Cum să echipezi o bucătărie în Hrușciov – soluții optime

Bucătărie mică și, în plus, foarte confortabilă - acest lucru este departe de a fi un mit. Bucătărie mică și, în plus, foarte confortabilă – acest lucru este departe de a fi un mit Bucătărie mică – problema multor proprietari de apartamente – „Hrușciov”. Și pentru a-l echipa într-un mod demn, trebuie să-ți spargi mult capul, pentru că au trecut mulți ani de la vremea când au fost planificate bucătăriile unei astfel de zone și a crescut semnificativ numărul de echipamente de bucătărie necesare, care în primul rând toate trebuie amplasate, creând în plus o cameră confortabilă.

Echiparea unei bucătării mici cât mai ergonomice nu este o sarcină ușoară. Planificarea rațională a fiecărei zone, luând în considerare toate nuanțele, este cheia principală a succesului.

În plus, bucătăria dintr-un apartament mic – „Hrușciov”, de regulă, servește nu numai scopului său direct. Poate fi un studiu pe timp de noapte, pentru a nu deranja pe nimeni, sau pentru a juca rolul unei camere de zi pentru un număr mic de oaspeți. Bucătăria din „Hrușciov” ar trebui să fie nu numai cât mai funcțională posibil, ci și confortabilă.

Zonarea camerei

Împărțind bucătăria în zone, puteți extinde semnificativ spațiul. Împărțind bucătăria în zone, puteți extinde semnificativ spațiul.

Dacă există o oportunitate excelentă de a echipa într-o bucătărie mică, doar o zonă de gătit și de a scoate sala de mese într-o altă cameră, acest lucru este minunat. Toate echipamentele și ustensilele necesare pot fi plasate în bucătărie, oferind accesul cel mai convenabil în toate locurile. Dar dintr-un motiv sau altul, nu toată lumea reușește să transpună o astfel de idee în realitate, astfel încât procesul de amenajare a unei bucătării în Hrușciov nu se poate descurca fără planificarea zonelor.

Chiar dacă aveți o zonă de bucătărie foarte mică, puteți așeza tot ce aveți nevoie dacă utilizați fiecare metru pătrat cât mai ergonomic posibil.

Orice bucătărie ar trebui să includă două zone funcționale principale: locul de muncă și masa.

Respectarea recomandărilor necesare va permite Respectarea recomandărilor necesare va permite "stoarce" cel mai mult din zona bucătăriei tale

Zona de lucru include:

 • Spațiu de depozitare pentru alimente (dulapuri, frigider);
 • Loc pentru spălat vase și alimente (chiuvetă);
 • zona de preparare a produsului (direct suprafața de lucru);
 • Zona de gătit (aragaz, cuptor cu microunde, cuptor, alte echipamente de gătit).

Aceste zone ar trebui să fie aproape una de alta. Zona principală de lucru (distanța de la aragaz la chiuvetă) trebuie să fie de la 400 la 900 mm, între frigider și aragaz, din motive tehnice, trebuie să existe cel puțin 300 mm.

Amplasarea zonei de lucru și a zonei de luat masa depinde de zona și planul bucătăriei, precum și de nevoile locuitorilor. Pentru o familie de 2 sau 3 persoane, zona de luat masa situată lângă fereastră (presupunând o cameră pătrată) va fi suficientă, sub forma unui panou încorporat cu o masă pliantă în locul pervazului ferestrei.

Cel mai adesea, recurg la versiunea clasică: o masă este situată la peretele adiacent intrării, iar zona de lucru este pe partea opusă..

Un punct important: atunci când planificați amplasarea unei chiuvete, a unei mașini de spălat sau a unei mașini de spălat vase, precum și a unei sobe pe gaz, trebuie luată în considerare locația utilităților conectate.

Amenajarea bucătăriei

Aspectul este probabil primul lucru la care trebuie să ne gândim Aspectul este probabil primul lucru la care trebuie să ne gândim Un aspect de colț pentru o bucătărie mică este probabil cea mai rațională soluție. Un aspect de colț pentru o bucătărie mică este probabil cea mai rațională soluție.

Când amenajați și planificați o bucătărie, trebuie să respectați regulile de bază de planificare care vă vor ajuta la crearea unui interior:

 1. Secvența de amplasare a componentelor zonei de lucru ar trebui să fie după cum urmează: aragaz – suprafața de lucru – chiuvetă – frigider.
 2. Aparatele de uz casnic nu trebuie amplasate una lângă alta: trebuie respectată o distanță de 5 cm sau mai mult între aparate.
 3. Înainte de a aproba amenajarea, trebuie să vă asigurați că zonele pot fi amplasate în modul dorit: disponibilitatea alimentării cu apă, a unui sistem de canalizare, a unei conducte de ventilație și a alimentării cu gaz în locurile necesare.
 4. Mai multe puncte de vânzare ar trebui să fie planificate în zona de lucru viitoare și, de asemenea, nu uitați de lumina de fundal.

Există mai multe tipuri de planificare:

 • Colț (în formă de L sau în formă de L);
 • Paralel (rând dublu);
 • Liniar (un singur rând),
 • Ostrovnaya,
 • În formă de U sau în formă de U.

Reparații majore sau cosmetice

Dacă bugetul este limitat, puteți face reparații cosmetice ușoare sau puteți adăuga noi elemente decorative. Dacă bugetul este limitat, puteți face reparații cosmetice ușoare sau puteți adăuga noi elemente decorative.

Apartamente – „Hrușciov” au fost puse în funcțiune cu mult timp în urmă, astfel încât starea tehnică a spațiilor este adesea lipsită de importanță. Reamenajarea generală a bucătăriei, de regulă, nu este completă fără o revizie majoră a spațiilor..

După mulți ani de funcționare, tencuiala de pe pereți se prăbușește, sistemele de utilități se uzează, ferestrele și ușile devin inutilizabile, podelele se dezlipesc. Necesitatea revizuirii spațiilor oferă posibilități infinite în planificarea zonelor: atunci când înlocuiți cablajul electric, îl puteți așeza într-o ordine diferită, îl puteți muta într-un alt loc al sistemului de comunicații, puteți extinde vizual camera atunci când înlocuiți ușa cu un arc, utilizați zona din jurul ferestrei cât mai ergonomic posibil.

Procesul de reparații începe cu demontarea pardoselii și a pereților, înlocuirea ferestrelor, ușilor și conductelor, instalarea sistemului de încălzire, precum și instalarea de cabluri electrice noi, la marcarea acestuia, ar trebui să se țină seama de amplasarea viitoare a spațiilor de bucătărie și a aparatelor electrice..

În urmă cu aproximativ 30 de ani, bucătăria putea fi limitată la o priză, care se conecta la frigider și la un singur întrerupător pentru lumina de deasupra. Acum totul este diferit, era își are efectul, făcând viața unei persoane cât mai confortabilă posibil, ceea ce la rândul său necesită mai multe surse de energie.

Decorarea interioară a bucătăriei

Pe vremuri, toate lucrările de tencuială se făceau folosind ciment, mistrie și un cuvânt puternic. Suprafața neuniformă a pereților, podeaua noduroasă și erorile în divergența paralelelor au fost considerate norma. Acum totul este diferit, iar amenajarea unei noi bucătării necesită suprafețe perfect plane ale avioanelor: pentru așezarea plăcilor pe podea, pentru instalarea panourilor de șorț, pentru instalarea unui tavan fals etc..

Materialele de finisare pentru amenajarea interiorului unei bucătării noi în „Hrușciov” trebuie alese nu numai din motive estetice, ci și din motive practice: tapetul lavabil din vinil sau plăcile de pe pereții bucătăriei vor fi un strat mai durabil decât tencuiala texturată sau vopsea acrilică. Pe piața modernă a materialelor de construcție și finisare, puteți găsi o varietate șic de panouri de șorț: de la oțel inoxidabil la sticlă venețiană.

Culori și iluminare

Cu cât este mai multă lumină, cu atât mai mult spațiu vizual, dar nu vă lăsați purtați cu ea Cu cât este mai multă lumină, cu atât mai mult spațiu vizual, dar nu vă lăsați purtați cu ea

Pentru alegerea corectă a soluțiilor de culoare pentru interiorul viitoarei bucătării, trebuie luate în considerare câteva puncte:

 • Pentru decorarea pereților în camere mici, este recomandat să folosiți culori mai deschise pentru a-și extinde vizual zona. Este recomandabil să alegeți podeaua cu un ton mai închis decât culoarea pereților, ușa care se potrivește cu podeaua (dacă laminatul este așezat pe podea). Tavanul ar trebui să fie în aceeași nuanță cu pereții, doar mult mai deschis.

Atunci când alegeți materiale pentru decorarea interioară a unei camere, ar trebui să respectați o singură schemă de culori. Utilizarea culorilor luminoase este permisă doar ca detalii mici..

 • Este mai bine să alegeți mobilier ușor pentru o bucătărie mică și aparate încorporate. Aceleași fronturi de mobilier nu vor crea aspectul unui set haotic de obiecte de uz casnic de toate culorile curcubeului.
 • În amenajarea unei mici bucătării, ar trebui să se acorde preferință culorilor deschise, texturilor din lemn natural, fațadelor cu forme simple și liniilor drepte..

Sistemele de iluminat din camere își pot schimba designul dincolo de recunoaștere, creând confortabilitate sau, dimpotrivă, producând un efect respingător. Fiecare zonă de bucătărie din „Hrușciov” ar trebui să aibă iluminat separat: iluminarea spațiului de lucru, iluminatul central și iluminatul zonei de luat masa.

Cu o iluminare adecvată, lumina va fi puternică, dar foarte moale și discretă Cu o iluminare adecvată, lumina va fi puternică, dar foarte moale și discretă

În bucătărie ar trebui să existe întotdeauna suficientă lumină – atât ziua, cât și seara:

 • Iluminarea zonei de lucru va deveni o parte integrantă a utilizării zilnice. Spoturile sau benzile și modulele cu LED-uri pot fi utilizate în iluminarea acestuia. Un calcul aproximativ al puterii de iluminare din spate – de la 40 la 50 W pe 1 m2.

La planificarea dispozitivului de cablare, este necesar să se țină seama de faptul că punctele de amplasare ale prizelor și comutatoarelor ar trebui să fie cât mai accesibile pentru hostess.

 • Pentru iluminatul local al zonei de luat masa, oferind o confortabilitate unică unei chicinete minuscule, puteți utiliza orice lămpi, în funcție de designul interior. Acestea pot fi proiectoare încorporate în nivelul inferior al tavanului, aplice de perete etc..
 • Pentru a nu consuma energie electrică inutilă pentru iluminat în timpul zilei, fereastra ar trebui să ofere o lumină maximă. Nu trebuie aglomerat cu jaluzele verticale sau perdele voluminoase. Un tul scurt în combinație cu rulouri, care sunt instalate adânc în spațiul ferestrei și nu ocupă spațiu suplimentar, va fi suficient.

Selecția de mobilier

O astfel de masă și scaune economisesc semnificativ spațiul din bucătărie și, în plus, arată foarte original. O astfel de masă și scaune economisesc semnificativ spațiul din bucătărie și, în plus, arată foarte original. Zona șorțului poate fi foarte funcțională dacă folosiți tot spațiul de pe carcasă Zona șorțului poate fi foarte funcțională dacă folosiți tot spațiul pentru afaceri.. Atunci când alegeți mobilier, ar trebui să vă ghidați după câteva reguli:

 • Utilizarea aparatelor electrocasnice încorporate va fi mai avantajoasă, deoarece o varietate de aparate electrice vor ascunde aceleași fațade ale mobilierului.

Un cuptor cu microunde nu trebuie așezat pe suprafața blaturilor, deoarece cu dimensiunile sale va ocupa aproape întregul spațiu util al zonei de lucru. Poate fi agățat pe perete cu suporturi sau ascuns într-un perete sau dulap de bază.

 • Bucătăria este utilizată aproape zilnic de gazdă, așa că o parte integrantă a aranjamentului ei este de a oferi acces ușor la toate colțurile sale..
 • Viteza și calitatea gătirii alimentelor de casă sunt facilitate de amplasarea convenabilă a componentelor zonei de lucru.
 • Cel mai preferabil pentru o bucătărie mică în „Hrușciov” va fi un aspect liniar sau unghiular..

Fațadele de bucătărie cu nuanțe deschise vor extinde vizual spațiul unei camere înghesuite.

 • Pentru a economisi spațiu, sistemul de deschidere a ușilor de pe dulapuri trebuie gândit în așa fel încât să nu se deschidă, ci să se ridice.
 • Pentru a oferi spațiu suplimentar de depozitare pentru ustensile, puteți utiliza șinele de bucătărie.

În dulapurile suspendate, structurile metalice scoase în locul rafturilor tradiționale vor oferi acces mai ușor la locuri greu accesibile..

Masa de luat masa este o parte importantă a interiorului bucătăriei. În bucătăriile compacte se utilizează mese pliante, pliabile, ghișeele de bare adaptate la masa de luat masa. Cea mai originală dintre toate soluțiile de mai sus poate fi o masă – o imagine montată pe perete. În locul picturii, puteți seta fotografia sau peisajul preferat.

Puteți citi mai multe despre amenajarea mobilierului într-o bucătărie mică din Acest articol.

O masă rotundă tradițională este mai confortabilă pentru o bucătărie mică, dar ocupă mai mult spațiu utilizabil..

Concluzie

O bucătărie mică, în ciuda dimensiunilor sale, este destul de dificil de renovat și, cel mai important, de echipat. În etapele de planificare a amplasării zonelor viitoare, este necesar să ne gândim la toate detaliile, luând în considerare fiecare nuanță în ceea ce privește latura estetică și practică a problemei. Pentru a face bucătăria din „Hrușciov” confortabilă și în același timp ergonomică, este necesar să folosiți în mod competent tot spațiul său util.

Bucătărie în Hrușciov (foto interioară)

Vrei mai multe fotografii ale unei mici bucătării? Apoi vă recomandăm să vedeți articolul „Proiectare bucătărie mică: soluții frumoase“.