Hogyan rendezzük el a bútorokat a konyhában: a legjobb ötletek

Működésének kényelme a konyhában lévő bútorok helyes elrendezésétől függ. Működésének kényelme a konyhabútorok helyes elrendezésétől függ. Szeretne új projektet kezdeni, és úgy dönt, hogy vállalja a konyha felújítását? Ebben az esetben minden apróságot figyelembe kell vennie, kezdve a szükséges anyagok megvásárlásától a bútorok helyes elrendezéséig ebben a szobában. Ezenkívül a háztartási cikkek helyes elhelyezése egy egész művészet. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan kell megfelelően elrendezni a bútorokat a konyhában..

Kis konyha

Egy kis konyhában a bútorokat tömören és ergonómikusan kell elhelyezni. Egy kis konyhában a bútorokat tömören és ergonómikusan kell elhelyezni, mivel a konyhában kis hely van, akkor a következő titkokhoz kell folyamodnia:

 • Használjon funkcionális bútorokat. Az ajtók a legalkalmasabbak felemelésre vagy csúsztatásra.
 • A csuklós ajtók jelentősen helyet takaríthatnak meg. Ebben az esetben tolóajtó vagy boltív megteszi..
 • Hozza ki a legtöbbet konyhájának minden centiméteréből. Ha a munkalap ablakpárkányként használható, akkor mindenképpen meg kell ragadnia ezt a lehetőséget..
 • Használjon magas falakat. Ha a felfüggesztési rendszereket meg lehet hosszabbítani, akkor ezt is használni kell. Az sem árt, ha elrejti a motorháztető csöveit és légcsatornáit..
 • Egy kis konyha hosszú faltartója sokkal funkcionálisabb lesz, mint a terjedelmes szekrények.
 • A konyhát nem akadályozhatják vizuálisan a bútorok. Meg kell próbálnia minimalizálni a háztartási cikkek alakját..

Konyhai készlet

Egy kis konyhában a legjobb, ha előnyben részesíti a keskeny polcokat és világos színű szekrényeket. A szakértők azt is javasolják, hogy teljesen hagyjanak fel a sötét színű, természetes fából készült bútorokkal, mivel ez csak homályt ad a konyhának..

A szekrények mélysége körülbelül 40 centiméter legyen a szabványos 60 helyett. Másrészt azonban a függő polcok magassága 90 centiméterre növelhető. Így egy hosszúkás tér hatása érhető el a helyiségben..

Magas és keskeny ceruzatartók kis résekbe helyezhetők, tökéletesen illeszkednek oda.

A nem szabványos formájú konyha minden körvonala köré hajló bútorkészlet nyereséges megoldás egy kis helyiség számára A nem szabványos formájú konyha minden körvonala köré hajló bútorkészlet nyereséges megoldás egy kis helyiség számára

Székek és asztal

Ezeknek a tárgyaknak a konyhában mindig nincs hely. Erre a problémára van megoldás, abban rejlik, hogy Többféle helytakarékos táblázat létezik:

 • összecsukható – szükség esetén bővíthető;
 • csúszó – fő részei a burkolat alatt vannak elrejtve;
 • összecsukható – a falhoz rögzítve;
 • roll -out – elrejthető az egyik konyhai fülkében.

Az átlátszó bútorok egy kis konyhában kevésbé zsúfoltá teszik a szobát. Az átlátszó bútorok egy kis konyhában kevésbé zsúfoltá teszik a szobát.

 Egy kis konyha esetében célszerű lekerekített formájú asztalt elhelyezni..

A székek sorra, ilyen lehet:

 • összecsukható;
 • összecsukható;
 • műanyag.

Bárpult

Asztal helyett bárpult is felszerelhető. Egy modern konyhában jól jön a helye. Az állvány magassága átlagosan 120 centiméter. Különféle módon rögzíthető, amelyek csak a képzelet szélességétől függenek..

Bárpult - kényelmes lehetőség egy kis konyhához Bárpult – kényelmes lehetőség egy kis konyhához

A bárpult néha elválasztja a konyhát és a nappalit. A hely lehet félsziget vagy sziget.

Ennek a bútordarabnak a segítségével lehetővé válik mindenféle konyhai eszköz tárolása. Ezenkívül az egyik oldalán, ha szükséges, polcokat vagy szekrényeket rendezhet..

Ha egy kis konyhát egy vagy két fős családnak terveztek, a bárpult helyettesítheti az étkezőasztalt. Ha egy kis konyhát egy vagy két fős családnak terveztek, a bárpult helyettesítheti az étkezőasztalt. A konyhát a nappalival kombinálva a bárpult harmonikusan feloszthatja, hozzájárulva a szoba zónázásához A konyhát a nappalival kombinálva a bárpult harmonikusan feloszthatja, hozzájárulva a szoba zónázásához

A borospoharak vagy poharak tartói az állvány tetejére helyezhetők. Szüksége lesz bárszékekre is, mivel az egyszerűek nem illeszkednek a belsőépítészetbe..

Bútorok elrendezése

Lehetőség lesz szabadon mozogni egy kis konyhában, és kényelmesen étkezni, ha jól átgondolja a projektet. Számos lehetőség van a racionális helykihasználásra és a bútorok elrendezésére:

 • A “P” betű. Ez a legkiválóbb projekt egy kis konyha számára. A projekt arról szól, hogy ne hagyja el a mosogatógépet, és könnyen elérje a tűzhelyet, vagy eltávolítsa az ételt.
 • Háromszög szabály. Ez a módszer ergonomikus konyhát hoz létre. A lényeg abban rejlik, hogy a hűtőszekrény, a tűzhely és a mosogató egyfajta háromszöget alkot. Minden oldala meghatározza a mozgást a helyiségben. Egy ilyen útvonal hossza átlagosan 2,5 méter. Elég, ha a bútorok elrendezése “G” betű formájában történik, és ez a módszer valóra válik.

A A “P” betűvel ellátott bútorok elrendezése ideális egy kis területű konyhához A háromszög szabály a konyhabútor elrendezésében az egyik kényelmes megoldás A háromszög szabály a konyhabútor elrendezésében az egyik kényelmes megoldás

Konyha-nappali

Sokan úgy vélik, hogy a konyha és a nappali kombinálása megoldja a bútorok elrendezésének problémáját is. A gyakorlatban azonban minden teljesen másképp alakul. A projekt megvalósításához gondosan elő kell készíteni. Ellenkező esetben egy gyönyörű konyha zsúfolt szobává alakulhat..

A kis konyha és a nappali kombinálásával világos és tágas szobát kap. A kis konyha és a nappali kombinálásával világos és tágas szobát kap.

Zónázás

Fontos tisztában lenni egy olyan tervezési jelenséggel, mint a zónázás. Nem csak a konyhabútorokra vonatkozik. Először is, a zónázás egy egész tér felosztása különböző funkciójú zónákra. A bútorok elrendezése egy nagy konyhában eldönthető egy előre elkészített terv segítségével. Ezt megteheti egy papírlapon vagy a számítógép egyik speciális programjában..

Lehetőség van egy tapasztalt tervező felvételére is, aki kibővítheti elképzeléseit a leghihetetlenebb bútorok elrendezésével kapcsolatban, és minden projektet életre kelthet..

Tervezési ötletek: Hasznos tippek

Nem szükséges professzionális tervezőnek lennie ahhoz, hogy megfelelően megtervezze a konyhában lévő bútorokat. Néha nem is kell mindent drasztikusan megváltoztatni, elegendő néhány ötlet hozzáértő megvalósítása.

A különböző színeknek való megfelelés a kombinált szobában élénkebbé teszi és javítja a vizuális észlelést A különböző színeknek való megfelelés a kombinált szobában élénkebbé teszi és javítja a vizuális észlelést

A padló anyagának nedvességállónak kell lennie. Legalkalmasabb:

 • linóleum;
 • csempe;
 • porcelán kőedények.

Az étkezőben egy fapadló is alkalmas padlóburkolatként, különösen, ha több anyagot kombinál..

Az elszívó légcsatorna leggyakrabban a függő dobozok felett található. Ez a probléma megoldható gipszkarton álmennyezetekkel..

Ha egyáltalán nincs ötlete a bútorok elrendezésével kapcsolatos projektre, akkor megteheti a legegyszerűbb dekorváltást, cserélve az asztallapot vagy az étkezőasztalt..

Példák a konyhabútorok helyes elrendezésére (videó)

Következtetés

Valójában nem mindegy, hogy milyen konyhája van – külön vagy kombinálva, nagy vagy kicsi. A bútorok elrendezésének olyannak kell lennie, hogy hangulatot és kényelmet biztosítson ennek a helyiségnek. Ha minden apró dolgot helyesen átgondol, akkor ezt el fogja érni.!

Példák a konyhabútorok helyes elrendezésére (fotó)