Bucătărie naturală din lemn: nuanțele fabricării

Bucătăria naturală din lemn, de regulă, o întrece în mod semnificativ pe cea din fabrică. Bucătăria naturală „Do-it-yourself” din lemn, de regulă, depășește semnificativ bucătăria fabricată din fabrică în calitate Bucătărie Do-it-yourself din lemn – pentru mulți, aceste cuvinte înseamnă pur și simplu muncă imposibilă, ceea ce este inutil să te faci. Dar tot mai mulți meșteri înțeleg în ce este superior mobilierul fabricat din fabrică. Mai multe despre acest lucru în exemple și detalii..

Dacă aveți niște abilități de proiectare și asamblare și, în principiu, procesul de creare a lucrurilor cu propriile mâini este mai atractiv decât alarmant, merită să vă asumați o astfel de muncă. Argumentele în favoarea sunt, de asemenea, numeroase articole de pe Internet, care descriu tehnologiile de asamblare în detaliu, reprezintă rezultatele muncii atât de favorabil încât nu există nicio îndoială.

Argumentul final va fi cel mai eficient – vă veți economisi semnificativ bugetul. Dacă luați în considerare în detaliu toate etapele de stabilire a prețurilor utilizate de producătorii de mobilă, veți fi surprins de cantitatea de marcare. Și cât de mult plătește uneori un cumpărător pentru o marcă și nu este necesar să spunem.

Deci, hotărâți-vă – o bucătărie făcută de propriile mâini se poate dovedi nu numai ieftină, ci și originală, frumoasă, durabilă și convenabilă. Și cel mai important, se potrivește bine cu particularitățile apartamentului dvs..

O bucătărie DIY poate fi ieftină, originală, durabilă și convenabilă. O bucătărie DIY poate fi ieftină, originală, durabilă și convenabilă.

Bucătărie din lemn DIY: măsurători

Pentru unii, această etapă este cea mai simplă, în timp ce alții consideră că măsurarea personală este aproape nerealistă. Desigur, orice este posibil, mai ales dacă aveți la îndemână instrumentul potrivit..

Caracteristicile măsurătorilor:

 • Vechea bucătărie trebuie demontată și pereții curățați.
 • Decideți ce tip de căști realizați – drept sau unghiular. Dacă este dreaptă (de-a lungul unuia sau a doi pereți), atunci măsurarea se poate face cu o bandă-măsură obișnuită. Proiectele mai complexe implică utilizarea unui telemetru laser.
 • Măsurătorile se fac în trei locuri: aproape la tavan, la nivelul pieptului și la 15 cm de podea. La diferite site-uri, indiferent ce se poate spune, pot exista abateri.

Merită menționate separat abaterile / discrepanțele. Mulți păcătuiesc pentru necinstea inginerilor sovietici, trei sau patru centimetri de abatere la nivelul zidului nu este o veste pentru cei care fac reparații în casele construite de sovietici. Dar apropo, zidurile din casele pre-revoluționare au aceleași abateri..

Cum să faci o bucătărie cu mâinile tale din lemn: pașii următori

Apoi, întocmești un desen. Fie o faceți complet cu propriile mâini, fie folosiți desene gata făcute pentru înregistrările din bucătăria dvs. (astfel de informații pot fi găsite pe Internet), fie comandați un desen de la un designer.

Contactând studenții universităților relevante, puteți obține un desen competent competent pentru puțini bani.

Când desenul este gata, întocmiți planul de cuibărire. Planul de cuibărire este un document care vă va oferi posibilitatea de a vedea cum sunt poziționate piesele pe foile de material. Deci, puteți calcula cu siguranță materialul.

Puncte de reținut despre planul de cuibărire:

 • La marginile foii, trebuie să lăsați o margine de cel puțin 10 mm;
 • Lăsați o margine pentru tăiere de aproximativ 4 mm;
 • Dacă foaia trebuie tăiată, stocul este lăsat și el la tăietură – adică doar 4 stocuri;
 • Piesele trebuie poziționate pentru a oferi o tăietură.

Puteți să-l tăiați singur, dar este mai bine să vă bazați pe programe speciale.

Diagrama de tăiere vă va ajuta să faceți o bucătărie cu propriile mâini din lemn Diagrama de tăiere vă va ajuta să faceți o bucătărie cu propriile mâini din lemn

Asamblarea pieselor pentru bucătărie

Deci, tăierea este gata, ați comandat piesele conform hărții sau le tăiați singur. S-ar părea că toate lucrurile cele mai dificile sunt în spatele nostru și apoi colectăm doar constructorul..

Dar după ce obțineți detaliile, aveți trei etape în față:

 • Munca pregatitoare;
 • Asamblarea structurii;
 • Instalarea setului cu cască.

Lucrările pregătitoare includ și prelucrarea capetelor părților din lemn cu margine. Nu este dificil și, mai mult, interesant. Bordurile de melamină sunt deja luate în considerare ieri, iar astăzi se face cu plastic.

După ce detaliile bucătăriei sunt gata, urmează asamblarea structurii și instalarea setului cu cască. După ce detaliile bucătăriei sunt gata, urmează asamblarea structurii și instalarea setului cu cască.

Etape de asamblare a unei bucătării din lemn: o diagramă în etape

Procesul de asamblare poate fi descris în mod convențional în mai mulți pași. Nu sunt detaliate, dar tehnologia și succesiunea acțiunilor devin clare..

Procesul de construire:

 • Se iau măsurătorile, schițele se fac la scară.
 • Toate elementele independente sunt separate, rafturile superioare și piedestalele inferioare sunt delimitate.
 • Tratamentul părților colectate cu antiseptice. Acoperire cu lac în trei straturi.
 • Fațadele sunt agățate de elementele lăcuite și uscate. Apoi se potrivesc la locul lor..
 • Dulapurile superioare sunt suficient de ușor de atârnat, dar cele inferioare vor fi instalate în funcție de nivel.
 • Blatul mesei este așezat pe piedestalele inferioare, dar nu este fixat imediat. În primul rând, sunt marcate locurile în care va exista o chiuvetă, aragaz, robinete etc. Blatul mesei este îndepărtat, apoi trebuie făcute toate găurile necesare.
 • Blatul mesei este, de asemenea, acoperit cu cel puțin trei straturi de lac. Apoi se întoarce la locul ei și este deja reparată.

Seturile de bucătărie de casă nu sunt inferioare omologilor din fabrică, dacă ați realizat desene de înaltă calitate, piesele sunt realizate din plăci de specii de arbori buni, tăierea este corectă din punct de vedere tehnologic, iar asamblarea a fost făcută în mod corespunzător cu ajutorul unor elemente de fixare bune..

Procesul de asamblare a unei bucătării din lemn cu propriile mâini constă în mai multe etape. Procesul de asamblare a unei bucătării din lemn cu propriile mâini constă în mai multe etape.

Bucătărie din placaj DIY

Un set de bucătărie din placaj este considerat a fi de înaltă calitate, deoarece materialul este ecologic, arată întotdeauna natural și în armonie cu aproape orice design general.

Desigur, mult depinde de ce fel de placaj veți face un set de bucătărie cu propriile mâini..

Bucătăria din placaj de gătit singur este un set de bucătărie de înaltă calitate, ecologic, în armonie cu designul general Bucătăria din placaj de gătit este un set de bucătărie de înaltă calitate, ecologic, în armonie cu designul general

Clasificarea placajului:

 • varietate. Depinde de cum arată baza exterioară a placajului. Cea mai mare notă este marcată cu litera E.
 • Marca placaj. Ea vorbește despre rezistența la apă a îmbinărilor pe amestecul adeziv.
 • Performanța de mediu. Diferite tipuri de placaj au conținut diferit de formaldehidă.
 • Grad de prelucrare a substratului. Materialul nu poate fi deloc șlefuit, șlefuit pe o parte sau pe ambele.

Pentru a face un set de bucătărie cu propriile mâini, este mai bine să luați placaj rezistent la umiditate pe un amestec adeziv de carbamidă.

Se crede că nu există placaj finlandez mai bun, dar omologii naționali de astăzi nu sunt inferiori acestei mărci..

Ce instrumente sunt necesare pentru realizarea unei căști:

 • Dispozitive pentru marcare. Cel puțin o bandă de măsurare și un nivel de clădire.
 • Jigsaw.
 • Fierăstrău.
 • Burghie speciale, coroane și zavoare. Dar va fi nevoie și de un set de burghie convenționale..
 • Șurubelniță / șurubelniță.
 • Ciocan.

Adevărat, dacă aveți semifabricate din placaj, atunci nu va fi nevoie de același ferăstrău..

Mai mult, ansamblul se desfășoară conform schemei clasice. Merită spus despre finisarea setului cu cască din placaj cu propriile mâini.

Elementele de fațadă sunt tratate cu pete decorative. Puteți alege orice culoare care va fi armonioasă în designul spațiului dvs. de bucătărie.

Apoi structura de placaj este acoperită cu ulei de ceară. Piesele finale trebuie, de asemenea, prelucrate foarte bine. Dacă placajul este luat de înaltă calitate, textura sa nu are nevoie de finisaje decorative. Baza frontală a placajului de proastă calitate este lipită cu un film autoadeziv scump.

Un set de bucătărie din lemn sau mobilier realizat manual din placaj reprezintă nu numai economii și capacitatea de a lua în considerare toate nuanțele camerei tale, ci și plăcerea incomparabilă din procesul de creație. În plus, astăzi munca manuală este deosebit de apreciată..

Rezultate excelente!

Dulap de bucătărie din colț din lemn pentru bricolaj (video)

Mobilier natural pentru bucătărie cu propriile mâini din lemn (galerie foto)