați găurile deschise.

Panou din scoici de râu și de mare

Pasul 4. Tăiați sfoara la lungimea dorită, filetați cele două capete ale frânghiei prin găurile din interiorul panoului și legați-le în noduri duble.

În următorul videoclip, puteți vedea un master class vizual despre realizarea de meșteșuguri din scoici cu propriile mâini sub forma unui panou de Valentine.

Mai jos sunt alte idei pentru crearea unui panou din cochilii.

Panou din scoici

Panou din scoici

Panou din scoici

Panou din scoici

Scrisoare interioară din scoici

Ideea 3. „Pictarea” unei imagini pe pânză

Iată o altă idee pentru crearea unei ambarcațiuni de perete din scoici.

Pictura din scoici

Pictura din scoici

Materiale:

 • Pânză întinsă;
 • Coji;
 • Pistol de lipit sau alt lipici cu aderență puternică, de exemplu, „Moment”;
 • Șablon sau șablon al designului dorit, tipărit pe hârtie;
 • Vopsea acrilică pentru crearea fundalului (opțional);
 • Pensulă (opțional).

Materiale necesare pentru realizarea unei picturi pe pânză

Instrucțiuni:

 1. Dacă doriți să repetați ideea picturii în acest master class, atunci creați mai întâi un fundal pentru compoziția din scoici. Pentru a face acest lucru, utilizați o pensulă și vopsea acrilică de culoarea dorită. Așteptați uscarea fundalului și treceți la pasul următor.
 2. Fixează șablonul sau șablonul pe pânză cu bandă de mascare, apoi trasează contururile acestuia cu un creion.
 3. Începeți să lipiți cochilii de desen fără a trece dincolo de granițele sale.

Compoziția compozitoare

Compoziția compozitoare

Ideea 4. Gătiți lumânări pentru mini sfeșnice

Scoicile sunt sfeșnice miniaturale aproape gata pregătite, care așteaptă să fie completate cu parafină și fitil. Lumânările rezultate pot fi folosite pentru amenajarea mesei, un picnic romantic sau doar pentru decorarea interioară..

 • Shell mini lumânări
 • Shell mini lumânări
 • Shell mini lumânări
 • Shell mini lumânări
 • Shell mini lumânări

Materiale:

 1. Cochilii de mare sau de râu mari;
 2. Lumânări rotunde mici în forme de tablă;
 3. Apă și oală pentru o baie de apă;
 4. Adeziv PVA sau bandă dublă.

Instrucțiuni:

Pasul 1. Scoateți lumânarea în sine din recipientul de tablă, apoi scoateți fitilul din el trăgând de baza metalică din partea de jos a lumânării (vezi fotografia). Puneți deoparte fitilele și readuceți lumânările în forme..

Preparare parafină și fitil

Preparare parafină și fitil

Pasul 2. Lipiți fiecare fitil pe bandă dublă sau lipici PVA în centrul carcasei.

Pasul 3. Acum trebuie să topim parafina într-o stare complet lichidă. Acest lucru se poate face în trei moduri:

 1. Aduceți apa la fiert într-o cratiță, apoi reduceți focul pentru a opri fierberea și înmuiați matrițele în ea..
 2. Așezați lumânările pe aragaz, preîncălzite la foc mic și asigurați-vă că parafina nu arde.
 3. Încălziți parafina cu un uscător de păr.

Pasul 4. Odată ce parafina este topită, scoateți matrițele de pe foc și începeți să umpleți cojile. Cel mai bine este să folosiți o pereche de clești sau o pereche de bețișoare chinezești pentru aceasta. Nu uitați să protejați suprafața mesei cu un ziar în prealabil..

Umplerea cojilor cu parafină

 • Dacă cojile sunt prea instabile și vă este teamă că parafina se va întări inegal, atunci este mai bine să aranjați lumânările în celulele ambalajului ouă sau să le fixați, de exemplu, cu plastilină moale care nu lasă urme..

După aproximativ 20 de minute, parafina se va solidifica complet și vă puteți bucura de lumina lumânărilor de la scoici..

 • Întărirea parafinei Întărirea parafinei
 • Lumanari in scoici

Ideea 5. Realizăm un topiar în stil marin

Topiarul este un mic decor sub forma unui copac într-o oală. Puteți afla principiile realizării topiarului din scoici cu propriile mâini în clasa noastră de master sau din următoarea lecție video.

Și în această selecție de fotografii puteți obține idei pentru decorarea unui topiar din cochilii cu propriile mâini într-o formă tradițională rotundă sau sub forma unui pom de Crăciun.

 • Topiar cu coajă dublă Topiar cu coajă dublă
 • Topiar din scoici pe un sfeșnic Topiar din scoici pe un sfeșnic
 • Topiar făcut din scoici și perle Topiar făcut din scoici și perle
 • Topiază scoică
 • Topiar sub forma unui pom de Crăciun din scoici
 • Topiar sub forma unui pom de Crăciun din scoici
 • Topiar sub forma unui pom de Crăciun din scoici
 • Topiar sub forma unui pom de Crăciun din scoici
 • Topiar sub forma unui pom de Crăciun din scoici

Ideea 6. Realizarea unei sfeșnice-floare

Dacă aveți un număr suficient de cochilii bivalve, atunci puteți face din ele sfeșnice frumoase sub formă de flori..

 • Sfeșnic cu flori de scoică
 • Sfeșnic cu flori de scoică

Astăzi ne propunem să realizăm o astfel de ambarcațiune din scoici.

 • Sfeșnic cu scoică
 • Sfeșnic cu scoică

Materiale:

 • Coji de moluște bivalve;
 • Orice bază rotundă cu diametru mic;
 • Pistol de lipit;
 • Adeziv PVA (opțional);
 • Sclipici (opțional).

Materiale necesare pentru realizarea unui sfeșnic

Instrucțiuni:

Pasul 1. Pregătiți cojile – spălați-le cu săpun, îndepărtați resturile organice și, dacă doriți, înălbiți-le cu agenți care conțin clor (consultați instrucțiunile de la începutul articolului).

Pasul 2. Vopseați baza rotundă a sfeșnicului de o culoare neutră, cum ar fi albul.

Pasul 3. În timp ce baza se usucă, sortați chiuveta setată după mărime.

Pasul 4. Începeți să lipiți 1 rând de cochilii pe laturile bazei cu adeziv termic.

Realizarea unui sfeșnic din scoici

Pasul 5. Când primul rând este puțin uscat, începeți să creați al doilea rând, suprapunând fiecare coajă nouă cu cea anterioară și astfel încât să stea între cele două cochilii din primul rând. Ca rezultat, veți avea un aspect eșalonat al cochiliilor a două rânduri, așa cum se arată în fotografie.

Realizarea unui sfeșnic din scoici

Pasul 6. Lipiți al treilea rând și toate rândurile ulterioare conform aceluiași principiu, dar nu pe bază, ci pe îmbinările cochiliilor din rândul anterior (locul este marcat cu o săgeată în fotografia de mai jos).

Realizarea unui sfeșnic din scoici

Pasul 7. Când lipiți ultimul rând, inspectați sfeșnicul și adăugați încă unul sau două rânduri acolo unde credeți că aveți nevoie de el..

Pasul 8. Ura, sfeșnicul cu scoică este gata! Dacă doriți, îl puteți decora suplimentar cu paiete. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți următoarele:

 • Tratați cochilii cu adeziv PVA în interior sau numai de-a lungul marginilor.
 • Presărați sclipici generos pe ambarcațiune, lăsați adezivul să se usuce și apoi scuturați excesul.

Decorarea unui sfeșnic cu coajă cu paiete

Vezi și materialul: flori de panglică DIY – 6 cursuri de master pentru începători.

Ideea 7. Creați un sunet de vânt

Cojile sunt un material ideal pentru a face clopote de vânt, deoarece „clopotul” unor astfel de clopote de mare este foarte plăcut pentru ureche..

Cântă de vânt din scoici

Materiale:

 • Sfoară, linie sau orice fir.
 • Crenguță sau băț de lemn.
 • Foarfece.
 • Pistol de lipit fierbinte sau instrument de găurit cu găuri mici (burghie cu burghiu de 2 mm sau doar un foarfecă cu ac și unghii).
 • Scoici.

Instrucțiuni:

Pasul 1. Dacă doriți ca cochiliile să fie legate de fire, apoi găuriți mai întâi în ele (consultați Instrucțiunile de bază de la începutul articolului). Dacă nu aveți un instrument și sunteți mulțumit de metoda de lipire a fixării, treceți imediat la etapa următoare.

Pasul 2. Legați o sfoară la ramură așa cum se arată în fotografie, măsurați aproximativ 7 cm lungime din ea și tăiați excesul.

Cum se fac clopote de vânt din scoici

 • Dacă utilizați cochilii cu găuri, atunci sfoara trebuie tăiată imediat la lungimea dorită, cu o margine pentru noduri..

Pasul 3. Lipiți coaja pe sfoară cu o picătură de lipici termic. Apoi lipiți încă un fir de sfoară de 7 centimetri pe celălalt capăt al chiuvetei. Continuați să lucrați până când sunteți mulțumit de lungimea primului rând..

Cum se fac clopote de vânt din scoici

 • Cojile cu găuri pot fi legate de un fir în cel puțin două moduri: prin legarea nodurilor în jurul găurilor sau sub ele (nodul trebuie să fie mai mare decât gaura).

Pasul 4. Continuați să atârnați firele cu cochilii la numărul dorit. Acestea fiind spuse, vă puteți juca cu lungimea rândurilor pentru a forma, să zicem, un arc sau o scară. În acest caz, soneria de vânt are fire scurte și lungi alternante..

Cântă de vânt din scoici

Pasul 5. Când produsul este gata, legați o altă bucată de sfoară la ambele capete ale ramurii.

Cum se fac clopote de vânt din scoici

Urmând principiile acestei clase de master, dar prin înlocuirea ramurii cu un cerc sau adăugarea de scoici cu stele de mare, mărgele, pene și alte decoruri, puteți crea modele de sunete de vânt mai capricioase.

 • Ideea de proiectare a sunetului de vânt din scoici
 • Ideea de proiectare a sunetului de vânt din scoici
 • Ideea de proiectare a sunetului de vânt din scoici
 • Ideea de proiectare a sunetului de vânt din scoici

Ideea 8. Realizarea unei brățări din coajă cowrie

Dacă aveți cel puțin o coajă de cowrie, atunci puteți face o brățară boho pentru un braț sau picior din ea cu propriile mâini. Puteți cumpăra toate accesoriile pentru o astfel de decorare în magazinele de cusături sau în magazinele mari de cusut..

Brățară Shell

Materiale:

 • O coajă de cowrie;
 • 1 m dantelă de mătase;
 • O jumătate de scuie de ață într-o culoare contrastantă;
 • Mărgele (în această clasă magistrală, se folosesc mărgele de cupru dintr-o brățară veche);
 • O pereche de sertizare se termină cu bucle (concepute pentru corzi și brățări);
 • Închidere pentru bijuterii (sub formă de inel sau carabină);
 • Inel de închidere (detașabil);
 • Foarfece;
 • Cleşte.

Coajă cowrie, cordon de mătase, mărgele vechi de brățară și accesorii de capăt

Coajă cowrie, cordon de mătase, mărgele vechi de brățară și accesorii de capăt

Instrucțiuni:

Pasul 1. Găuriți o gaură mică la ambele capete ale cupriului (consultați instrucțiunile de bază de la începutul articolului).

Pasul 2. Tăiați aproximativ 15 cm dintr-o scobie de dantelă de mătase și lăsați deoparte această secțiune pentru o vreme.

Pasul 3. Treceți o sfoară de mătase de aproximativ jumătate din lungime printr-o gaură din coajă și legați un nod.

Realizarea unei brățări de coajă

Pasul 4. Treceți celălalt capăt al cablului prin mijlocul chiuvetei și legați un nod la a doua gaură..

Realizarea unei brățări de coajă

Pasul 5. Tăiați câteva fire de ață, colectați-le și îndoiți pachetul rezultat în jurul șnurului de mătase de lângă coajă, așa cum se arată în fotografie.

Realizarea unei brățări de coajă

Pasul 6. Luați o bucată scurtă de dantelă, înfășurați-o strâns în jurul vârfului aței pliate, legați un nod și tăiați excesul. Veți avea o perie. Pușcați-l și tăiați cu foarfeca, dacă este necesar.

Realizarea unei brățări de coajă

Pasul 7. Începeți să înșirați mărgele la ambele capete ale brățării. Odată ce lungimea dorită a fost atinsă, îndoiți capetele corzilor în jumătate și puneți capetele rezultate în capetele de sertizare..

Realizarea unei brățări de coajă

Pasul 8. Folosiți cleștele pentru a ciupi capetele de pe capetele brățării și apoi tăiați cablul în exces.

Realizarea unei brățări de coajă

Pasul 9 Folosind clești, atașați inelul la o bucată de capăt și clema la cealaltă. Brățara dvs. de coajă este gata!

Realizarea unei brățări de coajă