Charlotte neobișnuită cu prune: secretul realizării unei plăcinte delicate

Charlotte cu prune te va surprinde prin unicitatea ei și nu va lăsa indiferenți nici pe cei cărora nu le plac cu adevărat prunele Charlotte cu prune te va surprinde prin unicitatea ei și nu va lăsa indiferenți nici pe cei cărora nu le plac cu adevărat prunele

 • Timp de gătit: 30 – 60 minute;
 • Porții: 6;
 • Kcal: 172,7;
 • Proteine ​​/ grăsimi / carbohidrați: 3g / 2,5g / 34,9g

Charlotte suculentă cu prune

Rețeta clasică Charlotte implică realizarea unei plăcinte cu mere, dar acest lucru nu este pe deplin adevărat. Invenția rețetei Charlotte este creditată britanicilor. Această tehnică de gătit amintește de rețeta clasică de budincă engleză, care a fost făcută din pâine îmbibată, ouă și mere..

Charlotte cu prune se dovedește a fi atât de parfumată și suculentă, încât cu siguranță veți dori să o coaceți de mai multe ori. Charlotte cu prune se dovedește a fi atât de parfumată și suculentă, încât cu siguranță veți dori să o coaceți de mai multe ori.

Contrar credinței populare, puteți adăuga mai mult decât mere la plăcintă. Pentru aceasta, orice fruct care se potrivește gustului dvs. va face. Plum charlotte se dovedește a fi de succes.

Pentru ca tortul să devină luxuriant, puteți așeza mai multe straturi de umplutură de prune. În acest caz, asigurați-vă că toate straturile sunt coapte..

Ingrediente

Practic, ingredientele pentru Charlotte sunt aceleași în fiecare rețetă. Singura diferență poate fi cantitatea, care va afecta porțiunile din ieșire. Este foarte important să urmați toate instrucțiunile de gătit, astfel încât Charlotte să se dovedească luxuriantă și gustoasă..

Compoziţie:

 1. Făină de grâu – 200 gr .;
 2. Prune – 500 gr .;
 3. Zahar – 200 gr .;
 4. Ou – 1 buc .;
 5. Smântână 20% – 200 gr .;
 6. Soda slăbită – 2,5 g;
 7. Oțet de masă – ¼ linguriță.

Charlotte cu prune este pregătită rapid și fără efort. Ar trebui să monitorizați cantitatea de făină, dacă este prea multă, aluatul poate deveni grosier și tortul își va pierde moliciunea..

Principala regulă a umpluturii este să nu folosiți soiuri de fructe prea suculente, astfel încât tortul să nu devină lichid..

S-ar părea că o plăcintă obișnuită poate fi servită într-un mod neobișnuit – cu înghețată sau frișcă, turnând peste ele cu suc de prune care a fost eliberat la tăierea plăcintei.

Cum se gătește o charlotte pufoasă cu prune într-un aragaz lent

Plăcinta cu prune când este gătită într-un aragaz lent se dovedește a fi luxuriantă și înaltă. Este ușor să-l gătești într-un aragaz lent, dar se dovedește a fi fraged, cu o aromă de prune și aciditate..

Ingrediente:

 1. Făină cernută – 1 lingură .;
 2. Zahăr – 1 lingură .;
 3. Unt – 10 g;
 4. Ouă – 2 – 3 buc .;
 5. Prune – 13-15 buc .;
 6. Sifon – pe vârful unui cuțit;
 7. Pesmet – o mână;
 8. Scorțișoară după gust.

Gătitul nu necesită mult timp, tot ce aveți nevoie este să amestecați corect ingredientele, multicookerul va urma restul.

Gătit pas cu pas:

 1. Împărțiți gălbenușurile cu albul. Bateți gălbenușurile cu zahăr.
 2. Se toarnă făină peste gălbenușurile bătute cu zahăr.
 3. Bateți albul, apoi adăugați-le în amestecul de făină.
 4. Adăugați sifon, pre-stingeți-l cu oțet.
 5. Prune fără sâmburi.
 6. Ungeți fundul recipientului multicooker cu ulei. Presară pesmetul uniform. Puneți prune deasupra pesmetului. Presărați-le cu scorțișoară și zahăr.
 7. Se toarnă aluatul peste prune.
 8. Activați modul de coacere timp de 45 de minute.

După ce a trecut timpul specificat, Charlotte poate fi răsturnată și coaptă încă 5 minute..

Charlotte neobișnuită cu mere și prune

Plăcinta cu mere și prune este ușor de preparat, delicioasă atât caldă, cât și rece. Datorită adăugării de prune, Charlotte devine un aspect frumos și un gust neobișnuit..

Unele rețete recomandă culegerea prunilor ușor dure cu acrișoare pentru tort. Dar cel mai bine este să vă concentrați pe propriul gust și să selectați soiurile preferate de fructe. Nu poți strica Charlotte cu fructe.

Charlotte cu prune se prepară rapid și ușor, iar gustul plăcintei depășește toate așteptările Charlotte cu prune se prepară rapid și ușor, iar gustul plăcintei depășește toate așteptările

Charlotte se dovedește a fi parfumată. Charlotte pe smântână sau chefir devine luxuriantă și fragedă. Prunele adaugă o aromă picantă și se uită la ea. Puteți experimenta desertul adăugând fructe diferite, nu devine niciodată plictisitor, ci surprinde cu note fructate neobișnuite.

Charlotte cu prune pas cu pas cu o fotografie

Bateți zahărul cu ouă până se formează spumă densă. Bateți zahărul cu ouă până se formează spumă densă. În doze mici, adăugați făină și praf de copt la masa rezultată În doze mici, adăugați făină și praf de copt la masa rezultată Tăiați prunele în jumătăți sau sferturi, scoateți semințele. Pentru un gust special, prunele pot fi turnate ușor cu coniac sau rom Tăiați prunele în jumătăți sau sferturi, scoateți semințele. Pentru un gust special, prunele pot fi turnate ușor cu coniac sau rom Ungeți bine tigaia cu unt Ungeți bine tigaia cu unt Puneți prunele pe fundul matriței și umpleți-le cu aluat Puneți prunele pe fundul matriței și umpleți-le cu aluat Trimitem tortul la cuptor și coacem la temperatura de 180 de grade timp de 40-50 de minute Trimitem tortul la cuptor și coacem la temperatura de 180 de grade timp de 40-50 de minute Charlotte cu prune este gata. Poftă bună! Charlotte cu prune este gata. poftă bună!

Gătit Charlotte cu prune (video)