Aluat pentru plăcinte pe chefir cu drojdie: cele mai rapide rețete

Aluatul pentru plăcinte pe chefir cu drojdie poate fi preparat rapid și ușor Aluatul pentru plăcinte pe chefir cu drojdie poate fi preparat rapid și ușor

 • Timp de gătit: 10-30 minute;
 • Porții: 1;
 • Kcal.: 113;
 • Proteine ​​/ Grăsimi / Glucide: 16,15 g / 3,59 g / 80,16 g.

În rândul gospodinelor există o părere că este dificil să prepari aluatul cu drojdie, este nevoie de mult timp și chiar și aluatul poate să nu funcționeze. Acest mit poate fi demis cu succes. A face aluat de drojdie este rapid și ușor. Și dacă adăugați chefir în aluat, coacerea se va dovedi delicată și aerisită. Aluatul cu drojdie pe chefir este perfect pentru a face plăcinte și chifle.

Aluat rapid de drojdie pe chefir pentru plăcinte

Există multe rețete pentru aluatul de drojdie. Fiecare rețetă diferă prin cantitatea și compoziția ingredientelor..

Aluatul de kefir cu drojdie are o caracteristică unică. Se dovedește a fi pufos și are capacitatea de a rămâne învechit pentru o lungă perioadă de timp, păstrându-și structura.

Pregătirea aluatului cu drojdie pe chefir va părea ușoară chiar și pentru acele gospodine care au decis să o gătească pentru prima dată.

Pentru aluatul de drojdie pe chefir pentru plăcinte, aveți întotdeauna ingrediente în frigider. Costul alimentelor pentru prepararea lor este minim Pentru aluatul de drojdie pe chefir pentru plăcinte, aveți întotdeauna ingrediente în frigider. Costul alimentelor pentru prepararea lor este minim

Gătit plăcinte prăjite în mai multe etape:

 1. Se amestecă trei căni de făină cu 10 g drojdie (uscată).
 2. Se toarnă 1 linguriță într-un pahar de chefir. sare de rocă, 1 linguriță. zahăr și ½ cană de ulei (floarea soarelui).
 3. Pentru a amesteca totul. Lăsați aluatul cald 40 de minute.
 4. Frământați aluatul crescut și frământați-l fără a adăuga făină.

Din aluatul terminat, mulează plăcintele și prăjește-le în unt până se rumenesc. Și există, de asemenea, rețete rapide pentru aluat de drojdie de chefir pentru plăcinte la cuptor.

Ingrediente

Ingredientul principal pentru plăcintele de drojdie la cuptor este chefirul. El este cel care va da aluatului o structură pufoasă și respirabilă. Astfel de plăcinte vă vor surprinde cu gustul lor delicat și capacitatea de a rămâne proaspete mult timp..

Compoziţie:

 1. Kefir – 1 lingură .;
 2. Ulei (vegetal) – 0,5 linguri .;
 3. Drojdie uscată – 8 g;
 4. Zahar – 1 lingura. l.;
 5. Făină de cea mai înaltă calitate – 3 linguri .;
 6. Sare de rocă – 1 linguriță;

Plăcintele pot fi umplute cu carne, legume sau fructe. Atunci când alegeți o umplutură, ar trebui să monitorizați cantitatea de sare și zahăr și să variați cantitatea acestora în funcție de preferințele gustului..

Plăcinte cu drojdie pe chefir la cuptor

Este foarte ușor să faci astfel de plăcinte, dar se vor dovedi a fi plinute și foarte gustoase. Rețeta este foarte ușoară, doar câțiva pași și aroma plăcintelor îi va emoționa pe toți locuitorii apartamentului.

9 pași pentru a face torturi:

 1. Se dizolvă drojdia în puțină apă și zahăr granulat.
 2. Se amestecă kefirul, untul. Se încălzește amestecul.
 3. Adăugați zahăr, sare și drojdie în amestecul cald.
 4. Adăugați făină cernută la amestec.
 5. Frământați și lăsați aluatul într-un loc cald, lăsați-l să crească o jumătate de oră, aluatul ar trebui să se potrivească.
 6. Rolați cârnații din aluat și tăiați-i în bucăți. Se lasă să acționeze 5-7 minute.
 7. Puneți fiecare piesă în mâini și adăugați umplutura pre-pregătită. Trebuie să ciupiți plăcintele de la mijloc până la margini..
 8. Așezați tortele pe o foaie de copt, cu cusături în jos. Se lasă să acționeze 15 minute. Începeți să preîncălziți cuptorul.
 9. Ungem plăcintele cu gălbenuș și trimitem la cuptor jumătate de oră la temperatura de 180 de grade.

Pentru a face astfel de plăcinte, nu veți petrece mai mult de o oră Pentru a face astfel de plăcinte, nu veți petrece mai mult de o oră

Plăcintele din cuptor sunt foarte aerisite, aluatul se topește în gură.

Chifle cu chefir și drojdie cu scorțișoară

Rulourile de scorțișoară sunt un desert excelent atât pentru familie, cât și pentru oaspeți. Rețeta de aluat este similară celei anterioare, dar cu unele variante..

Pentru test, aveți nevoie de 4,5 lingurițe. drojdie (uscată), care trebuie topită într-un pahar cald de chefir amestecat cu ½ pahar de ulei (vegetal). Se amestecă făina (550 g) cu 1 linguriță. sare, 3 linguri. l. zahăr, ½ linguriță. sifon. Se toarnă făină în chefir.

Atunci când frământați aluatul, este important să țineți contori exacți. Frământați aluatul de 20 de ori. Acest lucru îl va face foarte fraged și moale..

Într-un castron adânc, amestecați 50 g zahăr brun, 100 g unt (unt), 1 linguriță. scorţişoară. Întindeți aluatul finit, presărați cu zahăr și scorțișoară, înfășurați și tăiați în bucăți de 3 cm. Plasați bucățile pe o foaie de copt și lăsați să crească timp de o jumătate de oră..

Trebuie să coaceți chifle la 180 de grade, 10 minute. Chifle se dovedesc a fi roz, parfumate, frumoase și foarte gustoase.

Coacerea excelentă se obține pe aluat cu adăugarea de drojdie și chefir. O astfel de combinație reușită de ingrediente conferă structura aluatului pufos și ușor. Aluatul cu drojdie pe chefir este ideal pentru prepararea plăcintelor prăjite și coapte cu umplutură, chifle delicioase și plăcinte. Ușurința de pregătire va surprinde și încânta gospodinele care își prețuiesc timpul.

Aluat pentru plăcinte pe chefir cu drojdie pas cu pas cu fotografie

Diluăm drojdia în apă, în timp ce trebuie să adăugați puțin zahăr Diluăm drojdia în apă, în timp ce trebuie să adăugați puțin zahăr

Se amestecă bine kefirul cu unt, apoi se încălzește peste tot pe foc. Adăugați sare și zahăr, precum și făină la acest amestec Se amestecă bine kefirul cu unt, apoi se încălzește peste tot pe foc. Adăugați sare și zahăr, precum și făină la acest amestec

După ce aluatul este frământat, așteptăm până vine. După ce aluatul este frământat, așteptăm până vine.

Întindeți aluatul în astfel de cârnați, apoi tăiați-le în bucăți. Îi lăsăm să se întindă 7 minute Întindeți aluatul în astfel de cârnați, apoi tăiați-le în bucăți. Îi lăsăm să se întindă 7 minute

Înfășurăm umplutura pentru plăcinte și le punem pe o foaie de copt Înfășurăm umplutura pentru plăcinte și le punem pe o foaie de copt

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, apoi ungeți plăcintele cu gălbenuș și trimiteți-le acolo 30 de minute Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, apoi ungeți plăcintele cu gălbenuș și trimiteți-le acolo 30 de minute

Prăjiturile delicioase și calde sunt gata, poftă bună Prăjiturile delicioase și fierbinți sunt gata, poftă bună

Plăcinte cu drojdie pe kefir (video)