Proiectarea pereților din bucătărie: o colecție de cele mai bune soluții

Designul pereților bucătăriei poate fi decorat în moduri diferite, în funcție de preferințele proprietarilor. Designul pereților bucătăriei poate fi decorat în moduri diferite, în funcție de preferințele proprietarilor. Fiecare opțiune se caracterizează prin propriile nuanțe, care afectează nu numai calitatea muncii efectuate, ci și imaginea bucătăriei în ansamblu..

Tapet pe perete – noi oportunități

În timp ce înainte de toate se rezuma la alegerea tapetului lavabil cu un model de bucătărie caracteristic, astăzi bucătăria încearcă din ce în ce mai mult să iasă din aceste stereotipuri destul de plictisitoare. Interiorul nu va fi atractiv și convingător dacă decideți să economisiți bani pe decorarea pereților. Mai mult, pentru a economisi nu din punctul de vedere al finanțelor, ci din punctul de vedere al fanteziei.

Cea mai ușoară opțiune este un perete contrastant. Tapetul luminos, interesant, texturat poate deveni fundalul principal. Pereții rămași sunt lipiți fie cu tapet ușor, neutru, fie cu tapet, în care se află motivul principalului.

În loc de tapet contrastant, puteți lua o altă opțiune, familiară și preferată pentru decorarea pereților – tapet foto. Astăzi sunt incredibil de diverse: de la variații 3D la picturi murale din hârtie gofrată..

Mobilierul și ustensilele de bucătărie pot fi o parte funcțională a decorului general al pereților. Mobilierul și ustensilele de bucătărie pot fi o parte funcțională a decorului general al pereților.

Și există, de asemenea, o astfel de inovație precum panourile foto. Interiorul va fi transformat odată cu utilizarea lor!

Panourile foto sunt:

 • capacitatea de a crea un șorț neobișnuit, frumos, elegant peste zona de lucru;
 • capacitatea de a zonala spațiul;
 • un mod de a concentra atenția asupra unui fragment luminos, autosuficient al interiorului.

Este interesant faptul că astăzi mulți proprietari realizează singuri panouri foto. Pentru a face acest lucru, tapetul selectat este lipit de perete unde ar trebui să fie șorțul, iar sticla călită este fixată deasupra.

Proiectare perete bucătărie: idei creative (video)

Pictarea pereților

Pictarea pereților nu înseamnă efectuarea unor reparații ieftine, în care interiorul să fie plictisitor și să nu fie la modă. Doar pentru că există o mulțime de opțiuni de pictură. Chiar și cei bogați și faimoși, nu atât de limitați în costul renovării, pictează uneori pereții bucătăriei într-o culoare lăptoasă. Și vă permite să improvizați, să vă concentrați asupra lucrurilor mici.

Opțiuni de pictură pe pereți:

 • Albastru + roz cu dominanta uneia dintre culori. O alegere excelentă pentru o familie în care copiii cresc.
 • Liliac la florile din Provence. Combinat în mod ideal cu un tavan alb ca zăpada și mobilier foarte ușor.
 • Fistic delicat. Culoare calmă care nu obosește și, în același timp, reîmprospătează bucătăria.
 • Lamaie delicata. Dacă există puțină lumină în bucătărie, această culoare va salva ziua..
 • Violet + violet. Liliacul va domina. Această combinație de culori este foarte proaspătă, ușor rece. Decorează foarte mult interiorul unei bucătării mari.
 • Peretele central al dungilor. Să presupunem că trei pereți sunt vopsiți în albastru, iar cel central constă din dungi alternante de albastru, verde deschis și alb de diferite grosimi.
 • Mentă. Culoare răcoritoare într-o bucătărie care nu intenționează să pună o mulțime de mobilier.

Nuanțele luminoase de culori naturale de pe pereții bucătăriei sunt combinate armonios cu mobilierul din lemn Nuanțele luminoase de culori naturale de pe pereții bucătăriei sunt combinate armonios cu mobilierul din lemn Culorile neutre sunt cele mai preferate în proiectarea pereților din bucătărie datorită compatibilității lor. Culorile neutre sunt cele mai preferate în proiectarea pereților din bucătărie datorită compatibilității lor.

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care sunt foarte populare astăzi. Pereții vopsiți într-un singur ton deschis, pe care sunt lipite compoziții de autocolante mari, în principal negru lucios, sunt, de asemenea, la modă..

Tencuială în relief în design de perete

Experții sfătuiesc să combine tencuiala în relief și aparatele electrocasnice moderne. Datorită acestui contrast, bucătăria arată mai interesantă și mai luminoasă. Tencuiala poate fi acoperită cu vopsele de glazură, care pot da finisajelor o strălucire metalică sau o lumină perlată..

Puteți face acest decor de perete în bucătărie singur, dat fiind faptul că instrumentele și materialele pentru tencuiala în relief în toată varietatea lor pot fi cumpărate în magazine specializate.

Pentru a obține pereți structurali de tencuială de înaltă calitate, ar trebui depuse eforturi mari. Pentru a obține pereți structurali de tencuială de înaltă calitate, ar trebui depuse eforturi mari.

plăci ceramice pentru pereti

Este imposibil să nu menționăm această metodă de proiectare a pereților. În vremurile sovietice nu s-au putut găsi plăci frumoase, dar astăzi varietatea sa este izbitoare.

Următoarele opțiuni pentru finisarea bucătăriei cu dale vor fi interesante:

 • bucătărie roșie și galbenă cu spate din faianță maro închis;
 • mozaic de plăci lăptoase, gri deschis și cărbune;
 • interiorul va fi, de asemenea, decorat cu dale sub formă de cărămizi de diferite combinații de culori strălucitoare;
 • tigla foto;
 • plăci lipite diagonal;
 • plăci de mozaic din pătrate mici lucioase.

Urmăriți calitatea plăcilor, una bună nu va costa prea ieftin. Și crăpăturile rapide o vor confirma.

Pereți în relief cu bricolaj (video)

Pentru ca bucătăria să nu fie închisă de ochii curioși, trebuie să evitați acele opțiuni de proiectare atunci când pereții rămân plictisitori. Dacă se alege o opțiune de design monocromatic, atunci cu un accent interesant, dacă este luminos, atunci cu combinații de culori armonioase. Comparați, fanteziți, combinați. Reparație fericită!

Idei originale pentru proiectarea pereților în bucătărie (foto)