Produse coapte delicioase cu prune

 • Produse de patiserie parfumate, gustoase și suculente cu prune - aceasta este o rețetă simplă și rezultate rapide Produsele de patiserie aromate, gustoase și suculente cu prune sunt o rețetă simplă și rezultate rapide Timp de gătit: 3 ore;
 • Porții: 10;
 • Kcal: 350;
 • Proteine ​​/ Grăsimi / Glucide: 20 g / 10 g / 60 g.

Prunele sunt, fără îndoială, proaspete sănătoase și gustoase. Dar puțini oameni vor refuza o astfel de delicatesă precum produsele coapte cu fructe. Există o mare varietate de rețete pentru coacerea cu prune, care vă permite să alegeți produse de patiserie pentru fiecare gust. Mai jos sunt câteva rețete despre cum să preparați produse de patiserie cu prune. Se vor da rețete pentru prepararea unei plăcinte și rețete despre cum să gătești plăcinte cu prune la cuptor.

Ingrediente

Bineînțeles, ingredientul principal va fi pruna, dar să aruncăm o privire mai atentă.

Pentru plăcintă veți avea nevoie de:

 • Zahăr – 150-200 grame (după gust), zahărul se adaugă și local pentru praf;
 • Unt – 100 grame;
 • Făină de grâu – 200 de grame;
 • Ouă de pui – 2 buc;
 • Este necesară și o praf de copt pentru aluat – 1 linguriță;
 • Sare – 1 gram;
 • Prune – 10-12 buc;
 • Scorțișoară – 1 linguriță.

Plăcinta Charlotte cu prune necesită un timp minim de pregătire Plăcinta Charlotte cu prune necesită un timp minim de pregătire

Pentru a face plăcinte veți avea nevoie de:

 1. Drojdie uscată – 8-12 grame (ambalare);
 2. Ouă de pui –3 buc;
 3. Zahar – 120 grame;
 4. Smântână – 500 de grame;
 5. Făină – 1 kg;
 6. Ulei vegetal (măsline, floarea soarelui) – 1 lingură. l.;
 7. Lapte – 100 ml.

Apoi, ia în considerare rețetele pas cu pas pentru plăcinte cu prune și plăcintă.

Rețete unice de copt cu prune

Descrierea începe cu pregătirea prăjiturii tradiționale americane cu prune:

 1. Primul pas este pregătirea prunului. Ar trebui spălat, tăiat în jumătate și oasele îndepărtate..
 2. Apoi, bateți untul topit cu zahăr (aproximativ 1 lingură de zahăr). Adăugați oul de pui și sarea în untul bătut, după care amestecul se bate din nou.
 3. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă puțin la surplomb până se formează un aluat gros. După aceea, puteți începe să preîncălziți cuptorul la 180 de grade..
 4. Apoi, iau o tigaie (oricare, pentru volumul dorit), pe care aluatul este așezat și nivelat. Deasupra, jumătățile de prune sunt bine așezate cu o tăietură pe aluat. Nu pot fi presate în aluat..
 5. Apoi, zahărul este amestecat cu scorțișoară (volumele de mai sus sunt minime, pot fi crescute după gust) și tortul este presărat cu acest amestec.
 6. Puneți tortul presărat în cuptor și coaceți aproximativ ¾ oră (până când apar cruste).

Plăcinta cu prune pe masă este întotdeauna o sărbătoare pentru iubitorii de deserturi cu fructe Plăcinta cu prune pe masă este întotdeauna o sărbătoare pentru iubitorii de deserturi cu fructe

Pe lângă o plăcintă atât de simplă, puteți face și plăcinte clasice rusești:

 1. Drojdia trebuie adăugată în laptele încălzit la 50 de grade, apoi amestecul este pus deoparte într-un loc cald timp de aproximativ o jumătate de oră (până când apare spuma).
 2. Apoi, separat de amestecul anterior, ouăle și zahărul se bat, tot zahărul (120 de grame) se pune în amestec, apoi se adaugă 0,5 litri de smântână (este posibil 1 pachet de 450 de grame). Toate acestea se amestecă bine până se obține un amestec omogen.
 3. Adăugați precedentul la acest amestec și amestecați bine. Apoi se adaugă puțină făină, amestecând simultan aluatul.
 4. Aluatul rezultat trebuie acoperit și așezat într-un loc cald pentru a crește. După aproximativ 30-60 de minute (prima creștere), trebuie frământat și pus înapoi, unde aluatul crește a doua oară.
 5. După aceea, încep să formeze plăcinte cu prune. Pentru a face acest lucru, aluatul este împărțit în aproximativ 40 de părți egale, fiecare dintre acestea fiind lansată într-o clătită. Prunele (sau alte umpluturi bazate pe ele) sunt plasate în mijlocul clătitei, după care plăcintelor li se dă forma dorită.
 6. Tortele formate sunt acoperite cu un ou și așezate pe o foaie de copt pe hârtie de copt. Acestea sunt acoperite și se lasă să infuzeze timp de aproximativ 15 minute. Apoi se pun într-un cuptor încălzit la 180 de grade timp de aproximativ 15-30 de minute – până se formează o crustă..

Produse de copt congelate cu prune

Trebuie remarcat faptul că, dacă doriți să obțineți gustul natural al prunelor proaspete, atunci ar trebui să puneți prune congelate în produsele de copt..

Cu toate acestea, în acest caz, plăcintele cu prune (cu o fotografie din literatură) ar trebui să aibă baze și laturi mai groase..

Plăcintele cu prune, a căror rețetă este prezentată mai sus, este un coc clasic al bucătăriei rusești.

Coacerea cu prune: rețetă pas cu pas cu o fotografie

Bateți gălbenușurile cu zahăr Bateți gălbenușurile cu zahăr Adăugați unt și continuați să bateți Adăugați unt și continuați să bateți Luăm făină, o combinăm cu praful de copt și adăugăm la amestecul rezultat, amestecăm până se îngroașă Luăm făină, o combinăm cu praful de copt și adăugăm la amestecul rezultat, amestecăm până se îngroașă Se toarnă aluatul într-o foaie de copt unsă tapetată cu hârtie de copt Se toarnă aluatul într-o foaie de copt unsă tapetată cu hârtie de copt Spălăm prunele, le tăiem în 4 - 6 bucăți, scoatem osul și le punem pe aluat Spălăm prunele, le tăiem în 4 – 6 bucăți, scoatem osul și le punem pe aluat Coacem tortul intr-un cuptor preincalzit la temperatura de 180 grade timp de 45-50 de minute. Verificați pregătirea tortului cu un băț de lemn Coacem tortul intr-un cuptor preincalzit la temperatura de 180 de grade timp de 45-50 de minute. Verificați pregătirea tortului cu un băț de lemn Puneți prăjitura răcită pe vas, care poate fi presărată cu zahăr pudră Puneți prăjitura răcită pe vas, care poate fi presărată cu zahăr pudră

Plum pie (video)