Cele mai bune bucătării de vară din țară cu grătar: proiecte și amenajare

O zonă de recreere cu grătar este un atribut indispensabil oricărei case de țară O zonă de recreere cu grătar este un atribut indispensabil oricărei case de țară.Căsuțele de vară sunt un loc în care oamenii merg nu numai să culeagă recolte din grădină, ci și să se relaxeze din agitația orașului, să respire aer curat. Și ce fel de odihnă poate fi fără confort, grătar și o companie zgomotoasă de prieteni? De multe ori este cald în casă și nu ai chef să stai sub aparatul de aer condiționat. Bucătăria de vară cu grătar în țară este o opțiune excelentă pentru a vă diversifica distracția și a vă surprinde prietenii cu gust rafinat.

Care sunt avantajele unei bucătării de vară cu grătar

Gătitul vara într-o cameră fierbinte și înghesuită este o plăcere foarte dubioasă. Și dacă persoanele care locuiesc în clădiri înalte sunt private de o alegere, atunci proprietarii de clădiri suburbane, dachas pot face o bucătărie de vară și se pot bucura de odihnă. În același timp, mulți meșteri folosesc mijloace improvizate pentru fabricarea grătarelor. Sunt utilizate și butoaie vechi și butelii de gaz. Meșterii creează adevărate capodopere pentru bucătăria de vară, de exemplu, un grătar multifuncțional sub forma unei locomotive cu aburi.

O bucătărie de vară bine echipată va transforma o vacanță în țară într-o adevărată plăcere O bucătărie de vară bine echipată va transforma o vacanță în țară într-o adevărată plăcere

O bucătărie de vară în țară nu numai că vă va permite să petreceți timpul minunat prăjind kebab-uri în aer curat în orice moment al anului, ci și să salvați spațiul de locuit de la evaporarea activă în perioada de conservare.

Lucruri de luat în considerare atunci când alegeți o locație:

  1. Atunci când alegeți un loc potrivit, nu trebuie să uitați de nuanțele tehnice, deoarece cablurile electrice, alimentarea cu apă și un canal de scurgere vor fi necesare pentru o clădire de vară cu drepturi depline..
  2. Cu cât structura este mai aproape de locuințe, cu atât va fi mai ieftină și mai ușoară instalarea comunicațiilor.
  3. La selectarea materialelor pentru construcția unei bucătării de vară, este necesar să se ia în considerare faptul că structurile din lemn trebuie plasate la cel puțin 12-15 m de clădirile ușor inflamabile care se află pe teritoriul dacha.

Principalul criteriu este exhaustivitatea. În unele cazuri, puteți combina bucătăria cu subsolul, apoi va exista un loc pentru depozitarea sulurilor sau camera subterană poate fi transformată într-o adevărată cramă.

Mulți oameni cred că bucătăria de vară trebuie închisă, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Design frumos din cărămidă, înalt de 70-80 cm, un acoperiș care protejează de intemperii, un brasier combinat cu un grătar și un afumător – toate acestea pot fi numite bucătărie de vară.

Rigurozitatea este principalul criteriu pentru amenajarea unei bucătării de vară Rigurozitatea este principalul criteriu pentru amenajarea unei bucătării de vară

Este mai bine să așezați podelele din clădire cu zada, să faceți o pistă de alergare din gresie din casă. În acest caz, chiar dacă afară plouă, murdăria nu va fi groaznică..

Mesele, grătarul, chiuveta arată excelent dacă sunt confruntate cu cărămizi din clincher în combinație cu granit. Scaune și mese forjate, corpurile de iluminat vor arăta superb și elegant.

Dar, cel mai important dispozitiv într-o astfel de structură este un brazier. Poate fi din cărămidă roșie. Pentru căptușirea focarului trebuie utilizat material refractar. Mulți oameni preferă să combine brasierul, grătarul și afumătoarea. Astfel, la un moment dat puteți prăji legume pe o grătar, puteți coace un kebab delicios pe grătar și puteți arunca biban de știucă într-un afumător..

Un mic iaz artificial sau fântână va da o atmosferă specială proiectării unei bucătării de vară.

Cele mai bune proiecte: bucătării de vară cu grătare (video)

Pentru a face o bucătărie de vară cu un grătar, veți avea nevoie de stâlpi de susținere, care trebuie adânciți pentru rezistență cu cel puțin 50 cm și trebuie betonați. În cazul în care este planificat un proiect de bucătărie de vară pe scară largă, atunci va fi nevoie de o fundație adâncită.

Ridicarea pereților goi se realizează folosind cărămizi sau alte tipuri de piatră. Mulți oameni preferă grinzile de lemn. O opțiune mai ușoară este de a face pereții bucătăriei de vară dintr-o căptușeală de lemn, care este cusută peste un cadru din lemn sau metal. Pereții nu trebuie să fie goi, pot fi construiți cu goluri, parapete sau balustrade.

Experții recomandă ca atunci când creați o bucătărie deschisă de vară cu un grătar, să așezați podelele cu o ușoară pantă, astfel încât apa de ploaie să nu stagneze, ci să curgă în jos.

Cum să echipezi o bucătărie de vară

Principalul atribut și accent al bucătăriei de vară este grătarul. Este mai bine să-l instalați în mijlocul clădirii. În acest caz, va fi vizibil din orice parte și va oferi designului culoarea dorită, va crea o atmosferă confortabilă, relaxantă și rafinată. Atributele gospodăriei sunt instalate pe ambele părți. Poate fi o suprafață mică de lucru, sub care va exista un dulap pentru ustensile de bucătărie, servind accesorii. Dacă se preconizează crearea unui grătar pe lemn, atunci pe cealaltă parte a grătarului, este montat un compartiment pentru acestea și un instrument de stocare.

Brazierul este elementul principal al bucătăriei de vară Brazierul este elementul principal al bucătăriei de vară

La ce să mă gândesc:

  • Partea principală a bucătăriei ar trebui să fie ocupată de fotolii, un colț moale și o masă mare confortabilă..
  • Este important să vă gândiți la locul în care va fi amplasat chiuveta. La urma urmei, este complet incomod să fugi într-o clădire rezidențială și să speli legume, fructe, carne și apoi să te întorci din nou la bucătăria de vară..
  • Asigurați-vă că achiziționați un extinctor, mai ales dacă fierăria este din lemn. Cilindrul de incendiu este plasat pe teritoriul clădirii de vară pentru a evita incendiul.

Elementele de decor sunt importante, apoi bucătăria de vară cu un grătar în țară va trăda o atmosferă specială, oaspeții au garanția că vor aprecia gustul delicat al proprietarului cabanei de vară. Poate fi flori sau plante în ghivece mari, vaze, un panou de bricolaj sau perdele – ușoare și transparente.

Scaunele și o masă pot fi moi, forjate. Mobilierul din răchită se potrivește perfect în interiorul țării.

Opțiuni de proiectare a bucătăriei de vară (video)

Proiectare de bucătării de vară

Stilul ideal pentru o bucătărie cu grătar sau grătar este dictat de ideea generală a designului teritoriului. Cu cuvinte simple – interiorul bucătăriei ar trebui să continue conceptul și designul cabanei de vară și al casei.

Dacă bucătăria de vară va fi amplasată pe teritoriul grădinii, departe de alte structuri, atunci cel mai bine este să o executați în așa fel încât să se armonizeze cât mai mult și să se potrivească peisajului natural, adică pentru instalare de care aveți nevoie sa folosesti materiale naturale din lemn.

Sunt deosebit de populare bucătăriile deschise de vară în stil grecesc datorită designului lor original. Combinația de elemente tematice de decor cu materiale naturale care sunt folosite în construcția unei bucătării de vară arată nu numai elegantă, ci oferă și o atmosferă specială întregului teritoriu al cabanei.

Soluțiile de proiectare pot fi foarte diverse Soluțiile de proiectare pot fi foarte diverse

Structurile grecești din colț sunt convenabile nu numai pentru grătar, ci și pentru gătitul diferitelor feluri de mâncare.

O bucătărie de vară cu grătar și grătar într-o casă de țară în stil grecesc este un design multifuncțional.

Clădirile în stil ecologic sunt solicitate. Acesta asigură placarea suprafeței de lucru cu materiale naturale. Canapele spațioase, o masă rotundă mare, un sistem home theater vă vor ajuta să vă odihniți cât mai variat și cât mai bogat..

Bucătăriile deschise de vară conectate la o saună sau la o baie de baie arată original și neobișnuit.

Dacă este posibil să construiți cel puțin o piscină mică, atunci puteți petrece întreaga vacanță de vară la dacha și vă puteți bucura de vacanță cu grătar, proceduri de apă.

Bucătării de vară în țară cu grătar (video)

Proiectarea unei bucătării de vară în țară cu un grătar (foto)