Culoare aurie în interiorul bucătăriei

Materialele de finisare, mobilierul și accesoriile în culoarea aurie au nenumărate posibilități decorative. Cu ajutorul lor, interiorul poate deveni tradițional sau ultramodern, respectabil sau … din păcate, pur și simplu fără gust.

În acest material, vă vom arăta și vă vom spune ce principii trebuie să urmați pentru a încadra cu succes aurul în interiorul bucătăriei..

6 secrete pentru utilizarea culorii aurii

 1. Culoarea aurie este atât de strălucitoare și luxoasă încât, în cantități mari, poate umbri totul și supraîncărca interiorul. Pentru a evita pretenția, încercați să o folosiți cu moderare. Doza maximă admisă este în raport de 1: 3 cu alte culori.
 2. Cea mai sigură modalitate de a adăuga ojă unui interior cu aur este să-l folosiți doar în decor. În bucătărie, poate fi vase, pixuri cu cască, vaze, lămpi, șorț și chiar un mixer, de exemplu, din alamă sau bronz.
 3. Culoarea aurie pentru a se potrivi metalului prețios necesită performanțe de înaltă calitate și un mediu decent. De exemplu, patina și aurirea arată cel mai bine pe fațadele de bucătărie din, să zicem, stejar, iar un șorț mozaic auriu va fi în armonie cu un blat de marmură. De asemenea, amintiți-vă că cu cât este mai mult aur în interior, cu atât ar trebui să aibă mai multe materiale de finisare naturale și mobilier..

Set de bucătărie în stil clasic cu patină și aurire

Set de bucătărie în stil clasic cu patină și aurire

 1. Aurul merge bine cu toate nuanțele, dar mai ales:
 • Cu „rudele” sale: maro, roșu, galben, portocaliu, coral, roz și alte nuanțe calde;
 • Cu culori acromatice alb, gri și negru;
 • Cu tonuri contrastante – albastru, albastru și turcoaz.

Mai multe detalii despre toate culorile pot fi găsite în secțiunea „Culoare bucătărie”.

 1. Detaliile aurii vor fi cele mai potrivite într-o bucătărie în stil clasic sau de palat, precum și în interiorul modern. în stil art deco, mansardă, High Tech și minimalism.
 2. Amintiți-vă că cu cât este mai mult aur în interior, cu atât ar trebui să fie în ele ornamente, modele, pestrițe, texturi pestrițe și luciu mai puțin complexe. Culorile neutre sunt cel mai bun fundal pentru eroul nostru.

În continuare, vă prezentăm o selecție de fotografii și idei de bucătărie cu detalii aurii..

Finisare

Culoare aurie pe pereți

Aurul este foarte cald și reflectă lumina, făcându-l ideal pentru decorarea pereților bucătăriei cu lumină naturală slabă. Pentru a crea iluzia soarelui într-o cameră, puteți:

 • Acoperiți unul dintre pereții bucătăriei cu tapet auriu;
 • Decorați pereții cu tencuială decorativă cu aur.

Exemple foto de pereți aurii în interiorul bucătăriei sunt prezentate mai jos.

 • Tencuială decorativă cu aur în interiorul bucătăriei
 • Tapet auriu în interiorul bucătăriei

Într-un șorț

Datorită dimensiunii sale, un șorț de bucătărie este locul perfect pentru un accent auriu.

Cel mai adesea, șorțurile de aur sunt finisate cu mozaicuri, dar puteți folosi alte materiale – jupuite cu imprimare foto sau plăci vopsite.

Placă de șorț în culoarea aurie în interiorul bucătăriei

Tigla de mistreț în culoarea aurie în interiorul bucătăriei

Tavan

Dacă doriți ca tavanul să fie auriu în bucătărie, atunci puteți pune în aplicare ideea cu ajutorul pânzei din PVC întins, a panourilor de tavan sau a acoperirii întregii suprafețe cu foițe de aur sau doar a turnării din stuc.

Tavan aurit în interiorul bucătăriei și al mesei

Mobila de bucatarie

Set de bucătărie fațade

Bucătăria de aur este o soluție atât de extravagantă încât este posibilă numai dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

 • Fațadele bucătăriei pentru aur ar trebui să fie laconice ca formă și design, și anume, nu ar trebui să aibă ornamente inutile sub formă de sculpturi, panouri, muluri sau desene..
 • Mobilierul ar trebui să fie, de asemenea, minimalist, astfel încât nimic din interior să nu intre în conflict cu atât de mult aur. De exemplu, bucătăria poate fi albă și aurie ca în fotografia de mai jos..
 • Tapetul, podeaua, masa, scaunele, materialele textile și alte detalii interioare ar trebui să fie realizate în principal din materiale naturale. În caz contrar, există riscul de a face interiorul lipsit de gust..

Bucătărie aurie în interior

Și doar o parte din bucătărie poate fi aurie, de exemplu, o insulă sau un nivel superior așa cum se arată în următoarea selecție de fotografii.

 • Bucătărie de culoare aurie în interior
 • Insula de culoare aurie în interior
 • Insula de culoare aurie în interior

Mânerele pentru mobilă

Dacă o bucătărie cu aur este potrivită doar pentru extremiștii reali, atunci o bucătărie cu mânere aurite, din alamă sau bronz va atrage chiar și conservatorii. Arată deosebit de bine pe fundalul fațadelor albe, negre sau gri și în combinație cu alte accente aurii, de exemplu, un candelabru. Exemple de modele de bucătărie similare sunt prezentate mai jos..

 • Set bucătărie cu mânere aurii
 • Set bucătărie cu mânere aurii
 • Set bucătărie cu mânere aurii

Grup de prânz

Grupul de mese, cel mai adesea scaune, poate fi și auriu. Scaunele pot avea picioare metalice de culoare aurie, știfturi decorative din alamă pe tapițerie și patină sau frunze pe sculpturi. Apropo, puteți transforma singur scaunele obișnuite din lemn sau metal în cele „prețioase” pictându-le părțile cu vopsea într-un spray, acoperindu-le cu aceeași frunză de aur sau tratându-le cu patină..

Scaune de culoare aurie în interiorul bucătăriei

Scaune de culoare aurie în interiorul bucătăriei

Tehnică și instalații sanitare

Atunci când decorați o bucătărie în stil clasic, mansardă sau stil high-tech, acordați atenție aparatelor aurii și corpurilor de instalații sanitare. Hota, mixerul și chiuveta complet aurite vor arăta deosebit de impresionante ca în fotografie..

 • Hota aragazului de culoare aurie
 • Hota aragazului de culoare aurie

Instalatii sanitare in aur

Decor și accesorii

Decorarea bucătăriei dvs. cu accesorii în culoarea aurie este un mod câștigător și ușor de a vă decora bucătăria fără teama de a o exagera. Candelabru și sfeșnice, vaze și vase cu fructe, cornișe și suporturi pentru perdele, rame pentru poze și fotografii – toate acestea pot fi alese în culoarea metalului solar. Iată câteva exemple de astfel de decor..

 • Lămpi de culoare aurie în interiorul bucătăriei
 • Lămpi de culoare aurie în interiorul bucătăriei
 • Lămpi de culoare aurie în interiorul bucătăriei
 • Lămpi și decor în culoarea aurie în interiorul bucătăriei

Lămpi și decor în culoarea aurie în interiorul bucătăriei