Bucătăria spaniolă: soare și ospitalitate

Bucătăria spaniolă este, în primul rând, un loc pentru întâlniri prietenoase și relaxare Bucătăria spaniolă este, în primul rând, un loc pentru întâlniri prietenoase și relaxare. Bucătăria spaniolă nu este nicidecum un loc pentru gătit / mâncare. Nu, desigur, gătesc mâncăruri delicioase acolo și iau prânzul și cina, dar putem spune că aceasta este o ramură a camerei de zi. Un loc pentru conversație, relaxare, relaxare, iar atunci când planificați un design de bucătărie în stil spaniol, acest lucru ar trebui luat în considerare.

Bucătăria spaniolă și caracteristicile sale

Interiorul bucătăriei spaniole poate fi recreat, dar nu se poate spune că va fi ușor de făcut. Dacă doriți cu adevărat să obțineți credibilitate, atunci trebuie să încercați să luați în considerare toate caracteristicile bucătăriei spaniole.

Recreerea unui interior autentic spaniol nu este o sarcină ușoară. Recreerea unui interior autentic spaniol nu este o sarcină ușoară.

Caracteristici ale interiorului în stil spaniol:

 1. Culori și nuanțe contrastante în design;
 2. Seturile de bucătărie sunt destul de masive;
 3. Concizia și simplitatea motivelor;
 4. O mulțime de piese forjate;
 5. Există sculpturi decorative pe mobilier;
 6. Numai materiale naturale în decor.

Ultimul punct este cel mai ușor de înțeles, deoarece Spania este o țară cu un climat cald, ceea ce înseamnă că totul ar trebui salvat de această căldură. Și utilizarea materialelor artificiale, desigur, nu va face decât să agraveze situația. Ei bine, decideți singur dacă aveți nevoie de o astfel de aderență la stil în recreere.

Materiale naturale maxime - o caracteristică cheie a stilului spaniol Materiale naturale maxime – o caracteristică cheie a stilului spaniol

Bucătărie în stil spaniol: pereți

Există mai multe opțiuni pentru decorarea pereților, dar dacă vorbim despre cel mai evident, stilul de exprimare este tencuiala aspră. Poate că cea mai populară culoare este fildeșul. Dar asta nu înseamnă că alte culori vor fi mai puțin expresive sau că interiorul își va pierde convingerea stilistică..

Puteți utiliza următoarele culori în decorarea pereților:

 • Galben decolorat;
 • Lactic;
 • Măslin;
 • Bej și variațiile sale;
 • Roz delicat;
 • Maro deschis.

După cum puteți vedea, culorile deschise domină, iar acest lucru este, de asemenea, natural și este, de asemenea, asociat cu recreerea răcorii naturale, care este atât de necesară în bucătăria spaniolă..

Dar cireșele verzi și chiar suculente sunt destul de acceptabile, totuși, dacă nu copleșesc situația..

Interiorul bucătăriei în stil spaniol: tavan și podea

Principala cerință pentru un etaj în bucătăria spaniolă este „plăcerea” sa tactilă. Pur și simplu, ar trebui să fie confortabil să mergi desculț. În acest scop, plăcile de marmură sau ceramică sunt perfect potrivite. Și, de asemenea, se reduce la răceala atât de necesară în climatul spaniol..

Gresia ceramică și tavanele cu grinzi din lemn vă ajută să creați atmosfera de care aveți nevoie Gresia ceramică și tavanele cu grinzi din lemn vă ajută să creați atmosfera de care aveți nevoie

Dacă înțelegeți că în bucătăria dvs. astfel de plăci vor fi reci și inadecvate, dar doriți să respectați toate accentele stilului, ar trebui să vă gândiți la sistemul de încălzire prin pardoseală..

În ceea ce privește tavanul, designul său ar trebui să fie cât mai simplu posibil. Interiorul bucătăriei spaniole are deja suficiente accente, elemente bogate și bogate pentru a „complica” tavanul. Prin urmare, cea mai bună opțiune este tencuiala albă. Dar dacă bucătăria dvs. este suficient de spațioasă, este o idee bună să decorați tavanul cu grinzi întunecate..

Set de bucătărie pentru bucătăria spaniolă

Mobilierul în stil spaniol are, de asemenea, propriile sale caracteristici..

Setul de bucătărie în stil spaniol este mobilierul: 

 • Natural;
 • Adesea ușor purtat;
 • Lemn sculptat manual;
 • Destul de masiv și puternic;
 • Cu suprafețe mate;
 • Folosind inserții metalice forjate.

Un set pentru o astfel de bucătărie ar trebui să fie în mod deliberat dur, masiv. Nu este deloc necesar să luați o cască monocromatică, poate fi o combinație de lumină și întuneric.

Un set masiv de lemn este perfect pentru o bucătărie în stil spaniol Un set masiv de lemn este perfect pentru o bucătărie în stil spaniol

Un stil este mai important decât culoarea. De exemplu, masa și dulapul pot avea culori diferite, dar în același stil..

O altă „modă” în mobilierul de bucătărie în stil spaniol este o mulțime de rafturi deschise. În primul rând, rafturile deschise măresc întotdeauna vizual camera și, în al doilea rând, chiar pe aceste rafturi, borcane drăguțe și alte accesorii de bucătărie și șmecherii care îți sunt dragi se pot etala sau, pentru a ascunde, există ceva de care să te lauzi.

La fel ca un set, zona de luat masa ar trebui să fie, de asemenea, masivă. În același timp, grosolanul poate fi declanșat de o tapițerie frumoasă și rafinată pe scaunele scaunelor..

Dacă respectați cu adevărat principiile stilului atât de strict, atunci va trebui să puneți în bucătărie un șemineu mic cu o canapea mică și confortabilă. Șemineul din bucătărie este mai mult un tribut adus tradiției decât practic. Prin urmare, este foarte posibil să imităm.

Elementele vintage adaugă rafinament interiorului Elementele vintage adaugă rafinament interiorului

Cum să decorați bucătăria spaniolă

Și, desigur, ca întotdeauna, detaliile decid mult. Și, uneori, aceștia dau tot dreptul de a exclama – iată stilul, aici – la obiect!

Pentru un interior de bucătărie spaniolă, puteți utiliza:

 1. Accesorii forjate, de exemplu, lămpi;
 2. Piste pe podea în tehnica tapiseriei;
 3. Sfeșnice metalice semi-antic;
 4. Tapiserii de perete în etno-subiecte;
 5. Coșuri de răchită mari și mici cu fructe frumoase;
 6. Huse decorative pentru scaune, în care se folosesc motive naționale, comploturi, ornament, culori;
 7. Figurine și alte cifre care sunt legate tematic de Spania dau naștere unor asociații similare;
 8. Sticle mari de ulei, vin, recipiente frumoase cu condimente.

O astfel de bucătărie ar trebui să creeze impresia unei camere primitoare, primitoare, în care sunt subliniate atât originalitatea, cât și temperamentul națiunii. Este grozav faptul că lumea culturii spaniole este infinit de conștientizată și cu cât ajungi mai departe în ea, cu atât este mai interesantă. Și pentru a vă întruchipa impresiile în descoperiri interioare, recreând atmosfera țării iubite – atât un hobby util cât și plăcut.

Accesoriile realizate manual vor adăuga un plus de confort interiorului Accesoriile realizate manual vor adăuga un plus de confort interiorului

Bucătăria spaniolă este un loc în care vrei să zăbovi, să stai mai mult, bucurându-te de deliciile vieții de zi cu zi. Și de ce să nu-l faci un concept pentru bucătăria ta? Mai mult, nu diferă radical de ideile slavilor despre frumusețe și confort..

Transformare reușită!

Bucătărie spaniolă (video)

Design bucătărie spaniolă (foto)