Kako vlastitim rukama napraviti pušnicu

Učinite sami pušnicu iz plinske boce. Izrada kućne pušnice. Video

Trenutno je na tržištu veliki izbor pušača ribe i mesa. Ako ne želite potrošiti novac na neočekivanu kupnju, pokušajte vlastitim rukama napraviti kućnu pušnicu od plinske boce. Ako slijedite upute, dobit ćete roštilj ili roštilj. Cilindri su izrađeni od čvrstog metala, što znači da će se u pušnici moći kuhati meso, perad, riba i nemojte se bojati da će struktura biti oštećena visokim temperaturama.

Izrada pušnice od plinske boce

Za izradu domaće pušnice potrebno vam je:

  1. Plinski cilindar, 50 litara.
  2. Željezni lim od 4 mm za organizaciju ložišta.
  3. Cijevi od kojih izrađujemo zavoj za dimnjak, kao i za spajanje na ložište.
  4. Cijevi malog promjera za izradu postolja.
  5. Šarke za vrata.
  6. Šipke malog promjera za rešetke.

Prije početka rezanja pušnice potrebno je ispustiti plin iz cilindra, a također ga dobro isprati vodom kako bi se spriječila eksplozija plina koji ostaje u cilindru. Bez problema se možete riješiti plina u cilindru, za to ga je dovoljno okrenuti naopako. Nakon toga morate biti sigurni da je sav plin iscurio. Podmažite izlazni ventil pjenom sa sapunom, ako se sapun i dalje pjeni, onda nije sav plin iscurio.

Prije početka rezanja pušnice potrebno je ispustiti plin iz cilindra, a također ga dobro isprati vodom kako bi se spriječila eksplozija plina koji ostaje u cilindru. Možete se bez problema riješiti plina u cilindru, d

Korak po korak upute za izradu pušnice od plinske boce

Za izradu pušnice nisu potrebni crteži ili skice. Faze proizvodnje iz plinskog cilindra pušnice su kako slijedi ^

Korak 1. Morate ocrtati vrata pušnice. Da biste to učinili, stavite balon na jednu stranu i označite predviđena vrata na njemu, ne zaboravite se povući 10-15 centimetara od svakog ruba balona. Za početak, vrata se ne smiju izrezati do kraja, potrebno ih je malo saviti i zavariti šarke. Tek nakon toga vrata su potpuno izrezana.

... Morate ocrtati vrata pušnice. Da biste to učinili, stavite balon na jednu stranu i označite predviđena vrata na njemu, ne zaboravite se povući 10-15 centimetara od svakog ruba balona. Za početak, vrata su izrezana

Korak 2.U lakat umetnemo dimnjak koji treba zavariti na mjestu vrata. Za to je potrebno odrezati vrat. Na dimnjak je potrebno zavariti zaklopku kako bi se regulirao izlaz dima.

Korisni članak: kako vlastitim rukama napraviti pušnicu s toplim dimom

Korak 3. Izrežite rupu na suprotnoj strani dimnjaka koja će povezivati ​​pušnicu s ložištem iz plinske boce. Prilikom izrade roštilja za roštilj od cilindra, ovom rupom ćemo regulirati vuču. Preporučljivo je zavariti metalnu traku ili šipku uz rub rupe kako se metal ne bi savio pri zagrijavanju.

Korak 3. Izrežite rupu na suprotnoj strani dimnjaka koja će povezivati ​​pušnicu s ložištem iz plinske boce. Prilikom izrade roštilja za roštilj od cilindra, ovom rupom ćemo regulirati vuču.

Korak 4. Čelični lim ugrađen je na dno pušača tako da se mast može sakupiti i ukloniti. Rešetku za pušnicu izrađujemo od metalnih šipki.

ag 4. Čelični lim ugrađen je na dno pušača tako da se mast može sakupiti i ukloniti. Rešetka za kFotografija štednjaka iz plinske boce

Korak 5. Ovisno o dizajnu pušnice s kanistrom, stalak se može ostaviti uklonjivim ili zavariti. Rupe za vijke su napravljene za uklonjivo postolje u pušnici. Alternativno, 4 cijevi su zavarene na dno pušnice na uglovima duljine oko 6 cm. Tijekom montaže, ove cijevi se ubacuju u cijevi većeg promjera na postolju. Na krajeve nogu postolja mogu se pričvrstiti kotači, pa će i pušnica biti mobilna. Ispod pušnice postoji mogućnost uređenja police za ogrjev ili posuđe..

Korak 5. Ovisno o dizajnu pušnice spremnika, stalak se može ostaviti uklonjivim ili zavariti. Rupe za vijke su napravljene za uklonjivo postolje u pušnici. Alternativno, 4 t je zavareno na dno pušnice

Nema potrebe za izradom ložišta za roštilj i roštilj, jer se vatra jednostavno pali na dnu. U pušnici iz plinske boce potrebno je ograditi vatru od proizvoda koji će se dimiti. Proizvodi se puše unošenjem dima, koji se dobiva iz tinjajuće piljevine.

Pogledajte video: Napravite sami pušnicu iz plinske boce

Ložište je prikladno izraditi iz plinske boce male zapremine. Za to su u cilindru izrezane 2 rupe s vratima. U njegov gornji dio položit će se piljevina, a u donji dio će biti opremljena puhalicom. Kako bi se spriječilo da vatra uđe u pušnicu iz plinske boce, potrebno je neizravno spojiti ložište na pušnicu, napravim mali prijelaz s cijevi.

Vruće i hladno dimljenje događa se na različitim temperaturama, stoga je za uređaj za hladno pušenje potrebno produljiti cijev koja se spaja s pušnicom. Prolazeći kroz ovu cijev, vrući zrak će se ohladiti na temperaturu potrebnu za hladno dimljenje, oko 18-25 stupnjeva. Za izradu univerzalne pušnice možete ugraditi cijev iste duljine, koju vrstu pušenja ćete trenutno koristiti.

Ako slijedite upute, dobit ćete roštilj ili roštilj. Cilindri su izrađeni od čvrstog metala, što znači da će se u pušnici moći kuhati meso, perad, riba i nemojte se bojati da će struktura biti oštećena visokom temperaturom.

Preporučujemo čitanje: DIY mini pušnica

Učinite sami pušnicu iz plinske boce može se napraviti vrlo jednostavno uz malo truda i nekoliko sati vremena. Eksperimentirajte, a zatim možete napraviti visokokvalitetnu opremu za proizvode za pušenje kod kuće.