Camera copiilor pentru un băiat și o fată: facem ca viața împreună să fie confortabilă

O cameră pentru copii poate fi făcută nu numai interesantă și originală, ci și incredibil de funcțională. O cameră pentru copii poate fi făcută nu numai interesantă și originală, ci și incredibil de funcțională.Opțiunea ideală pentru cazarea copiilor de diferite sexe este amenajarea de camere separate. Cu toate acestea, nu orice familie își poate permite să cumpere un apartament sau o casă mare. Cel mai adesea, copiii sunt obligați să locuiască împreună, împărțind o cameră pentru doi. Acest moment nu provoacă neplăceri dacă familia are băieți de același sex și vârstă. Dar ce zici de cazul în care o cameră pentru copii este destinată unui băiat și unei fete? Soluția constă în utilizarea unor modele non-standard și zonarea încăperilor.

Decorarea unei camere pentru copii pentru un băiat și o fată: alegeți o schemă de culori

Culoarea poate excita atât psihicul unui copil instabil, cât și pot calma. De aceea, alegerea nuanței principale a camerei trebuie luată în serios. În această chestiune, merită să ne concentrăm asupra vârstei și preferințelor ambilor copii..

Nu trebuie să decorați creșa în culori roșii. Culorile „țipătoare” afectează negativ bunăstarea și starea de spirit a copilului.

Pentru a decora o cameră pentru un băiat și o fată, este mai bine să alegeți nu culori luminoase, ci pastelate Pentru a decora o cameră pentru un băiat și o fată, este mai bine să alegeți nu culori luminoase, ci pastelate

Proiectarea creșei poate fi realizată în următoarele culori:

 • Nuanțe „tradiționale” (partea roz a fetei a camerei; albastru – pentru un băiat);
 • Culori pastel neutre (alb, bej, maro);
 • O combinație de culori bogate potrivite pentru copiii de ambele sexe (galben cu albastru, portocaliu cu verde deschis, violet cu negru).

Unii oameni cred că decorarea în culori pastelate nu este potrivită pentru decorarea unei creșe: camera pare prea plictisitoare și decolorată. Cu toate acestea, această problemă se rezolvă cu ușurință utilizând elemente decorative luminoase: perne, covoare, perdele, desene, autocolante.

Idei pentru camera unui copil pentru un băiat și o fată: alegerea stilului

Pentru a face interiorul creșei cu adevărat original, camera ar trebui să fie decorată într-un anumit stil. Renovarea tematică trebuie atent gândită: elementele trebuie combinate armonios între ele.

Înainte de a începe lucrul, este mai bine să întocmiți un desen folosind un program de computer. Deci, vă puteți imagina clar cum va arăta designul viitoarei creșe.

Cel mai bine este să echipați o cameră pentru o fată și un băiat într-un stil modern. Cel mai bine este să echipați o cameră pentru o fată și un băiat într-un stil modern.

Se recomandă decorarea camerei unui băiat și a unei fete în unul dintre următoarele stiluri:

 • Modern (culori strălucitoare și modele personalizate);
 • Etnic (mobilier din materiale naturale, tapet cu peisaje);
 • Tematică (zona băiatului poate fi decorată într-un stil nautic, parte a fetei – pe baza basmului ei preferat).

Această problemă merită discutată cu copiii. Poate că au crescut deja în vârstă când doriți să vă decorați camera într-un mod special. În acest caz, creșa ar trebui să fie făcută în stilul clasic obișnuit..

Proiectarea unei camere pentru copii pentru un băiat și o fată: utilizarea elementelor decorative

Decorul diferit poate face creșa mai luminoasă și mai interesantă. Cel mai adesea, elemente de design neobișnuite sunt situate în zona de joacă, crescând astfel opțiunile de petrecere a timpului liber pentru animatorii mici..

Designul frumos al camerei pentru copii va completa perfect elementele de decor originale Designul frumos al camerei pentru copii va completa perfect elementele de decor originale

Cele mai populare idei de adăugare pentru camera unui băiat și a unei fete:

 • Mocheta de curse;
 • Raft pentru casă de păpuși pentru jocuri și depozitare pentru fete;
 • Tablă de cretă (pentru aceasta, puteți selecta un întreg perete decorându-l cu un strat special);
 • Balansoar suspendat (distractiv pentru copil);
 • Etapa podium cu instrument muzical etc..

Diverse elemente textile vor ajuta la definirea zonelor personale ale copiilor. De exemplu, patul fetei poate fi decorat cu un baldachin delicat, iar locul de dormit al băiatului poate fi decorat cu un cuvertură de pat luminos cu imaginea mașinii sale preferate..

O idee interesantă este decorarea zonei de recreere cu semne și afișe personalizate. Copiii pot atașa poze pictate și chiar pot veni cu o poreclă pentru ei înșiși. Sau pur și simplu scrieți-vă numele. O sesiune foto poate fi ținută în camera decorată inițial, grație căreia albumul de familie va fi completat cu cărți luminoase.

Zonarea unei camere pentru copii pentru un băiat și o fată: decorarea unei camere pentru preșcolari

Camera copiilor trebuie împărțită în mai multe zone în funcție de nevoile copiilor. Dacă camera este destinată a doi copii mici de vârstă preșcolară, este necesar să alocați doar zone de dormit și de joacă (setați o masă mică pentru cursuri).

Pentru a face o cameră confortabilă pentru un băiat și o fată, este imperativ să o zonați corect. Pentru a face o cameră confortabilă pentru un băiat și o fată, este imperativ să o zonați corect.

 Pentru copiii adolescenți, este obligatoriu proiectarea unui spațiu pentru recreere, studiu și divertisment. În acest caz, zonarea se face cel mai bine urmând un raport 2: 2: 1: 1. Acestea. cea mai mare parte a camerei trebuie rezervată pentru o zonă de recreere (inclusiv divertisment), iar restul pentru un spațiu de lucru și depozitarea lucrurilor.

În zona de dormit puteți pune:

 •  Două paturi separate printr-un ecran sau o perdea groasă (trebuie să fie necesară o mică partiție);
 • Structură pe două niveluri, în care locurile de dormit sunt închise cu perdele.

Zona de lucru comună poate include fie o masă mare, fie două mese mici. Este mai bine să folosiți un dulap mare și sertare sub pat ca locuri de depozitare..

Cameră pentru adolescenți băieți și fete: principiul de bază al împărțirii spațiului

Împărțirea camerei în două părți este necesară dacă în ea locuiesc adolescenți sau copii de vârste diferite. O soluție de compromis în problema înregistrării, cel mai probabil, nu va fi găsită: băieții și fetele în această perioadă de creștere au interese și preferințe diferite.

O cameră pentru un băiat și o fată poate fi împărțită cu culori, mobilier și elemente decorative O cameră pentru un băiat și o fată poate fi împărțită cu culori, mobilier și elemente decorative

Camera comună poate fi împărțită folosind o partiție din gips-carton. Acest lucru va permite fiecărui copil să creeze un spațiu personal închis, pe care să-l poată amenaja la discreția lor. Și, de asemenea, faceți ceea ce vă place fără să vă atingeți.

Creșa pentru doi adolescenți ar trebui împărțită în mod egal, deoarece fiecare dintre ele are aproximativ aceleași nevoi de spațiu personal. Când vine vorba de decorarea unei camere pentru copii de diferite vârste, celor mai mici li se poate oferi o suprafață mai mică..

Cameră pentru un băiat și o fată împreună: mobilier pentru copii

O fată și un băiat ar trebui să aibă seturi de mobilier similare. Diferite accente de culoare, inscripții și autocolante decorative pot fi folosite ca desemnare căreia îi aparține exact acest obiect sau acel articol..

Mobilierul pentru copii sau adolescenți trebuie să fie practic și sigur. Merită să alegeți modele durabile, cu numeroase sertare și rafturi pentru depozitarea lucrurilor..

Atunci când alegeți mobilier pentru amenajarea unei camere pentru copii, este imperativ să se țină seama de siguranța, calitatea și practicitatea acesteia. Atunci când alegeți mobilier pentru amenajarea unei camere pentru copii, este imperativ să se țină seama de siguranța, calitatea și practicitatea acesteia.

Un kit pentru bebeluși poate include:

 • Loc de dormit (pat, canapea cu sertare etc.);
 • Tabel (obligatoriu cu debutul perioadei la care începe școala);
 • Scaun;
 • Mobila pentru depozitarea lucrurilor (dulap sau comoda, rafturi, sertare, cutii).

Designurile funcționale moderne pot găzdui mai multe piese de mobilier, ocupând în același timp o zonă mică. Ar trebui să aruncați o privire mai atentă la astfel de modele atunci când amenajați o mică creșă.

Pat supraetajat pentru băieți și fete: varietăți și avantaje ale instalării

Designul pe două niveluri este ideal atât pentru școlari, cât și pentru adolescenți. Principalele sale avantaje sunt funcționalitatea și compactitatea: dormitul, studiul și chiar spațiile de joacă se potrivesc cu ușurință chiar și într-o cameră mică..

Este foarte posibil să alegeți un pat supraetajat funcțional și practic într-o cameră mică pentru doi copii. Este foarte posibil să alegeți un pat supraetajat funcțional și practic într-o cameră mică pentru doi copii.

Există mai multe tipuri de structuri cu mai multe etaje:

 • Pat supraetajat;
 • Modele cu secțiuni superioare detașabile;
 • Transformatoare (un design în care dana superioară se desfășoară în unghiuri diferite sau este îndepărtată);
 • Pat mansardat (cu zone de lucru și de dormit);
 • Pat de zi cu niveluri extensibile;
 • Podium cu paturi extensibile.

Modelul trebuie ales în funcție de aspectul camerei. Structurile cu două etaje sunt compacte, dar au adesea secțiuni extragibile, care necesită spațiu liber pentru utilizare.

Înainte de a cumpăra un modul de mobilier, ar trebui să vă consultați cu copiii dvs. Este posibil ca unii dintre ei să nu fie de acord să doarmă pe nivelul superior din cauza fricii de înălțimi. În acest caz, merită să căutați alte soluții funcționale..

Crearea unei camere pentru copii pentru un băiat și o fată (recenzie video)

Încă din copilărie, fetele și băieții au interese și preferințe diferite, care trebuie luate în considerare la decorarea unei camere. Fiecare dintre ei ar trebui să aibă propriul spațiu unde să vă retrageți și să faceți ceea ce vă place. Sarcina părinților este de a dota spațiile în așa fel încât fiecare copil să fie fericit. Prin urmare, este mai bine să întocmiți un proiect de proiectare cu copiii. Aceasta este singura modalitate de a obține rezultatul dorit, care să se potrivească tuturor membrilor familiei..

Cameră pentru copii pentru un băiat și o fată (foto interioară)