Gătirea clătitelor de cartofi cu brânză: 4 secrete

Clătitele de cartofi cu brânză sunt un fel de mâncare grozav care cu siguranță va plăcea tuturor Clătitele de cartofi cu brânză sunt un fel de mâncare grozav care cu siguranță va plăcea tuturor

 • Timp de gătit: 30 minute;
 • Porții: 4;
 • Kcal: 179;
 • Proteine ​​/ Grăsimi / Glucide: 5,4 g / 11,5 g / 14 g.

Nu mulți oameni știu că prima mențiune a clătitelor de cartof datează din 1830, în notele unui specialist culinar lituanian. Și este demn de respect. La urma urmei, a reușit să vină cu un fel de mâncare foarte practic în toate sensurile. Produsele folosite se găsesc întotdeauna în orice casă, prepararea nu necesită mult timp, simplitatea preparatului și, desigur, un gust de neuitat. Bineînțeles, primele rețete au fost cele mai simple, dar pe parcursul existenței lor au fost completate și îmbunătățite constant. Așa a apărut o invenție culinară – clătite de cartofi cu brânză, care este foarte populară..

Clatite de cartofi cu branza: beneficii

Este doar – s-ar părea, doar câteva cuvinte. Dar cât de exact se încadrează în definiția acestui fel de mâncare. Și simplitatea se exprimă nu numai în ingredientele selectate, ci și în ceea ce privește prepararea. Pentru a obține clătite de cartofi de înaltă calitate și gustoase cu brânză, nu trebuie să fii un geniu culinar, un începător poate face față cu ușurință acestei sarcini. Principalul lucru este să urmați în mod clar instrucțiunile și veți fi surprins de rezultat..

O regulă importantă. Pentru a aprecia gustul și aroma clătitelor, serviți-le întotdeauna fierbinți. După ce se răcoresc, pierd aceste calități..

Serviți clătite fierbinți de cartofi cu brânză imediat după ce le-ați prăjit într-o tigaie. Serviți clătite fierbinți de cartofi cu brânză imediat după ce le-ați prăjit într-o tigaie.

Clătitele cu cartofi au o altă calitate excelentă. Pot acționa atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare independent..

Piure de cartofi pentru clătite cu brânză

Spre deosebire de clătitele de cartofi crude, ați ghicit-o, ingredientul principal aici este piureul de cartofi. Și acest lucru are avantajele sale, poate că nu va trebui să gătiți cartofii separat, pot fi rămași de la prânz sau cină și va fi mai ușor să-i gătiți. Dar cel mai interesant lucru este că clătitele piure diferă ușor nu numai prin consistență, ci și prin gust..

Fierbeți cartofii pentru clătite, de preferință într-o coajă. Deoarece în acest caz, în timpul gătitului, se va păstra mai mult amidon. Aluatul va fi mai plastic și va fi mai convenabil să lucrați cu el..

Apropo de condimente și de ceea ce se poate adăuga aluatului, există o mulțime de opțiuni. Puteți adăuga aproape orice găsiți în bucătărie. Și acesta este orice fel de brânză tare, usturoi proaspăt și ienibahar, ceapă prăjită până se rumenesc, puteți amesteca aluatul cu șuncă tocată etc. Fiecare ingredient își va adăuga propriile note unice. Și fiecare are deja sau își cântă propriile preferințe în acest scor..

Ingrediente

Această rețetă este baza pentru prepararea delicioaselor clătite de cartofi cu brânză. Îl puteți adăuga oricând pe placul dvs. și vă puteți îmbunătăți.

Pentru gătit veți avea nevoie de:

 1. Cartofi – 10 buc .;
 2. Brânză – 100 gr .;
 3. Usturoi – 3 cuișoare;
 4. Ou de pui – 2 buc .;
 5. Șuncă – 100 gr .;
 6. Făină de grâu – 5 linguri. linguri;
 7. Ulei vegetal – 200 gr .;
 8. Sarat la gust.

Clatite de cartofi cu branza: reteta si instructiuni pas cu pas

Pentru a obține clătite de înaltă calitate, parfumate și bineînțeles delicioase, încercați să urmați aceste instrucțiuni exact.

Pentru clătitele de cartofi, brânza trebuie rasă pe o răzătoare grosieră Pentru clătitele de cartofi, brânza trebuie rasă pe o răzătoare grosieră

Și anume:

 1. Se rade brânza.
 2. Tocam sunca cat mai mica pentru a se amesteca mai bine cu aluatul..
 3. Cartofii curățați și spălați, cum ar fi brânza, radeți pe o răzătoare grosieră, de asemenea, pentru a scăpa de excesul de umiditate, îl puteți stoarce sau usca puțin pe prosoape de hârtie.
 4. În orice recipient adecvat, combinați brânza, șunca și cartofii, adăugați ouă și amestecați totul bine.
 5. Adăugați usturoiul, făina și sarea la masa rezultată. Și amestecă totul din nou bine.
 6. Acum, într-o tigaie bine încălzită cu unt, puneți porții mici de aluat și formați clătitele. Se prajesc clatitele pe o parte timp de 3-5 minute, pana se rumenesc. Apoi, folosind o spatulă de lemn, întoarceți-le și prăjiți-le pe cealaltă parte, tot până se rumenesc.
 7. Nu uitați să adăugați puțin ulei în tigaie înainte de a prăji următorul lot de clătite..

Gata, clătitele de cartofi cu brânză sunt gata. Acum pot fi servite. Și dacă urmează să vă bucurați de gustul lor minunat ca fel de mâncare independent, atunci vă va fi util să știți că clătitele de cartofi și brânză se potrivesc bine cu smântână sau iaurt natural..

Apropo, atunci când prăjiți clătite, puteți adăuga puțin unt. Astfel, dobândesc un gust mai bogat și mai luminos..

Simțiți-vă liber să experimentați. Încercați să adăugați ceva propriu, să faceți modificări și în curând veți găsi pentru dvs. cea mai bună rețetă pentru clătite de cartofi cu brânză.

Clatite consistente cu cartofi cu branza (video)

În orice moment, oamenii se străduiesc să obțină trei componente importante – rapid, eficient și ieftin. Și dacă vă gândiți la asta, devine clar că clătitele de cartofi sunt un exemplu rar care îndeplinește aceste trei reguli. Dar, desigur, nu aceste calități au ajutat la obținerea recunoașterii multor oameni, ci gustul unic și puțin probabil.

Rețetă pas cu pas: clătite de cartofi cu brânză (foto)

Trebuie să fierbeți cartofii în prealabil și să-i frământați bine Trebuie să fierbeți cartofii în prealabil și să-i frământați bine Apoi, frecați brânza tare pe o răzătoare grosieră Apoi, frecați brânza tare pe o răzătoare grosieră Se amestecă toate ingredientele adăugând un ou Se amestecă toate ingredientele adăugând un ou Pentru a adăuga un gust special clătitelor, puteți adăuga puțină ceapă verde, care trebuie tocată mărunt Pentru a adăuga un gust special clătitelor, puteți adăuga puțină ceapă verde, care trebuie tocată mărunt Adăugați ceapa la masa finită și amestecați totul bine Adăugați ceapa la masa finită și amestecați totul bine Într-o tigaie bine încălzită cu ulei de floarea soarelui, așezați cu grijă pe rând clătitele. Trebuie să le prăjiți câteva minute pe fiecare parte. Într-o tigaie bine încălzită cu ulei de floarea soarelui, așezați cu grijă pe rând clătitele. Trebuie să le prăjiți câteva minute pe fiecare parte. Serviți clătite de cartofi cu brânză fierbinte. Poftă bună! Serviți clătite de cartofi cu brânză fierbinte. poftă bună!