Design de bucătărie cu fereastră: cum să te joci cu un element neobișnuit

O bucătărie cu fereastră este capabilă să primească mai multă lumină solară O bucătărie cu fereastră de golf este capabilă să primească mai multă lumină solară O bucătărie cu fereastră de golf arată întotdeauna interesantă. Acest aspect este promițător în ceea ce privește soluțiile originale. Cu toate acestea, aceasta este în același timp o cameră destul de complexă: este important să dezvolți corect un proiect pentru o astfel de bucătărie și să te gândești la toate până la cele mai mici detalii, altfel designul său se va dovedi haotic și împrăștiat. Este important să decideți cum să bateți geamul, ce mobilier să puneți în el și ce rol va juca. De aceasta depind proiectul și designul final al spațiilor. Și, de asemenea – o bucătărie cu fereastră de golf va arăta elegant sau nu.

Program educațional de arhitectură

Mai întâi trebuie să decideți ce este inclus în conceptul de fereastră. În general, poate fi în sufragerie și în bucătărie. Fereastra de golf este o parte proeminentă a clădirii, vitrată cu ferestre. Designul acestor case arată întotdeauna foarte elegant în exterior. În același timp, proiectarea camerelor cu fereastră este destul de dificilă tocmai datorită faptului că camera capătă o configurație complexă..

O fereastră de golf adaugă spațiu suplimentar bucătăriei, care poate fi utilizat funcțional O fereastră de golf adaugă spațiu suplimentar bucătăriei, care poate fi utilizat funcțional

Fereastra de golf poate avea diferite forme:

 • rotunjit;
 • multifacetic;
 • dreptunghiular;
 • triunghiular.

În funcție de acest lucru, se dezvoltă un proiect, întrucât aspectul unei bucătării cu fereastră depinde în întregime de ce formă are. Începând să faceți reparații, trebuie să vă imaginați clar care va fi designul final al camerei..

Pro și dezavantaje ale unei ferestre de golf

Designul bucătăriei cu astfel de caracteristici are avantajele și dezavantajele sale..

Avantajele fără îndoială ale ferestrei includ:

 • o fereastră de golf crește suprafața bucătăriei;
 • camera devine mai luminoasă datorită ferestrelor triple mari;
 • extinderea posibilităților de proiectare.

Important: o bucătărie cu fereastră de golf poate prelua chiar funcția unui living. Într-un apartament cu o cameră, o astfel de cameră va juca rolul unei camere de zi dacă în fereastră se face o zonă de luat masa cu canapele moi..

Este mai bine să proiectați o fereastră de golf după amenajarea unei zone de lucru Este mai bine să proiectați o fereastră de golf după amenajarea unei zone de lucru

Ferestrele cu goluri au și ele dezavantaje – nu este o coincidență faptul că un proiect de bucătărie cu fereastră cu golful este considerat o chestiune destul de complicată.. Acestea includ:

 • design complex;
 • configurația complexă a spațiului.

Cum se bate o fereastră

Când începeți o renovare, trebuie să vă gândiți la proiectul localului. Ideile despre ceea ce este cel mai bine de amplasat în fereastră sunt variate. Dacă se presupune că bucătăria va juca rolul unui living, atunci o zonă de relaxare și o zonă de relaxare sunt potrivite aici. Și, prin urmare, reparația implică alocarea acestei zone cu ajutorul materialelor de finisare. Dacă a doua cameră de zi nu este necesară, atunci fereastra din golf poate deveni un alt dormitor – aici puteți așeza un pat suplimentar.

Zona de lucru echipată în fereastră va fi cât mai confortabilă datorită configurației sale și a unei cantități mari de lumină naturală Zona de lucru echipată în fereastră va fi cât mai confortabilă datorită configurației sale și a unei cantități mari de lumină naturală O mică zonă de relaxare în fereastra de golf vă va face bucătăria mai misterioasă, confortabilă și estetică. O mică zonă de relaxare în fereastra de golf va face bucătăria dvs. mai misterioasă, confortabilă și estetică.

Multe idei implică un design neobișnuit de bucătărie, în care o zonă de lucru este plasată într-o fereastră. Acest lucru complică reparațiile și uneori necesită comunicări. Dar, în cele din urmă, designul bucătăriei se dovedește a fi foarte nestandard. Primul lucru de făcut este să vă schițați ideile și să faceți un proiect. După aceea, puteți începe reparațiile și aduce la viață designul dezvoltat..

Zonare

Proiectul implică alocarea zonelor. Interiorul oricărei bucătării cu fereastră implică alocarea a cel puțin două zone, unde o zonă cade pe spațiul ferestrei.

Se pot distinge următoarele zone din fereastra de golf:

 • zona de lucru;
 • zona de recreere – opțiune cameră de zi;
 • Zona de cină;
 • gradina de iarna;
 • cabinet.

O masă care se potrivește cu forma unei ferestre de golf - ideală pentru crearea unei zone de luat masa O masă de masă care se potrivește cu forma unei ferestre de golf – ideală pentru crearea unei zone de luat masa

În camera bucătăriei în sine, se face acea zonă care nu se află în fereastră. De exemplu, dacă proiectul implică amplasarea unei zone de luat masa într-o fereastră, atunci o zonă de lucru este situată în bucătărie. Dacă proiectul implică introducerea zonei de lucru în fereastra de golf, atunci spațiul din bucătărie este alocat mesei și dulapurilor. Ideile de zonare pot fi diferite – totul depinde de dorințele proprietarilor de case.

Zona de lucru

Dacă bucătăria este mică, atunci proiectul cu alocarea unei zone de lucru într-o vitrină este foarte bun. Acest design vă permite să profitați la maximum de întreaga zonă de bucătărie cu beneficii..

În fereastra de golf, puteți așeza o masă, o chiuvetă, un blat de bar, rafturi.

Important: Designul cu blat complică foarte mult reparația, deoarece pentru aceasta va trebui să efectuați comunicări. Prin urmare, este mai bine să combinați blatul cu pervazul ferestrei și să transformați acest loc într-un desktop. Apropo, acest lucru va economisi iluminarea..

Blaturile standard pentru ferestrele de golf nu vor funcționa, așa că va trebui să o faceți la comandă sau să o faceți singur. Dar un astfel de design va fi cu adevărat nestandard..

Va fi interesant să amplasați rafturi și module pe pereții de pe laturile ferestrei. Acest lucru va face uz de spațiul de pe perete în jurul său și va mări vizual fereastra în sine. Aceasta este o opțiune excelentă pentru ferestrele mici..

Zona de relaxare din fereastră poate fi combinată creativ cu zona de depozitare a ustensilelor Zona de relaxare din fereastră poate fi combinată creativ cu zona de depozitare a ustensilelor O măsuță mică pentru petreceri cu ceai se va potrivi în mod ideal într-o fereastră triunghiulară O măsuță mică pentru petreceri cu ceai se va potrivi în mod ideal într-o fereastră triunghiulară

Important: dacă o zonă de lucru este realizată într-o fereastră, atunci dacă o baterie de încălzire este plasată în ea, aceasta trebuie transferată pe un alt perete. De asemenea, acest lucru complică puțin reparația. În ferestrele ferestrelor, în mod ideal, ar trebui instalate ferestre din plastic, deoarece o mulțime de căldură scapă prin ferestrele mari.

Zona de cină

Una dintre cele mai populare soluții este un proiect în care o zonă de luat masa este situată într-o fereastră de golf. Acest lucru permite transferul funcției camerei de zi în bucătărie, găzduind oaspeții aici. În același timp, eliberează spațiul bucătăriei..

În acest caz, masa și scaunele sunt plasate în fereastra de golf. În loc de scaune, puteți folosi un colț de bucătărie sau canapele moi moi.

Important: Forma mesei este dictată de designul ferestrei. Dacă este rotundă în sine, atunci este de preferat să alegeți o masă ovală sau rotundă. Dacă fereastra de golf este unghiulară, atunci se va întâmpla cu o masă dreptunghiulară sau poligonală..

Zona de odihnă

Designul ferestrelor de golf poate imita setarea camerei de zi. Aici puteți așeza mobilier tapițat și puteți amenaja o zonă minunată de relaxare. La fel, puteți plasa câteva ferestre cu o măsuță de cafea în fereastra de golf..

O altă opțiune pentru o zonă de recreere este amenajarea unei grădini de iarnă în acest loc. În fereastra de golf, plantele mari din cădițe arată frumoase și organice. După ce te-ai gândit la designul grădinii de iarnă, poți crea o atmosferă complet neobișnuită în bucătărie.

Schema de culori atunci când decorați o fereastră trebuie să se potrivească cu paleta generală a bucătăriei Schema de culori atunci când decorați o fereastră trebuie să se potrivească cu paleta generală a bucătăriei

Dacă apartamentul este mic, atunci vitrina poate fi transformată într-un pat suplimentar. Aici puteți pune o canapea extensibilă mică. Astfel, se transformă într-un dormitor mic confortabil..

Iubitorii de lectură pot transforma o fereastră într-un studiu confortabil. Proiectarea în acest caz implică amplasarea de rafturi sau rafturi în ea, pe care pot fi așezate cărți și reviste. În acest caz, o canapea mică sau fotolii vor fi potrivite..

Soluții de interior

Nu utilizați culori închise în bucătăriile cu fereastră. În același timp, nuanțele prea deschise îl fac plictisitor. Prin urmare, atunci când începeți o renovare, ar trebui să acordați atenție culorilor luminoase și unei combinații de culori deschise și luminoase..

Important: O bucătărie cu fereastră trebuie să fie realizată în același stil. Este imposibil ca stilul clasic să predomine în fereastră, iar muzica country în camera principală. Un astfel de eclecticism va părea ridicol..

Este destul de dificil să selectați perdelele pentru ferestrele de golf. Opțiunile obișnuite nu vor arăta prea bine aici. De regulă, perdelele sunt cusute individual pentru un design specific de fereastră. Doar pentru o fereastră semicirculară este potrivită o singură perdea. Dar, în orice caz, indiferent de designul perdelelor, acestea ar trebui să fie ușoare și aerisite, translucide. Puteți abandona complet ideea de perdele dacă este importantă o vedere panoramică de la fereastră..

Cum să alegeți un design pentru o bucătărie cu fereastră (galerie video)

Este dificil să dezvolți un design de bucătărie cu fereastră, dar este interesant. Și apoi bucătăria în sine se dovedește a fi foarte confortabilă și practică. Cel mai important avantaj al acestor interioare este că aici puteți combina avantajele diferitelor spații din sat – bucătărie și dormitor, bucătărie din living, bucătărie și sufragerie.

Design bucătărie cu fereastră (fotografie interioară)