Amenajăm bucătăria din Hrușciov: 5 metri cu avantaj

Proprietarii caselor Hrușciov își pun întrebarea eternă: ce fel de bucătărie să facă într-o cameră atât de mică? Proprietarii caselor Hrușciov își pun întrebarea eternă: ce fel de bucătărie să facă într-o cameră atât de mică? Într-adevăr, din cauza lipsei de spațiu liber (standard 5,5-6m2), apare o problemă asociată cu amenajarea mobilierului sau cu selecția designului acestei camere. Dar, în ciuda deficitului de pătrate, cu abordarea corectă, puteți transforma cu succes camera, aducând în ea note de confort și confort.

Reamenajarea bucătăriei 5,5 mp m în Hrușciov

Amenajarea bucătăriei din Hrușciov nu vă permite întotdeauna să plasați cu succes mobilierul. Prin urmare, reamenajarea este considerată o modalitate excelentă de a mări o cameră mică. Scăpând de perete, al cărui scop este să separe partea rezidențială a casei de bucătărie, va fi posibilă mărirea vizuală a bucătăriei.

Unii proprietari instalează un blat de bar pentru a separa zona de bucătărie, apoi îl folosesc ca masă..

Este demn de remarcat faptul că ideile pentru reamenajarea unei bucătării pot fi diferite..

Prin urmare, cu abordarea corectă, există multe posibilități de transformare a acestei camere.:

Amenajarea ideală a bucătăriei în Hrușciov este de a profita la maximum de toate colțurile camerei Amenajarea ideală a bucătăriei în Hrușciov este de a profita la maximum de toate colțurile camerei

 • În prima etapă a lucrării, nu merită să dezvolți designul camerei. Meșterii cu experiență recomandă compilarea unei descrieri detaliate a modificărilor propuse în cameră, ținând cont de zonarea spațiului.
 • Când începeți separarea zonelor, ar trebui să decideți scopul viitorului spațiu. Dacă această cameră devine un loc pentru primirea oaspeților, este important să aveți grijă de alocarea unui spațiu. Dar dacă această cameră va fi folosită doar în scop de gătit, puteți face fără a amenaja o zonă de luat masa..
 • Datorită reamenajării corecte și soluțiilor de design de succes în amenajarea camerelor, ambele camere vor deveni nu numai confortabile, ci și funcționale..

O renovare de succes va asigura libera circulație în bucătărie, chiar și în ciuda dimensiunilor reduse. Împărțirea camerei în două părți nu va încălca o singură imagine a designului stilului, respectând astfel interiorul general.

Proiecta mic bucătărie v Hrușciove (video)

Metode de transformare a unei mici bucătării în Hrușciov

După efectuarea lucrărilor de renovare a reamenajării bucătăriei cu o dimensiune de 5,5 mp. m, trebuie să ai grijă să alegi o metodă de transformare a acestei camere.

Există mai multe metode de creștere a spațiului.:

Cu aspectul corect al bucătăriei din Hrușciov, puteți crea mai mult spațiu pentru depozitarea ustensilelor necesare. Cu aspectul corect al bucătăriei din Hrușciov, puteți crea mai mult spațiu pentru depozitarea ustensilelor necesare.

 1. Metoda funcțională. Dimensiunea bucătăriei poate fi extinsă cu dispunerea corectă și rațională a principalelor piese de mobilier. Merită să alegeți mobilierul de dimensiuni reduse și să urmeze scăderea distanței dintre toate elementele interioare.
 2. Metoda de planificare. Această metodă implică faptul că reamenajarea se realizează prin eliminarea peretelui care leagă bucătăria de zona de zi. Datorită aplicării acestei metode, este posibilă mărirea suprafeței cu 1,5 sau 2 metri..
 3. Metoda estetică. Această abordare permite un design neobișnuit. Meșterii cu experiență, prin diferite experimente, aleg soluția optimă pentru creșterea spațiului. Rezultatul aplicării metodei estetice va fi un design interesant și o extindere semnificativă a spațiului bucătăriei..

Chiar și bucătăriile mici pot fi transformate și mărite. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați absolut întregul spațiu al camerei. Nu ignorați o nișă sau chiar un unghi, poate că ei sunt cei care sunt capabili să adauge astfel de centimetri necesari.

Design bucătărie 5,5 mp m în Hrușciov

Dar dacă proprietarii apartamentului nu pot utiliza metoda de planificare, iar spațiul din bucătărie trebuie extins? Dacă urmați sfaturile designerilor, o soluție bună ar fi mărirea camerei cu o deschidere a ferestrei. Se știe că datorită luminii solare, o astfel de iluzie este ușor de creat..

Chiar și într-o cameră mică din Hrușciov, puteți furniza bucătăria confortabil și confortabil Chiar și într-o cameră mică din Hrușciov, puteți furniza bucătăria confortabil și confortabil

Pentru un design corect al bucătăriei, trebuie să aveți grijă de:

 • Selecția mobilierului. Este mai bine să alegeți mobilier personalizat. Preferând astfel de articole de interior, puteți elibera puțin spațiu, deoarece dimensiunile unui astfel de mobilier sunt cu 20 cm mai mici decât cele standard. Pentru a evita o reducere vizuală a camerei, se recomandă alegerea nuanțelor deschise în interior. , precum și utilizarea suprafețelor oglinzii. Unele bucătării sunt mici și dreptunghiulare, în astfel de camere este mai bine să așezați toate mobilierele de-a lungul unui perete lung. Și pentru masa de luat masa, ar trebui să alocați un loc lângă fereastră..
 • Tehnologie încorporată. Pentru spații de 5,5 mp contoare pentru a rezolva problema va permite utilizarea de echipamente speciale încorporate. Pe lângă creșterea spațiului, aceste atribute interioare fac camera atractivă și confortabilă..
 • Decor. La alegerea culorilor pentru reparații, se recomandă alegerea culorilor deschise. Merită să ne amintim că nuanțele întunecate, precum și materialele grele, pot reduce vizual o bucătărie deja mică. Perdelele trebuie să fie ușoare și transparente, sunt necesare pentru pătrunderea unei cantități suficiente de lumină în cameră.

Cu abordarea corectă, designul bucătăriei este de 5,5 mp. m în Hrușciov poate fi făcut cât mai funcțional posibil Cu abordarea corectă, designul bucătăriei este de 5,5 mp. m în Hrușciov poate fi făcut cât mai funcțional posibil

 • Iluminat. Este important ca lumina să fie strălucitoare, dar să nu irite ochii. În astfel de scopuri, există o gamă largă de corpuri de iluminat de dimensiuni mici. Unii proprietari preferă să instaleze lămpi cu halogen speciale în tavan sau să decoreze camera cu iluminat de podea..
 • Ușile. Interiorul apartamentului este considerat a fi complet decorat în conformitate cu toate caracteristicile de stil ale camerelor. Uneori, în loc de uși între bucătărie și sufragerie, este instalată o deschidere arcuită.

Dar dacă nu doriți să scoateți ușile, ușile glisante vor fi o soluție bună. Sunt relativ ieftine și pot economisi spațiu..

Câteva sfaturi pentru creșterea spațiului din bucătărie în Hrușciov

Într-o bucătărie mică, este mai bine să abandonați cuptorul. În schimb, trebuie să faci doar plita. O soluție excelentă ar fi o plită transformată, care, după ce a fost acoperită cu un capac, este folosită ca o masă de lucru suplimentară..

Mulți designeri recomandă utilizarea culorilor deschise pentru bucătăria din Hrușciov pentru a crește vizual spațiul Mulți designeri recomandă utilizarea culorilor deschise pentru bucătăria din Hrușciov pentru a crește vizual spațiul

Pentru cei care nu se pot descurca fără cuptor, este mai bine să achiziționați un cuptor de dimensiuni similare cu cel al unui cuptor cu microunde.

Merită să luați un loc sub chiuvetă cu o mașină de spălat vase sau o mașină de spălat (dacă este relativ mică).

În loc de frigiderul obișnuit pe verticală, astăzi mulți oameni preferă modelele orizontale. Acestea sunt plasate sub suprafața de lucru, astfel nu eliberează mai mult spațiu în bucătărie..

Toate bucătăriile din Hrușciov au o fereastră cu pervaz. În loc de ghivece, această suprafață este recomandată să fie utilizată mai rațional. La urma urmei, poate fi folosit ca o suprafață de lucru suplimentară..

Amenajare bucătărie în Hrușciov 5 metri (video)

Bucătărie în Hrușciov cu dimensiuni de 5,5 mp m este foarte posibil să crească și să o facă mai confortabilă și confortabilă. Datorită reamenajării spațiilor, va fi posibilă extinderea semnificativă a spațiului camerei și sublinierea favorabilă a interiorului general. Nici un centimetru din această cameră nu trebuie ignorat. La urma urmei, alegând mobilierul potrivit și ținând cont de sfaturile designerilor, va fi posibil să transformați bucătăria și să o faceți spațioasă.. 

Dispunerea bucătăriei în Hrușciov la 5 metri (foto)