Vrtne figure od pjene

Vrtne figure od poliuretanske pjene vlastitim rukama

Poliuretanska pjena jedinstveni je građevinski materijal koji se široko koristi za montažu, brtvljenje konstrukcija i povećanje njihove toplinske izolacije. Ljubitelji ukrašavanja vrta proširili su opseg ovog građevinskog materijala. Vrtne figure od poliuretanske pjene vlastitim rukama lako može izraditi svaki vlasnik seoske kuće ili prigradskog područja. U ovom članku možete vidjeti fotografiju gotovih zanata, kao i korak-po-korak majstorske tečajeve popularnih skulptura od poliuretanske pjene.

Prednosti poliuretanske pjene za ručno izrađene zanate

1. Mala težina.

2. Praktičnost u radu (nanosi se na bilo koju površinu, lako se reže).

3. Sposobnost izrade zanata bilo koje veličine.

4. Na gotov proizvod ne utječu oborine i padovi temperature.

Prednosti poliuretanske pjene za ručno izrađene zanateUvjeti korištenja poliuretanske pjene za vrtne skulpture

Uvjeti korištenja poliuretanske pjene za vrtne skulpture

Ako nikada niste radili s poliuretanskom pjenom, preporučujemo da pročitate upute proizvođača. Ne zaboravite da je pjena unutar cilindra tekuća masa, a kada dođe u dodir sa zrakom, počinje se stvrdnjavati. Potpuno skrućivanje događa se nakon 10-12 sati. Prilikom rukovanja pjenom nosite osobnu zaštitnu opremu. Ne preporučuje se izvođenje radova na temperaturama ispod nule..

Prije svake uporabe poliuretanske pjene dobro protresite limenku. Tijekom rada držite čep boce spušten tako da iz njega ne izlazi plin i da se može upotrijebiti cijela pjena. Nemojte nanositi više slojeva odjednom jer će neočvrsnuti otpasti. Učinite sve postupno, sljedeći sloj nanesite najmanje 10-15 minuta nakon prethodnog. Za lakše nanošenje upotrijebite poseban pištolj.

Izrada okvira i sami zanati od poliuretanske pjene

Izgled figure od poliuretanske pjene izravno ovisi o vrsti okvira. Prvo biste trebali pronaći sliku figure ili napraviti skicu kako biste uzeli u obzir sve nijanse, a gotov proizvod izgledao je kao drvena ili gipsana skulptura.

Izrada okvira i sami zanati od poliuretanske pjene

Za izradu okvira možete uzeti različite materijale, na primjer, prikladne su plastične boce ili željezne limenke. Također će vam trebati drvene daske, okovi i žica. Da biste skulpturu učinili stabilnom, morate je napuniti pijeskom..

Također će vam trebati drvene daske, okovi i žica. Da biste skulpturu učinili stabilnom, morate je napuniti pijeskom.

Sada možete početi ukrašavati obrt poliuretanskom pjenom. Ravnomjerno rasporedite pjenu po okviru, uzimajući u obzir budući reljef plovila. Kad se potpuno očvrsne, možete ukloniti nepotrebne dijelove kancelarijskim nožem i ispraviti nedostatke. Po potrebi dodajte pjenu na mjesta gdje ste zaboravili ili želite popraviti nešto u zanatu.

Vrtne figure mogu se dodatno ukrasiti raznim materijalima

Sloj kita pomoći će u zaštiti poliuretanske pjene od uništenja. Da bi vrtni zanat bio gladak, fugirajte brusnim papirom. Sada uzmite akrilne boje i prekrijte oblik. Po mogućnosti u dva sloja ili više. Kako bi se produžio vijek trajanja budućeg remek -djela, prekriven je lakom na vrhu..

Kako bi se produžio vijek trajanja budućeg remek -djela, prekriven je lakom na vrhu.

Vrtne figure mogu biti dodatno ukrašene raznim materijalima, na primjer, perlicama, cvijećem ili izrađene LED rasvjetom, tako da skulptura sjaji noću.

Uradi sam puž od pjene

Vrtne figurice od pjene

Za izradu vrtnog puža potrebno vam je pola limenke pjene. Pokrijte stol uljnom krpom i počnite nanositi pjenu za podlogu puža. Kad se prvi sloj malo osuši, nanesite drugi i umetnite bočicu kefira kako biste napravili pužev vrat. Prekrijte vrat pjenom i oblikujte glavu rukama..

Uradi sam puž od pjeneUradi sam puž od pjene

Napravite puževe rogove i malo izduženu njušku. Tada možete početi s izradom ljuske. Da biste to učinili, okrugli slajd od pjene nanosi se na tijelo puža. Sada umetnite kantu koja će biti dizajnirana za cvijeće i vrtne zanate pretvoriti u izvornu cvjetnu gredicu.

Sada umetnite kantu koja će biti dizajnirana za cvijeće i vrtne zanate pretvoriti u izvornu cvjetnu gredicu

Markerom označite gdje vaša ljuska puža počinje i gdje završava te napravite uvojke. Kad se pjena potpuno osuši, izbrusite proizvod. Ostaje ukrasiti puža i vrtni je zanat spreman.

Smiješna žaba od poliuretanske pjene

Smiješna žaba od poliuretanske pjene

Materijali:

– stari lonac;

– željezna limenka:

– uljana ili akrilna boja;

– balon od pjene;

– žica;

– perle.

Zanatska žaba majstorske klase za vrt

1. Lonac i staklenku posebno pokrijte pjenom i ostavite da se osuši..

2. Staklenka je glava, a lonac tijelo žabe. Pričvrstite ove dijelove žicom i učvrstite pjenom.

Zanatska žaba majstorske klase za vrtZanatska žaba majstorske klase za vrt

3. Na mjestu gdje bi trebale biti žablje ručke, popravite žicu i prekrijte je poliuretanskom pjenom..

4. Sada oblikujte glavu i trup tako da izgledaju poput žabe. Napravite i potkoljenice..

5. Obojite plovilo, a zatim umetnite oči. Žaba je spremna, sada se može postaviti u blizini ribnjaka u vrtu ili u blizini bazena.

Uradi sam lisica od pjene

lisica - figurica od poliuretanske pjene za vrt

Za izradu figurice vrtne lisice potrebna vam je plastična boca. Napunite ga pijeskom ili šljunkom, tada vjetar neće moći okrenuti vaš proizvod. Prodirajte u bocu, ali ne odmah debelim slojem, već postupno, pauzirajući oko 15 minuta da se stvrdne pjena.

Uradi sam lisica od pjene

Za izradu stopala možete koristiti gumenu cijev. Kako bi noge bile fleksibilne, umetnite žicu u cijev. Rep se također može napraviti od cijevi koju će trebati dobro pjeniti. Za vrat koristite cilindar toaletnog papira. Na nju instalirajte neku vrstu okrugle praznine za glavu..

Sve dobro otpjevajte i dajte skulpturi izgled lisice

Sve dobro otpjevajte i dajte skulpturi izgled lisice. Nakon toga obojite lik uljanim bojama i prekrijte lakom. Imajte na umu da ako je boja bijela, lak će joj dati žutost..

Vrtna figurna punđa

Vrtna figurna punđaVrtna figurna punđa

Plastična kugla može se koristiti kao okvir za kolobok. Stavite ga na neku vrstu podloge, poput staklenke ili zdjele. Sada nanesite pjenu, čekajući da se svaki sloj osuši. Za izradu ručki umetnite žicu.

Ostaje slikati zanat i punđa je spremna

Maramu oblikujte od pjene, a uši možete napraviti od kartona. Kad se pjena potpuno osuši, nožem za pomoć izrežite oči, usta i nos. Napravite noge od drvenih dasaka. Ostaje slikati zanat i punđa je spremna!

Vrtna svjetiljka od pjene

Vrtna svjetiljka od pjeneVrtna svjetiljka od pjene

Zanimljivo je da se poliuretanska pjena može koristiti za izradu ne samo vrtnih figura, već i izvornog fenjera, koji će vašem dvorištu dati dašak ekskluzivnosti i pomoći vam da ukrasite vrt u japanskom stilu. Da biste napravili stalak za lampion, uzmite cijev koju je potrebno odozdo zapjeniti i postaviti na ravnu drvenu podlogu. Za zdjelu fenjera možete upotrijebiti plastičnu zdjelu koju je potrebno pričvrstiti na vrh.

Zanimljivo je da se od poliuretanske pjene mogu izraditi ne samo vrtne figure, već i izvorni fenjer.

Sada izlijevajte pjenu u slojevima, čekajući da se svaki sloj djelomično osuši. Smislite sliku za ukrašavanje fenjera, nacrtajte dijagram i provedite ideju poliuretanskom pjenom. Morate napraviti rupu u sredini zdjele kako biste mogli pričvrstiti poklopac samoreznim vijcima. Umetnite štapiće u zdjelu i zgnječite ih.

Počnimo s izradom naslovnice. Da biste to učinili, morate izrezati kvadrat iz iverice, malo više od zdjele i pjeniti ga s obje strane.

Počnimo s izradom naslovnice. Da biste to učinili, morate izrezati kvadrat iz iverice, malo više od zdjele i pjeniti ga s obje strane..

Slike od poliuretanske pjene sami napravite fotografijuSlike od poliuretanske pjene sami napravite fotografiju

Pričvrstite poklopac na zdjelu pomoću samoreznih vijaka. Sada izrežite manji kvadrat iz iverice. S jedne strane ga uvijte, a s druge pričvrstite stalke. U središtu kvadrata morate napraviti rupu kako biste u nju umetnuli svjetiljku na solarni pogon. Sakrij žice.

Nakon toga, krov se izrađuje od velikog komada šperploče, koji se postavlja na stalke.

Nakon toga, krov se izrađuje od velikog komada šperploče, koji se postavlja na stalke. Da biste reljefni crtež učinili lijepim, prvo ga nacrtajte markerom na površini svjetiljke, a zatim ga nježno prekrijte pjenom..

vrtne figure iz majstorske klase od poliuretanske pjeneVrtne figure iz majstorske klase od poliuretanske pjene

Gotov proizvod je potpuno obojen. Da biste ga instalirali u vrt, morate iskopati malu cijev u zemlju ili napraviti mali cvjetnjak oko fenjera.

brojke za davanje od poliuretanske pjene

Učinite sami figure od poliuretanske pjene pomoći će transformirati bilo koju vrtnu parcelu. Čak i bez vještine kipara i umjetnika, možete napraviti prekrasnu skulpturu koja će oživjeti vašu vanjštinu..

Pogledajte koristan video: vrtne figure od pjene

Zanati od pjene mogu se koristiti i za ukrašavanje soba ili fasada zgrada..