Cum se fac chifle frumoase: modalități de a modela aluatul

 • Fiecare gospodină poate face chifle frumoase fără prea mult efort. Fiecare gazdă poate face chifle frumoase fără prea mult efort. Timp de gătit: 2,5 ore;
 • Porții: 20;
 • Kcal: 237,6;
 • Proteine ​​/ Grăsimi / Glucide: 5 g / 3,20 g / 46 g.

Chiflele făcute cu aluat de drojdie sunt aerisite, moi și gustoase. Designul original le poate face ideale. Secretul succesului constă în lucrul precis și magistral cu aluatul..

Coacere frumoasă pas cu pas: forme originale pentru chifle

Gospodinele, care coac deseori chifle din aluatul de drojdie, știu că formele de copt pot fi foarte diferite: de la cele mai simple la cele mai complexe..

Există atât de multe rețete și cursuri de master pe produse de patiserie frumoase, încât vor fi suficiente cel puțin pentru fiecare zi a anului Există atât de multe rețete și cursuri de master pe produse de patiserie frumoase, încât vor fi suficiente cel puțin pentru fiecare zi a anului

Tipuri de chifle în formă:

 1. Scoică. Aluatul trebuie să fie întins sub formă de cârnați. Tăiați o margine în părți egale cu un cuțit. Cârnații se apleacă și formează o scoică frumoasă.
 2. Soare. Întindeți aluatul într-un cârnați plat. Faceți crestături îngrijite în jurul marginii cu un cuțit. Rulați cârnații în jur sub forma soarelui.
 3. Coadă. Împărțiți aluatul în trei părți egale, întindeți cârnații și răsuciți-i împreună. Coada de porc poate fi unsă cu gălbenuș și ulei – acest lucru va da crustei o nuanță frumoasă, aurie.
 4. Melci. Întindeți aluatul într-un dreptunghi. Presărați cu zahăr, scorțișoară și fructele alese. Răsuciți sub formă de sul. Tăiați sulul în bucăți egale.

Chiflele fierte pot fi numite cu mândrie o capodoperă culinară.

Ingrediente

Aluatul de unt este foarte ușor de preparat dacă urmați cu strictețe instrucțiunile pentru prepararea acestuia și nu experimentați cantitatea de ingrediente.

Ingrediente pentru aluat:

 1. Kefir – 400 gr .;
 2. Ou – 2 buc .;
 3. Drojdie uscată – 1,5 lingurițe;
 4. Unt – 100 gr .;
 5. Ulei vegetal – 2 linguri. l.;
 6. Sare – 0,5 lingurițe;
 7. Zahar – 4 linguri. l.
 8. Făină – 1 kg.

Aluatul de drojdie este preparat folosind metoda fără abur. Ce înseamnă să amesteci toate ingredientele simultan.

Pentru ca chiflele să devină aurii și roșii, înainte de a le coace la cuptor, trebuie să le ungi cu un amestec de ouă bătute cu zahăr și o lingură de lapte.

Înainte de coacere, chiflele ar trebui să stea în 15 minute. Apoi, trebuie să le trimiteți la cuptor, coaceți la 200 de grade până când se înmoaie.

Ce frumos să tai chifle: un zbor nesfârșit de imaginație

Pentru ca chiflele să devină frumoase și complicate, aveți nevoie de îndemânare, pe care fiecare gospodină o poate dobândi în timp..

Principalul material de lucru este aluatul, mijloacele improvizate – un cuțit și mâinile iscusite.

Datorită structurii sale, aluatul oferă multe oportunități pentru imaginație. Chifle se pot face sub formă de muguri roz deschiși și închiși, sub forma unei largi varietăți de flori, spiculete, bucle, melci, arcuri, scoici

Cum să faci plăcinte drăguțe: modalități rapide de modelare

Fiecare gospodină știe că și o plăcintă delicioasă poate fi foarte frumoasă, care va fi foarte apreciată de familie și prieteni. Principalul lucru din întreaga întreprindere este de a monitoriza turnarea aluatului de înaltă calitate, astfel încât să nu-și piardă forma în timpul coacerii..

Există multe modalități de a sculpta plăcinte frumoase. Fiecare gazdă poate contribui la această artă arătând imaginație Există multe modalități de a sculpta plăcinte frumoase. Fiecare gazdă poate contribui la această artă arătând imaginație

Posibile tipuri de plăcinte frumoase:

 1. Armonic. Întindeți aluatul într-un tort, puneți umplutura pe margine, tăiați restul în fâșii subțiri. Apoi, trebuie să înfășurați tortul și să ciupiți pe rând toate benzile de testare..
 2. Triunghi. Întindeți aluatul într-un pătrat. Faceți tăieturi pentru a forma un triunghi și înfășurați aluatul.
 3. Peștișor de aur. Aici vă puteți arăta imaginația, luând forma unei plăcinte obișnuite ca bază, atașându-i aripioare și o coadă, sculptate magistral din aluat.

Nu va fi dificil să sculptați chifle frumoase. Succesul va depinde de un aluat pregătit corespunzător. Nu ar trebui să se lipească de mâini și să se destrame. Există atât de multe forme și tipuri de aluat de tăiat pentru chifle, încât fiecare gospodină va găsi exact rețeta care îi va plăcea întregii familii.

Cum să faci chifle frumoase: o rețetă pas cu pas cu o fotografie

Cernem făina într-un recipient mare, adăugăm acolo zahăr vanilat, drojdie, sare și zahăr obișnuit. Se amestecă totul foarte bine Cernem făina într-un recipient mare, adăugăm acolo zahăr vanilat, drojdie, sare și zahăr obișnuit. Se amestecă totul foarte bine Se toarnă lapte și puțin ulei vegetal în aluat. Se amestecă amestecul rezultat timp de 5 minute Se toarnă lapte și puțin ulei vegetal în aluat. Se amestecă amestecul rezultat timp de 5 minute Acum, aluatul complet trebuie să fie frământat bine cu mâinile. După aceea, lăsăm aluatul să se potrivească. Acum aluatul complet trebuie să fie frământat bine cu mâinile. După aceea, lăsăm aluatul să se potrivească. Din aluatul finit facem un cârnat și îl împărțim în părți uniforme Din aluatul finit facem un cârnat și îl împărțim în părți uniforme Formăm chifle de orice formă vă place și le punem pe o foaie unsă cu ulei vegetal Formăm chifle de orice formă vă place și le punem pe o foaie unsă cu ulei vegetal Trimitem foaia de copt timp de 15-20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Trimitem foaia de copt timp de 15-20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Chifle delicioase sunt gata. Poftă bună! Chifle delicioase sunt gata. poftă bună!

15 forme originale pentru chifle (video)