Kućna peć na drva

Peć-kamin za dom na drva koja dugo gori, kako napraviti. Video

Kaminski peći smatraju se dobrim analogom standardnih peći i široko se koriste za zagrijavanje bilo koje vrste prostorija. Njihova prednost leži u činjenici da se vrijeme punjenja goriva značajno povećava, dok parametar prijenosa topline ostaje na visokoj razini. Osim ogrjevnog drveta, kao gorivo mogu se koristiti posebni briketi ili čak ugljen. Predlažemo da se dugo razmotre značajke kaminske peći za kuću na drva. Odaberite visokokvalitetne i učinkovite uređaje za grijanje vlastitim rukama.

Raspored kaminske peći za dom na drva

Peći mogu biti različitih vrsta, a razlikuju se po funkcionalnosti i cijeni. Neke jednostavne vrste pećnica mogu se napraviti vlastitim rukama. Ova peć će moći zagrijati kuću, pomoćnu zgradu i garažu..

U konvencionalnoj peći, princip sagorijevanja drva za ogrjev uvijek je isti, ogrjev gori od vrha do dna.

U tom se slučaju znatno smanjuje prijenos topline, a proizvodi izgaranja ne prenose u potpunosti toplinu u prostoriju. Sa sporijom vezom s kisikom, ogrjev daje više topline jer bolje izgara..

Pogledajte video: DIY pećnica dugog gorenja

Smatra se jednim od najčešće korištenih modela pećnica "Bubafonya", koji je dobio ime po svom programeru. Ova peć se sastoji od željeznog cilindra (cijevi) s debelim stijenkama, koji ima zavareno dno od ravnog debelog materijala. Na gornjoj strani cijevi sa strane je napravljena rupa i na nju je zavarena cijev koja uklanja dim iz prostorije. Na vrhu cilindra nalazi se uklonjivi poklopac koji ima otvor s cijevi koja se može umetnuti radi boljeg napuhavanja.

Smatra se jednim od najčešće korištenih modela pećnica

Na dnu cijevi zavaren je mali disk koji je promjera manji od unutarnjih stijenki cijevi. Prilikom sagorijevanja drva ovaj disk radi poput klipa i spušta se kad se smanji količina drva. Dno diska za bolje rukovanje zrakom, trake za zavarivanje slobodnog oblika.

Zanimljiv članak: Akumulator za grijanje, instalacija

Dim se savija oko ovog diska i sa strane prolazi u cijev grananja. Ogranak je spojen na visoku cijev (od 3 metra visine). Polaganje drva za ogrjev predisponira rad do 8 sati. Istodobno, pepeo se praktički ne stvara.

Dim se savija oko ovog diska i sa strane prolazi u cijev grananja. Cijevni razvodnik spojen je na visoku cijev (od 3 metra visine). Polaganje drva za ogrjev predisponira rad do 8 sati. Istodobno, pepeo se praktički ne stvara

Naravno, takva peć ima svoje nedostatke:

 1. Kondenzacija u cijevi kada se slabo zagrije, mora se ispustiti.
 2. Proces izgaranja mora se pratiti kako bi se izbjegao prolaz otpada u prostoriju..

Također pročitajte: Kako napraviti kaminsku peć od opeke

Prikladnija i poznata opcija je kamin peć. Ova peć ima izbočinu ispred ulaza u dimnjak, koja se spušta kroz spiralu dima i usmjerava je natrag u ložište. Zbog takvog dimnjaka s brojnim zavojima količina plinova izlazi prema van u minimalnoj količini. Izlaz plina reguliran je posebnim prigušivačem.

Prikladnija i poznata opcija je kamin peć. Ova peć ima izbočinu ispred ulaza u dimnjak, koja se spušta kroz spiralu dima i usmjerava je natrag u ložište. Zbog takvog dimnjaka s brojnim zavojima količina plinova izlazi prema van u minimalnoj količini. Izlaz plina reguliran je posebnim pogledom na okno.

Ova pećnica ima svoje prednosti:

 1. Potrošnja kisika tijekom izgaranja se smanjuje.
 2. Istodobno se poboljšava prijenos topline..
 3. Ugljikov monoksid se pretvara u ugljikov dioksid.
 4. Polaganje drva za ogrjev zbog smanjenog otpada plinova događa se rjeđe.
 5. Kontrola rada nije potrebna.
 6. U obliku goriva bolje je koristiti drvo za ogrjev, brikete, ali ne i ugljen.štednjak kamin jednostavna opcija

Sasvim je moguće sami napraviti englesku peć, ali to zahtijeva vještine u gradnji. Za ovo:

 • Odabrano je mjesto za izgradnju.
 • Materijal se kupuje.
 • Temelji se stvaraju.
 • U tijeku je izgradnja kamina i ugradnja umetnutih elemenata.

Peći "Bubafonya" izrađen od cilindra debljine metala 5 milimetara. Prikladna je bačva, veliki plinski cilindar, dio velike cijevi. Dno i vrat zavareni su na izratku. Navlaka je napravljena s rubovima savijenim prema unutra. Na sredini poklopca napravljena je rupa većeg promjera od dimnjaka.

Pogledajte video: Kotao na drva za dugo gorenje – jednostavan, jeftin, ekonomičan

Rupa za dimnjak izrezana je s vrha tijela i zavarena je grana. Tada će se spojiti na dimnjak. Pokretni dio je izrađen. Na kanal je zavaren disk. Vodiči su pričvršćeni za disk odozdo. Zatim se peć ugrađuje na svoje glavno mjesto, povezuje s dimnjakom i provodi se probni rad ložišta. Između pećnice i zida pričvršćen je reflektor koji će spriječiti zagrijavanje zida.

Peći na drva koje dugo gore osigurati zagrijavanje kuće ili drugih prostorija pravilnom proizvodnjom i ugradnjom dugi niz godina. Istodobno, potrošnja drva za ogrjev i prijenos topline, u usporedbi s drugim štednjacima i kaminima, znatno je veća. Kaminski štednjaci sami napravite i uživajte u udobnosti svoje seoske kuće čak i u hladno doba dana.