Întocmim un proiect de bucătărie de 9 mp cu frigider: caracteristici și nuanțe

O bucătărie mică nu este întotdeauna un lucru rău: este mai ușor să te menții curat. Cel mai important lucru este să-l echipați corect. O bucătărie mică nu este întotdeauna un lucru rău: este mai ușor să te menții curat. Cel mai important lucru este să o echipați corect. O bucătărie de nouă metri nu este cea mai proastă opțiune, iar dacă familia este mică, poate chiar cea mai bună. Există mai multe principii pentru crearea unui proiect care vă va ajuta să nu uitați de niciuna dintre dorințele dvs. și să planificați corect spațiul..

Bucătărie 9 mp: cum să extindeți un astfel de spațiu

Chiar dacă aceste contoare sunt suficiente pentru a face vizual spațiul mai larg, puteți folosi câteva metode destul de simple..

Cu cât suprafețele sunt mai oglinzite în bucătărie, cu atât camera este mai spațioasă. Cu cât suprafețele sunt mai oglinzite în bucătărie, cu atât camera este mai spațioasă.

Extinderea vizuală a spațiului:

 • Puteți combina un balcon cu o bucătărie;
 • Scoateți ușa din față;
 • Realizați deschideri arcuite fără uși;
 • Alegeți fie un tip de linie dreaptă, fie un set de tipuri în formă de L, dar un tip de caractere cu litera P nu va funcționa în niciun fel.

Și mai merită să ne gândim la câteva sfaturi de proiectare. Pe cât posibil, alegeți aparate încorporate confortabile. Există nișe în căștile moderne care sunt concepute tocmai pentru asta..

Este bine dacă frigiderul este plasat în afara bucătăriei, dar în acest caz, aspectul este luat în considerare cu un frigider. Frigiderul poate sta în dreapta sau în stânga intrării, vizavi de fereastră. Și în spatele ei este un colț. Dacă setul de colț este împărțit în două părți, atunci puteți pune un frigider chiar în fața colțului..

Sfaturi pentru amenajarea unei mici bucătării (video)

Zona de luat masa în bucătărie de 9 metri pătrați

Aranjamentul trebuie să fie astfel încât să fie la fel de confortabil să gătești și să iei masa. Prin urmare, setul cu cască și zona de luat masa ar trebui să fie paralele între ele, aceasta este o versiune clasică.

Jaluzelele sunt cele mai potrivite ca perdele pentru bucătărie: oferă cea mai bună iluminare a camerei. Jaluzelele sunt cele mai potrivite ca perdele pentru bucătărie: oferă cea mai bună iluminare a camerei.

Puteți lua în considerare următorul proiect:

 1. Avem o bucătărie de 9 metri pătrați, un colț în formă de L, cu o îndoire la fereastră, un frigider aproape la intrare.
 2. Lăsați peretele opus liber, va exista doar o zonă de alimentare. Aceasta este o masă dreptunghiulară, eventual o masă transformatoare, și trei scaune cu spătar.
 3. Deasupra zonei de luat masa, puteți face spoturi, o pictură tematică sau un raft îngust pentru vesela decorativă..

Acesta este cel mai frecvent proiect. Dar de multe ori masa este așezată lângă fereastră, dacă peretele opus căștilor este ocupat cu ceva..

Lângă fereastră, puteți, de exemplu, să puneți o canapea de colț, iar lângă ea o mică masă rotundă. Dar pentru această opțiune, aveți nevoie de o pereche suplimentară de scaune sau scaune..

Mobilier de bucatarie 9 mp: care sa alegi

Opțiunea evidentă este ușoară. Mobilierul închis la culoare este un proiect de bucătărie spațioasă sau bucătărie studio. Tonurile calde de bej sunt cea mai des întâlnită alegere..

Într-o bucătărie mică, puteți alege un set de culori strălucitoare: contrastul cu tapetul ușor va arăta neobișnuit și elegant Într-o bucătărie mică, puteți alege un set de culori strălucitoare: contrastul cu tapetul ușor va arăta neobișnuit și elegant

Dar un astfel de proiect este, de asemenea, posibil: pereți de măslin pal, un set de bucătărie cu aceeași nuanță și o masă și scaune din grafit. Aceasta este o decizie destul de îndrăzneață, dar datorită intensității culorilor, camera arată strălucitoare și armonioasă..

Nu trebuie să luați multe mobilier. Adesea, cumpărătorii se îndrăgostesc de o cască care nu are nimic. Este încăpător, există multe secțiuni interesante, este modern, dar … este și voluminos. Și aveți nevoie de mai mult de la tocurile pătratelor, astfel încât un astfel de modul să arate organic în interior.

Renovarea bucătăriei 9 metri pătrați: sfaturi de specialitate

Dacă analizați sfaturile pe care designerii le oferă cu privire la reparațiile într-o bucătărie de 9 mp, este ușor să identificați mai multe scheme universale sau întâlnite frecvent.

Există un alt mod dovedit de mărire a bucătăriei - lipirea tapetului cu linii orizontale. Există un alt mod dovedit de a mări bucătăria – lipirea tapetului cu linii orizontale.

Planul de reparații:

 • Contrastul culorilor, de exemplu, podelele mai calde și mobilierul deschis la culoare, pot crește camera;
 • În partea de jos a pereților, puteți așeza piatră decorativă – lângă ușă, în colțuri, lângă rama ferestrei;
 • Un tavan suspendat pe mai multe niveluri va decora, de asemenea, camera;
 • Utilizați atât iluminatul local, cât și cel general, acest lucru face bucătăria atât mai confortabilă, cât și mai spațioasă;
 • Pentru a crea contrast, ușa din față ar trebui cumva să iasă în evidență dacă ați lăsat-o;
 • Sectorul de lucru trebuie amplasat separat, într-un singur rând – aragaz, chiuvetă, blat;
 • Dulapurile de perete vor fi amplasate deasupra zonei de lucru;
 • Pe partea opusă se află sectorul mesei;
 • Ei bine, dacă ați achiziționat o masă transformatoare, aceasta este o alegere practică, în timpul săptămânii nu este necesară o masă mare, iar în zilele de sărbătoare veți transforma o măsuță „cu o singură mișcare a mâinii” în cel mai bun câmp pentru o sărbătoare;
 • Dacă există posibilitatea de a face mobilier la comandă, faceți acest lucru, atunci proiectul va ține cont de acei metri pătrați, iar amenajarea mobilierului va fi optimă.

Și puteți lua în considerare aranjamentul bucătăriei pe unul dintre exemple, o bucătărie în stilul popular și foarte confortabil de „îmbrăcăminte rafinată” shabby chic.

Amenajare bucătărie: 9 m în stil shabby chic

Acest stil este atât de plăcut, atât de interesant încât poți obține nu doar o zonă de bucătărie, poți obține o adevărată bucătărie-living de 9 mp.

Stilul shabby chic se caracterizează prin culori deschise: prin urmare, acest stil de design este perfect pentru o bucătărie mică Stilul shabby chic se caracterizează prin culori deschise: prin urmare, acest stil de design este perfect pentru o bucătărie mică

Momente care definesc stilul într-o bucătărie shabby chic:

 1. Tencuială deliberat ușor crăpată pe tavan și aceeași vopsea pe pereți;
 2. Parchet vechi sau clasic ușor purtat pe podea;
 3. Pe șorț pot exista plăci ușor crăpate;
 4. Tapet foarte delicat, tonuri restrânse, dar puteți, de asemenea, tapet „floare” sau tapet cu ornamente florale.

Ce altceva poți face pentru o cameră de 9 mp? de exemplu, decorați tavanul cu turnare din stuc, puneți un laminat rezistent la umiditate. Setul cu cască poate fi albastru pal, aceasta este o culoare acceptabilă în acest stil. Șorțul poate fi realizat dintr-un material care imită zidăria albă – de exemplu, plăci ceramice.

Masa de luat masa este din lemn, cu sculpturi. Iar cea mai bună opțiune este o masă din lemn netratat..

Stil shabby chic în interiorul bucătăriei (video)

Principalul lucru este că spațiul dvs. din bucătărie este confortabil și funcțional. Modernitatea sa, plăcută modei nu sunt atât de importante. Extindeți vizual camera în culori, alegeți mobilier frumos și spațios, creați un singur stil interior.

Aveți o renovare frumoasă!

Proiect proiect bucătărie 9 mp cu frigider (foto)