De ce sunt bune bucătăriile de colț: înțelegem caracteristicile

Bucătăria din colț nu va lăsa neutilizat niciun metru pătrat de suprafață utilă Bucătăria din colț nu va lăsa neutilizat niciun metru pătrat de suprafață utilă Bucătăriile mici nu își pot permite seturile de bucătărie cu o singură linie, dar există o alternativă decentă. Este de remarcat faptul că multe modele moderne sunt ușor de asamblat de unul singur, cu propriile mâini, fără a priva designul de ideea originală..

Proiect clasic de bucatarie pe colt

Există trei componente principale în aspectul unei bucătării de colț: două ramuri laterale și un segment central. Acest set este de obicei situat pe doi pereți ai bucătăriei, dar poate fi așezat și pe trei pereți. În primul rând, segmentul central își găsește locul și apoi ramurile sunt deja localizate.

Elementele laterale ale bucătăriei din colț pot fi de diferite dimensiuni și forme. Elementele laterale ale bucătăriei din colț pot fi de diferite dimensiuni și forme.

De asemenea, designul bucătăriei din colț include:

 • Secțiuni pentru aparate încorporate;
 • Șine de acoperiș;
 • Cornise articulate (iluminate din spate);
 • Contoare de bar;
 • Sistem de cutie falsă pentru comunicații.

Este posibil ca unele detalii să nu fie (la discreția proprietarului), dar dacă dorește să creeze elemente suplimentare pentru bucătărie, va exista un loc pentru ele. Bucătăriile din colț vin adesea cu un blat de bar. Aceasta este, de asemenea, o soluție rațională care vă permite să evitați voluminozitatea zonei de luat masa..

Șinele de acoperiș sunt o structură suplimentară pe care se pot fixa aparate de bucătărie cu utilizare frecventă. Designul șinelor de acoperiș este simplu, sunt mici, nu cântăresc spațiul și le puteți repara cu propriile mâini..

Dispozitiv de dulap de colț (video)

Confort în bucătăria din colț

Greșelile în instalarea structurii nu sunt neobișnuite, puteți asambla bucătăria fără ele, studiind cu atenție desenele instrucțiunilor și evitând greșelile tipice.

Cea mai de bază greșeală este apropierea de zone, care, dimpotrivă, ar trebui să fie echidistante una de cealaltă. Locul de preparare a alimentelor, locul de tăiere și preparare a alimentelor și locul de depozitare a alimentelor ar trebui separate între ele. Adică, obținem un astfel de „triunghi de lucru”, ale cărui vârfuri vor ocupa aceste zone..

Dacă acest principiu nu este respectat, o mulțime de lăutări inutile în bucătărie vor face ca procesul de gătit să fie incomod..

O altă greșeală este legată de blatul de bare. Fixându-l cu propriile mâini, proprietarii îl fac adesea literalmente un loc acceptabil. Sau, dimpotrivă, sunt conduși într-un colț întunecat. Nu ar trebui să fie la ușă, să nu fie prea aproape de fereastră și ar trebui să existe suficient spațiu pentru persoana care stă la bar, astfel încât să nu limiteze libertatea de acțiune a persoanei din spatele aragazului..

O galerie foto de modele de colțuri cu și fără bar va arăta exemple de design de bucătărie de colț.

O situație nu poate fi evitată dacă există nereguli pe pereți care sunt ignorate la instalarea bucătăriei. Cu propriile mâini sau cu forțele specialiștilor, dar neregulile trebuie eliminate, altfel partea estetică a problemei va fi un eșec.

Structurile de mobilier sunt dificil de instalat dacă bucătăria are pereți inegali Structurile de mobilier sunt dificil de instalat dacă bucătăria are pereți inegali Într-o bucătărie compactă de colț, este foarte posibil să plasați tot ce aveți nevoie Într-o bucătărie compactă de colț, este foarte posibil să plasați tot ce aveți nevoie La asamblarea și instalarea mobilierului, este important să respectați cu strictețe regula „triunghiului” La asamblarea și instalarea mobilierului, este important să respectați cu strictețe regula „triunghiului”

Bucătării pe colț pentru o bucătărie mică

Pentru o chicinetă mică, opțiunea cu un blat de bar este convenabilă, având în vedere că proiectul unei alte zone de luat masa nu este prevăzut.

Există o gamă de căști în astfel de bucătării miniaturale și alte caracteristici:

 • Cel mai adesea, este preferat proiectul aranjamentului în formă de L al bucătăriei, acesta este situat la pereții perpendiculari;
 • Bucătăriile de colț în formă de U capturează trei pereți, uneori este pur și simplu imposibil să faci acest lucru sau trebuie să sacrifici ceva (de exemplu, un ghișeu de bar);

Adesea, bucătăriile de colț într-un spațiu mic captează zona pervazului ferestrei, plasând acolo, de exemplu, o chiuvetă (chiuveta merge direct de la fereastră);

 • Principiul salvării imaginilor este că, indiferent de designul unei mici bucătării, numărul sertarelor și rafturilor superioare trebuie redus la minimum, iar acest lucru se poate face numai datorită spațiozității părții inferioare a setului cu cască;
 • Dacă o chicinetă pentru o bucătărie mică nu se poate lipsi de o parte superioară, trebuie să renunțați cel puțin la uși – deschiderea acestor rafturi înseamnă extinderea vizuală a spațiului;
 • Bucătăriile din colț cu un blat mic creează imaginea unei bucătării cu zonă de relaxare, mai ales dacă acest blat are niște accesorii atractive, nu voluminoase.

Setul de mobilier pentru o bucătărie mică de colț ar trebui să fie înalt Setul de mobilier pentru o bucătărie mică de colț ar trebui să fie înalt Forma raționalizată a dulapurilor modulului face confortabilă o bucătărie mică Forma raționalizată a dulapurilor modulului face confortabilă o bucătărie mică

Iar designul unei bucătării de colț de dimensiuni mici a fost în ultimul timp plăcut cu lucruri retro: designerii au decis să facă o curtsey către moda anilor 50-60, returnând mici sertare sau rafturi de bucătărie drăguțe. Cu ele, puteți refuza cu ușurință lungimea suplimentară a bucătăriei, scoateți dulapurile superioare. Da, și un astfel de element anulează desenele uneori de neînțeles, peste care vă puteți rupe capul în timpul asamblării..

Bucătărie mică din colț (video)

Bucătăriile din colț – nuanțați-le singur

Micile secrete te vor ajuta să organizezi spațiul, astfel încât o filmare destul de modestă să fie justificată abordare non-standard:

 • Iluminare suplimentară neinclusă în desene – face designul mai moale, atmosfera este confortabilă;
 • Și pe unul dintre pereți, eliberat de dulapul superior, puteți agăța o imagine sau un panou care prezintă ceva imens (desen cu iluzia extinderii spațiului), acest lucru va completa designul principal și, cu propriile mâini, veți realiza bucătăria puțin mai mare, deși vizual;
 • Spațiul de deasupra barei ar trebui să fie, de asemenea, prevăzut cu iluminare suplimentară;

Dispunerea unghiulară a mobilierului în bucătărie simplifică foarte mult procesul de gătit Dispunerea unghiulară a mobilierului în bucătărie simplifică foarte mult procesul de gătit

 • Cu propriile mâini, o bucătărie de colț veche, plictisitoare, poate fi transformată cu ajutorul decupajului – nu veți găsi un astfel de design la nimeni altcineva;
 • Bucătăria din colț are principalul avantaj – totul este aproape, ceea ce este foarte convenabil. De asemenea, arată compact, organizează spațiul și sunt ușor de întreținut..

Proiectare bucatarie pe colt (video)

Concluzie

Puteți asambla o bucătărie de colț cu propriile mâini, puteți alege o metodă bună de amenajare, să scăpați de detaliile inutile care aglomerează o cameră deja mică.

În aparență, astfel de bucătării nu sunt cu siguranță inferioare celor liniare, iar elementele transformabile pentru depozitarea ustensilelor fac setul mic ca aspect, dar foarte semnificativ la interior..

Exemple de bucătării pe colț (foto)