Konyhai mosogató szekrény: hogyan válasszuk ki a megfelelőt

Ha nem tudja kiválasztani a mosogató egy bizonyos méretű konyháját, tegye meg saját maga vagy megrendelésre Ha nem tud szekrényt választani a mosogatóhoz egy bizonyos méretű konyhához, tegye meg saját maga vagy rendelje meg. A funkcionalitás a konyhai mosogató legfontosabb minősége, de természetesen nem az egyetlen. Formatervezés, anyag, kompatibilitás a konyha többi elemével, méret, gazdaságosság – minden számít. Éppen azért, mert nem mindig lehet megfelelő szegélykövet választani, saját kezűleg teszik, ahogy mondják: “maguknak”.

Szekrény mosogatóval a konyhához

Milyen konyhai mosogatók nincsenek jelen a piacon. Ha pár évtizeddel ezelőtt a szüleinknek egyszerűen nem volt választási lehetőségük, akkor gyakorlatilag bármilyen kialakítású mosdót engedhetünk meg magunknak, míg a “gazdaságos” sorozatból.

Űrlapok:

 • Négyszögletes;
 • Ovális;
 • Kerek;
 • Négyzet;
 • Sarok;
 • Ovális;
 • Göndör (nem szabványos).

A sokoldalú mosogató olyan elem, amely ma senkit sem fog meglepni. Gyakran választják sarokkonyhákhoz, mivel eredeti alakjuk ellenére kicsi méretűek. A sokoldalú mosogató olyan elem, amely ma senkit sem fog meglepni. Gyakran választják sarokkonyhákhoz, mivel eredeti alakjuk ellenére kicsi méretűek.

Ami a gyártási anyagot illeti, a legnépszerűbb modellek rozsdamentes acélból (rozsdamentes acél), kerámiából és gránitból készülnek. Rozsdamentes acél mosogató – a turistaosztály képviselői.

A mosogató telepítési módja a következő lehet:

 • Felső;
 • Horony;
 • Beépített.

Nos, a mosogató konfigurációja szerint van egy és dupla.

A mosogató kiválasztásának legfontosabb kritériuma az, hogy külön asztali szekrénybe vagy egy közös konyhafelületre rögzítik-e. A felső modelleket inkább külön modulokban használják, a talapzatok, és a hornyos modellek alkalmasak egy közös asztallapra. Jóllehet, azt kell mondani, hogy az általános modelleket általános asztali asztalokhoz vásárolják.

Rozsdamentes acél mosogató felszerelése a munkalapra (videó)

Konyhai mosogató szegélykővel: hogyan válasszuk ki és telepítsük

Miért jobbak a mortise termékek, mint a rezsi? Helyesebb lenne azt mondani, hogy nem jobb, de kényelmesebb. A konyhaasztal az ilyen mosogató platformja. Ez a modell összhangban lesz minden munkalappal, méretétől és konfigurációjától függetlenül. És egy egyszerű forgácslap jól néz ki süllyesztett mosogatóval, és a természetes márványt kombinálják egy ilyen modellel..

Minél több éle van a mosogatónak, annál nehezebb telepíteni. Minél több éle van a mosogatónak, annál nehezebb telepíteni.

A résmodell saját kezű telepítéséhez lyukat kell készíteni a konyhaasztalon (elvégre az asztal az alap, a szegélykő helyett). A mosogató konzolokkal és bilincsekkel van rögzítve. Ha fontos az úgynevezett beágyazási elrendezés, akkor az illesztéseket tömítőanyaggal vagy tömítőanyaggal kell befejezni. Mi a jó ebben a saját kezű telepítésben: sem nedvesség, sem szennyeződés nem kerül a fülhallgató réseibe. És mint tudod, később nagyon nehéz eltávolítani őket..

Miért nem mindig lehetséges saját maga elvégezni a telepítést? Mert kommunikációs ellátást kell készítenie, amihez be kell hatolnia a szerkezetbe, vagy fel kell emelnie az asztallapot.

Szekrény a konyhai mosogató alatt: a konyha előnyei

A felső mosogatókat gyakran előnyben részesítik a behelyezett mosogatókkal szemben, de az első mosogatóknak bizonyos előnyei vannak..

A felületre szerelt mosogató szegélykövei külön headsetbe szerelhetők, vagyis akkor, ha a szegélykő eredetileg nem része a headsetnek A felületre szerelt mosogató szegélykövei külön fejhallgatóba szerelhetők, vagyis akkor, ha a szegélykő eredetileg nem része a fülhallgatónak

Felső modellek – előnyök:

 • Tágas tálak jellemzik őket, ami kényelmes minden háziasszony számára – kényelmesebb mosni az edényeket és a bennük lévő termékeket, a kiváló mélységmutató tizenkilenc centiméter;
 • Az ilyen modellek méretei a vevőt is kielégítik, természetesen ezek egyaránt szabványos 50×60 -as és szélesebb modellek;
 • A meglehetősen széles szárítószárnyú termékek népszerűek lettek;
 • Ezek a mosogatók szilárdan húzott falperemmel rendelkeznek, amely akadályként szolgál a keverőplatformtól, ez biztosítja, hogy a folyadék ne folyjon át a termék szélén;

És a konyhaasztalon, a fülhallgató részeként egy ilyen modell van telepítve. Bár, mint fentebb említettük, a behelyezett mosogatóknak valamivel több előnye van.

Felső mosogató felszerelése a szekrényre (videó)

Rozsdamentes acél mosogató és konyhaszekrény

A rozsdamentes acél mosogatónak megvannak a maga fontos jellemzői, amelyeket figyelembe vesznek a választáskor.

A rozsdamentes acél olyan anyag, amely ebben az esetben megengedett az élelmiszeriparban. Ez azt jelenti, hogy ne legyen benne nehézfém -szennyeződés. A rozsdamentes acél modell a 304. acél modell, de ez nem azt jelenti, hogy az ilyen termékek nagyon olcsók, mivel ez az acél jelentős százalékban tartalmaz nikkelt..

A rozsdamentes acél mosogató süllyesztett vagy fejtetőre szerelhető A rozsdamentes acél mosogató süllyesztett vagy fejtetőre szerelhető

A turistaosztály alternatívája a rozsdamentes acél. Ez 202 acél, alacsony nikkeltartalommal, mellesleg a gépiparban használják. Mivel az ilyen rozsdamentes acél összetétele eltérő, a mechanikai és korrózióállóság mutatója eltérő lesz.

Csináld magad mosogatóasztal

Ha nem tetszik sem a sarok lehetőség, sem más, hanem inkább új életet szeretne adni néhány régi bútornak, amitől kár búcsút venni, készíthet egy tálalóasztalt. A méretek a tiéd, ami kényelmesebb a mosogatóid számára. Vagy szabványos 50×60, vagy a táblázat lehetővé teszi, hogy nagyobb modellt vegyen.

Miért jó egy ilyen „csináld magad” talapzat:

 • Méretei az Ön igényei szerint vannak;
 • A vágás elkészíthető a régi asztalban, amely még mindig megőrzi vonzó formáját és dekorációját;
 • Ez egy egyedi modell lesz, amely eltér a tipikus turistaosztályú oszlopoktól..

Asztalos készségekkel mosogatószekrényt készíthet közönséges blokkokból Asztalos készségekkel mosogatószekrényt készíthet közönséges blokkokból

Ajtók és falak helyett pedig használjon színes függönyöket. Hiba azt gondolni, hogy ez egy teljesen gazdaságos lehetőség, és ilyen függönyöket csak a nagymamám használt a konyhában. Böngésszen a népszerű online katalógusokban, a provence -i stílusú konyhákban – ezeket a függönyöket itt -ott használják. Szándékos egyszerűségük különleges varázsa, kényelme és képessége van arra, hogy gyönyörű textíliákkal díszítsék a szobát..

Mesterséges kőből készült mosogató felszerelése és tesztelése (videó)

Mind az 50×60 mosogató, mind a teljesen nem szabványos modellek, az elit termékek és a turistaosztályú termékek helyet kapnak a modern konyhában. Ne féljen attól, hogy a konyhai szett szétszóródhat, ma egyre több modult nem rendelnek, hanem egyedi elemeket – tálalószekrényeket, polcokat, beleértve a mosogató bútorait.

Konyhai mosogatószekrény (fotó)