Paturi pentru copii Ikea: un somn confortabil pentru copilul dumneavoastră

Pentru un somn confortabil al copilului, ar trebui să alegeți un pat practic și confortabil, care poate fi găsit în magazinele Ikea. Pentru un somn confortabil al copilului, ar trebui să alegeți un pat practic și confortabil, care poate fi găsit în magazinele Ikea. Este necesar un pătuț confortabil și sigur pentru un copil încă de la naștere. Adesea, părinții aleg un pat după aspectul său, fără să se gândească la funcționalitatea acestuia. Drept urmare, copilul începe să fie capricios și să nu doarmă suficient, iar postura sa poate fi afectată. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să cumpărați mobilier numai de la producători de încredere care certifică produsele și sunt responsabili pentru calitatea acestora. De exemplu, de la Ikea, paturile pentru copii sunt foarte solicitate, deoarece un model interesant și original poate fi ales pentru un copil de orice vârstă..

Paturi Ikea: catalog și modele populare

În catalogul Ikea poți găsi mai multe pătuțuri, dintre care nu este ușor să-l alegi pe cel potrivit. Părinții care au achiziționat deja mobilier lasă recenzii despre acest lucru în diverse publicități. Vă puteți baza pe ele pentru a vă alege. Sau puteți studia cu atenție catalogul și caracteristicile produsului și, pe această bază, puteți alege un model pentru copilul dumneavoastră.

Vă puteți familiariza cu diverse modele de pătuțuri pe Internet sau în cataloage Ikea Vă puteți familiariza cu diverse modele de pătuțuri pe Internet sau în cataloage Ikea

Cele mai solicitate tipuri de paturi din Ikea:

 • Pat etajat;
 • Pat cu două etaje;
 • Canapea;
 • Pat metalic forjat;
 • Pătuț-transformator;
 • Pat extensibil sau extensibil din lemn.

Alegerea modelului depinde de vârsta și nevoile copilului, dimensiunea camerei, designul interior.

Pat subteran pentru copii Ikea: cele mai bune 4 opțiuni

Patul mansardă este o soluție versatilă pentru camerele copiilor cu o suprafață mică. Ajută în mod semnificativ la economisirea spațiului, deoarece este o structură compactă, cu un pat la etajul al doilea și un birou sau spațiu liber sub acesta la primul. Unele modele au dulapuri și rafturi încorporate.

Patul mansardat Ikea luminos și confortabil vă va plăcea cu siguranță copilul Patul mansardat Ikea luminos și confortabil vă va plăcea cu siguranță copilul

Cele mai populare modele de pat mansardat de la Ikea:

 1. Stuva. Construcțiile din această colecție sunt realizate din lemn și vopsite în alb cu adăugarea de elemente colorate (uși, sertare, mânere). Există, de asemenea, modele de alb pur în catalog. Nivelul superior al patului mansardat are un pat confortabil, iar nivelul inferior are un birou cu sertare sau rafturi. Există un dulap sau rafturi încorporate pe lateral.
 2. Sturo. Acest model este realizat din lemn masiv. Există un pat la etajul al doilea al structurii. Are bare de protecție pentru a-l proteja de căderi. În partea de jos, spațiul rămâne liber. Acolo puteți așeza un birou, o canapea, al doilea pat sau puteți face o zonă de joacă.
 3. Swart. Acest model este un cadru de pat mansardat din fier. În partea de sus există un dop care împiedică căderea copilului. Există spațiu liber în partea de jos pentru instalarea unei mese sau a altor mobilier.
 4. Tuffing. Acesta este un cadru de pat mansardat cu o scară în mijloc, realizat din oțel inoxidabil acoperit cu pulbere. Deasupra este un pat – dedesubt este un spațiu gol.

Paturile mansardate nu sunt recomandate copiilor cu vârsta sub șase ani sau celor care dorm neliniștit.

Pat supraetajat compact Ikea: economie de spațiu

Pentru doi copii, opțiunea ideală ar fi să cumperi un pat supraetajat compact, care să se potrivească cu ușurință chiar și într-o cameră mică. Copilul mai mare va putea dormi la etaj, iar cel mai mic jos. Privind în catalog, puteți alege un model care să atragă atât copiii, cât și părinții.

Paturile supraetajate Ikea sunt destul de frecvente, deoarece sunt compacte și nu ocupă mult spațiu liber în cameră. Paturile supraetajate Ikea sunt destul de frecvente, deoarece sunt compacte și nu ocupă mult spațiu liber în cameră.

Cele mai interesante propuneri de pat supraetajat:

 1. Midal. Model simplu de pat supraetajat clasic din pin masiv. Are o culoare și un model de lemn natural. Va arăta grozav în orice interior, iar dimensiunea sa compactă vă va permite să așezați mobilier într-o cameră mică pentru copii.
 2. Swart. Acest model este fabricat din oțel inoxidabil, vopsit în alb, care se armonizează bine cu toate celelalte culori..
 3. Tuffing. Este un model cu design elegant realizat din oțel inoxidabil, cu un strat de pulbere pigmentat. Patul de fier este potrivit pentru camerele copiilor, decorate în stilul minimalismului, modern sau high-tech.

Saltelele pentru paturi sunt selectate numai de saltele ortopedice, care sunt ideale ca dimensiune.

Colecția Ikea Hemnes pentru dormitor

Seria Hemnes de la Ikea include o varietate de mobilier clasic de dormitor, din lemn masiv. Cele mai populare sunt patul cu trei sertare și patul de zi din această colecție. Modele de paturi similare pot fi găsite și în colecția Critter.

Avantajele mobilierului din lemn de la Ikea sunt că se caracterizează prin respectarea mediului, siguranță și confort incredibil. Avantajele mobilierului din lemn de la Ikea sunt că se caracterizează prin respectarea mediului, siguranță și confort incredibil.

Avantajele mobilierului din lemn Hemnes de la Ikea:

 • Respectarea și siguranța mediului;
 • Ușurința de asamblare;
 • Versatilitate în aplicare;
 • Design elegant;
 • Capac sigur.

O canapea sau un pat din această serie pot fi combinate cu mobilier din alte colecții care se potrivesc culorii sau stilului.

Mobilier Hemnes în interiorul unui dormitor pentru copii

În plus față de paturi și canapele, dulapurile și dulapurile spațioase Hemnes din această serie pot fi așezate în dormitorul copiilor. Pentru un număr mare de lucruri pentru copii și jucării pentru copii, numeroase cutii sunt suficiente cu capul.

Indiferent dacă este vorba de dormitoare cu design clasic sau antic, mobilierul Hemnes va arăta perfect. Este potrivit și pentru interiorul modern..

Setul de mobilier Hemnes este perfect pentru decorarea unei camere într-un stil clasic Setul de mobilier Hemnes este perfect pentru decorarea unei camere într-un stil clasic

Culorile primare utilizate în colecție:

 • Alb;
 • Negru;
 • Maro;
 • Maro deschis.

Mobilierul alb va ajuta la mărirea vizuală a spațiului și va face camera mai luminoasă, în timp ce mobilierul întunecat va completa interiorul și va ajuta la plasarea accentelor în locurile potrivite..

Canapea pentru copii Ikea: opțiuni posibile

Canapele moderne sunt spațioase și confortabile; un copil de la trei la șaisprezece ani poate dormi bine pe ele. În versiunea desfășurată, un adult de până la doi metri înălțime se poate potrivi liber pe ele. Practic, modelele pliabile sunt cumpărate pentru ca un copil să crească. Când modificarea camerei se termină la etapa de vârstă următoare, atunci canapeaua nu poate fi înlocuită cu alte mobilier, ci pur și simplu crește suprafața acesteia. Și, potrivit cu tonul, fotoliul va completa perfect interiorul camerei copiilor.

Nu mai puțin populară este canapeaua pentru copii Ikea, care poate fi ușor extinsă utilizând un mecanism special retractabil. Nu mai puțin populară este canapeaua pentru copii Ikea, care poate fi ușor extinsă utilizând un mecanism special retractabil.

Cele mai bune modele de canapele pentru copii:

 1. Brimnes. Acest model combină funcțiile unei canapele, pat de o persoană, pat dublu și spațiu de depozitare pentru lenjerie. Fabricat din PAL și plastic.
 2. Hemnes. Unul dintre cele mai populare modele cu trei sertare inferioare, care poate fi transformat într-o canapea.
 3. Swart. Este poziționat în catalog ca o canapea, dar de fapt este un pat extensibil care poate fi instalat sub o structură supraetajată sau un pat de mansardă. Poate fi folosit și ca pat suplimentar dacă prietenii petrec noaptea cu copiii. Fabricat din oțel și furnir din lemn. Patul extensibil din in poate fi atribuit aceleiași categorii..

Canapele și canapele nu sunt recomandate copiilor cu vârsta sub șase ani, deoarece postura lor nu s-a format încă pe deplin.

Fundul tuturor modelelor este realizat din lamele pe bază de pin solid, care eliberează în aer substanțe utile corpului uman – fitoncide.

Ce baldachin Ikea este mai bine de ales

Copertinele sunt concepute pentru a izola copilul de efectele factorilor externi și pentru a crea condiții favorabile pentru acesta să doarmă. Ikea vinde perdele potrivite pentru anumite modele de paturi și universale.

Folosind un baldachin, puteți îngrădi copilul și puteți crea condiții favorabile pentru un somn odihnitor. Folosind un baldachin, puteți îngrădi copilul și puteți crea condiții favorabile pentru un somn odihnitor.

Gama de perdele de pat de la Ikea:

 1. Kura. Perdele frumoase, ușoare și colorate din 100% poliester, potrivite doar pentru pătuțuri din seria Cura.
 2. Sufflett. Copertina mică, potrivită pentru pătuțuri de 70 – 90 de centimetri lățime, va ajuta la crearea unei atmosfere confortabile pentru dormit sau citirea cărților.
 3. Hemmachos. Aceste copertine sunt proiectate să semene cu un cort, astfel încât să poată fi folosite într-un pătuț de orice dimensiune sau separat de acesta..
 4. Circustelt și Sharmtroll seamănă cu un cort de circ în formă. Acestea vor ajuta la crearea unui loc confortabil pentru dormit și joacă nu numai pe pat, ci și pe podea.

Copertina este deosebit de relevantă vara: ajută la protejarea copilului de lumina soarelui prea puternică și de insectele enervante.

Pat culisant glisant din fier forjat pentru un copil de la 6 ani

Patutul din fier forjat al lui Minnen arată ca o adevărată operă de artă. Este potrivit pentru un copil de la 6-8 ani. Mai des sunt cumpărate pentru fete, deoarece pătuțul arată ca un pat de zână al unei prințese. Designul glisant permite mobilierului să crească în dimensiune pe măsură ce copilul crește.

Foarte frumos și confortabil este patul din fier forjat Ikea, care este potrivit pentru copiii peste 6 ani. Foarte frumos și confortabil este patul din fier forjat Ikea, care este potrivit pentru copiii peste 6 ani.

Avantajele patului din fier forjat Minnen:

 • Aspect estetic;
 • Rezistență și durabilitate;
 • Prezența unui fund de rack convenabil;
 • Reglare dimensiune;
 • Disponibilitatea culorii alb-negru a modelului.

Trebuie avut în vedere faptul că un pat din fier forjat nu este potrivit pentru toate interioarele, de aceea se recomandă consultarea cu proiectantul.

Recenzie pentru pătuțurile Ikea (video)

Majoritatea ofertelor Ikea sunt mobilier care crește odată cu copiii. Prin urmare, atunci când cumpărați modele pentru adolescenți, puteți fi sigur că paturile vor dura cel puțin cinci ani. Având în vedere acest lucru, este necesar să ne gândim la designul interior, alegând restul mobilierului din aceleași colecții ca și patul sau completându-l cu diverse accesorii..

În detaliu: paturi pentru copii Ikea (exemple foto)