Gătit rapid clătite din piept de pui: secretele meșteșugului

 • Clătitele din piept de pui sunt un fel de mâncare foarte satisfăcător pe care toată lumea îl va iubi. Clătitele din piept de pui sunt un fel de mâncare foarte satisfăcător, pe care cu siguranță le va plăcea tuturor Timp de gătit: 20-30 minute;
 • Porții: 15-16;
 • Kcal: 130-132;
 • Proteine ​​/ Grăsimi / Glucide: 16,7-16,9 g / 4,2-4,4 g / 6,6-6,8 g.

Clătitele sunt un fel de mâncare obișnuit în fâșia noastră. Poate veni în diferite soiuri și poate fi preparat cu alimente complet diferite. Probabil că nu există o singură familie în care gospodăria să nu-i placă clătitele gustoase, parfumate și pufoase făcute din făină de grâu și lapte, din dovlecei, varză, din pește de mare și de râu și chiar din carne tocată sau carne de pasăre..

Clatite din piept de pui

De obicei, clătitele sunt făcute din făină sau legume, dar clătitele din pui tocate vor fi mult mai satisfăcătoare..

În plus, felurile de mâncare din piept de pui sunt destul de utile și au o gamă largă de aplicații:

 1. Potrivit pentru hrana pentru copii;
 2. Pentru nutriție dietetică și nutriție pentru cei care doresc să construiască masa musculară, mai ales dacă clătitele sunt aburite.

Clătitele de pui tocate sunt perfecte nu numai pentru adulți, ci și pentru copii Clătitele de pui tocate sunt perfecte nu numai pentru adulți, ci și pentru copii

Clătitele din piept de pui nu sunt doar gustoase și satisfăcătoare, ci se disting și prin tandrețea lor specială de gust și suculența cărnii..

Dintre toate clătitele din carne, copiilor le plac în mod deosebit, datorită faptului că carnea nu este la fel de uscată ca și ea..

În plus, acest fel de mâncare poate fi nu numai micul dejun sau cina, ci poate fi luat cu dvs. pentru a lucra ca gustare sau chiar la un picnic în natură. Clătitele de pui vor fi un bun tratament pentru întreaga familie după distracția în aer liber. După cum sugerează și numele, ingredientul principal înainte de clătită este puiul. Așadar, să ne uităm la lista ingredientelor de care avem nevoie pentru a găti clătite de pui..

Ingrediente

 1. File de pui – 450 gr.
 2. Ouă de pui – 2-3 buc.
 3. Lapte – 100-150 ml. Laptele, dacă este necesar sau dorit, poate fi înlocuit – 2-3 linguri. l.
 4. Făină de grâu – 4-5 linguri. l.
 5. Sarat la gust.
 6. Ardei după gust.
 7. Condimente după gust.
 8. Ulei de floarea soarelui sau de măsline.

Condimentele și uleiurile pot fi complet diferite, totul variază în funcție de propriile dorințe. În plus, unele rețete implică înlocuirea făinii de grâu cu amidon de cartofi în aceeași cantitate..

Prepararea clătitelor din piept de pui cu maioneză

Una dintre rețetele rapide și ușoare este o rețetă de clătite maioneză pas cu pas.

Pentru a pregăti clătite aveți nevoie de:

 1. Pregătiți și spălați unul sau mai mulți piept de pui mici.
 2. Tăiați puiul în cuburi mici sau treceți prin cuțitele blenderului pentru a tăia pieptul până se omogenizează.
 3. Adăugați ouă în masa rezultată, amestecați totul bine.
 4. Adăugați făină în porții mici la amestecul de ouă și pui sau adăugați amidon în același mod, în funcție de dorințele dumneavoastră.
 5. Sare, piper, amestecați condimentele dorite sau ierburile proaspete în aluat și amestecați totul din nou până se omogenizează. Este de dorit ca aluatul să semene cu densitatea sa de smântână cu 30% grăsime sau mai mult.
 6. Puneți tigaia pe foc, turnați ulei pe ea, lăsați tigaia să se încălzească.
 7. Întindem porții mici de aluat de pui într-o tigaie preîncălzită, formăm clătite.
 8. Se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc.

Înainte de servire, cel mai bine este să vă răcoriți puțin și să serviți cu smântână sau orice sos care este combinat cu mâncăruri de pui: sos cremos, tartru etc. Pot fi absolut orice verdeață pentru a decora felul de mâncare. În plus, orice legume pot fi o garnitură pentru clătitele de pui, de exemplu, fasolea verde sau broccoli..

Clatite din piept de pui cu toppinguri

Clătitele din piept de pui sunt deja un fel de mâncare destul de gustoasă în sine, dar dacă doriți, îl puteți face și mai plăcut și mai bun pentru intern..

Dacă adăugați topping de brânză la clătitele de pui, atunci acestea vor deveni mai fragede și aromate. Dacă adăugați topping de brânză la clătitele de pui, atunci acestea vor deveni mai fragede și aromate.

Ca topping suplimentar pentru clătitele de pui, puteți utiliza:

 1. Brânză. Clătitele din piept de pui cu brânză capătă un gust cremos mai bogat și, datorită împrăștierii brânzeturilor în interior, devin mai suculente.
 2. Varză. Printre un mare număr de iubitori de clătite, opțiunile de varză tocate și-au găsit o mare dragoste și respect datorită gustului bogat, precum și datorită faptului că astfel de clătite 2-în-1 pot fi satisfăcute mai repede.
 3. Topping de dovlecei. Din dovlecei puteți face o masă omogenă sub formă de terci, sau tăiați leguma în cuburi mici și amestecați cu aluatul din piept de pui.

De asemenea, puteți folosi toppinguri de carne. În acest caz, cel mai bine este să folosiți o varietate de carne tocată. Poate fi carne de porc tocată mărunt sau carne de vită măcinată.

Clătite delicioase din piept de pui (video)

Astfel de toppinguri nu numai că diversifică gustul clătitelor de pui și vor mulțumi chiar și cele mai pretențioase gospodării, dar vor ajuta cu ușurință și la satisfacerea întregii familii..

Clatite din piept de pui: reteta (foto)

Mai întâi trebuie să pregătiți toate produsele necesare. Mai întâi trebuie să pregătiți toate produsele necesare. Tăiați mărunt carnea pregătită și curățată în cuburi mici Tăiați mărunt carnea pregătită și curățată în cuburi mici Pune pieptul de pui tocat într-un recipient Pune pieptul de pui tocat într-un recipient Adăugați două ouă și puțină maioneză Adăugați două ouă și puțină maioneză Se amestecă totul bine Se amestecă totul bine Preîncălziți o tigaie cu ulei de floarea soarelui și așezați ușor clătitele la suprafață Preîncălziți o tigaie cu ulei de floarea soarelui și așezați ușor clătitele la suprafață Asigurați-vă că prăjiți clătitele pe ambele părți până când sunt fierte complet. Poftă bună! Asigurați-vă că prăjiți clătitele pe ambele părți până când sunt fierte complet. poftă bună!