Asztal ablakpárkány helyett: minden előny és hátrány mérlegelése

Az ablakpárkány helyett egy munkalap növeli a konyha hasznos területét a kényelem feláldozása nélkül Az ablakpárkány helyett egy munkalap növeli a konyha hasznos területét anélkül, hogy feláldozná a kényelmet sokkal érdekesebb és funkcionálisabb. Az ablakpárkány-munkalap különösen fontos kis lakásokban, ahol minden centiméter számít..

A munkalap küszöbének szerepe

Az ablak melletti asztallap lehet asztal vagy munkaterület formájában Az ablak melletti asztallap lehet asztal vagy munkaterület formájában egy kis konyhában a legcélszerűbb a bárpultba ömlő ablakpárkányi munkalapot használni egy kis konyhában a legcélszerűbb egy ablakpárkányos munkalapot használni, amely a bárpultba ömlik Az ablakpárkány helyett asztallap lehet étkezőasztal, vagy teljes értékű munkaterület Az ablakpárkány helyett asztallap lehet étkezőasztal, vagy teljes értékű munkaterület

Egy lakásban az ablakpárkány teljesen különböző módon verhető. Pultra cserélve gyökeresen megváltoztathatja a kialakítást, és olyan teret hozhat létre, amely a legkényelmesebb az élet számára..

A konyhában a munkalap ablakpárkánya beépíthető a közös munkaterületbe, vagy asztali szerepet tölt be. Egyszerűen szükségessé válik, ha a konyhakészlet U-alakú, három fal mentén, beleértve a konyha ablakának falát. Akkor egyetlen asztallap lesz a legjobb megoldás. A hálószobában és a nappaliban egy asztallap formájában lévő ablakpárkány játszhatja a tálalószekrény vagy a komód szerepét. Elektromos kandalló helyezhető el a nappaliban a munkalap alatt, ami kényelmesebbé és rendkívülibbé teszi a légkört.

Ötletek a konyhához

Az ablak melletti asztallap rengeteg természetes fényt és a legracionálisabb elrendezést jelent Az ablak melletti asztallap rengeteg természetes fényt és a legracionálisabb elrendezést jelent

Az ablakpárkány modernizálása különösen releváns, ha a lakás konyhája kicsi. Ebben az esetben a sors ajándéka lehet a vastag falak és a mély ablaknyílások jelenléte.. Ebben az esetben az ablakpárkány helyett asztallap lehetővé teszi teljes értékű asztal létrehozását. A konyhában a következőképpen járhat el:

 • asztal;
 • munkaterület;
 • bárpult.

Fontos: Ha a munkalap küszöbje bárpult szerepét tölti be, akkor teljesen elhagyhatja az étkezőasztalt, ha áthelyezi a nappaliba, vagy választhat egy összecsukható asztalt, amelyet szükség szerint el lehet helyezni. A rúd alá polcokat vagy mosogatógépet helyezhet, amelyek a legtöbbet hozzák ki a konyhában.

Az asztallap például összecsukhatóvá tehető – ugyanakkor nagy része lehajtható, amikor nincs rá szükség. Ha teljes asztalra van szüksége, az asztallapot vissza lehet emelni.

A konyhában az ideális megoldás az, ha a fal és az ablakpárkány munkaterületét egyetlen munkalap alatt egyesíti. Ez lehetővé teszi több probléma egyidejű megoldását – a tűzhely és a fal közötti szög használatát, amely általában eltűnik, és egy kiegészítő asztalt készít az ablakpárkányról, amely alá kényelmes polcokat helyezni.

Fontos: Az eredeti megoldás a mosogató megszervezése a munkalap ablakpárkányán. De ehhez csövek áthelyezése szükséges.

Nagy konyhákban a munkalapok jól néznek ki – bárpultok.

Pultos anyagok

Az ablak mellett található márvány munkalap monumentális és stílusos lesz Az ablak mellett található márvány munkalap monumentális és stílusos lesz

A munkalapok gyártásához a következő anyagok használhatók:

 • Forgácslap;
 • MDF;
 • mesterséges akril kő Corian;
 • üveggolyó.

A márvány túl drága és túl nehéz. Ezért rendkívül ritkán használják drága luxus belső terekben. Az akril munkalapokat sokkal gyakrabban használják a konyhában – könnyűek, esztétikusak és tartósak. Ez az anyag könnyen feldolgozható, és sokféle formát kaphat, ami rendkívül fontos az ablakpárkányok, asztallapok gyártásához, a munkaterülettel kombinálva..

A forgácslap és az MDF munkalapok olcsók. Ebből az anyagból saját kezűleg készíthet termékeket, ami rendkívül fontos. A laminált anyag lehetővé teszi esztétikus kompozíciók létrehozását. Ha nem várható, hogy a nedvesség folyamatosan a munkalapra kerül, akkor ez az anyag előnyösebb. Leggyakrabban munkalapok gyártásához használják a nappaliban, a hálószobában. A konyhában akkor használják, ha a munkalap nem munkaterület vagy mosogatóhely – asztalhoz és bárpulthoz, amelyet kézzel készítettek.

Ablakpárkány munkalap a nappaliban

A nappaliban az asztalt az ablakpárkány meghosszabbításaként használhatja, így hasznos lehet a kihasználatlan hely A nappaliban az asztalt az ablakpárkány meghosszabbításaként használhatja, így hasznos lehet a kihasználatlan hely

Néha a lakás ablaka rosszul van elhelyezve – szinte a sarokban. Csak az asztallapként átalakított ablakpárkány segíthet ennek a helynek a kihasználásában és működőképességében. Munkaasztal szerepét betöltheti és irodaterületet szervezhet.

Fontos: Az ablakot szervesen integrálhatja a munkaterületbe, ha mindkét oldalon polcok vagy állványok vannak az ablak mentén. Ugyanakkor az ablakpárkány asztallá változik, ahol számítógépet helyezhet el, vagy megszervezheti a diák helyét az órákra.

Az ablakpárkány alatti szobákban szekrényt vagy komódot rendezhet. Ebben az esetben a fiókok és polcok a munkalap alatt találhatók. Maga az ablakpárkány széles polcként vagy háztartási készülékek és elektronika helyeként működik.

Ilyen megoldások lehetségesek, ha az ablak alatt nincs fűtőtest. Ha van radiátora, akkor is megverheti a teret hamis kandalló építésével.

A hálószobában az ablakpárkány kopjafává változik polcokkal.

Munkalapok készítése saját kezűleg

Az asztallap ablakpárkányának például nagyon más alakja lehet, mint a fényképen-ez lehet egy teljes értékű bárpult Az asztallap ablakpárkányának például nagyon más alakja lehet, mint a fényképen-ez lehet egy teljes értékű bárpult A konyha asztallapja az erkéllyel kombinálva nagyon kényelmes lesz A konyhában található asztallap az erkéllyel kombinálva nagyon kényelmes lesz

A műkőből készült ablakpárkány munkalapjának költsége meglehetősen magas, és nem mindenki engedheti meg magának. Ebben az esetben saját kezűleg készíthet munkalapot a konyhában és a szobákban. Ahhoz, hogy egy ötletet megvalósítson, minimális tapasztalattal kell rendelkeznie a fával és a szerszámokkal kapcsolatban..

Kezdetben meg kell határoznia a munkalap méretét. Általában 40-80 cm mély, a választott módosítástól és a tervezett funkcióktól függően. Ha konyhaasztalról van szó, akkor a szélességnek 50-80 cm-nek kell lennie, és ha a szegélykő is elegendő, akkor 40. A munkalap magassága mindig megegyezik a ház ablakpárkányának magasságával.

Fontos: a munkalap elkészítése előtt el kell végeznie az ablak minden mérését – a lényeg az, hogy a késztermék ne zavarja az ablak kinyitását.

Egyrészt az asztallap szekrényeken vagy lábakon nyugszik, másrészt az ablak alá van rögzítve, mint egy rendes ablakpárkány.

Munkarend

Elég egyszerű összecsukható asztallapot készíteni a konyhához, és a méretek a legszélesebb tartományban változtathatók Elég egyszerű összecsukható asztallapot készíteni a konyhához, és a méretek a legszélesebb tartományban változtathatók

Tekintsük a fő szakaszokat:

 • A munkalap elkészítéséhez saját kezével először ki kell vágnia az alapot. Az alapot egy szúrófűrésszel vágják le a kiválasztott anyagból, például 12 mm vastag nedvességálló rétegelt lemezből.
 • Az alapot az állványokra szerelik fel, és öncsavarokkal rögzítik hozzájuk. A fiókok kézzel készíthetők, vagy kész modulokat vásárolhatnak a bútorüzletekben.
 • Az alap a meglévő küszöbhöz van rögzítve. A Z-konzolok alkalmasak erre..
 • Ezt követően bármilyen alapanyaggal furnérozhatja az alapot. Burkolatként forgácslapot vagy MDF lapokat használhat; kerámia csempe, dekoratív mozaik csempe, kavics.

Fontos: Ha a konyhában a munkalapokkal szemben lévő csempéket használja, amelyekből a kötény készült, akkor teljes belső teret kap.

 • A csempe saját kezével ragasztható közönséges csempe ragasztóval..
 • Ragasztót visznek fel az alapra, és a csempe szépen fel van helyezve a tetejére. A hézagokat minimálisra kell csökkenteni.
 • A munka befejezése után az összes ízületet dörzsöljük habarccsal.
 • Az ablaknyílás és a konyha falai mentén ragasztást készítenek – kerámia vagy műanyag. Ha pénzt szeretne megtakarítani, akkor a formát tömítőanyaggal helyettesítheti. De ezt az ízületek maszkját időről időre frissíteni kell..
 • A munkalap végei illeszkednek a megfelelő bútoréllel. Könnyű saját maga csinálni.

A kézzel készített munkalap pénzt takarít meg, és ugyanakkor egyedi belső teret teremt a házban, és ez lesz a megoldás fókuszában.

Példák munkalapokra ablakpárkány helyett (fotó)