Plăcinte prăjite: metode de gătit

Toată lumea iubește plăcintele prăjite. Se pot găti cu orice umplutură. Toată lumea iubește plăcintele prăjite. Se pot găti cu orice umplutură.

 • Timp de gătit: 1 oră 20 minute;
 • Porții: 30;
 • Kcal.: 200;
 • Proteine ​​/ Grăsimi / Glucide: 10 g / 5 g / 20-40 g.

Toată lumea iubește plăcintele prăjite – sunt ușor de gătit. Există multe rețete pentru aluat care sunt potrivite pentru prăjiturile prăjite. Poate fi drojdie, cu chefir, smântână și doar apă. Umpluturile pot fi foarte diverse: familiare tuturor și exotice pentru adevărații gurmanzi..

Sfaturi despre rețeta de aluat prăjit

De obicei, aluatul de plăcinte se prepară după o schemă similară, folosind aceleași ingrediente. Singura diferență este cantitatea și opțiunile de amestecare. Pentru ca aluatul pentru plăcintele prăjite să fie ca puful, trebuie să știi secretele preparării aluatului cu drojdie.

Toată lumea iubește plăcintele prăjite, dar multe gospodine sunt prea leneșe pentru a le face singure. Toată lumea iubește plăcintele prăjite, dar multe gospodine sunt prea leneșe pentru a le face singure.

Sfaturi pentru prepararea aluatului de drojdie:

 1. Nu supraîncălziți ingredientele lactate pentru aluat.
 2. Folosiți făină de calitate. Cerneti faina.
 3. Untul nu trebuie adăugat fierbinte, trebuie să fie la temperatura camerei.
 4. Drojdia trebuie să fie proaspătă.
 5. Dacă aluatul nu se potrivește, trebuie să aduceți drojdia în acțiune. Pentru a face acest lucru, puneți-le într-un loc rece pentru o vreme, apoi într-un loc cald..
 6. Când frământați, ungeți-vă puțin mâinile cu ulei de floarea-soarelui, acesta va conferi aluatului moliciune și splendoare.

Urmând aceste instrucțiuni simple, puteți avea încredere în pregătirea aluatului de înaltă calitate pentru prăjituri..

Ingrediente

Pentru ca plăcintele să fie pufoase și gustoase, aluatul pentru plăcinte ar trebui să fie aerisit, alb ca zăpada, cu o structură cu bule.

Compoziţie:

 1. Apă (fiartă) – 1,5 linguri .;
 2. Zahar – 1,5 linguri. l.;
 3. Sare (rocă) – 1/3 linguriță;
 4. Ulei (floarea soarelui) – 3 linguri. l.;
 5. Făină (grâu) – 600 gr .;
 6. Drojdie – 1 linguriță.

Pentru a nu perturba structura aluatului, atunci când pregătiți aluatul, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile pas cu pas..

Rețetă de plăcinte prăjite cu ou

Plăcintele prăjite sunt preparate cu o mare varietate de umpluturi. Plăcintele cu ouă și ceapă sunt foarte gustoase și neobișnuite. Gustul lor proaspăt și delicat dă o stare de primăvară.

Cum să gătești plăcinte pas cu pas:

 1. Se dizolvă drojdia cu zahărul în apă caldă. Se toarnă 5 linguri în apă. l. făină de grâu cernută, bateți până când apar bule.
 2. Acoperiți amestecul și lăsați-l cald timp de 20 de minute. Pe amestec ar trebui să apară o spumă pufoasă..
 3. Se adaugă sare și făina rămasă. Pregătiți aluatul, adăugați ulei vegetal.
 4. Lăsați aluatul cald timp de 2 ore. Aluatul ar trebui să crească de 2-3 ori.

Plăcintele cu ou prăjit sunt foarte satisfăcătoare și delicioase. Plăcintele cu ou prăjit sunt foarte satisfăcătoare și delicioase.

Aluatul se va dovedi aerisit și va fi combinat armonios cu umplutura de ouă și ceapă. Umplerea este foarte simplă. Fierbeți ouăle, tăiați-le cubulețe, adăugați ceapă verde. Plăcinta se va topi în gură.

Cel mai simplu aluat pentru plăcinte prăjite pe apă

Aluatul de apă fiartă este o opțiune economică și rapidă. Dacă nu aveți iaurt sau smântână la îndemână și doriți cu adevărat plăcinte, opțiunea pentru apă nu va fi mai rea. Un astfel de aluat va fi fraged și pufos..

Se încălzește jumătate de litru de apă fiartă la temperatura camerei. Adăugați drojdie uscată, zahăr, sare după gust. Se amestecă totul bine, se adaugă ulei și 5 linguri. făină cernută.

Este important să frământați aluatul nu într-o stare abruptă. Ar trebui să rămână lipicios în această rețetă..

Lăsați aluatul finit acoperit cu un prosop, lăsați-l să stea 40 de minute. Când aluatul apare, puteți sculpta plăcinte adăugând umplutura pre-pregătită, prăjiți-le în ulei de floarea soarelui.

Aluatul delicios și alb ca zăpada pentru plăcinte poate fi făcut fără eforturi mari cu propriile mâini sau folosind echipamente pentru plăcinte. Costul lor principal este mic și pot hrăni întreaga familie. Aluatul se poate face pe bază de drojdie, chefir, lapte și chiar apă. Cunoscând secretele gătitului, aluatul poate fi făcut pufos, aerisit și foarte gustos..

Plăcinte prăjite pas cu pas cu o fotografie

Se dizolvă drojdia în apă caldă, se adaugă zahăr și sare Se dizolvă drojdia în apă caldă, se adaugă zahăr și sare Apoi se toarnă 5 linguri de făină în apă și se amestecă bine Apoi se toarnă 5 linguri de făină în apă și se amestecă bine Acoperiți amestecul bătut timp de 20 de minute și puneți-l într-un loc cald. După trecerea timpului, ar trebui să apară o spumă luxuriantă. Acoperiți amestecul bătut timp de 20 de minute și puneți-l într-un loc cald. După ce a trecut timpul, ar trebui să apară o spumă luxuriantă. Adăugați cantitatea necesară de făină, puțină sare și ulei vegetal. Framanta aluatul Adăugați cantitatea necesară de făină, puțină sare și ulei vegetal. Framanta aluatul Aluatul trebuie așezat într-un loc cald sau acoperit. Ar trebui să crească de 2-3 ori Aluatul trebuie așezat într-un loc cald sau acoperit. Ar trebui să crească de 2-3 ori După 40 de minute de coacere la cuptor, plăcintele sunt gata După 40 de minute de coacere la cuptor, plăcintele sunt gata

Plăcinte cu carne prăjită (video)