Dulapuri de bucătărie convenabile: cum să alegeți și unde să plasați

Capacul superior al dulapurilor de nivel inferior formează o suprafață de lucru Capacul superior al dulapurilor de nivel inferior formează o suprafață de lucru. Dulapurile de bucătărie cu rafturi și sertare sunt prezente atât în ​​bucătăriile de clasă economică, cât și în spațiile de elită, care nu sunt inferioare suprafeței față de încăperile spațioase. Amenajarea dulapurilor cu sertare și rafturi este standard. Se obișnuiește să le așezați lângă un perete gol, nu împărțit de o fereastră, acoperind cu un blat de masă, iar deasupra lor, la o distanță de un metru și jumătate, atârnați nivelul superior al dulapurilor modulare.

Dulapuri de bucătărie clasa economică: amplasare optimă

Dulapurile și rafturile independente și montate pe perete joacă un rol important în depozitarea diferitelor ustensile de bucătărie și a produselor alimentare neperisabile. Dulapurile elegante ieftine, rafturile înguste și bucătăriile mici tind să meargă bine împreună. Adesea lămpile sunt introduse în dulapuri pentru iluminat decorativ și funcțional..

Aspectul obișnuit al mobilierului pentru bucătărie este:

 • Aranjament modular, în care partea superioară a dulapurilor este o masă de tăiere și un suport pentru fixarea chiuvetei
 • Aranjarea dulapurilor pe două niveluri pentru a plasa vase ușoare în dulapurile etajului superior și obiecte rare folosite pe dulapuri..

Ergonomia dulapului este determinată de numărul de secțiuni de depozitare pentru o anumită zonă a bucătăriei Ergonomia dulapului este determinată de numărul de secțiuni de depozitare pentru o anumită zonă a bucătăriei

Dulapurile nu trebuie să blocheze intrarea în bucătărie; pentru aceasta, se realizează o margine verticală laterală teșită la cel mai extrem dulap. Designul dulapurilor este standard, dulapul este închis cu uși articulate sau glisante.

Dulapul din bucătărie poate fi o piesă de mobilier separată sau o parte a unui set de bucătărie. Dulapul din bucătărie poate fi o piesă de mobilier separată sau o parte a unui set de bucătărie.

De obicei, dulapurile și dulapurile sunt construite în unul din cele două moduri:

 • Liniar, unde dulapurile elegante se succed, adiacente îndeaproape;
 • Colț, care folosește și un perete scurt adiacent unuia lung. O secțiune scurtă și îngustă a peretelui este de obicei adiacentă ușii bucătăriei, iar chiuveta este situată în colțul pereților convergenți..

Schema în formă de U nu este de obicei utilizată, deoarece acest lucru necesită o bucătărie impresionantă, iar capacitatea dulapurilor este în mod clar excesivă pentru depozitarea tuturor alimentelor și a ustensilelor de bucătărie. Dulapurile cu sertare și rafturile individuale sunt poziționate pentru a lăsa suficient spațiu pentru a vă deplasa și a ieși din bucătărie. În locul dulapurilor, rafturile sau mezaninurile pot fi montate pe unul dintre pereți, sub care poate fi așezată o masă sau o măsuță de cafea..

Fabricarea materialelor

Dulapurile ieftine și elegante și rafturile de perete de clasă economică sunt fabricate din materiale ieftine, cum ar fi PAL sau placaj vopsit. Din exterior, dulapurile de perete sunt finisate cu plastic sau hârtie cu un model care imită culoarea și textura lemnului scump. Este recomandabil ca masa și scaunele să fie în același stil cu dulapurile.

În astfel de dulapuri, se folosesc de obicei fitinguri ieftine, care dezactivează rapid punctele slabe ale pieselor în mișcare - balamalele ușii superioare și inferioare și punctele de fixare pentru mânere și mânere. În astfel de dulapuri, se folosesc de obicei fitinguri ieftine, care dezactivează rapid punctele slabe ale pieselor în mișcare – balamalele superioare și inferioare ale ușilor și punctele de fixare pentru mânere și mânere.

Caracteristicile modelului

Cea mai ergonomică este aranjamentul pe colț al chiuvetei de bucătărie de clasă economică, care se bazează pe un dulap spațios. Ușa teșită a dulapului servește ca o tranziție naturală de la un rând de dulapuri la altul. Un dulap atât de spațios, pe de o parte, ascunde alimentarea cu canalizare la orificiul de chiuvetă și, pe de altă parte, servește ca depozit pentru diverse ustensile de bucătărie; pot fi făcute și rafturi acolo..

Suprafața superioară a dulapurilor de bază este utilizată ca masă de tăiere Suprafața superioară a dulapurilor de bază este utilizată ca masă de tăiere

Alternativ, o masă extensibilă poate fi montată în dulapuri. În acest caz, suprafața orizontală se extinde ca o lamă de cuțit pliabilă și este fixată cu suporturi speciale.

Experiența arată că pentru a găzdui tot ceea ce este necesar pentru o bucătărie într-un apartament pentru 3-5 persoane, 4 cutii de podea și 4-5 agățătoare sunt suficiente. Acest lucru se datorează faptului că astăzi oamenii preferă să nu gătească mâncăruri complexe acasă, ci să cumpere gata făcute în magazinele alimentare din apropiere..

În ciuda costului bugetar al setului cu cască (în limita a 20 de mii de ruble), mobilierul de bucătărie clasa economică este realizat conform proiectelor de proiectare care se pot potrivi foarte bine în bucătăria dvs. Este important să găsiți un aranjament bun al tuturor obiectelor, să introduceți organic masa și scaunele în compoziție.

Dulap ergonomic pentru lucruri mici (video)

Ce dulapuri sunt necesare în bucătărie: o privire de ansamblu asupra cerințelor și caracteristicilor

Pentru a asigura funcționalitatea normală a bucătăriei, dulapurile din bucătărie, precum și orice echipament și mobilier, trebuie să îndeplinească anumite cerințe în ceea ce privește rezistența, ergonomia și designul..

Dulapurile de bucătărie ar trebui să fie:

 • Spaţios;
 • Cât de compact posibil;
 • Bătut ferm și fixat împreună;
 • Realizat în același stil și schemă de culori.

În interiorul dulapurilor, de regulă, există rafturi înguste într-un singur nivel. Astfel, suprafața utilă a cabinetului este dublată. O înălțime de 40 de centimetri este suficientă pentru a găzdui oale, storcătoare de fructe, producători de înghețată sau rezervoare voluminoase pentru cereale, paste și ulei vegetal.

Chiar și cel mai mic dulap poate fi suficient de mare Chiar și cel mai mic dulap poate fi suficient de mare

După instalare, dulapurile sunt atrase una de cealaltă și fixate cu legături prin găurile forate din pereții alăturați.

Trebuie să alegeți cu atenție înălțimea suspensiei dulapurilor de perete din clasa economică și propria înălțime, astfel încât să fiți suficient de înalt pentru a accesa toate rafturile..

Dulap sub fereastră în bucătărie

De obicei, spațiul din fața ferestrei nu este utilizat în niciun fel (astfel încât să puteți merge întotdeauna la fereastră și să-l deschideți), sau o chiuvetă îngustă este plasată în fața ferestrei pentru a utiliza lumina naturală atunci când spălați vasele și prelucrați alimente. În acest caz, dulapul trebuie așezat nu în fața ferestrei, ci sub aceasta..

În unele case vechi, sub fereastra din bucătărie se află un „frigider Hrușciov”. Mulți, fără a abandona această idee, dimpotrivă, cu o revizie majoră a bucătăriei, se dezvoltă doar În unele case vechi, sub fereastra din bucătărie se află un „frigider Hrușciov”. Mulți, fără a abandona această idee, dimpotrivă, cu o revizie majoră a bucătăriei, se dezvoltă doar

Puteți selecta mai multe straturi de cărămizi sau puteți scoate un panou de beton la o adâncime de jumătate de metru, puteți face un cadru de lemn astfel încât să iasă în cameră, să faceți rafturi înguste în interior și să atârnați ușile. Ca rezultat, în interior veți obține un “frigider Hrușciov” confortabil și încăpător de clasă economică, temperatura în care în sezonul rece nu poate fi mai mare de + 10 ° С. Poate păstra legumele sub o fereastră rece..

După o astfel de lucrare, proprietățile portante ale peretelui nu vor fi afectate. Mulți oameni aleg un perete complet, amenajând ferestrele franceze, dar astfel de reamenajări sunt deja convenite cu autoritățile competente..

Dulap sub fereastră sau cum să amenajați un „frigider Hrușciov” (video)

Lămpi pentru bucătărie sub dulapuri: este nevoie de ele

Când lucrați în bucătărie noaptea sau pe vreme nefavorabilă, este necesar să porniți iluminatul artificial. Cu toate acestea, figura umană și dulapurile de perete ascund lumina de sus și laterală dată de fereastră, astfel încât devine incomod să tăiați și să curățați peștele, carnea și legumele de pe blatul de sub dulapurile de perete. În aceste scopuri, lămpile elegante încorporate și montate la suprafață sunt clasificate în partea inferioară a dulapurilor suspendate..

Ei folosesc:

 • Lămpile cu incandescență sunt o opțiune rară datorită duratei lor scurte de viață, încălzirii ridicate și puterii reduse de lumină;
 • Lămpi fluorescente care produc o lumină albă uniformă de intensitate semnificativă;
 • Benzi LED și panouri elegante, ușor de ascuns cu inserții decorative speciale și închise din vedere. Sursele cu LED-uri asigură iluminarea pereților și suprafeței de lucru a mesei..

Pentru a instala iluminatul în dulapuri de perete elegante și sub ele, trebuie să înșurubați lămpi fluorescente elegante sau să le încorporați în materialul dulapului. Amplasarea lămpilor este arbitrară, numărul și puterea lor depind de mărimea bucătăriei și de plinătatea acesteia. Puteți echipa o masă cu astfel de lămpi..

Iluminare LED DIY în bucătărie (video)

Un detaliu foarte important al mobilierului de bucătărie este setul de dulapuri și rafturi. Dispozitivul bucătăriei implică depozitarea unui număr mare de articole, fiecare dintre acestea putând fi solicitat în orice moment. Fiecare dulap din bucătărie este fixat cu grijă de vecinul său și fixat de acesta cu cravate speciale. După aceea, de regulă, o masă comună este suprapusă deasupra și fixată rigid, care servește ca loc de tăiere a produselor și, de asemenea, posibil, ca masă de luat masa. Dulapurile și rafturile elegante din clasa economică sunt realizate din PAL, echipat cu uși cu sticlă mată, lipite la exterior cu hârtie cu o imagine a texturii lemnului scump. Pe astfel de dulapuri, trebuie adesea să schimbați armăturile. Lămpile de iluminare din spate vor rezolva problema lipsei de lumină solară și a luminii artificiale din colțurile bucătăriei. În multe bucătării, este de preferat să aranjați dulapurile într-o ordine de colț, așezând chiuveta chiar în colț. Dulapuri de bucătărie, masă și rafturi elegante – o parte integrantă a bucătăriei.

Dulapuri de bucătărie (foto)